18/11/10

Αποκαλύπτεται ο νέος ισραηλινός κατασκοπευτικός δορυφόρος

Έτοιμος για εκτόξευση στα τέλη του 2012 θα είναι ο δορυφόρος νέας γενιάς που αναπτύσσει η ισραηλινή εταιρία IAI, ο γνωστός ως «OpSat 3000».Πρόκειται επί της ουσίας για την εξέλιξη της οικογένειας των κατασκοπευτικών δορυφόρων «Ofeq» που αναπτύσσουν και αξιοποιούν οι Ισραηλινοί, ενώ πιθανότατα θα πάρει το όνομα «Ofeq 10».

 Ο 400 κιλών δορυφόρος θα τοποθετηθεί σε ηλιοσύγχρονη τροχιά 600 χιλιομέτρων με περίοδο 99 λεπτών, μεταφέροντας και 30 κιλά «καυσίμου» για την πραγματοποίηση ελιγμών, κάτι που θα του επιτρέψει την παραμονή σε υπηρεσία τουλάχιστον έξη χρόνια.

Αν και ο OpSat 3000 είναι σημαντικά βαρύτερος από τους προηγούμενους Ofeq, η ΙΑΙ υποστηρίζει ότι μπορεί να μπει σε τροχιά με τους ισραηλινούς πυραύλους-φορείς Shavit.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο OpSat 3000 χρησιμοποιεί τον «πυρήνα» των δοκιμασμένων δορυφόρων Tecsar SAR, που πιστεύεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί σε ένα τουλάχιστον προηγούμενο Ofeq, αλλά προορίζεται να αποτελέσει τη βάση και της νέας σειράς εμπορικών δορυφόρων τηλεπισκόπισης υψηλής ανάλυσης Eros C, της εταιρίας παροχής τέτοιων υπηρεσιών Imagesat International.

Ο OpSat 3000 θα μεταφέρει το νέο ηλεκτρο-οπτικό «φορτίο» πολλαπλού φάσματος «Jupiter» που έχει αναπτύξει η El-Op, θυγατρική της Elbit Systems. Το «φορτίο» περιλαμβάνει πανχρωματική και πολυφασματική κάμερα, ικανές μάλιστα για ταυτόχρονη λειτουργία (αποδίδοντας έτσι είδωλα με πανχρωματική όξυνση, PAN-sharpened).

Το φορτίο «Jupiter» μπορεί να καλύψει ένα ίχνος της επιφάνεια της Γης, πλάτους 15 χιλιομέτρων, προσφέροντας αναλύσεις καλύτερες των 50 εκατοστών στα πανχρωματικά είδωλα και 200 εκατοστών στα πολυφασματικά.

Αυξημένη θα είναι επίσης και η δυνατότητα μετάδοσης των δεδομένων στον επίγειο σταθμό, ενώ το μεγαλύτερο νέο στοιχείο που εισάγει ο δορυφόρος σε υπηρεσία είναι η πολύ μεγάλη επιχειρησιακή ευελιξία, που πιστεύεται ότι είναι του επιπέδου 3 ωρών από την στιγμή που θα λάβει στοιχεία του στόχου, μέχρι την στιγμή που θα αρχίσει την μετάδοση ειδώλων.

4 σχόλια:

  1. Καυκασιε
    Εισαι καλος στις ξωβεργες βλεπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Καυκασιε 18 Νοεμβρίου 2010 4:09 μ.μ.
    Εισαι καλος στις ξωβεργες βλεπω...

    ή τον τρώει ο δημοκρατικός του πισινός.


    Τώρα σε πιο σοβαρά νέα.

    Το είπε πριν λίγο στο δελτίο του κόντρα ο παλαίμαχος δημοσιογράφος:
    "Δεν είμαι Εβραίος ούτε φτιάχνω δορυφόρους παρακολουθήσης πολιτών, και ας σταματήσουν την πλάκα αυτή από τα μπλογκς.
    Προσβάλλετε την μνήμη της Κεφαλονίτισας μάνας μου και του Άγγλου πατέρα μου...και μένα που γεννήθηκα στα ιερά χώματα της Μακεδονίας.
    Είμαι Έλλην και Χριστιανός Ορθόδοξος".

    Το δέχομαι κύριε Κουίκ...αφού μάλιστα θεωρείς οτι' το να σε αποκαλούν Εβραίο είναι προσβολή.

    Συμφωνώ κι επαυξάνω.



    Περσεφόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελληνικός φιλογερμανισμός, εθνικές συμφορές και αντιεβραϊκή προπαγάνδα 1916 – 2010:
    http://ellinikesaxies.blogspot.com/2010/11/1916-2010.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.