20/11/10

Συμφωνία για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν
Προβλέπεται μείωση σε διοικητικό δυναμικό και αριθμό υπηρεσιών και αρχηγείων.
Οι χώρες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν σήμερα σε ένα μια νέα δομή της διοίκησης της Συμμαχίας που προβλέπει τη μείωση κατά τουλάχιστον 35% του δυναμικού της διοικητικής δομής της καθώς επίσης και τη σημαντική μείωση του αριθμού των υπηρεσιών και των αρχηγείων της ώστε αυτή να καταστεί πιο αποτελεσματική, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής της Λισσαβώνας.
«Η νέα δομή προβλέπει σημαντική μείωση του αριθμού των υπηρεσιών και αρχηγείων και μείωση κατά 35% του δυναμικού, δηλαδή περίπου 5.000 θέσεις εάν και όπου αυτό είναι δυνατό», τονίζεται στο τελικό ανακοινωθέν που υιοθέτησαν οι 28 ηγέτες του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με αξιωματούχους της Συμμαχίας, τα γενικά επιτελεία του ΝΑΤΟ από 11 θα μειωθούν σε 6 ή 7, οι 14 υπάρχουσες υπηρεσίες σε τρεις και οι περίπου 400 επιτροπές σε 85.
Θετικά εξελίχθηκε η Σύνοδος για την ελληνική πλευρά
Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζεται, από ελληνικής πλευράς και όχι μόνο, η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξήχθη το τελευταίο διήμερο στη Λισσαβώνα, με θέματα την αλλαγή του αμυντικού δόγματος της Συμμαχίας και τη συνεργασία με άλλες χώρες και Οργανισμούς.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συνομιλώντας με τους Έλληνες δημοσιογράφους που κάλυψαν τη Σύνοδο, το νέο αμυντικό δόγμα προσπαθεί να αλλάξει τις δομές και τον προσανατολισμό της Συμμαχίας, μέσα από την παραδοχή ότι τα προβλήματα σήμερα είναι διαφορετικά από εκείνα της εποχής του Ψυχρού Πολέμου.
Γι’ αυτό και, όπως ανέφερε, διαμορφώνεται μια νέα βάση τόσο σε ότι αφορά στις σχέσεις των χωρών-μελών της Συμμαχίας, καθώς και τις σχέσεις της με άλλους εταίρους όπως η Ρωσία και με τους Διεθνείς Οργανισμούς.
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι δεν υπήρξαν αρνητικές εκπλήξεις, ενώ θετικά εξελίχθηκε η Σύνοδος και σε ότι αφορά τις δικές μας ευαισθησίες και τα δικά μας συμφέροντα. Σχετικά με τη στάση της Τουρκίας, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι η γειτονική χώρα υπέγραψε το κείμενο χωρίς να προβάλει καμία διαφωνία.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στις σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα θετική την έναρξη της συνεργασίας τους, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα μετά τον Ψυχρό Πόλεμο. Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου «η αντιπυραυλική ασπίδα στην οποία συμμετέχει, πλέον, και η Ρωσία, δεν σημαίνει αντιπαλότητα αλλά συνεργασία».
Σχετικά με το Αφγανιστάν ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η συζήτηση που έγινε είχε ως στόχο τη σταθεροποίηση της χώρας και την απόσυρση των ξένων δυνάμεων.
Ο παριστάμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση της δομής της διοίκησης του ΝΑΤΟ, για να γίνει πιο ευέλικτη ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία τεχνητών ή τεχνικών προβλημάτων γενικά, αλλά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Επίσης θα αρχίσουν συζητήσεις με θέμα τις νατοϊκές οντότητες (στρατηγεία, έδρες κλπ).
Το θέμα της οικονομίας και του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ήταν «παρών» στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, έχοντας μάλιστα και άμεσο ελληνικό ενδιαφέρον. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αγκελα Μέρκελ διατηρεί τις απόψεις της, αλλά δεν αρνείται να συζητήσει και σε διμερή βάση την ελληνική πρόταση, αλλά και άλλες απόψεις που έχουν ηγέτες άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπενθυμίζεται ότι χθες η κ. Μέρκελ συμφώνησε με τον κ. Παπανδρέου να συζητηθεί το θέμα σε επίπεδο συνεργατών τους, αρχικά, και δεν αποκλείσθηκε το ενδεχόμενο σύγκλισης των απόψεων των δύο χωρών, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο.
Η ελληνική πρόταση, πάντως, έχει κατακτήσει τη συμπάθεια και άλλων χωρών, αλλά η ελληνική πλευρά είναι πολύ επιφυλακτική και δεν κάνει λόγο για συμμαχία χωρών.
Στην Λισσαβώνα για τη Σύνοδο Κορυφής μετείχαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Δρούτσας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής. Ο κ. Παπανδρέου αναχώρησε αργά το απόγευμα (ώρα Πορτογαλίας) για την Αθήνα.
Υπό συζήτηση η στρατηγική αποχώρησης του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν
Οι ηγέτες 50 χωρών μεταξύ των οποίων και αυτές του ΝΑΤΟ, συναντήθηκαν σήμερα στη Λισσαβώνα για να εγκρίνουν μια στρατηγική σταδιακής αποχώρησης από το Αφγανιστάν από το 2011 ως το 2014.
«Η κατεύθυνση που παίρνουμε σήμερα είναι σαφής: βαδίζουμε προς μια αφγανοποίηση που αποβλέπει στη μεταβίβαση 'περιοχή προς περιοχή' της ευθύνης της ασφάλειας της χώρας στις αφγανικές δυνάμεις», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν ανοίγοντας τη διευρυμένη σύνοδο του ΝΑΤΟ με 20 ακόμα χώρες που εμπλέκονται στρατιωτικά στο Αφγανιστάν.
«Στόχος είναι να αναλάβει το ίδιο το Αφγανιστάν την ασφάλειά του απέναντι στους Ταλιμπάν», υπογράμμισε ο Ράσμουσεν.
Οι ηγέτες των κρατών και των κυβερνήσεων της Συμμαχίας συναντήθηκαν με τους ηγέτες των 20 εταίρων τους στους κόλπους της διεθνούς δύναμης ISAF, μεταξύ των οποίων ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν και ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι για να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τη μεταβίβαση της ευθύνης των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν στον αφγανικό στρατό, το αργότερο από το καλοκαίρι του 2011 ως τα τέλη του 2014. Επίσης αναμένεται να εγκρίνουν ένα πρόγραμμα μακροπρόθεσμης συνεργασίας με την κυβέρνηση του Χαμίντ Καρζάι.
Ταλιμπάν: Καταδικασμένο σε ήττα το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν
Το ΝΑΤΟ είναι «καταδικασμένο σε ήττα» στο Αφγανιστάν, δήλωσαν σήμερα Ταλιμπάν μετά την ανακοίνωση την έναρξης της αποχώρησης των δυνάμεων της Συμμαχίας τον επόμενο χρόνο.
«Είναι φανερό ότι ύστερα από εννέα χρόνια κατοχής, οι εισβολείς είναι καταδικασμένοι να έχουν την ίδια τύχη με εκείνους που ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο πριν από αυτούς», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν.
«Η αύξηση του αριθμού των στρατευμάτων τους, οι νέες τους στρατηγικές, οι νέοι τους στρατηγοί και η νέα τους προπαγάνδα δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα», τονίζεται στην ανακοίνωση.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ράσμουσεν: «Η ασφάλεια ΝΑΤΟ-Ρωσίας είναι αδιάσπαστη»
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν την ανάπτυξη της συνεργασίας τους.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα στη Λισσαβώνα ανοίγοντας την πρώτη σύνοδο κορυφής ΝΑΤΟ-Ρωσίας τα τελευταία δυο χρόνια ότι η ασφάλεια της Συμμαχίας και της πρώην αντιπάλου της Ρωσία είναι πλέον «αδιάσπαστη».
«Η ασφάλειά μας είναι αδιάσπαστη», τόνισε ο Ράσμουσεν ενώπιον των 29 ηγετών μεταξύ των οποίων ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Ο Ράσμουσεν ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τη Ρωσία για τη βελτίωση της σιδηροδρομικής μεταφοράς εξοπλισμού που προορίζεται για τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν μέσω του ρωσικού εδάφους και των Δημοκρατιών της κεντρικής Ασίας.
«Ήρθε ο καιρός να διευρύνουμε τις σχέσεις μας μέσω της συνεργασίας μας», τόνισε ο Ράσμουσεν εκτιμώντας ότι οι 29 χώρες του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας μπορούν να κάνουν πολλά για τη διεθνή ασφάλεια υπό την προϋπόθεση ότι «θα ενεργήσουν από κοινού».
Υπέρ μιας πυραυλικής ασπίδας ΝΑΤΟ-Ρωσίας ο Μεντβέντεφ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ επιθυμεί το ΝΑΤΟ να συνδράμει τη χώρα του στη δημιουργία ενός και μόνο αντί-βαλλιστικού πυραυλικού συστήματος, αντί απλά να ανταλλάσσονται πληροφορίες για τα δύο συστήματα όπως έχει προτείνει το ΝΑΤΟ, δήλωσε κορυφαίος διπλωμάτης σήμερα στη σύνοδο της Λισσαβώνας.
Νωρίτερα, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ πρότειναν η Ρωσία να συμμετέχει στις συνομιλίες για τη συνεργασία στην πυραυλική άμυνα. Οι νατοϊκή ηγεσία υποστηρίζει ότι η ιδέα είναι να μοιράζονται στοιχεία και τις πληροφορίες για την έγκαιρη προειδοποίηση ενώ τα δύο συστήματα θα λειτουργούν ξεχωριστά.
Ωστόσο ο Μεντβέντεφ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης ότι επιθυμεί αντί της δημιουργίας μιας «ισότιμης συνεργασίας... που δεν θα συνδέει μόνο συστήματα, ένα σύστημα από τον Ατλαντικό Ωκεανό μέχρι τα Ουράλια», δήλωσαν διπλωμάτες στη σύνοδο ΝΑΤΟ-Ρωσίας.
Το γεγονός αυτό συνεπάγεται μια σαφώς υψηλότερου επιπέδου διοίκηση για τα ευρωπαϊκά συστήματα του ΝΑΤΟ και μια σαφώς καθορισμένη γεωγραφική κάλυψη. Πριν από την έναρξη της συνόδου, οι διπλωμάτες του ΝΑΤΟ μίλησαν για την ανταλλαγή στοιχείων στην περιοχή ασφαλείας από το «Βανκούβερ μέχρι το Βλαδιβοστόκ».
Η πρόταση θεωρείται μάλλον απίθανο να αποσπάσει τη στήριξη του ΝΑΤΟ.
Μιλώντας ελάχιστα λεπτά πριν από την έναρξη της συνόδου ΝΑΤΟ- Ρωσίας, η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκέτ είπε ότι η πρόσκληση του ΝΑΤΟ δεν ήταν «μια πρόσκληση στη λήψη αποφάσεων ή στην αρχιτεκτονική... Ήταν για την ανταλλαγή πληροφοριών, ήταν για τη συνεργασία».
Διπλωμάτες εκτιμούν ότι οι πρώην κομμουνιστές εταίροι του ΝΑΤΟ, όπως είναι οι χώρες της Βαλτικής, είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτούν ένα πυραυλικό αμυντικό σύστημα το οποίο θα παρέχει στη Ρωσία δικαιώματα «βέτο» έναντι των αμυντικών σχεδίων του ΝΑΤΟ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

7 σχόλια:

  1. oπου ακους πολλά αβγα , να κρατας μικρα καλάθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι χώρες της Βαλτικής, είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτούν ένα πυραυλικό αμυντικό σύστημα το οποίο θα παρέχει στη Ρωσία δικαιώματα «βέτο» έναντι των αμυντικών σχεδίων του ΝΑΤΟ.
    ΑΜΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΊΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΙΝ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΑΡΧ</ΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ PUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ακομα μια φορα επαναλαμβανω οτι στοχος της αντιπυραυλικης ασπιδας ειναι η ανερχομενη πολεμικη μηχανη της ΚΙΝΑΣ και οχι του Ιραν (εκτος φυσικα απροοπτου γιατι τιποτα δεν ειναι εξασφαλισμενο ποτε στην ζωη μας)
    Παραθετω μεταφορα πληροφοριων που εν μερει δειχνει το τι ετοιμαζει η Κινα στρατιωτικα

    China Unveils Sea Defense System to Counter Aircraft Carrier
    Publication: China Brief Volume: 10 Issue: 23November 19, 2010 12:21 PM Age: 1 daysCategory: China Brief, In a Fortnight, Home Page, Military/Security, China and the Asia-Pacific
    By: Russell Hsiao

    CASIC's "Coastal Defense System"
    The modernization of China’s aerospace capabilities was prominently on display at the Eighth China International Aviation and Aerospace Exhibition (2010 Zhuhai Air Show). The biannual air show, which is taking place from November 16-21 in the southeastern province of Guangdong, involves more than 600 domestic and foreign aerospace defense manufacturers and exhibitors. Apart from the state-of-the-art weapon systems displayed at the show, the roll out by Chinese-defense manufacturers in this year’s expo stood apart from previous years in significant ways.

    While much have been reported about the capabilities of China’s new weapon systems (e.g. unmanned technologies, missiles, etc.), much less have been said about how Chinese military planners intend to deploy these systems on the battlefield. Taking into account the Chinese proclivity to “keep a low profile,” especially when it comes to military planning, it has come as a surprise to outside observers that state-owned China Aerospace Science & Industry Corporation (CASIC)—one of the country’s largest defense manufacturers—displayed a detailed diagram in the main hall of the international air show depicting, in not-so-subtle terms, an integrated “Coastal Defense System” of Chinese ground, naval, air and space assets coordinating an attack on an un-flagged aircraft carrier group approaching a small island off the coast of China (Global Times, November 16; Wen Wei Po [Hong Kong], November 17). Additionally, it was reported by Defense News that in one promotional video, a CASIC-made unmanned aerial vehicle (UAV) locates an aircraft carrier and relays the information for a follow-on attack by Chinese anti-ship missiles (Defense News, November 16).

    It is no surprise that Chinese defense planners are concerned about the presence of aircraft carriers in the Western Pacific, yet the CASIC exhibit is the first time that it publicly showed ‘how’ Chinese forces may counter the advances of an aircraft carrier group. The multiple platforms on display provides a glimpse into Chinese defense thinking on how the various capabilities offered by some of its advanced weapon systems may be integrated and deployed in operations to counter an aircraft carrier.


    -συνεχεια-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ακομα μια φορα επαναλαμβανω οτι στοχος της αντιπυραυλικης ασπιδας ειναι η ανερχομενη πολεμικη μηχανη της ΚΙΝΑΣ και οχι του Ιραν (εκτος φυσικα απροοπτου γιατι τιποτα δεν ειναι εξασφαλισμενο ποτε στην ζωη μας)
    Παραθετω μεταφορα πληροφοριων που εν μερει δειχνει το τι ετοιμαζει η Κινα στρατιωτικα

    China Unveils Sea Defense System to Counter Aircraft Carrier
    Publication: China Brief Volume: 10 Issue: 23November 19, 2010 12:21 PM Age: 1 daysCategory: China Brief, In a Fortnight, Home Page, Military/Security, China and the Asia-Pacific
    By: Russell Hsiao

    CASIC's "Coastal Defense System"
    The modernization of China’s aerospace capabilities was prominently on display at the Eighth China International Aviation and Aerospace Exhibition (2010 Zhuhai Air Show). The biannual air show, which is taking place from November 16-21 in the southeastern province of Guangdong, involves more than 600 domestic and foreign aerospace defense manufacturers and exhibitors. Apart from the state-of-the-art weapon systems displayed at the show, the roll out by Chinese-defense manufacturers in this year’s expo stood apart from previous years in significant ways.

    While much have been reported about the capabilities of China’s new weapon systems (e.g. unmanned technologies, missiles, etc.), much less have been said about how Chinese military planners intend to deploy these systems on the battlefield. Taking into account the Chinese proclivity to “keep a low profile,” especially when it comes to military planning, it has come as a surprise to outside observers that state-owned China Aerospace Science & Industry Corporation (CASIC)—one of the country’s largest defense manufacturers—displayed a detailed diagram in the main hall of the international air show depicting, in not-so-subtle terms, an integrated “Coastal Defense System” of Chinese ground, naval, air and space assets coordinating an attack on an un-flagged aircraft carrier group approaching a small island off the coast of China (Global Times, November 16; Wen Wei Po [Hong Kong], November 17). Additionally, it was reported by Defense News that in one promotional video, a CASIC-made unmanned aerial vehicle (UAV) locates an aircraft carrier and relays the information for a follow-on attack by Chinese anti-ship missiles (Defense News, November 16).

    It is no surprise that Chinese defense planners are concerned about the presence of aircraft carriers in the Western Pacific, yet the CASIC exhibit is the first time that it publicly showed ‘how’ Chinese forces may counter the advances of an aircraft carrier group. The multiple platforms on display provides a glimpse into Chinese defense thinking on how the various capabilities offered by some of its advanced weapon systems may be integrated and deployed in operations to counter an aircraft carrier.


    -συνεχεια-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -συνεχεια-

    According to the CASIC diagram, China can monitor the carrier’s movements with submarines and UAVs, which will then relay information to a coastal command center. Chinese forces can then attack the carrier group with fighter jets and cruise and ballistic missiles. As part of China’s far sea defense system, three different missiles would be deployed simultaneously to attack the approaching carrier. Noticeably absent in the display was the DF-21D anti-ship ballistic missiles (Global Times, November 16; Wen Wei Po [Hong Kong], November 17).

    The missiles on display were the C-602, C-705 and C- 802A, which are all domestically made by the Third Academy under CASIC, and together attack the carrier from the ground, air and water. This so-called “anti-aircraft carrier system,” which has become the focus of the Chinese-media, has prompted the media to dub the missiles the “the three anti-aircraft carrier musketeers.” The attack is assisted by space-based satellites and high altitude UAV, which are used to assess and relay battlefield communications (Global Times, November 16; Wen Wei Po, November 17).

    C-602 (YJ-62) is a sub-sonic and long range anti-ship cruise missile (ASCM) for use by surface ships. The mid-course guidance system of the C-602 is a combination of Inertial Navigation System (INS) and Beidou Positioning System. The YJ-62 also has terminal guidance system and active radar seeker at the terminal phase of flight (approx 40 km) that raises its hit rate (China Defense Mash Up, October 11, 2008).

    C-705 is an air-launched anti-ship missile, which is the latest variant of the C-701 series, featuring a maximum range of 75 km without the rocket-booster, or 170 km when fitted with a rocket–booster. The mid-course guidance system is based on a combination of GPS and INS. The missile carries a 110 kg warhead and flies at an attitude of 12.15 m above the sea level.

    C-802A (YJ-82) is an improved variant of YJ-82 subsonic missile with terminal guidance radar seeker. The mid-course guidance system is based on the INS. The missile has a 165 kg armor-piercing warhead. The missile's flight altitude varies from 20-30 m cruise to 7 m at the terminal stage with range extended to 180 km. C-802A missile length 6.8 m, diameter 360 mm, weight 682 kg, can carry 165 kg of warhead weight.

    While these weapon systems alone do not represent major advances in China’s military capabilities—many of these systems actually made its debut in previous shows—the diagram presents a conceptual model that presents integrated weapon platforms executing an attack, which demands a high degree of interoperability and integrated war-fighting planning. This model appears consistent with trends in some Chinese military exercises in the East and South China Sea.

    As China continues to modernize its aerospace capabilities, it will increasingly be able to integrate existing weapon platforms and alter the calculus of forces required for sea control. While the CASIC diagram is only a model, it does a represent a trend in Chinese defense thinking toward greater interoperability and a layered defense strategy for near-and fear-sea defense. The prominent role of UAVs at the air show also suggests that its battlefield applications are becoming more defined in Chinese defense planning. As China strengthens its C4I (Command, Control, Communications, Computing and Intelligence) structure and integrates its other operating weapon systems, it could greatly enhance the Chinese military's capability to execute near-and far-sea defense missions and an effective anti-access/area denial strategy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -συνεχεια-

    According to the CASIC diagram, China can monitor the carrier’s movements with submarines and UAVs, which will then relay information to a coastal command center. Chinese forces can then attack the carrier group with fighter jets and cruise and ballistic missiles. As part of China’s far sea defense system, three different missiles would be deployed simultaneously to attack the approaching carrier. Noticeably absent in the display was the DF-21D anti-ship ballistic missiles (Global Times, November 16; Wen Wei Po [Hong Kong], November 17).

    The missiles on display were the C-602, C-705 and C- 802A, which are all domestically made by the Third Academy under CASIC, and together attack the carrier from the ground, air and water. This so-called “anti-aircraft carrier system,” which has become the focus of the Chinese-media, has prompted the media to dub the missiles the “the three anti-aircraft carrier musketeers.” The attack is assisted by space-based satellites and high altitude UAV, which are used to assess and relay battlefield communications (Global Times, November 16; Wen Wei Po, November 17).

    C-602 (YJ-62) is a sub-sonic and long range anti-ship cruise missile (ASCM) for use by surface ships. The mid-course guidance system of the C-602 is a combination of Inertial Navigation System (INS) and Beidou Positioning System. The YJ-62 also has terminal guidance system and active radar seeker at the terminal phase of flight (approx 40 km) that raises its hit rate (China Defense Mash Up, October 11, 2008).

    C-705 is an air-launched anti-ship missile, which is the latest variant of the C-701 series, featuring a maximum range of 75 km without the rocket-booster, or 170 km when fitted with a rocket–booster. The mid-course guidance system is based on a combination of GPS and INS. The missile carries a 110 kg warhead and flies at an attitude of 12.15 m above the sea level.

    C-802A (YJ-82) is an improved variant of YJ-82 subsonic missile with terminal guidance radar seeker. The mid-course guidance system is based on the INS. The missile has a 165 kg armor-piercing warhead. The missile's flight altitude varies from 20-30 m cruise to 7 m at the terminal stage with range extended to 180 km. C-802A missile length 6.8 m, diameter 360 mm, weight 682 kg, can carry 165 kg of warhead weight.

    While these weapon systems alone do not represent major advances in China’s military capabilities—many of these systems actually made its debut in previous shows—the diagram presents a conceptual model that presents integrated weapon platforms executing an attack, which demands a high degree of interoperability and integrated war-fighting planning. This model appears consistent with trends in some Chinese military exercises in the East and South China Sea.

    As China continues to modernize its aerospace capabilities, it will increasingly be able to integrate existing weapon platforms and alter the calculus of forces required for sea control. While the CASIC diagram is only a model, it does a represent a trend in Chinese defense thinking toward greater interoperability and a layered defense strategy for near-and fear-sea defense. The prominent role of UAVs at the air show also suggests that its battlefield applications are becoming more defined in Chinese defense planning. As China strengthens its C4I (Command, Control, Communications, Computing and Intelligence) structure and integrates its other operating weapon systems, it could greatly enhance the Chinese military's capability to execute near-and far-sea defense missions and an effective anti-access/area denial strategy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. -συνεχεια-

    China’s super computer Tianhe-1A revealed last month at HPC 2010 China, has set a new performance record of 2.507 petaflops, as measured by the LINPACK benchmark, making it the fastest system in China and in the world today. Tianhe-1A surpassed the U.S. ‘Jaguar’ made by Cray which held the first place until June this year. The China’s National University of Defence technology at Changsha developed the Tianhe-1A utilizing ‘heterogeneous computing’. This modern architecture couples massively parallel Graphics Processing Units (GPU) with multi-core Central Processing Units (CPU) to improve performance, reduce size and power consumption.
    The system uses 7,168 Nvidia Tesla M2050 GPUs and 14,336 CPUs; According to GPU manufacturer Nvidia, it would require more than 50,000 CPUs and twice as much floor space to deliver the same performance using CPUs alone. “The performance and efficiency of Tianhe-1A was simply not possible without GPUs,” said Guangming Liu, chief of National Supercomputer Center in Tianjin. “The scientific research that is now possible with a system of this scale is almost without limits.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.