14/11/10

Κάρολος Παπούλιας: H οργή δεν μπορεί να εκφραστεί από τον καναπέ

Εκτιμήσεις για συμμετοχή μόλις 35%
Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους πολίτες να μην απέχουν και να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία αλλά και στους αγώνες που δίνει ο ελληνικός λαός, έστειλε
ο Κάρολος Παπούλιας.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τα Γιάννενα, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, τόνισε χαρακτηριστικά πως «μέμφομαι αυτούς που πιστεύουν ότι η οργή τους μπορεί να εκφραστεί από τον καναπέ, μένοντας στο σπίτι τους».
«Η δημοκρατία στην Ελλάδα κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως η δημοκρατία χρειάζεται αγώνες και δεν μπορεί κάποιος να κάθεται στον καναπέ και να μιλά για αγώνες και πρόοδο της χώρας.
Τα μηνύματα από όλες της περιοχές της χώρας για τη συμμετοχή των πολιτών στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Λίγο μετά το μεσημέρι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το ποσοστό της συμμετοχής θα φτάσει μόλις το 35% του εκλογικού σώματος.
BHMA

11 σχόλια:

  1. O Παπούλιας που έκανε τις δηλώσεις έχει κάποιο θεσμικό ρόλο ;
    Ποιός είναι αυτός και κοροϊδεύει την αποχή ;

    ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ

    Αυτός καταλαμβάνει θέση χωρίς ρόλο μόνο και μόνο για να γεμίζει μαριονέτες η σκηνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κατηγορεί ευθέως το 60% (τουλάχιστον) του Ελληνικού λαού

    "μέμφομαι αυτούς που πιστεύουν ότι η οργή τους μπορεί να εκφραστεί από τον καναπέ, μένοντας στο σπίτι τους.
    Η δημοκρατία στην Ελλάδα κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή" τόνισε, επισημαίνοντας πως η δημοκρατία χρειάζεται αγώνες και δεν μπορεί κάποιος να κάθεται στον καναπέ και να μιλά για αγώνες και πρόοδο της χώρας"

    Πρωί πρωί ο αξιότιμος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, βιάστηκε να κατηγορήσει και να χλευάσει το 80% σχεδόν του ελληνικού λαού, που αρνήθηκε να βάλει δια της ψήφου του εισαγωγικά στην λέξη δημοκρατία.


    Και είναι το 80% του Ελληνικού λαού που απο τον καναπέ τους, είτε δια της αποχής ,είτε δια της λευκής και άκυρης ψήφου, έστειλαν το σαφέστατο μήνυμα σε όλα τα πολιτικά κόμματα ,ότι έπαψαν πλέον να έχουν την ηθική νομιμοποίηση της εκπροσώπησης του Ελληνικού λαού.


    Κάτι ακόμα που δεν αντελήφθη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι ότι αυτό το 80% που "αναπαύθηκε" σήμερα στον καναπέ, θα το δεί αύριο στους δρόμους να αγωνίζεται ακριβώς για την ουσία της Δημοκρατίας και όχι για τις θλιβερές απομιμήσεις της, που άπλωσαν στους πάγκους τους οι παραδοσιακοί κομματικοί πραματευτάδες και εν πολλοίς συνδιαχειριστές του νεοταξικού σχεδιασμού της εθνικής μας εξόντωσης.


    Εμείς λοιπόν κ. Παπούλια έχουμε κάθε δικαίωμα να αποδίδουμε μομφή - και το πράξαμε σήμερα - σε όλους όσους μας πρόδωσαν και με θρασύτητα μας παρουσιάζουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο σαν χώρα διεφθαρμένων.


    Έχουμε κάθε δικαίωμα ως η σιωπηρή - προς το παρόν- συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού να θέλουμε μια χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα και όχι μια επαρχία που την διαχειρίζεται ένα κοινοβούλιο που το θέλει μόνο το 20% των Ελλήνων.


    Αν προκύπτει σήμερα ένα ερώτημα δεν είναι αυτό που θέτουν τα πανικόβλητα μισθωμένα συνεργεία των κομματικών εργολάβων ,περί της σημασίας της αποχής ή της νομιμοποίησης της κυβέρνησης μέσω ενός ,δύο, τριών περιφερειαρχών και άλλων τόσων δημαρχαίων,αλλά το ποιό θα είναι τελικά το πολιτικό προϊόν που θα προκύψει ως επακόλουθο της παρούσας υπόγειας λαϊκής κινητοποίησης.


    Εμείς λοιπόν κ. Παπούλια σήμερα κάναμε τις επιλογές μας και καθήσαμε αναπαυτικώτατα στον καναπέ για να γελάσουμε τουλάχιστον με τα παγωμένα χαμόγελα των Πρετεντεραίων και των περιφερόμενων στα κανάλια καλικατζάρων.
    Εσείς μπορείτε να μας πείτε σε ποιά πολυθρόνα θα κάθεστε αύριο και μεθαύριο όταν θα υπογράφετε το νέο μνημόνιο και τα καινούργια λαοκτόνα νομοσχέδια και προεδρικά διατάγματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παρακαλώ όπως από εδώ καί πέρα σιωπήσουν άπαντες όσοι δηλώνουν Δημοκράται καί δέν πήγαν νά ψηφίσουν.Διότι τούτο αποδεικνύει τήν άγνοιά των ακόμη καί γι'αυτό πού ισχυρίζονται πώς πιστεύουν. Δημοκρατία σημαίνει συμμετοχή,έστω μέ άκυρο,έστω μέ λευκό. όσοι δέν πήγαν νά ψηφίσουν λόγω τού ότι κατήντησαν 'απολιτίκ' άς συνεχίσουν νά βελάζουν,μέχρι σφαγής.όσοι,τέλος,ανήκουν στήν δική μου κατηγορία,τών αντί-δημοκρατών,άς κάνουν λίγη ακόμη υπομονή...η ανάγκη πείθει καί θεούς,πόσω μάλλον αγύριστα ελληνικά κεφάλια.τό μόνον πού φοβούμαι είναι μή τυχόν μάς φορτωθούν ακόμη χειρότερα ανδρείκελα στή μελλοντική κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας,αλλά ελπίζω νά μάθαμε πιά από τά λάθη μας καί νά τούς πάρουμε στό κυνήγι νωρίς. καί ένα 'μεταφυσικό': ο ελληνικός λαός -καί-σήμερα απέδειξε πώς αξίζει τής επερχομένης τιμωρίας του.θυμηθείτε τό.εντός μηνός ξεπούλημα Μακεδονίας,διώξεις ελλήνων αντιδραστικών(κοινώς πατριωτών),εκκίνηση ανεγέρσεως μεντρεσέ,απόπειρα 'διευθετήσεως' τού Αιγαιακού ζητήματος μέ τούς μογγόλους,απολύσεις ΚΑΙ στό Δημόσιο τομέα,χρεωκοπία ώς τό Μάρτιο,εκτός κι άν μάς προλάβει τίποτα άλλο πιό ενδιαφέρον...ετοιμαστείτε γιά πολύ κλάμμα.

    13/11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕίναικαιοιΙρλανδοί «διεφθαρμένοι»; Είναι κι αυτοί οι «τεμπέληδες του Βορρά»?

    Στον έκτο ουρανό τα σπρεντ της Ιρλανδίας, καθ' οδόν προς τον έβδομον, όπου

    ακόμα και οι γάτες χάνουν την έβδομη ψυχή τους!

    Ομως γιατί έτσι;

    Είναι και οι Ιρλανδοί «διεφθαρμένοι»;... Είναι κι αυτοί οι «τεμπέληδες του Βορρά» καθ' οίον τρόπον διαβάλλουν ορισμένοι (με πρώτον τον πρωθυπουργό μας) εμάς ως «τεμπέληδες του Νότου»;

    Μόλις λίγα χρόνια πριν, η Ιρλανδία ήταν το «Ιρλανδικό Θαύμα», τώρα τους πάνε κι αυτούς στην ταπείνωση (δηλαδή την αφαίμαξη) και την ξεφτίλα (δηλαδή την υποδούλωση). Κι ύστερα τους Πορτογάλους κι ύστερα τους Ισπανούς. Ντροπής πράγματα,

    με εργαλείο την κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν, οι πλουτοκράτες σπρώχνουν τους λαούς στη σκλαβιά τον έναν μετά τον άλλον. Καθαιρώντας πρώτα, συστηματικώς και εις βάθος χρόνου, την εθνική αξιοπρέπεια, αδύναμους μετά κι ενοχικούς, τους σφάζουν στο γόνατο σαν αρνιά - ή μάλλον σαν συκοφαντημένα τραγιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αληθεια την περιοδο της δικτατοριας,απο που αντιστεκοταν ο προεδρος;Μα απο τους καναπεδες της Ευρωπης φυσικα...Με φουαγκρα και ροκφορ,για να εχει σημερα ολα τα κομφορ.Ψευτοελληνες,ψευτοαγωνιστες και ψευτοδημοκρατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάρολε σου επέστρεψε τα δανεικά η χήρα Παπανδρέου; Όταν συμμετέχεις σε συγκάλυψη σκανδάλου τότε κρείττον σιγάν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχία σου Ελλάς με το πνεύμα σου γελάς.
    Ω Ελλάς σοφών η χώρα, τι μαιμούδες βγάζεις τώρα.

    καναπές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "...Πολιτικά κόμματα

    Στους σημοντικότερους πολιτικούς θεσμούς της κοινωνίας και του κράτους των δυτικοευρωπαικών δημοκρατιών ανήκουν τα μεγάλα πολιτικά κόμματα,που επηρρεάζουν όχι μόνο τις προσωπικές και αντικειμενικές αποφάσεις στο κοινοβούλιο και την κυβέρνηση,αλλά και διαθέτουν άμεση η έμεση επιρροή σε πολυάριθμα επίσημα και ημιεπίσημα όργανα,μερικά από τα οποία είναι π.χ. οι
    ρ α δ ι ο τ η λ ε π τ ι κ ο ί οργανισμοί και τα ελεγκτικά συμβούλια των κρατικών οικονομικών επιχειρήσεων.Και φυσικα όλα τα
    κ υ β ε ρ ν η τ ι κ ά στελέχη προέρχονται η προτείνονται απο τα κόμματα που πλειοψηφούν στο κοινοβούλιο.
    Στις εκλογές,γενικές η τοπικές,τα κ ό μ μ α τ α έχουν ένα αναμφισβήτητο μ ο ν ο π ώ λ ι ο.
    Οι εκλογείς κατά κανόνα μπορούν απλά να διαλέξουν τους υποψηφίους του ενός η του άλλου κόμματος.Δεν υπάρχει πλευρά του δημόσιου τομέα
    α ν ε ξ ά ρ τ η τ η από την επιρροή των κομμάτων...
    Τα χαραχτηριστικά της έννοιας των κομμάτων που υπάρχουν αυτή την στιγμή στις δημοκρατίες της δυτικής Ευρώπης,είναι κυρίως τα εξής:
    1.Η συμμετοχή σε εκλογές.
    2.Ο ανταγωνισμός για άμεση συμμετοχή στην διαμόρφωση της πολιτικής βούλησης στο κοινοβούλιο.
    3.Ενα πολιτικό πρόγραμμα,που απαιτεί συμμετοχή στην διαμόρφωση της πολιτικής βούλησης.Τα προγράμματα περιέχουν κατά κανόνα τρεις συνιστώσες:αξίες,ανάλυση της πραγματικότητας,και αιτηματα.
    4.Ένα ελάχιστο μέτρο μονμότητας και σταθερότητας,ανδείξεις για τα οποία ειναι:α)Μία υπάρχουσα εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο.
    β)Ένα ελάχιστο πλαίσιο οργάνωσης(καταστατικό,ηγεσία,ιεραρχία).
    γ)Μία νομική μορφή χωρις καθορισμένη ημεομηνια λήξης,,,,"
    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
    {Δομές και Μορφές Ενσωμάτωσης της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ)KURT LENK .
    Kύριε Πρόεδρε της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    ΤΟ ΡΗΜΑ ΜΕΜΦΟΜΑΙ (συμφωνα με το λεξικό)ερμηνεύεται ως εξής;
    "ψέγω,κατηγορώ,έχω παράπονο,δυσαρέσκεια,καταλογίζω εις τον πολίτη σφάλματα."
    Αλήθεια άλλα διδάσκουν στα Πανεπιστήμια,ως το ανωτέρω βιβλιο στο ΠΑΝΤΕΙΟ ΑΘΝ,και άλλα μας λέτε σείς ο ανώτατος ΤΑΓΟΣ της Ελληνικής Πολιτείας.
    Τις πταίει δεν μας λέτε.
    Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ,ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΔΥΣΜΟΙΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΣ.ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΛΛΟΥ...
    ΛΑΘΡΑ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
    Να γίνουμε και εμείς άγνωστοι,όπως ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας ,
    Marcus Aurelius Severus Bassianus CARACALA {που είχε άλλο όνομα εκ της Μέσης Ανατοής......
    Ω , ΤΙ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΙΑ,ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ.
    ΠΟΛΥΒΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΄Τουλάχιστον κ.Παπούλια όταν ξεσηκωθούν οι καναπέδες για να σου σπάσουν και σένα και των υπολοίπων το κεφάλι δεν θα έχουν το χρώμα σας αλλά την ελπίδα που θα έχει αναγεννηθεί απο εμάς.
    Ελπίζουμε μαζί με τους καναπέδες μας να έρθουν και τα λευκά και τα άκυρα.
    Αν νομίζεις εσύ και οι όμοιοι σου πως ο Ελληνας που απείχε από τις ψεύτικες δεινοκρατικές εκλογές,
    από τις ψεύτικες ελπίδες, από τα ψεύτικα λόγια , είναι επειδή είναι ανεγκέφαλος και ανώριμος γελιέσαι οικτρά.
    Το κακό είναι ότι θα το κατανοήσεις μετά την έκρηξη.
    Πολλές φορές η κραυγή της σιωπής δεν σπάει μόνο τύμπανα αλλά και κεφάλια.
    Αυτός που δεν αντιδρά όταν το περιμένεις δεν είναι πάντα και ηλίθιος ή παρτάκιας ή ανεύθυνος.

    Παρεπιπτόντως προτιμώ τις πολυθρόνες για να κάθομαι μόνη μου, καθώς ποτέ δεν γνωρίζεις τι θα σου βγει αυτός που θα θέλει να θρονιαστεί δίπλα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτός που ορκίσθηκε την αλλαγή των συνόρων μας μιλά αντι να ;;;; Είναι ορκισμένος ανθέλληνας βλέπεις.....
    Στο Σύνταγμα 6μμ και στην Αριστοτέλους 7μμ.... Η απάντησή μας στην οργή που επιζητά ο Κάρολος

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο πρόεδρος του καναπέ / "γλάστρα" με περισσό θράσος, κατηγορεί την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών για καναπεδισμό.
    Αυτό που δέν κατάλαβε ο "θεσμός" είναι ότι τελείωσε η εποχή του λαού και έρχεται η εποχή των πολιτών (εάν τα καταφέρουν).
    Και όταν το σύμβολο της σημερινής "επίφασης της δημοκρατίας" μιλάει για την Δημοκρατία, θα πρέπει να θυμάται ότι στην Δημοκρατία υπάρχει θεσμικά ο εξοστρακισμός και η θανατική καταδίκη και όχι η βουλευτική ασυλία, τα γκάλοπς και τα media.
    Δεν είναι όμως μακριά η ώρα που θα τρέχουν όλοι τους να σωθούν όπως ο Κακλαμάνης την άνοιξη.
    Τότε που ήταν κλεισμένοι όλοι σαν τα φοβισμένα τρωκτικά στην Βουλή και δεν τολμούσαν να ξεμυτίσουν.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.