17/12/10

Δεν άρεσαν στους Τούρκους οι νέες φιλίες

Σε αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ και Κύπρου-Ισραήλ κάνει λόγο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Γενί Σαφάκ», γράφοντας για εντυπωσιακές πληροφορίες για την εκστρατεία του Ισραήλ κατά της Τουρκίας στη Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Στο εξής, αναφέρεται, οι ανάγκες των ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων θα αντιμετωπίζονται από την ισραηλινή αμυντική βιομηχανία. Οι διαπραγματεύσεις, που τις προσδιορίζουν οι γεωπολιτικοί υπολογισμοί και όχι η μεταφορά τεχνολογίας και οι στρατιωτικές ανάγκες -όπως σημειώνεται- συνεχίζονται και κατά πάσα πιθανότητα θα επιτευχθεί συμφωνία.

Η εφημερίδα αναφέρεται, επίσης, στην κοινή αεροπορική άσκηση που πραγματοποίησαν οι δύο χώρες τον Οκτώβριο, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερα από 100 ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη και δοκιμάστηκαν και οι πύραυλοι S-300. Το Ισραήλ, γράφει, έκανε επίσης στρατιωτικές συμφωνίες και με την Κυπριακή Δημοκρατία και πως ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ συναντήθηκε επανειλημμένα με τον Κύπριο ΥΠΕΞ, Μάρκο Κυπριανού.

Όλα αυτά αποτελούν εξελίξεις που προκαλούν ενόχληση στην Τουρκία, σημειώνει η «Γενί Σαφάκ». Φαινομενικά όλα αυτά φαίνεται να έχουν στόχο το Ιράν, όμως, αν τα δει κανείς όλα μαζί, προκύπτει μια εικόνα η οποία δεν είναι καθόλου ευχάριστη για την Τουρκία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
http://www.sigmalive.com/

Ισραηλινοί πύραυλοι σε νησιά του Αιγαίου",αγχώνουν τη Τουρκία!

΄Ενα ενδιαφέρον άρθρο για το πως βλέπουν από την Τουρκική πλευρά την ελληνοισραηλινή συνεργασία και γενικά τα ανοίγματα του Ισραήλ στην περιοχή, δημοσίευσε  η εφημερίδα Yeni Safak. Το άρθρο του συνεργάτη της κ. Ibrahim Karagul με τον τίτλο « Πύραυλοι του Ισραήλ στα νησιά του Αιγαίου… Έναντιον ποιου;” εχει την προαναφερθείσα αξία παρά τις αρκετές ανακρίβειες του, όπως π.χ.αυτή για τους S-300.Το άρθρο γράφει ότι καταφθάνουν ''εντυπωσιακές πληροφορίες'' για την εκστρατεία του Ισραήλ κατά της Τουρκίας στην Μεσόγειο και στα Βαλκάνια - οι δικές μας όμως πληροφορίες λένε οτι πολλά από τα αναφερόμενα είναι φήμες ή προιόν άγχους...

Σχετικά με την Ελλάδα το άρθρο γράφει ότι στην στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας προσετέθη τώρα και κάτι το καινούργιο. Στο εξής οι ανάγκες των ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων θα αντιμετωπίζονται από την ισραηλινή αμυντική βιομηχανία. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και κατά πάσα πιθανότητα θα επιτευχθεί συμφωνία. Και συνεχιζει:

Αυτό δε, επειδή τις διαπραγματεύσεις αυτές τις προσδιορίζουν οι γεωπολιτικοί υπολογισμοί και όχι η μεταφορά τεχνολογίας και οι στρατιωτικές ανάγκες. Πρόκειται για εξασφάλιση στρατιωτικού υλικού σε ένα ευρύ τομέα συμπεριλαμβανομένων και των οπλικών συστημάτων των F-16.Στο μεταξύ διευρύνονται οι στρατιωτικές συμφωνίες που έγιναν παλαιοτέρα. Η Ελλάδα εγκαταλείπει την παλαιά στάση της κοντά στον αραβικό κόσμο, η οποία συνεχίζεται εδώ και 60 χρόνια. Ο Νετανιάχου επισκέφθηκε στις 15 Αυγούστου 2010 την Αθήνα. Επίσης ο Έλληνας π/θ και ελληνικές αντιπροσωπείες επισκέφθηκαν το Ισραήλ. Άνοιξε ο ελληνικός εναέριος χώρος στα ισραηλινά αεροσκάφη…..

Τον Οκτώβριο, οι δύο χώρες - γραφει - πραγματοποίησαν κοινή αεροπορική άσκηση. Στην άσκηση που πραγματοποιήθηκε στα ανοιχτά της Κρήτης και στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερα από 100 ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη δοκιμάστηκαν και οι πύραυλοι S-300. Τα ισραηλινά αεροσκάφη δοκίμασαν να πετάξουν σε βεληνεκές 1900 χιλιομέτρων. Αυτή ήταν μια άσκηση επίθεσης μακρού βεληνεκούς. Μια άσκηση που στρεφόταν σε στόχους όπως το Ιράν….Εγιναν προετοιμασίες των αεροπορικών αμυντικών συστημάτων S-300 . Το Ισραήλ έκανε επίσης στρατιωτικές συμφωνίες και με τον «Εlλληνοκυπριακο τομέα». Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ  Λίμπερμαν συναντήθηκε επανειλημμένα με τον «Ελληνοκυπριο ΥΠΕΞ».

Οι συμφωνίες συνεργασίας του Ισραήλ δεν περιορίζονται μόνο με την Ελλάδα, αναφερει το αρθρο . Έγιναν συμφωνίες παρόμοιες και με πολλές άλλες χώρες . Προσελκύει το ενδιαφέρον το γεγονός ότι αυτές είναι χώρες της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Ασκήσεις με την Ιταλία, ασκήσεις με την Ρουμανία και στρατιωτικές συμφωνίες με την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Σερβία. Οι εναέριοι χώροι όλων αυτών των χωρών άνοιξαν στα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη.

Όλα αυτά αποτελούν εξελίξεις που προκαλούν ενόχληση στην Τουρκία, σημειωνει. Φαινομενικά όλα αυτά φαίνεται να έχουν στόχο το Ιράν, όμως αν τα δει κανείς όλα μαζί, προκύπτει μια εικόνα η οποία δεν είναι καθόλου ευχάριστη για την Τουρκία.

Στην Ανατολική Μεσόγειο μια στρατιωτική συμμαχία μεταξύ Ισραήλ-«Ελληνοκυπριακου τομέα» και Ελλάδας αποτελεί έναν άξονα Μεσογείου., αναφερει το αρθρο.Επίσης άξονας δημιουργείται με παρόμοιες συμφωνίες μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας, Βουλγαρίας , Ρουμανίας ,Ουγγαρίας, Σερβίας και «Μακεδονίας» , στα Βαλκάνια.

Οι ισραηλινές αντιπροσωπείες όπου και αν πηγαίνουν επισημαίνουν τον «τουρκικό κίνδυνο» και αναβιώνουν τις ιστορικές προκαταλήψεις και φόβους.

Το Τελ Αβίβ λέει στην Ρωσία: «στην περίπτωση που δίνετε εσείς όπλα στους εχθρούς του Ισραήλ τότε και εμείς θα εξοπλίσουμε τους εχθρούς της Ρωσίας» και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα εχθρικό μπλοκ κατά της Τουρκίας.

Το Ισραήλ , αναφερει το αρθρο, προσπαθεί να περιορίσει τον τομέα δράσης της Τουρκίας. Όμως, όπως δείχνουν τα πράγματα, αυτό δεν είναι πολύ εύκολο για το Ισραήλ. Στο ερώτημα αν βελτιωθούν οι σχέσεις μετά την ιστορία Μavi Marmara,λέγεται ότι μπορεί μεν να βελτιωθούν προσωρινά , αλλά δεν θα μπορέσουν ποτέ να φθάσουν στο παλιό τους επίπεδο. Ισως να βιώσουμε  και μεγαλύτερες κρίσεις. Αυτήν την στιγμή η Τουρκία θα πρέπει να αποδώσει σημασία σε άλλα θέματα πολύ πιο επείγοντα, όπως στο ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποτε μια μέρα ισραηλινοί πύραυλοι στα νησιά του Αιγαίου στραμμένοι προς την Τουρκία, καταληγει το αρθρο . http://www.onalert.gr/

Η στρατιωτική συνεργασία επεκτείνεται και στα εξοπλιστικά

Επέκταση της συνεργασίας με την Ελλάδα και στον τομέα των στρατιωτικών εξοπλισμών προωθεί το Τελ Αβίβ, καθώς, όπως έγινε γνωστό από ισραηλινές πηγές, τις προηγούμενες ημέρες υψηλόβαθμη αποστολή από το Ισραήλ βρισκόταν στην Αθήνα για συνομιλίες.

Σε μια κίνηση, η οποία έρχεται έπειτα από τις κοινές ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, επιχειρείται η ουσιαστική αναβάθμιση των αμυντικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και η συγκρότηση στρατιωτικού συνεταιρισμού στη Μεσόγειο, που για το Ισραήλ έχει ιδιαίτερη αξία λόγω και της συνεχιζόμενης κρίσης στις σχέσεις με την Τουρκία.

Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα Jerusalem Post, ισραηλινές εταιρείες διεκδικούν συμβόλαια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις για εξελιγμένα οπλικά συστήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπεία στην οποία συμμετείχαν αξιωματούχοι του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας και εκπρόσωποι ισραηλινών αμυντικών βιομηχανιών επισκέφθηκαν την Αθήνα και είχαν συνομιλίες, οι οποίες, εκτός των άλλων, περιελάμβαναν και την προμήθεια οπλικών συστημάτων για τα ελληνικά F-16. Σύμφωνα με το UPI, οι συνομιλίες αυτές είχαν προετοιμασθεί κατά την επίσκεψη για μία εβδομάδα στο Ισραήλ αξιωματούχου του ελληνικού υπουργείου Αμυνας στις αρχές Δεκεμβρίου, που έδειξε ενδιαφέρον για την προμήθεια Μη Επανδρωμένων Κατασκοπευτικών Αεροσκαφών (UAV). Κατασκευάστρια των UAV είναι η κρατική «Αεροπορική Βιομηχανία» (Israel Aerospace Industries), η οποία σε συνεργασία με άλλες ισραηλινές επιχειρήσεις έχουν αναπτύξει ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα για τα F-16.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η ισραηλινή πλευρά γνωρίζοντας τη δεινή οικονομική θέση της Ελλάδας, διερευνά «δημιουργικούς τρόπους» χρηματοδότησης των εξοπλιστικών αυτών προγραμμάτων.http://www.ethnos.gr/

35 σχόλια:

  1. Δυστυχώς και αυτό το πυροτέχνημα είναι μόνο για δική μας εσωτερική κατανάλωση. Η απεμ(πώληση) οτιδήποτε ελληνικού που με τόσο κόπο αποκτήθηκε τον προηγούμενο αιώνα έχει φθάσει στο αποκορύφωμα της. Ως εκ τούτου συνιστώ στους 'φίλους' Τούρκους να μην ανησυχούν καθόλου, όλα είναι συμφωνημένα εκ των προτέρων και γαι πολλά χρόνια εφεξής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρθρο: "...οι ανάγκες των ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων θα αντιμετωπίζονται από την ισραηλινή αμυντική βιομηχανία..."
    ------------------΄
    Έτσι, τόσο επωφελή για την χώρα μας αντιλαμβάνονται μερικοί Έλληνες(;)πατριώτες(;;;) που γράφουν εδώ, την ελληνο/ισραηλινή συμμαχία !!!

    Να μας έχουν ΠΕΛΑΤΕΣ που μόνο θα αγοράζουμε τα σαπάκια τους, όπως το συφοριασμένο C4I τους που ενώ τσέπωσαν τα εκατομμύρια δολάρια για το ΑΘΗΝΑ 2004, ΔΕΝ το έχουν ακόμα παραδώσει στην χώρα μας...

    Φταίω εάν ξαναπώ ΟΥΣΤ ΡΕ;;;!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα καλύτερα δεν μας τα λένε...
    Ποιοί είναι οι "δημιουργικοί τρόποι" για την χρηματοδότηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων;

    Φορτηγά με πορτοκάλια; Τελωνειακές/Φορολογικές διευκολύνσεις; Δωρεάν διακοπές στα ΚΑΑΥ; Βάση στο Αιγαίο;

    Δίνετε τροφή για να λέμε ότι περνάει από το μυαλό μας, αγαπητοί δημοσιογράφοι, που απεργείτε αυτές τις μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τί μας πειραζει εμας αν παρουν βαση στο Αιγαιο;Τωρα δηλαδη ειμαστε ανεξαρτητοι και εθνικα υπερηφανοι;Οποιος μπορει να βοηθησει τη χωρα μας ειτε οικονομικα ειτε στρατιωτικα πρεπει να ειναι ευπροσδεκτος και ας βγαλει κι αυτος το κατι τις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 17 Δεκεμβρίου 2010 1:08 μ.μ.
    Παρακολουθώ από καιρό τα σχόλιά σου και ειδικά με το παραπάνω συνηγορώ στο ότι "ο ηλίθιος είναι ακατανίκητος".
    Και ποιός σου είπε ρε "κακομοίρη" ότι το C4I είναι σαπάκι και δεν έχει παραδοθεί ακόμα στην Ελλάδα;
    Το σύστημα αυτό ήλθε στην Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
    Εφαρμόστηκε και είχε άριστα αποτελέσματα. Είναι προϊόν της Ισραηλινής Εταιρείας "ΜER" και δίνει στο χειριστή "ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ" δυνατότητες.
    Έλουσε κρύος ιδρώτας την Τουρκική ΜΙΤ από τις δυνατότητες του συστήματος και φυσικά δεν κάθησε με σταυρωμένα τα χέρια. Πλήρωσε αδρά συγκεκριμένα εντόπια συμφέροντα τα οποία προέβησαν από άγνοια (θέλω να πιστεύω) σε μια ανευ προηγουμένου εκστρατεία δυσφήμισης και συνεπικουρούμενοι από τις ΜΚΟ και ΜΜΕ δημοσιογραφίσκους που κόπτονται για τα προσωπικά μας δεδομένα απαξίωσαν το σύστημα.
    Στο εξής περιορίσου στις Μπουρδολογίες σου και μην αναφέρεσαι σε πληροφορικά συστήματα για τα οποία έχεις μεσάνυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειμαι η Galia και ξεχασα να υπογραψω το σχολιο μου της 17 Δεκεμβρίου 2010 5:36 μ.μ.
    Ζητω και παλι συγνωμη.
    Να πεταχτω τωρα πιο πανω στην Istanbul να δωσω πετσετες στους πρακτορες της ΜΙΤ να σκουπισουν τον κρυο ιδρωτα τους που τρεχει απο 2004.


    Δις ΕΠΑΛΞΗ
    (της ισραηλοισραελεεινης καψουρας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τζίμης είπε:
    "Έτσι, τόσο επωφελή για την χώρα μας αντιλαμβάνονται μερικοί Έλληνες(;)πατριώτες(;;;) που γράφουν εδώ, την ελληνο/ισραηλινή συμμαχία !!!

    Να μας έχουν ΠΕΛΑΤΕΣ που μόνο θα αγοράζουμε τα σαπάκια τους, όπως το συφοριασμένο C4I τους που ενώ τσέπωσαν τα εκατομμύρια δολάρια για το ΑΘΗΝΑ 2004, ΔΕΝ το έχουν ακόμα παραδώσει στην χώρα μας...

    Φταίω εάν ξαναπώ ΟΥΣΤ ΡΕ;;;!!!
    τζιμης"

    Μerhaba Tzimis!
    Nasılsın?(τώρα που μαθαίνω και τούρκικα θα στα λέω να με καταλαβαίνεις πιο καλά)
    Γιατί ρε Τζίμη σε πειράζει η Ελληνοισραηλινή συμμαχία? Σε βλέπω πολύ σε πειράζει. Όχι μόνο τώρα. Γενικά. Σαν να σε έχουν πάνω στα κάρβουνα και χοροπηδάς κάνεις.
    Όταν δηλ δίνανε οι Εβραίοι στους Τούρκους τα Harpy και τα άλλα ήταν καλή συμμαχία?
    Γιατί ρε Τζίμη?
    Όσο για το C4I, μην τα περιγράφεις τόσο τραγικά. Και να ισχύει αυτό δεν ισχύει στο βαθμό που το λες. Στο κάτω κάτω το μόνο σύστημα είναι που έχουμε πάρει και ακόμα δεν λειτουργεί(τυπικά..αν παραστεί έκτακτη ανάγκη ότι υπάρχει θα το βάλουμε μπρος)? Τα ASPIS II?
    Είναι γενικό το κακό. Δεν είναι μόνο ένα σύστημα. Άσε τώρα το κουτόχορτο με το C4I.
    Οποιαδήποτε συμμαχία μπορεί να προσφέρει κάτι στην Ελλάδα πρέπει να γίνει συμμαχία με τα όλα της αρκεί να προσέχουμε πάντα τις μπανανόφλουδες. Όσο για τα κέρδη της Ελλάδας από μια συμμαχία εκεί μένει να αποδείξουμε αν είμαστε καλοί στην διπλωματία. Τζίμη ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Κουράγιο!
    Σε ξαναρωτάω τώρα και επιμένω:
    Tzimis, senin ismin ne?
    Nerelisiniz?
    Hoşçakal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κοπελιά 5:36 μ.μ., για το φιάσκο του συφοριασμένου ισραηλινού C4I, η ελληνική δικαιοσύνη έχει κάνει ανακρίσεις και έχει εντοπιστεί η πλευρά που φταίει.
    Από εκεί και πέρα, επειδή το ζήτημα ήταν πολιτικό/διπλωματικό, η κυβέρνηση -ως συνήθως- την έκανε γαργάρα.
    Όμως ο Βούγιας, ως αρμόδιος υφυπουργός, κρίνοντας ότι μπορεί να βελτιωθεί η θέση του ελληνικού δημοσίου έναντι του αμερικανού εργολάβου SAIC (Science Application International Corporation), με τον οποίο βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη για την υπόθεση αυτή, προχώρησε στα τέλη Μαϊου 2010 στη καταγγελία της σύμβασης.
    Στα χέρια μας έχουμε κάποιες κούτες (τις έχουμε δει πολλοί) που μπορεί και να περιέχουνε ένας θεός ξέρει τι και τέτοιο σύστημα ουδέποτε μπήκε σε λειτουργία όλα αυτά τα χρόνια.

    Το ελληνικό δημόσιο ζητάει τώρα από τον εδώ αντιπρόσωπο της SAIC (οι Ισραηλινοί υποτίθεται ότι ήσαν οι κατασκευαστές) να του επιστραφεί ποσό 80 έως 100 εκατομμυρίων ευρώ.
    Βέβαια η εταιρεία αυτή λέει άλλα, ό,τι δηλαδή την συμφέρει.
    Κάτι ξέρουμε όμως κι εμείς !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τζίμη, ο Γιώργος έχει δίκιο. Είναι φανερό ότι βγάζεις φλύκταινες και μόνο στην ιδέα ότι η Ελλάδα μπορεί να συνεργασθεί με το Ισραήλ. Πρέπει να αρχίσεις να συνηθίζεις την ιδέα σιγά-σιγά, διότι αυτό ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ή μάλλον ΗΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ. Ούτε εσύ, ούτε άλλος κολλημένος σαν κι εσένα μπορεί να το σταματήσει.
    Λοιπόν, παρ' το απόφαση και κοίταξε να βρεις κανένα τρόπο να ... διασκεδάσεις τον καθ' όλα αδικαιολόγητο πόνο σου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη:
    "Τζίμη ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Κουράγιο!
    Σε ξαναρωτάω τώρα και επιμένω:
    Tzimis, senin ismin ne?
    Nerelisiniz?
    Hoşçakal"

    Γιώργο να σε ρωτήσω κάτι; Μπορεί ο Τζίμυς να το παρακάνει ώρες - ώρες με το αντιεβραϊκό του, αν και πρέπει να παραδεχτείς ότι έχει και χιούμορ. Η ερώτησή μου είναι: γιατί πρέπει ντε και καλά ο Τζίμυς να είναι φιλομουσουλμάνος (ή φιλότουρκος, όπως υπονοείς με τα τούρκικα που παραθέτεις); Υπάρχει ας πούμε μια αμφιμονοσήμαντη αντιστοιχία (όπως λέτε στο πανεπιστήμιο); Ρωτάω εσένα επειδή βλέπω ότι γράφεις με τόνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργαρε το Ισραήλ που με χαλάει είναι το σιωνιστικό Ισραήλ και οι σιωνιστές απανταχού της Γης και όχι οι ισραηλινοί γενικά ή οι Εβραίοι γενικά, είτε αυτοί ζουν στην Ελλάδα ή αλλού.

    Διότι είναι αυτό που έχει καταλάβει ξένα εδάφη και υποδουλώσει ξένο λαό.
    Τον οποίο συχνά πυκνά σφάζει.

    Πώς επομένως αγόρι μου να πρέπει να είμαι και ...ενθουσιασμένος με το κράτος αυτό σε σημείο που να θέλω μάλιστα να γίνει και στρατιωτικά σύμμαχός μας;

    Και όπως βλέπεις και συ, ανάλογα με το πού είναι να τα οικονομήσει την κάθε φορά, να θέλει και στενότερες σχέσεις;

    Έχουν βλάψει την χώρα μας με την γνωστή τοις πάσι προμήθεια οπλικών συστημάτων στην Τουρκία εν γνώση τους ότι αυτά στρέφονται κατά της Ελλάδας/Κύπρου και των Κούρδων.
    Έχουν δουλέψει οι ίδιοι τα λογισμικά φονικών συστημάτων, δηλαδή έχουν βάλει κάτω ελληνικούς/κυπριακούς χάρτες και σημειώσει τους στόχους που πρέπει να χτυπηθούν και που μέσα σε αυτούς τους στόχους μπορεί να βρεθούμε εγώ, τα παιδιά μου, εσύ με την οικογένειά σου και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι Έλληνες.
    Δεν μιλάω θεωρητικά αλλά για πράγματα που και οι ίδιοι έχουν ομολογήσει και παραδεχθεί.

    Εάν εσένα δεν σε νοιάζουν όλα αυτά, είναι περιττό και να συζητάμε και να συμμετέχεις σε ένα πατριωτικό ιστολόγιο.

    Σε παρακολουθώ από την μια να είσαι όλο πατέντες για το πως θα την πέσουμε στους Τούρκους και αναρωτιέμαι εάν έχεις καταλάβει ότι πολλοί από τους στόχους που λες να χτυπήσουμε ή πολλά που θα μας χτυπήσουν, είναι ισραηλινά οπλικά συστήματα.

    Πώς γίνεται ρε φίλε να σε έχουν κάνει πελάτη και στο μυαλό;

    Είναι και κράτος διεθνής ταραξίας και με την ...βούλα του ΟΗΕ του οποίου έχει παραβιάσει όλους σχεδόν τους κανόνες.
    Δεν λέω να πάμε να του κάνουμε πόλεμο αλλά να μας αφήσει ήσυχους και να κοιτάξει πώς θα λύσει τα δικά του τεράστια προβλήματα (Παλαιστίνη, Συρία, Ιράν κλπ) τα οποία δεν πρέπει να φορτωθούμε εμείς.

    Τι δεν καταλαβαίνεις να στο εξηγήσω κι άλλο;;;

    Σε πληροφορώ ότι είχα από παληά συνεργάτες στην δουλειά μου Ισραηλινούς και Εβραίους γενικότερα και το τελευταίο καλοκαίρι γνώρισα και άλλους με τους οποίους διατηρώ σχέσεις.

    Πολλοί από αυτούς είναι περισσότερο από εμένα καταγγελτικοί για το Ισραήλ και τρέχουν και σε διαδηλώσεις ακόμα και μέσα στη χώρα αυτή, εναντίον της πολιτικής του.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλα εμεις δεν εχουμε UAV?τι πανε να κανουν τωρα?η μηπως ειναι τηλεκατευθυνομενα αεροπλανακια για παιδια?ειναι ασχημο οταν υπαρχει μια βαση και δεν την αξιοποιουνε και να την αναπτυξουν.πχ,να και κατι που μου στειλανε και μιας και ειχαμε θεμα για μεταπολιτευση πριν και εξοπλιστικα τωρα
    http://ellinikanea.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3437:η-ιστορία-της-ελληνικής-βιομηχανίας-αυτοκινήτου-και-η-εξόντωση-της-από-το-κρατικιστικό-μοντέλο-της-μεταπολίτευσης&Itemid=41


    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργο

    Όπως έχω ξαναγράψει,το συμφέρον είναι σχετικό,είναι πολύ αόριστη ένοια.

    Εμένα δεν μου αρκεί απλά να γίνει συμφωνία δίχως να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχουμε δώσει και τι ακριβώς έχουμε πάρει,και ειδικά με την παρούσα κυβέρνηση και το παρόν πολιτικό σύστημα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.

    Αν η χώρα μας διέθετε Ηγέτη τότε δεν θα με ανυσηχούσε η προσέγγιση αυτή,αλλά με το ψευτορωμέικο που μπλέξαμε ανυσηχώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ότι θα έφτανα στο σημείο τα χαράματα μετά από φοιτητικό πάρτι να πίνω γαλλικό καφέ-με ηρεμεί- και να πληκτρολογώ στο infognomonpolitics ομολογώ πως δεν το περίμενα :) Δεν μπορώ να κοιμηθώ(αν φύγει ο ύπνος την ώρα που έρχεται μετά άστο..ειδικά όταν κάνεις πάρτι) και είπα να δω τι γράφει το αγαπημένο μου blog και ο...Τζίμης.
    Πριν απαντήσω λοιπόν θα σας δώσω την εικόνα που επικρατεί στο σπίτι μου αυτή τη στιγμή(4:27 λέει το ρολόι).
    Εγώ είμαι στο δωμάτιο μου στον υπολογιστή μου και πίνω πολύ ελαφρύ-αραιωμένο γαλλικό καφέ(με χαλαρώνει ο συγκεκριμένος καφές όπως τον φτιάχνω).
    Η εικόνα του υπόλοιπου σπιτιού? Εχμ...ένα σπίτι παιδιά...αχούρι...ποτήρια…πιάτα, μπουκάλια και τσιγάρα στα τασάκια άφθονα. Ο κολλητός μου ροχαλίζει(έχει μια τάση-σχέση αγάπης με φαγητό και αλκοόλ…στα πάρτι ειδικά ξεφεύγει εντελώς…απογειώνεται!) στον καναπέ και δεν κουνιέται ούτε με άρμα οπότε πήρα μια κουβέρτα και τον σκέπασα για να μην με πει αύριο «Κολλητός είσαι εσύ...με άφησες και κρύωσα ξεσκέπαστος? Ου ρε».
    Η δικιά μου (που υποτίθεται μόλις φύγανε όλοι κάθισε για να με βοηθήσει στο τακτοποίημα) επίσης κοιμάται(ένα απλό ποτήρι μπύρα ή κρασί την κάνει "κουδούνι" στο άψε σβήσε…τι το πίνει το ρημάδι?!) στο κρεβάτι μου πίσω. Έσβησε το φως και σκεπάστηκε και με το πάπλωμα μου στο κρεβάτι μου...αυτή είσαι! Δεν καταλαβαίνει τίποτα από το "τακ τουκ" στον υπολογιστή. Ύπνος κατά βούληση!
    Το αστείο στην όλη υπόθεση δεν σας το πα ακόμα...πήρε και φόρεσε...την πυτζάμα μου για να μην τσαλακώσει τα ρουχαλάκια της...ανοίγω ντουλάπα και αντιλαμβάνομαι καλοί μου φίλοι ότι η αγαπητή μου μητέρα έχει για πλύσιμο το άλλο ζευγάρι πυτζάμες και δεν έχω να βάλω αυτή τη στιγμή ρούχα για ύπνο! Έβγαλα ένα ζευγάρι φόρμες...τι πυτζάμες τι φόρμες? Η δουλειά μου να γίνει!
    Επίσης πλην της κρεβατοκάμαρας των γονιών μου που λείπουν (κλείδωσα το δωμάτιο τους πριν καν ξεκινήσει το πάρτι) δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι για μένα(είτε μονό είτε διπλό)...δηλ υπάρχει ο τριθέσιος(ο διθέσιος καναπές δεν χωράει 22 χρονών γαϊδούρι…μέχρι τα 14-15 έτη κάτι κάναμε) καναπές στο σαλόνι που ανοίγει αλλά κοιμάται είπαμε ο κολλητός. Οπότε αυτή τη στιγμή καλοί μου φίλοι στο infognomonpolitics, κατέβηκα βραδιάτικα στην αποθήκη, πήρα ένα ράντζο και το στρώμα (για καλή μου τύχη ήταν τυλιγμένο καλά με νάιλον και χωρίς σκόνη…να ναι καλά η mother σε αυτό) που έχουμε για φιλοξενούμενους, το ανέβασα πάνω από τις σκάλες επειδή το ασανσέρ μας από το μεσημέρι έχει πάθει βλάβη (για καλή μου τύχη κι αυτό...τουλάχιστον στην πολυκατοικία σήμερα δεν είναι κανείς να τον ξυπνήσω με τον θόρυβο που έκανα από τις σκάλες…) το άνοιξα δίπλα στο κρεβάτι μου, έστρωσα σεντόνι, έβγαλα και μαξιλάρι και το χω έτοιμο να κοιμηθώ κι εγώ μερικές ώρες. Ευτυχώς αύριο έχω απογευματινή 4ωρη βάρδια στο μαγαζί. Τυχερός μέσα στην ατυχία. Δεν σας είπα το καταπληκτικό της υπόθεσης…πρέπει να το κάνω έτοιμο για "στρατιωτική επιθεώρηση" μέχρι τις 1 αύριο το μεσημέρι…να λάμπει...αλλιώς θα με κράξουν στις 2 που θα έρθουν οι γονείς μου. Στη μάνα μου που πήρε ένα τηλέφωνο κάποια στιγμή νωρίς της είπα ότι «Θα έρθουν τα παιδιά απόψε να φάμε καμιά πίτσα». Δεν μπορεί να φανταστεί πόσα παιδιά, τι ήπιαν τι φάγανε και πόσο μουσική ακούσανε και τι σπίτι αφήσανε(βεβαίως βεβαίως). Έλειπαν οι σαραντακοπενηντογάτοι γονείς μου εις τας Αθήνας και το εικοσαροφοιτητικοποντίκι έφερε κι άλλα εικοσαροφοιτητικοποντίκια και κάνανε φοιτητικοποντικοπάρτυ. Τα αποτελέσματα σας τα περιέγραψα. Αύριο(δηλ σήμερα) θα πρέπει να προλάβω σαν Βέγγος τα χειρότερα. «Πράκτορ Θου βου 000» εναντίον «σου ψου μου υπολείμματα πάρτι»…και όποιος επιζήσει! Δεν υπάρχει πόνος αν είσαι Γεωπόνος! Κωδικό όνομα επιχείρησης: Σκούπα. Και θα ναι όντως επιχείρηση σκούπα! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΥΓ: Tα σοβαρά θα τα συζητήσουμε άλλη ώρα. Πάω για υπνάκο. Τα λέμε παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κατά την άποψη μου, η προσέγγιση Ελλάδος-Ισραήλ, δεν έγινε με πρωτοβουλία της χώρας μας στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Υψηλής Στρατηγικής της χώρας, αλλά επειδή το Ισραήλ ήθελε να ''τιμωρήσει'' την Τουρκία. Όταν δεν έχεις τον σχεδιασμό, δεν έχεις στόχο, δεν πας κάπου συγκεκριμένα και συνεπώς εξαρτάσαι απο την πρωτοβουλία του άλλου. Όπως μας προσέγγισε το Ισραήλ, έτσι θα μας πετάξει όταν αυτό το κρίνει σκόπιμο.Αυτά μόνο για όσους καταλαβαίνουν απο εξωτερική πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υποστηρίζω τήν προσέγγιση Ελλάδος Ισραήλ καί τήν βλέπω σάν μία ελάχιστη αχτίδα φωτός στήν μαυρίλα πού μας έρχεται.

    Δέν καταλαβαίνω τούς φανατικούς αντισημίτες πως διαμαρτύρονται γιά τήν όντως σκληρή πολιτική του Ισραήλ απέναντι στούς Αραβες καί δέν διαμαρτύρονται όταν παλαιστίνιοι καμικάζι κάνουν επιθέσεις σέ νηπιαγωγεία καί σέ λεωφορεία γεμάτα μέ παιδιά. Τό Ισλάμ είναι ναζιστική ιδεολογία καί έχει σκοτώσει εκατομμύρια αθώους τόσα χρόνια αλλά οι ντόπιοι επαγγελματίες δημοκράτες διαμαρτύρονται μόνο εναντίων των αμερικάνων ή των ισραηλινών.

    Ειδικά όταν οι επαγγελματίες καταληψίες κραυγάζουν όταν μας επισκέπτεται Ισραηλινός καί τό βουλώνουν όταν μας επισκέπτεται ο Σουλτάνος Ερντογάν, βγάζω σπυράκια.

    Βλέπω δηλαδή μία ανίερη συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων (Ο αλλάχ νά τίς κάνει προοδευτικές) μέ τούς Αραβες ισλαμιστές καί μέ τούς κεμαλιστές της Τουρκίας.

    Ο άθεος "δημοκράτης" υποστηρίζει τά τζαμιά, καί ο αριστερός "δημοκράτης" υποστηρίζει τόν φασισμό καί τόν εθνικιστμό της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. fstav

    Δηλαδή όταν κάποιος δεν επιθυμεί συνεργασία με το Ισραήλ είναι αυτόματα ισλαμολάγνος;ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ;

    Τουλάχιστον εγώ ποτέ δεν διακαιολόγησα οποιαδήποτε πράξη βίας των Παλαιστινίων εναντίον παιδιών,ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

    Το εκβιαστικό δίλημα με μπόλικη σάλτσα λάσπης κράτα το για την πάρτη σου:ή υποστηρικτής της Ισραηλινοελληνικής προσέγγισης ή φασίστας φιλότουρκος ισλαμολάγνος,και μόνο οι μέθοδοι που επιχείρησαν ορισμένοι να μας πείσουν με κάνει να είμαι βέβαιος πως διάλεξα το σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Aπλη λογικη, οταν κατι προβληματιζει τους Τουρκους ειναι εμφανες οτι ειναι καλο για εμας.Φυσικα για καποιυς "κολλημενους¨"αυτα ειναι ψιλα γραμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Πες τα ρε 7:31 π.μ.!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. //...οταν κατι προβληματιζει τους Τουρκους ειναι εμφανες οτι ειναι καλο για εμας. George Boulgari//
    -------------------
    Με αυτή την απλοϊκή λογική 5χρονου παιδιού, υποστηρίζεις ότι εάν μια μέρα τα σκατώσουν Τουρκία-Ιράν, να πάμε με το ...Ιράν !!!
    Πολύ ...ώριμα σκέφτεσαι !!!
    Μπράβο σου, έχω πάθει την πλάκα μου τώρα !!!
    Έχεις και το θράσος να κατηγορείς άλλους, που ποτέ δεν έχουν πει τέτοια κοτσάνα, ως ισλαμόφιλους;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Α ΜΕΡΟΣ

    Merhaba Tzimis
    Nasılsın?
    Sorry που άργησα να απαντήσω αλλά είχα να συμμαζέψω το χθεσινό..."πέρασμα των Ούνων".
    Η αποστολή ήταν απόλυτα επιτυχής..ούτε γάτα ούτε ζημιά. Τώρα λοιπόν μπορώ να σου απαντήσω σε όσα είπες. Παραθέτω σταδιακά όσα είπες και από κάτω το σχόλιο μου. Ξεκινάμε:

    1)"Γιώργαρε το Ισραήλ που με χαλάει είναι το σιωνιστικό Ισραήλ και οι σιωνιστές απανταχού της Γης και όχι οι ισραηλινοί γενικά ή οι Εβραίοι γενικά, είτε αυτοί ζουν στην Ελλάδα ή αλλού".

    Τζίμαρε, συμφωνώ μαζί σου σε αυτό αλλά έχω και διαφωνίες. Υπάρχει μια διαμορφωμένη κατάσταση. Προσαρμογή λοιπόν και κοιτάμε πως μπορούμε να πετύχουμε για το εθνικό συμφέρον τα μέγιστα. Το να μην τα έχεις καλά μαζί με αυτούς που έχουν πολλές πόρτες ανοιχτές δεν νομίζω ότι είναι και ευέλικτο διπλωματικά. Γι αυτό λοιπόν άσε το μελό. Ο Ξανθόπουλος μας λείπει(με κάθε σεβασμό στον μέγα και ταλαντούχο αυτόν ηθοποιό της παλιάς γενιάς)

    2) "Διότι είναι αυτό που έχει καταλάβει ξένα εδάφη και υποδουλώσει ξένο λαό.
    Τον οποίο συχνά πυκνά σφάζει."

    Αν πάρουμε να δούμε πόσα κράτη έχουν σφάξει τότε δεν θα κάνουμε με κανένα συμμαχία. Οι Αμερικάνοι(Αφγανιστάν, Ιράκ…ξέρεις πόσα εγκλήματα πολέμου?) δεν έχουν σφάξει? Οι Βρετανοί(Αφγανιστάν , Ιράκ)? Οι Ρώσοι(Τσετσενία και ακόμα και σε ίδιους Ρώσους ομήρους δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν δυνητικά δηλητηριώδη αέριο...βλέπε επιχείρηση απεγκλωβισμού στο θέατρο τότε)?Ο Πούτιν μέχρι και δημοσιογράφους έχει δολοφονήσει που απλά του έκαναν αντιπολίτευση. Δεν αναφέρομαι παλιά…στο πρόσφατο παρελθόν αλλά και στο παρόν αναφέρομαι όπως βλέπεις. Πολύ συναισθηματικά το βλέπεις. Εγώ κοιτάω ψυχρά το συμφέρον της πατρίδας μου και αντιλαμβάνομαι με το 22χρονο μικρό και άπειρο η αλήθεια μυαλό μου ότι η Ελλάδα έχει τρεις επιλογές:
    α) Πλήρη δορυφοροποίηση μέχρι το 2025 της Ελλάδας στην Τουρκία με σοβαρά εσωτερικά προβλήματα η χώρα μας από το 2012-13(και για άγνωστο χρονικό διάστημα…αν γίνει το κοινωνικό "μπαμ" που θα γίνει το θέμα είναι η ένταση του) και μετά που δεν αποκλείει ένα σοβαρό θερμό επεισόδιο(με απρόβλεπτες εξελίξεις) με την Τουρκία επίσης μέχρι το 2025(δίνω πιθανότητα 85-90% αν και το αντικείμενο σπουδών μου είναι εντελώς διαφορετικό...εκφράζω την ερασιτεχνική προσωπική μου άποψη ωστόσο)
    β) Ένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ από την μεριά της Ελλάδας για να αντιμετωπιστεί το μαμούθ πρόγραμμα της Τουρκίας (δεν μπορούμε στην παρούσα φάση αυτό το πράγμα, δεν είναι ρεαλιστικό)
    γ) Στρατιωτικός εξοπλισμός της Ελλάδας(χλωμό το κόβω...θα δείξει..freem και νέα μαχητικά..αλλά και πάλι αυτά τα δυο δεν ξέρω για πολλούς λόγους...είπα χλωμό το κόβω) όσο το επιτρέπουν τα οικονομικά δεδομένα μας και συμμαχία με κάποιο κράτος της πειοχής (έναν τοπικό ισχυρό «παίκτη» δηλ) το οποίο μπορεί να μας δώσει περισσότερο πολιτικό βάρος(γιατί πάντα η Τουρκία έχει περισσότερο από μας και όσο πάει το μεγαλώνει πολιτικά και στρατιωτικά κυρίως…η πολιτική ισχύς πηγάζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Β ΜΕΡΟΣ
    από διπλωματική ικανότητα, οικονομική ανάπτυξη και στρατιωτική ισχύ), τεχνογνωσία και στρατιωτικούς εξοπλισμούς(να ψωνίζουμε απ'όλους δεν κατάλαβα δηλ..ότι μας κάνει θα το αγοράζουμε). Το Ισραήλ δεν τα χει σε αυτή τη φάση καλά με την Άγκυρα όπως παλαιότερα. Το πλησιάζουμε λοιπόν και ότι βγει. Γιατί να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια…επειδή σφάζουνε Παλαιστίνιους? Αν κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια θα σφαχτούν Έλληνες και θα χυθεί Ελληνικό νεανικό αίμα! Όταν πέρνανε οι Τούρκοι τα Harpy ήταν καλά? Γουστάρω λοιπόν Ισραηλινά βλήματα(να πάρουμε και γερμανικά και αμερικάνικα...απ'όλους δηλ) για άρματα μάχης, ισραηλινές συλλογές αναβάθμισης όπλισμού και θωράκισης για παλιά ΤΟΜΠ, ηλεκτρονικά συστήματα(με προσοχή εδώ) και βλήματα και βόμβες ακριβείας για f16. Προμήθειες σχετικά χαμηλού κόστους που ανεβάζουν διαθεσιμότητα και αποτελεσματικότητα. Με λίγα λόγια θα παίξουμε με όλους…ΗΠΑ, Γαλλία, Ρωσία, Ισραήλ και Γερμανία. Γαλλία, Ρωσία(δύο περιφερειακοί μεγάλοι) και Ισραήλ(ένας τοπικός μεγάλος) πρέπει να ναι οι βασικοί σύμμαχοι μας στην ανάσχεση της Τουρκικής επεκτατικότητας (σε πολιτικό επίπεδο). ΗΠΑ και Γερμανία πρέπει να διατηρηθούν οι συμμαχικές και καλές σχέσεις(ειδικά με τις ΗΠΑ) και να μην περιμένουμε ουσιαστική παρέμβαση από αυτές σε στιγμή που η Άγκυρα θα κάνει το μεγάλο βήμα όταν δει ότι ωρίμασαν πλήρως οι συνθήκες.
    Ένας πολιτικοστρατιωτικός άξονας Ελλάδας-Ισραήλ δεδομένων των συνθηκών, μας συμφέρει αρκεί να προσέξουμε. Το να μείνουμε ουσιαστικά μόνοι μας στην περιοχή με την αδύναμη και πετσοκομένη Σερβία δεν μας εξασφαλίζει ικανό πολιτικοστρατηγικό ανάχωμα έναντι της Τουρκίας. Συμμαχία με το Ισραήλ αλλά όχι εν λευκώ. Η πολιτική είναι ψυχρή.

    3) «Πώς επομένως αγόρι μου να πρέπει να είμαι και ...ενθουσιασμένος με το κράτος αυτό σε σημείο που να θέλω μάλιστα να γίνει και στρατιωτικά σύμμαχός μας;»

    Και ποιος σου είπε ότι πρέπει να σαι εσύ ενθουσιασμένος για να κάνουμε εμείς συμμαχία? Η πολιτική επαναλαμβάνω είναι ψυχρή. Να μην χυθεί Ελληνικό αίμα. Αποτροπή σε κάθε επίπεδο και ότι χρειάζεται να γίνει. Σήμερα το Ισραήλ, αύριο κάποιος άλλος.

    4) «Και όπως βλέπεις και συ, ανάλογα με το πού είναι να τα οικονομήσει την κάθε φορά, να θέλει και στενότερες σχέσεις;»

    Επειδή είναι σοβαρό κράτος με πυγμή και κοιτάει το συμφέρον του σε κάθε επίπεδο. Μένει σε μας να εκμεταλλευτούμε το δυνατόν καλύτερα αυτή τη νέα συμμαχική σχέση.

    5) «Έχουν βλάψει την χώρα μας με την γνωστή τοις πάσι προμήθεια οπλικών συστημάτων στην Τουρκία εν γνώση τους ότι αυτά στρέφονται κατά της Ελλάδας/Κύπρου και των Κούρδων.»

    Καιρός λοιπόν να βλάψουν και την Τουρκία δεν νομίζεις? Γυρνάει ο τροχός Τζίμη.

    6) «Έχουν δουλέψει οι ίδιοι τα λογισμικά φονικών συστημάτων, δηλαδή έχουν βάλει κάτω ελληνικούς/κυπριακούς χάρτες και σημειώσει τους στόχους που πρέπει να χτυπηθούν και που μέσα σε αυτούς τους στόχους μπορεί να βρεθούμε εγώ, τα παιδιά μου, εσύ με την οικογένειά σου και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν μιλάω θεωρητικά αλλά για πράγματα που και οι ίδιοι έχουν ομολογήσει και παραδεχθεί».

    Γ ΜΕΡΟΣ
    Είπαμε γυρνάει ο τροχός. Σταμάτα το μελό. Καιρός λοιπόν να δούμε την στοχοποίηση στο χάρτη του μαυσωλείου του π..η και αρχισφαγέα φασίστα Κεμάλ Ατατούρκ. Δεν νομίζεις?

    7) «Εάν εσένα δεν σε νοιάζουν όλα αυτά, είναι περιττό και να συζητάμε και να συμμετέχεις σε ένα πατριωτικό ιστολόγιο.»

    Δεν θα σου κάνω τη χάρη. Πάρτο απόφαση. Εκτός και αν τα υπόλοιπα παιδιά στο παρόν blog θέλουν να μην γράφω. Αν το δηλώσουν αποχωρώ την ίδια στιγμή. Πάντως βλέπω συγκρατείς τα νεύρα σου. Μόνο μια φορά σου ξέφυγαν(ανεπίτρεπτο τςςςς..έπρεπε να συγκρατηθείς) με ένα βίντεο. Είσαι καλός σε γενικές γραμμές.

    8) «Σε παρακολουθώ από την μια να είσαι όλο πατέντες για το πως θα την πέσουμε στους Τούρκους και αναρωτιέμαι εάν έχεις καταλάβει ότι πολλοί από τους στόχους που λες να χτυπήσουμε ή πολλά που θα μας χτυπήσουν, είναι ισραηλινά οπλικά συστήματα.»

    Και αμερικάνικα(κυρίως) Τζίμη. Είπα άσε το μελό. Ότι μας κάνει θα το πάρουμε.
    Οι πατέντες που ανέφερες(το χουμε αναλύσει σε άλλο θέμα παλιά) είναι ιδανικές σε ανορθόδοξο πόλεμο. Εκεί το μυαλό πρέπει να δουλεύει. Πρέπει να φέρνει χίλιες στροφές το δέκατο του δευτερολέπτου.
    Δυο π.χ απλά σακιά λίπασμα αν συνδυαστούν κατάλληλα μπορούν να πετσοκόψουν μια διμοιρία μεμετιών και παραπάνω. Βάλε και καρφιά μέσα στην αυτοσχέδια βόμβα μεγάλης ισχύος και δεν θα μείνει ρουθούνι. Τραυματισμένα φριχτά μεμέτια ρίχνουν την ψυχολογία αυτών που δεν τραυματίστηκαν. Απλό. Κάθε βήμα και νεκρή διμοιρία. Αν λοιπόν υπάρξει μάχη εντός κατοικημένων περιοχών και ιδιαίτερα αγροτικών περιοχών γιατί να ξοδευτούν τζάμπα ως υλικά παγιδεύσεως C4, TNT , Glaymore κτλ αν μπορεί να σου κάνει άνετα τη δουλειά κάποιο υλικό που θα δεις παραδίπλα και είναι φαινομενικά αθώο?


    9) «Πώς γίνεται ρε φίλε να σε έχουν κάνει πελάτη και στο μυαλό;»

    Εγώ έχω πάντα το μυαλό μου πελάτη σε μένα. Πάντως δεν βαριέσαι Τζίμη μια που το ανέφερες…άλλοι πελάτες στο μυαλό άλλοι στη ψυχή. Έτσι πάνε αυτά.

    10) «Είναι και κράτος διεθνής ταραξίας και με την ...βούλα του ΟΗΕ του οποίου έχει παραβιάσει όλους σχεδόν τους κανόνες.»

    Και η Τουρκία είναι διεθνής ταραξίας. Καταδικαστικό ψήφισμα ΟΗΕ για την εισβολή στην Κύπρο, βιασμοί και δολοφονίες αμάχων στη Κύπρο καθώς και αιχμαλώτων πολέμου, μυστικές επιχειρήσεις εις βάρος της Ρωσίας στον Καύκασο, παρακρατική δράση στο εσωτερικό της Τουρκίας εναντίον δημοκρατικών Τούρκων και διαφόρων μειονοτικών, σφαγές πάσης φύσεως(αίμα να ναι και ότι να ναι δηλ), τρομοκρατική στρατιωτική δράση στο ΤουρκοΙρακινό Κουρδιστάν(που ακόμα δεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δ ΜΕΡΟΣ
    δεν έχει ανακηρυχθεί επισήμως...ζήτημα χρόνου Τζίμη…ο αγώνας τους είναι δίκαιος και το δίκαιο αργά ή γρήγορα επικρατεί).
    Σήμερα το Ισραήλ, αύριο κάποιος άλλος. Όποιος μας κάνει Τζίμη. Έναν σφαγέα τον αντιμετωπίζεις με έναν σφαγέα στο κάτω κάτω. Ψυχρή πολιτική.

    11) «Δεν λέω να πάμε να του κάνουμε πόλεμο αλλά να μας αφήσει ήσυχους και να κοιτάξει πώς θα λύσει τα δικά του τεράστια προβλήματα (Παλαιστίνη, Συρία, Ιράν κλπ) τα οποία δεν πρέπει να φορτωθούμε εμείς.»

    Νομίζω πως το Ισραήλ αντιμετωπίζει αποτελεσματικά(όπως αυτό νομίζει ως κράτος) τα προβλήματα που έχει. Εμείς έχουμε παραδοσιακά καλές σχέσεις με τα Αραβικά κράτη και αν δεν υποστηρίξουμε τις Ισραηλινές θέσεις στη μεταξύ τους διαμάχη αλλά είμαστε υπέρ ειρηνικών λύσεων, αναλάβουμε ξανά ρόλο μεσολαβητή και συνεχίσουμε τις καλές σχέσεις σε κάθε τομέα με όλα τα κράτη πέριξ του Ισραήλ...δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Οι Άραβες ξέρουν ποιοι είμαστε, ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι σταθερός και ειλικρινής συνομιλητής όποια στιγμή και αν ζητήσουν κάτι ή ζητήσουμε εμείς κάτι από αυτούς. Το να αγοράσουμε μερικά όπλα και να κάνουμε μερικά κοινά γυμνάσια δεν χαλάει τις σχέσεις με τους Άραβες. Το να υποστηρίξουμε όμως ξεκάθαρα το Ισραήλ και να μην τηρήσουμε την γνωστή μετριοπαθή στάση μας τότε αυτό…θα τις χαλάσει τις σχέσεις και μάλιστα δραματικά. Με προσοχή λοιπόν και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αυτοπεποίθηση, όραμα και θράσος. Αυτό χρειάζεται.

    12) «Τι δεν καταλαβαίνεις να στο εξηγήσω κι άλλο;;;»
    Δεν χρειάζεται Τζίμη. Ήσουν απόλυτα σαφής.

    13) «Σε πληροφορώ ότι είχα από παληά συνεργάτες στην δουλειά μου Ισραηλινούς και Εβραίους γενικότερα και το τελευταίο καλοκαίρι γνώρισα και άλλους με τους οποίους διατηρώ σχέσεις».

    Δεν αμφιβάλω ότι είχες. Ενδιαφέρον.

    14) «Πολλοί από αυτούς είναι περισσότερο από εμένα καταγγελτικοί για το Ισραήλ και τρέχουν και σε διαδηλώσεις ακόμα και μέσα στη χώρα αυτή, εναντίον της πολιτικής του».

    Όπως σε κάθε χώρα. Εμείς κοιτάμε την Ελλάδα. Τώρα το τι κάνει το Ισραήλ στα δικά του δεν μας πέφτει λογαριασμός και το αντίστροφο φυσικά. Η πολιτική επαναλαμβάνω είναι ψυχρή.

    15) «τζιμης»

    Tzimis, senin ismin ne?
    Nerelisiniz?
    Hoşçakal

    Yiorgos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οι φανατικοί αντισημίτες του παρόντος ιστότοπου, πού θεωρούν τούς Εβραίους υπεύθυνους γιά όλα τά δεινά του κόσμου, ας αναλογιστούν τήν Γερμανική πολιτική στήν Εγγυς Ανατολή στίς αρχές του 20ου αιώνα. Τήν πρόστυχη πολιτική των Γάλλων καί των Ιταλών, η οποία οδήγησε στήν εξόντωση όλων των χριστιανών της Μικράς Ασίας, τήν υποκρισία του αμερικάνου προέδρου Γουΐλσων κ.ο.κ. (Διαβάστε τά βιβλία του Εβραίου Πρεσβη των ΗΠΑ στήν Οθωμανική αυτοκρατορία Μοργκενχάου.)

    Αν θέλετε νά πάμε πιό πίσω, οι Βρετανοί εξόντωσαν όλους τούς γηγενείς της Βορείου Αμερικής καί της Αυστραλίας καί πάει λέγοντας.

    Καί γιά νά μήν ξεχνάμε τούς "φίλους" μας τούς Αραβες ας μας πεί ο Τζίμης πως εξαπλώθηκε τό Ισλάμ σέ Περσία καί Μέση Ανατολή; Μέ λουλούδια;

    Οσο αφορά ένα σχόλιο κάποιου χρήστη. Καλό είναι νά λείψουν οι εμπαθείς εκφράσεις του ενός πρός τόν άλλο. Εγώ αναφέρθηκα ΜΟΝΟ σέ όσους δείχνουν μεροληπτική ευαισθησία καί σέ όσους διαδηλώνουν ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ εναντίον όσων τούς βολεύει. Η μεροληπτική ευαισθησία μέ ενοχλεί γιατί φανερώνει άλλους σκοπούς. Οταν διαδηλώνεις ΜΟΝΟ κατά του Ισραήλ καί ξεχνάς τήν Κύπρο, αυτό σημαίνει ότι υπηρετείς τήν πολιτική της Τουρκίας ακούσια ή εκούσια. Αναφέρομαι μόνο στούς δημοκράτες γιαλαντζί.

    Προσπαθώ νά μήν προσβάλω κανέναν σχολιαστή του παρόντος ιστολογίου. Θίγω μόνο τακτικές καί ψυδοϊδεολογίες.

    *Τά ναρκωτικά τά έκοψα λόγω κρίσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Γιώργο να σε ρωτήσω κάτι; Μπορεί ο Τζίμυς να το παρακάνει ώρες - ώρες με το αντιεβραϊκό του, αν και πρέπει να παραδεχτείς ότι έχει και χιούμορ. Η ερώτησή μου είναι: γιατί πρέπει ντε και καλά ο Τζίμυς να είναι φιλομουσουλμάνος (ή φιλότουρκος, όπως υπονοείς με τα τούρκικα που παραθέτεις); Υπάρχει ας πούμε μια αμφιμονοσήμαντη αντιστοιχία (όπως λέτε στο πανεπιστήμιο); Ρωτάω εσένα επειδή βλέπω ότι γράφεις με τόνους."

    Αν μπορείς εμπιστεύσου τον Γιώργο, φοιτητή Γεωπονίας. Αν όχι, δεν πειράζει. Το κλείνω εδώ.
    Αυτά από μένα σαν Γιώργος.
    Τώρα. Μετά από συζήτηση που έχει προηγηθεί η ομάδα "Blue Raiders"(της οποίας έχω την τιμή να μαι μέλος από τα σχολικά μου χρόνια) του youtube, μετά από αρχικές διαφωνίες αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να προβεί μέσω του infognompolitics στην εξής ανακοίνωση:

    "Η ομάδα BR Blue Raiders θα ξαναχτυπήσει με νέα βίντεο. Πιστή στο ραντεβού της όπως κάθε περίοδο Χριστούγεννων, Πρωτοχρονιάς, Ορθόδοξου Πάσχα, 25ης Μαρτίου και μουσουλμανικό Ραμαζάνι. Φέτος προβλέπεται αναβαθμισμένο χτύπημα που σε σχέση με τα προηγούμενα έτη θα είναι κλάσεις ανώτερο. Αν το 2008 ήταν η πραγματική κόλαση για κάποιους, το φετινό θα είναι ο χειρότερος εφιάλτης τους.
    Κλείνουμε το μήνυμα μας με το καθιερωμένο ποίημα και υπογραφή της ομάδας μας

    Θα ξαναγυρίσουμε όλοι οι Raiders μαζί
    Θα ξαναγυρίσουμε εξοπλισμένοι με ψυχή Ελληνική!
    θα ξαναγυρίσουμε
    θα τρέμει η γη και το Pc!

    Blue Raiders attack!
    Blue Raiders always win and F...!Blue Raiders against Turkish duck!

    Χαιρετισμούς στους CTStyles31,burakaslanfb,SurprisTvExtra,antipkkvideo,egelazrmx,karslipsycho και πολλούς άλλους.
    Θα τα πούμε σύντομα.

    Skal, ευχαριστούμε για την παραχώρηση του χώρου στο ιστολόγιο σας.

    Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί Πάτρης
    Ζήτω η Ελλάς!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιώργο, το μόνο που κρατάω από όλα όσα έγραψες είναι το: " Έναν σφαγέα τον αντιμετωπίζεις με έναν σφαγέα στο κάτω κάτω. Ψυχρή πολιτική."

    Καλό αυτό, διότι σε είχα περάσει για ακραιφνή και βαμμένο φιλοσιωνιστή όπως είναι κάποιοι άλλοι (ευτυχώς λίγοι) εδώ !!!
    Εάν ήσουν τέτοιος, δεν θα παραδεχόσουν ΠΟΤΕ ότι το Ισραήλ είναι σφαγέας του λαού της Παλαιστίνης.
    Μάλλον ...το σώζεις το πράμα!!!

    Υ.Γ. Πιστεύεις ότι ο λόγος που δεν την πέφτουμε εμείς στους Τούρκους είναι επειδή δεν έχουμε αρκετά όπλα αλλά τώρα που θα μας τα δώσει το Ισραήλ, θα κάνουμε το ντού;;;

    Ή είναι θέμα πολιτικής βούλησης; Πιστεύεις δηλαδή ότι εάν είχαμε δεκαπλάσια όπλα από τους Τούρκους και μερικά πυρηνικά, αλλά τους ίδιους πολιτικούς, τώρα θα είχαμε πάρει την Πόλη;

    Ή εάν κάνουμε στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ, θα πείσει ο Νετανιάχου τον Γιωργάκη να κάνει πόλεμο;
    Δηλαδή θέλει ο Γιωργάκης να πάρουμε την Πόλη, τον Πόντο και την Κύπρο, αλλά φοβάται να το κάνει επειδή δεν έχουμε ένα σύμμαχο ισχυρό να μας δώσει όπλα και να μας ενθαρρύνει ψυχολογικά;

    Πες πως "ναι τέτοιος είναι ο Γιώργος" να πάω να του ζητήσω συγγνώμη γονατιστός διότι αδίκως τόσο καιρό τον λέω "κότα λυράτη" και άλλα πιό βαριά.

    Εάν όμως δεν θέλουμε να κάνουμε επίθεση στην Τουρκία, παρά μόνο αποτελεσματική άμυνα εάν μας την πέσει αυτή, τότε γιατί να ξοδευτούμε στους ισραηλινούς αφού μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε πετώντας τους στο κεφάλι σακιά με λιπάσματα;
    Έχουν μήπως ...βαρύτερα λιπάσματα από τα δικά μας; Ή πιό φθηνά;

    Εάν νομίζεις (όπως κι εγώ) ότι πρέπει να είμαστε προσκολλημένοι σε κάποιον ισχυρό σύμμαχο, ας πάμε κατευθείαν με την Αμερική που έχει δείξει πόσο μας ...αγαπάει και υποστηρίζει. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι το Ισραήλ είναι καλύτερο απ' αυτήν.
    Ή ότι το Ισραήλ θα πάει κόντρα στις επιλογές των ΗΠΑ για χάρη μας εάν αυτές υποστηρίζουν/επιλέγουν την Τουρκία και θα μας δώσει εκείνα τα όπλα που δεν μας δίνει η Αμερική...

    Το δόγμα μας περί συμμαχιών μας (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ κλπ) τόσα χρόνια έχει αποτύχει κρινόμενο εκ του αποτελέσματος. Με το Ισραήλ θα συνεχίσουμε το ίδιο λάθος αφού αυτό είναι μέρος του ίδιου κυκλώματος.

    Γι αυτό, ας το αλλάξουμε δοκιμάζοντας κάτι άλλο!!!
    Μια καλή (η ...καλυτερότερη)επιλογή θα ήταν η Ρωσία.
    Από την οποία αν θέλουμε μπορούμε να πάρουμε 100 φορές καλύτερα και περισσότερα "καλούδια" από αυτά που θα μας δώσει το Ισραήλ.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τζίμη πήγame να πάρoyme από Ρωσία αλλά maw έβγαλαν εμπρηστές, προβοκάτσιες με φόνο νεαρού ατόμου, μετά κουκουλοφόρους, Δεκεμβριανά και όλα τα καλούδια που λες κι εσύ. Δεν είναι σαν πηγαίνουμε από το ένα σούπερ μάρκετ στο άλλο. Κάποια πολύ δυνατά κέντρα, δυστυχώς, μας εμπόδισαν. Με το Ισραήλ θα παίξουμε τώρα καλώς ή κακώς και μακάρι να εργαστούμε ώστε κάποτε να γίνουμε αρκετα ισχυροί να διαλέγουμε εμεις τις συμμαχίες και όχι να μας επιβάλλονται. Όχι ότι έχω πρόβλημα με το Ισραήλ, αλλά καλό θα ήταν και με την Ρωσία κλπ. Δεν είναι και λίγα που μας φέρνουν κοντά με το Ισραήλ. Είναι δίπλα μας, υπάρχουν ΑΟΖ και πολλά άλλα όπως η μεταστάθμευση των αεροσκαφών μας στα αεροδρόμιά του, με ό,τι σημαίνει αυτό (φυσικά για ηγεσίες με ούμπαλα και όχι για μαζορέτες). Τις μακρές εξηγήσεις σου περί αντισιωνισμού δεν τις αξιολογώ. Έπεα πτερόεντα. Όσο για τον φίλο που αναρωτιέται αν όντας κανείς αντιΙσραηλινός είναι αναγκαστικά ταυτόχρονα και μουσουλμάνος ή φιλομουσουλμάνος, Τούρκος ή φιλότουρκος λέω Όπερ Έδει Δείξαι, για την περιοχή αυτή του κόσμου που ζούμε. Άλλη βαρύτητα έχει να είμαστε ΑντιΙσραηλινοί στην Αργεντινή ή στην νήσο Σαχαλίνη (τυχαίοι οι τόποι) και άλλο στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ελλάδα, ειδικά σήμερα...... Δεν έχουμε πολυτέλειες, με ό,τι έχουμε θα παλαίψουμε. Ισραήλ μας προέκυψε; Ισραήλ. Πιο πολύ όμως από οτιδήποτε πάνω στη Γη φοβάμαι τους Έλληνες πολιτικούς και ειδικά κάτι Pan-Kάlos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Α ΜΕΡΟΣ

    1) "Γιώργο, το μόνο που κρατάω από όλα όσα έγραψες είναι το: " Έναν σφαγέα τον αντιμετωπίζεις με έναν σφαγέα στο κάτω κάτω. Ψυχρή πολιτική."
    Καλό αυτό, διότι σε είχα περάσει για ακραιφνή και βαμμένο φιλοσιωνιστή όπως είναι κάποιοι άλλοι (ευτυχώς λίγοι) εδώ !!!
    Εάν ήσουν τέτοιος, δεν θα παραδεχόσουν ΠΟΤΕ ότι το Ισραήλ είναι σφαγέας του λαού της Παλαιστίνης.
    Μάλλον ...το σώζεις το πράμα!!!"

    Τζίμη, αν κρατάς μόνο αυτό κράτα το μην σου φύγει. Δεύτερον το τι σώζω κατά την άποψη σου δεν με νοιάζει. Τρίτον καλά θα έκανες να κρατούσες και τα υπόλοιπα που είπα στο σχόλιο για να καταλάβεις(που δεν νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει απλώς μας το παίζεις και καλά ο ηθικός εναντίον των κακών) για ποιους λόγους πρέπει στη παρούσα φάση να έχουμε συμμαχικές σχέσεις(με προσοχη φυσικά) με το Ισραήλ.

    2) "Υ.Γ. Πιστεύεις ότι ο λόγος που δεν την πέφτουμε εμείς στους Τούρκους είναι επειδή δεν έχουμε αρκετά όπλα αλλά τώρα που θα μας τα δώσει το Ισραήλ, θα κάνουμε το ντού;;;"

    Καλά είσαι. Δηλ συγχαρητήρια. Άξιος. Το γυρνάς όπως σε συμφέρει. Ποτέ δεν δήλωσα για "ντου" όπως λες στη Τουρκία. Αυτός είναι ο υποσυνείδητος φόβος των Τούρκων Τζίμη. Μπορεί να λεονταρίζουν αλλά κατά βάθος έχουν τον φόβο. Η Ελλάδα υποστηρίζει την διατήρηση των υφιστάμενων συνόρων. Τώρα αν κάνει κάτι η Τουρκία, στο σημείο του μετώπου που θα είμαστε πιο καλά δεν αποκλείεται μια επιθετική ενέργεια-αντιστάθμισμα από την πλευρά μας.


    3) "Ή είναι θέμα πολιτικής βούλησης; Πιστεύεις δηλαδή ότι εάν είχαμε δεκαπλάσια όπλα από τους Τούρκους και μερικά πυρηνικά, αλλά τους ίδιους πολιτικούς, τώρα θα είχαμε πάρει την Πόλη;"

    Μα ποιος είπε τέτοιο πράγμα? Η πολιτική μας είναι αμυντική. Δεν διεκδικούμε τίποτα εκτός όσων αναφέρονται στη συνθήκη της Λωζανης. Τώρα αν η Τουρκία θελήσει να την κάνει κουρελόχαρτο και με τη βούλα δηλ..ε τότε αν πέσει η πρώτη τουφεκιά όλα είναι πιθανά. Στρατιωτικές επιχειρήσεις θα ναι. Κανόνια, ατσάλι και αίμα με την ευθύνη της Άγκυρας. Πάντως δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια Τζίμη. Όπου νιώσουμε ότι έχουμε και την παραμικρή πιθανότητα επιτυχίας να σαι σίγουρος ότι οι στρατιωτικοί μας θα επιτεθούν. Είναι να μην αρχίσει το πάρτι. Μετά όλα είναι αυτοματοποιημένες διαδικασίες που εφαρμόζονται με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. Απλό το θέμα.

    4) "Ή εάν κάνουμε στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ, θα πείσει ο Νετανιάχου τον Γιωργάκη να κάνει πόλεμο;"

    Μας περιγράφεις τους αδικαιολόγητους εσωτερικούς σου φόβους? Επαναλαμβάνω ότι κανένας εδώ μέσα δεν δήλωσε αυτό το πράγμα. Μόνος σου τα λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Β ΜΕΡΟΣ
    5) "Δηλαδή θέλει ο Γιωργάκης να πάρουμε την Πόλη, τον Πόντο και την Κύπρο, αλλά φοβάται να το κάνει επειδή δεν έχουμε ένα σύμμαχο ισχυρό να μας δώσει όπλα και να μας ενθαρρύνει ψυχολογικά;"

    Τον Γιωργάκι άστον. Έπρεπε λίγο να μοιάσει στον πατέρα του και να αντιληφθεί την δύναμη που παρέχει η στρατιωτική ισχύς στο πολιτικό επίπεδο. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολιτικό εργαλείο που αν το χειριστείς σωστά διασφαλίζεις ζωτικά Εθνικά συμφέροντα χωρίς να χυθεί αίμα. Θέτεις τις κόκκινες γραμμές στον αντίπαλο. Αν βγάλεις τον στόλο και πεις: "Αρχίσατε έρευνες σε Ελληνική ΑΟΖ? Το βουλιάζω το ερευνητικό σκάφος με exocet και δεν με νοιάζει τίποτα. Είναι Ελληνική ΑΟΖ, Ελληνικός ζωτικός χώρος και αν θέλετε ας χυθεί αίμα. Δικιά σας επιλογή. Εδώ φόβος δεν υπάρχει". Όχι περιπολικό του λιμενικού να παρακολουθεί κυριολεκτικά πως κουνιούνται οι βάρκες. Στα καλά έπρεπε που λες να μοιάσει τον πατέρα του και όχι σε όλα γιατί είχε και πολλά άσχημα.
    Η Ελλάδα σου είπα για ποιον λόγο χρειάζεται έναν γερό σύμμαχο της περιοχής. Η Τουρκία το αντιλαμβάνεται όπως το λες με φόβο. Ο εσωτερικός τους φόβος είναι. Εμείς Τζίμη δεν δηλώσαμε τέτοιο πράγμα. Εκτίθεσαι.

    6) "Πες πως "ναι τέτοιος είναι ο Γιώργος" να πάω να του ζητήσω συγγνώμη γονατιστός διότι αδίκως τόσο καιρό τον λέω "κότα λυράτη" και άλλα πιό βαριά."

    Εξακολουθείς να λες πράγματα που δεν ειπώθηκαν από κανέναν. Ουδέν σχόλιον λοιπόν επ αυτού.

    7) "Εάν όμως δεν θέλουμε να κάνουμε επίθεση στην Τουρκία, παρά μόνο αποτελεσματική άμυνα εάν μας την πέσει αυτή, τότε γιατί να ξοδευτούμε στους ισραηλινούς αφού μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε πετώντας τους στο κεφάλι σακιά με λιπάσματα;"
    Έχουν μήπως ...βαρύτερα λιπάσματα από τα δικά μας; Ή πιό φθηνά;"

    Αποτελεσματική άμυνα? Τι λες ρε Τζίμη? Αν αρχίσουν οι Τούρκοι τις μ@κ@κιες θα βγουν όλα τα απωθημένα μας. Σιαλμάς, Ίμια, Ηλιάκης κ.α. Ποιος σου είπε μόνο για άμυνα? Κράτα εσύ αν μπορείς τους αμφίβιους μαντρωμένους στα νησιά σε μια τέτοια περίπτωση. Σαν τα λιοντάρια στο κλουβί θα ναι. Ξέρεις τι τρέλα κυκλοφορεί σε αυτές τις Μοίρες? Οι βαρκούλες για τα σαμποτάζ θα πηγαινοέρχονται απέναντι το ίδιο και οι αεροπορικές επιδρομές και ο ναυτικός βομβαρδισμός. Ποια άμυνα? Της τρελής θα γίνει. Όπου μπορούμε θα χτυπήσουμε επιθετικά και εμείς. Μ@κ@κες είμαστε να περιμένουμε μόνο αποβάσεις και αεροποβάσεις? Θα κάνουμε και επιθετικά χτυπήματα με αεροπορία, ναυτικό και αμφίβιους καταδρομείς να πονέσουν οι Τούρκοι όσο δεν πάει. Τι είναι μια βάρκα με 8 άτομα να περάσει απέναντι και να τους κάνει ένα σαμποτάζ σε ένα πλοίο? Τακ τακ. Και απόθήκες καυσίμων Τζίμη και όλα τα ωραία. Να δεις τι ωραία θα λάμπουν οι εκρήξεις στον ουρανό. Ρομαντικά θα ναι. Να χει ο Ερντογάν αγκαλιά την Εμινέ.
    Όσο για τα σακιά με το λίπασμα "που θα τα πετάμε στο κεφάλι τους" κάνεις λάθος Τζίμη.
    Βάλε δυο εικοσάριδες (είτε φαντάρους είτε ΔΕΑ) Γεωπονικού και Χημικού και θα σου φτιάξουν κάτι βόμβες Τζίμη που δεν φαντάζεσαι. Βάλε το κατάλληλο σακί(με κατάλληλο χρώμα να μην φαίνεται) ελαφρώς κάτω από άμμο σε πιθανή ακτή αποβάσεως με την κατάλληλη συνδεσμολογία(απλή...πολύ απλή Τζίμη...δεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γ ΜΕΡΟΣ
    δεν φαντάζεσαι πόσο...η αρχή της λειτουργικότητας είναι η απλότητα)..ένα σύρμα παγίδευσης-ενεργοποίησης(όπως στην κλασσική παγίδευση με χειροβομβίδες) και "μπαααααμ". Ένα 25κιλο δεν μπορείς να φανταστείς σε πόση έκταση θα σκοτώσει Τούρκους πεζοναύτες. Έτσι όπως θα τρέχουν να καλυφθούν από το δικό μας πυρ που να προσέξουν τώρα ένα απλό
    25κιλο καμουφλαρισμένο "σακί-βόμβα". Χαιρετίσματα στον Αλλάχ.

    8) «Εάν νομίζεις (όπως κι εγώ) ότι πρέπει να είμαστε προσκολλημένοι σε κάποιον ισχυρό σύμμαχο, ας πάμε κατευθείαν με την Αμερική που έχει δείξει πόσο μας ...αγαπάει και υποστηρίζει. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι το Ισραήλ είναι καλύτερο απ' αυτήν.
    Ή ότι το Ισραήλ θα πάει κόντρα στις επιλογές των ΗΠΑ για χάρη μας εάν αυτές υποστηρίζουν/επιλέγουν την Τουρκία και θα μας δώσει εκείνα τα όπλα που δεν μας δίνει η Αμερική...»

    Όχι σε έναν Τζίμη. Σε πολλούς. Αν είχες διαβάσει προσεκτικά και δεν κρατούσες μόνο το ένα που είπες θα είχες καταλάβει (άσε που κατάλαβες δηλ…μην το παίζεις χαζός). Δεν είπα ότι θα πάει κόντρα το Ισραήλ αλλά νομίζω ότι έχει την αποφασιστικότητα να κάνει ότι το συμφέρει...είτε με το έναν είτε με τον άλλο τρόπο. Και καμία Αμερική δεν την φοβάται γιατί μέσα στην Αμερική έχει αυτό που λέμε…»γερές άκρες». Άλλωστε το είπες: «Κράτος ταραξίας».

    9) «Το δόγμα μας περί συμμαχιών μας (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ κλπ) τόσα χρόνια έχει αποτύχει κρινόμενο εκ του αποτελέσματος. Με το Ισραήλ θα συνεχίσουμε το ίδιο λάθος αφού αυτό είναι μέρος του ίδιου κυκλώματος.»

    Μμμ…υπέροχες προτάσεις. Να αφήσουμε(με την έννοια της πλήρους αποχώρησης ή των τυπικών και ψυχρών φιλικών σχέσεων) ΗΠΑ και ΝΑΤΟ να αλωνίζει η Τουρκία όπως γουστάρει εντελώς και να το κάνουμε εντελώς ξεφτίλα( μα εντελώς δη).

    10) «Γι αυτό, ας το αλλάξουμε δοκιμάζοντας κάτι άλλο!!!
    Μια καλή (η ...καλυτερότερη)επιλογή θα ήταν η Ρωσία».

    Ακριβώς Τζίμη.
    ΗΠΑ, Γερμανία, Ισραήλ, Γαλλία, Ρωσία.
    Γαλλία και Ρωσία ως οι μεγάλοι παίχτες. Ισραήλ ως περιφερειακός παίχτης και ΗΠΑ και Γερμανία φιλικές και συμμαχικές σχέσεις όπως πάντα.
    Όπλα απ’ όλους Τζίμη. Έτσι διατηρούνται οι ισορροπίες και αναβαθμίζεις και τον στρατό(και τους τρεις κλάδους εννοώ) καλύτερα.

    11) «Από την οποία αν θέλουμε μπορούμε να πάρουμε 100 φορές καλύτερα και περισσότερα "καλούδια" από αυτά που θα μας δώσει το Ισραήλ».

    Καθένας στον τομέα του. Έχει και το Ισραήλ μερικά ενδιαφέροντα πράγματα. Το Ισραήλ θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή σε πρόγραμμα αναβάθμισης παλαιών ΤΟΜΠ Μ 113. Έχει εμπειρία μεγάλη σε αυτό το τομέα εκσυγχρονισμού-αναβάθμισης μηχανοκίνητων μέσων και ειδικά ΤΟΜΠ και αρμάτων μάχης. Έχει και UAV. Γενικά ανάλογα με τις ανάγκες μας βλέπουμε και κάνουμε. Η Ρωσία που ανέφερες είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γ ΜΕΡΟΣ
    δεν φαντάζεσαι πόσο...η αρχή της λειτουργικότητας είναι η απλότητα)..ένα σύρμα παγίδευσης-ενεργοποίησης(όπως στην κλασσική παγίδευση με χειροβομβίδες) και "μπαααααμ". Ένα 25κιλο δεν μπορείς να φανταστείς σε πόση έκταση θα σκοτώσει Τούρκους πεζοναύτες. Έτσι όπως θα τρέχουν να καλυφθούν από το δικό μας πυρ που να προσέξουν τώρα ένα απλό
    25κιλο καμουφλαρισμένο "σακί-βόμβα". Χαιρετίσματα στον Αλλάχ.

    8) «Εάν νομίζεις (όπως κι εγώ) ότι πρέπει να είμαστε προσκολλημένοι σε κάποιον ισχυρό σύμμαχο, ας πάμε κατευθείαν με την Αμερική που έχει δείξει πόσο μας ...αγαπάει και υποστηρίζει. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι το Ισραήλ είναι καλύτερο απ' αυτήν.
    Ή ότι το Ισραήλ θα πάει κόντρα στις επιλογές των ΗΠΑ για χάρη μας εάν αυτές υποστηρίζουν/επιλέγουν την Τουρκία και θα μας δώσει εκείνα τα όπλα που δεν μας δίνει η Αμερική...»

    Όχι σε έναν Τζίμη. Σε πολλούς. Αν είχες διαβάσει προσεκτικά και δεν κρατούσες μόνο το ένα που είπες θα είχες καταλάβει (άσε που κατάλαβες δηλ…μην το παίζεις χαζός). Δεν είπα ότι θα πάει κόντρα το Ισραήλ αλλά νομίζω ότι έχει την αποφασιστικότητα να κάνει ότι το συμφέρει...είτε με το έναν είτε με τον άλλο τρόπο. Και καμία Αμερική δεν την φοβάται γιατί μέσα στην Αμερική έχει αυτό που λέμε…»γερές άκρες». Άλλωστε το είπες: «Κράτος ταραξίας».

    9) «Το δόγμα μας περί συμμαχιών μας (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ κλπ) τόσα χρόνια έχει αποτύχει κρινόμενο εκ του αποτελέσματος. Με το Ισραήλ θα συνεχίσουμε το ίδιο λάθος αφού αυτό είναι μέρος του ίδιου κυκλώματος.»

    Μμμ…υπέροχες προτάσεις. Να αφήσουμε(με την έννοια της πλήρους αποχώρησης ή των τυπικών και ψυχρών φιλικών σχέσεων) ΗΠΑ και ΝΑΤΟ να αλωνίζει η Τουρκία όπως γουστάρει εντελώς και να το κάνουμε εντελώς ξεφτίλα( μα εντελώς δη).

    10) «Γι αυτό, ας το αλλάξουμε δοκιμάζοντας κάτι άλλο!!!
    Μια καλή (η ...καλυτερότερη)επιλογή θα ήταν η Ρωσία».

    Ακριβώς Τζίμη.
    ΗΠΑ, Γερμανία, Ισραήλ, Γαλλία, Ρωσία.
    Γαλλία και Ρωσία ως οι μεγάλοι παίχτες. Ισραήλ ως περιφερειακός παίχτης και ΗΠΑ και Γερμανία φιλικές και συμμαχικές σχέσεις όπως πάντα.
    Όπλα απ’ όλους Τζίμη. Έτσι διατηρούνται οι ισορροπίες και αναβαθμίζεις και τον στρατό(και τους τρεις κλάδους εννοώ) καλύτερα.

    11) «Από την οποία αν θέλουμε μπορούμε να πάρουμε 100 φορές καλύτερα και περισσότερα "καλούδια" από αυτά που θα μας δώσει το Ισραήλ».

    Καθένας στον τομέα του. Έχει και το Ισραήλ μερικά ενδιαφέροντα πράγματα. Το Ισραήλ θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή σε πρόγραμμα αναβάθμισης παλαιών ΤΟΜΠ Μ 113. Έχει εμπειρία μεγάλη σε αυτό το τομέα εκσυγχρονισμού-αναβάθμισης μηχανοκίνητων μέσων και ειδικά ΤΟΜΠ και αρμάτων μάχης. Έχει και UAV. Γενικά ανάλογα με τις ανάγκες μας βλέπουμε και κάνουμε. Η Ρωσία που ανέφερες είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. καλή επιλογή για αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, βαλλιστικούς πυραύλους Ιskander, ΤΟΜΑ

    Δ ΜΕΡΟΣ
    ΤΟΜΑ τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα. Για μαχητικά αεροσκάφη μόνο μην πεις Ρωσία. Μεγάλο το ρίσκο διότι θα χρειαστούν δυτικά ηλεκτρονικά συστήματα στα νέα αεροσκάφη (θα υπάρξουν προβλήματα σίγουρα μέχρι να λειτουργήσουν άψογα) και νέα καταφύγια αεροσκαφών. Θα χρειαστούν και ρωσικοί πύραυλοι, βόμβες κτλ. Ανεβαίνει πολύ το κόστος. Πάρα πολύ. Ξέχωρα ότι είναι άλλης φιλοσοφίας αεροπλάνα και κυρίως…δεν θα κρατηθούν σωστά οι γεωπολιτικές ισορροπίες. Ξεφεύγει πολύ με τα μαχητικά. Τα να ανεβάσουμε το ποσοστό των Ευρωπαϊκών μαχητικών στο στόλο της ΠΑ θα ήταν μια καλή λύση. Να μειωθεί κάπως η εξάρτηση από την Αμερική. Ένα 40% από Ευρώπη νομίζω ότι σε πρώτη φάση θα ήταν καλά.

    12) «τζιμης»

    Πάλι? Ε θα το πω ρε Τζίμη. Θα βαριέσαι να το διαβάζεις μέχρι να μου απαντήσεις στις ερωτήσεις μου.
    Senin ismin ne?
    Nerelisiniz?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Για να δεις λοιπόν Τζίμη πόσο αποτελεσματικά είναι "τα σακιά που θα τα πετάμε στο κεφάλι τους" όπως λες, δες ένα είδος εκρηκτικού που μπορεί να κατασκευαστεί από σακιά λιπάσματος(με συγκεκριμένα χημικά στοιχεία που θέλουμε και τα οποία στα περισσότερα αν όχι σε όλα τα λιπάσματα υπάρχουν) με λίγο πετρέλαιο θέρμανσης(ή οποιοδήποτε πετρέλαιο δεν μας πειράζει αυτό) και φυτιλάκι για πυροδότηση(εναλλακτικά γκαζάκια συνδεδεμένα με σύρμα παγίδευσης που θα πυροδτήσουν το σακί με το μίγμα λιπάσματος-πετρελαίου κ.α...να μην μπω σε λεπτομέρειες..δεν δίνουμε οδηγίες εδώ προς υποψήφιους τρομοκράτες ή καταδρομείς...συζήτηση κάνουμε). Σημειώνω εδώ ότι υπάρχουν και άλλα αυτοσχέδια εκρηκτικά υψηλής αποτελεσματικότητα είτε για μάχη εντός κατοικημένων περιοχών(παγίδευση ολόκληρων τετραγώνων πχ σε μάχη εντός της Λευκωσίας) είτε για παγίδευση περασμάτων είτε ως αυτοσχέδια ναρκοπέδια σε ακτές αποβάσεως. Απόλαυσε λοιπόν τις εκρήξεις Τζίμη και φαντάσου να περπατάνε εκεί μεμέτια! Απόλαυση!

    http://www.youtube.com/watch?v=qHFEgrYlJB8

    http://www.youtube.com/watch?v=zV86hPBoIYc&NR=1

    http://www.youtube.com/watch?v=u2m-ptUHWms&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=cbMBFtFue60&NR=1&feature=fvwp

    http://www.youtube.com/watch?v=D6PGKcVr-8s&feature=related

    Βάλε 4 25κιλα σακιά Τζιμάκο και θα σου πω αν θα μείνει έστω και ένας για δείγμα ζωντανός. Χαιρετίσματα στον Αλλάχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.