23/12/10

Το εβραϊκό λόμπι έκλεισε το μάτι στην Άγκυρα!

του Μεχμέτ Αλί Μπιράντ
23 Δεκεμβρίου 2010
Η κατάσταση στην Άγκυρα ήταν πολύ τεταμένη από τις αρχές της εβδομάδος. Το αρμενικό λόμπι πέρασε στην επίθεση για να κατορθώσει να βάλει ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό στην Τουρκία. Χωρίς να περιμένει τις παραδοσιακές κινήσεις που κάνει κάθε χρόνο τον Απρίλη (23 Απριλιου είναι η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, σ.τ.μ.), προσπάθησε να πείσει τους υποστηρικτές του, για
να περάσει το νομοσχέδιο που αφορά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, κατά τη διάρκεια της αλλαγής καθηκόντων στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Όταν γραφόταν αυτό το άρθρο, ακόμα δεν είχε ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Το νομοσχέδιο αυτό αποτέλεσε με όλη την κυριολεξία ένα τεστ δοκιμής και των τουρκο-αμερικανικών σχέσεων και της στάσης του εβραϊκού λόμπι. Όλοι περίμεναν με ενδιαφέρον τη στάση της γραφειοκρατείας της Ουάσιγκτον και του εβραϊκού λόμπι, που μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες έβαλε πυρ ομαδόν εναντίον της Τουρκίας.
Οι Αρμένιοι, με μια πολύ σωστή κίνηση από πλευράς συγκυρίας, δοκίμασαν την τύχη τους.
Οι σημαντικοί υποστηρικτές τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων ηττήθηκαν και έδιναν τη θέσ τους στους Ρεπουμλικάνους. Η πρόεδρος της Βουλής, Πελόσι, ήταν ένα από τα ονόματα της εμπιστοσύνης τους. Θα μπορούσε να φέρει προς έγκριση και το νομοσχέδιο της Γενοκτονίας τις τελευταίες συνεδριάσεις της βιυλής, πριν αναλάβουν οι νεοεκλεγέντες.
Ένας επι πλέον λόγος που επέτρεπε την αισιοδοξία τους, ήταν το γεγονός ότι στην Ουάσιγκτον φυσούσαν σφοδροί άνεμοι εναντίον της Τουρκίας και το εβραϊκό λόμπι που στο παρελθόν υποστήριζε την Τουρκία, τον τελευταίο καιρό έβαλλε πυρο ομαδόν εναντίον της Τουρκίας.
Θα πρέπει ναπεριμένουμε μέχρι την τελευτία ημέρα για να μάθουμε αν ο Αρμένιοι πέτυχαν το στόχο τους. Όμως έχουμε βγάλει από τώρα ένα συμπέρασμα. Και αυτό είναι το γεγονός ότι το εβραϊκό λόμπι μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κανένα βήμα εναντίον της Τουρκίας.
Η πιο ισχυρή οργάνωση του λόμπι, το AIPAC, παρόλες τις εκκλήσεις των Αμρενίων, παρέπεινε σιωπηλό. Αν ήθελαν, θα μπορούσαν να χαλάσουν τον κόσμο. Δεν το έκαναν.
Το γιατί, μου το εξήγησε ένας αμερικανός παρατηρητής:
“Το εβραίκό λόμπι δεν θέλει να διαραγούν εξ ολοκλήρου οι σχέσεις Τουρκίας Ισραήλ. Για το λόγο αυτό συμπεριφέρεται διστακτικά. Επειδή γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που χάσουν την Τουρκία, το δικό τους κράτος θα είναι αυτό που θα χάσει τα περισσότερα, συμπεριφέρονται μετά προσοχής. Πιστεύουν ότι μετά από λίγο καιρό θα ξεπεραστεί και η κρίση του Μαβί Μαρμαρά".
Διερχόμαστε μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο.
Το νομοσχέδιο αυτό καθορίζει και τη στάση της κυβέρνησης Ομπάμα απέναντι στην Τουρκία.
Αυτό το θέμα ας το αφήσουμε για αύριο.
Πηγή: ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΧΑΜΠΕΡ

31 σχόλια:

  1. Καταλαβαίνω τον πόνο σου, Μεχμέτ, αλλά δεν μας είπες πόσα ακριβώς ακουμπήσατε στο εβραϊκό λόμπυ για να μην σας κάνει την ζημιά.

    Σας λαχτάρησαν για τα καλά οι Εβραίοι, σας έκοψαν τον ύπνο, αλλά τελικά όλα έχουν την τιμή τους. Κι εσείς, σαν καλοί Ανατολίτες το ξέρετε αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνέβη απλά αυτό που όλοι σκεφτόμαστε!

    Ο Πιγκουίνος μάλιστα είχε γράψει χαρακτηριστικά σε σχετική ανάρτηση το εξής:

    "Αυτή είναι όλη η ουσία. Αν ήταν για ηθικούς λόγους, θα είχε ψηφιστεί εδώ και 90 χρόνια. Αλλά δεν τους έπιασε ξαφνικά το "ηθικό" τους κύριους γερουσιαστές. Πολιτικό παιχνιδάκι είναι. Το περνάμε οριακά στην υποεπιτροπή με 1 ψήφο διαφορά και ρίχνουμε την προειδοποιητική βολή στην Τουρκία. Και ανάλογα με τη συμπεριφορά της, κανονίζουμε πως θα πάει το πράγμα στη συνέχεια (και σε όλο το μεσοδιάστημα το διαπραγματευόμαστε βεβαίως βεβαίως)."
    17 Δεκεμβρίου 2010 12:35 π.μ.

    Έτσι λειτουργεί το Εβραϊκό λόμπι, μας αρέσει δεν μας αρέσει! Ωστόσο αυτή η συμπεριφορά που δεν γνωρίζει από ηθικούς ενδοιασμούς και συμφωνίες, είναι που εμένα προσωπικά με ανησυχεί σε ό,τι αφορά την ελληνο-ισραηλινή συμμαχία (πέρα από το Παλαιστινιακό που είναι άλλο θέμα).
    Το ότι δηλαδή, ανά πάσα στιγμή μπορεί να μας πουλήσουν όπως έκαναν με τους Αρμένιους. Με τους Εβραίους δε μπορείς ποτέ να γνωρίζεις που στέκεσαι!
    Σε ό,τι έχει να κάνει με τους Τούρκους διαφαίνεται η κρυφή επιθυμία τους να τα ξαναβρούν και έτσι θα γίνει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηθικόν είναι το συμφέρον μας.

    Καλά θα κάνουν να το βάλουν καλά στο μυαλό τους μερικοί, που τύχη όχι αγαθη, τοποθέτησε στα υπατα αξιωματα του ψευτορωμαίικου τούτου κρ'άτους.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απελλή και λοιποί φίλοι
    Σε σχέση με το θέμα καλό είναι να ξέρουμε-συνυπολογίζουμε τα εξής:
    Πρώτον, το Αρμενικό και γενικότερα το ζήτημα της Γενοκτονίας Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων-Χαλδαίων, είναι πιο σημαντικό ακόμα και από το Κουρδικό. Και αυτό γιατί να αναγνωριστεί η Γενοκτονία, πέραν του ότι ανοίγουν 'λογαριασμοί' που πολύ δύσκολα κλείνουν, απονομιμοποιείται εξ ολοκλήρου αυτό που λέμε Τουρκική Δημοκρατία.
    Αρα, το θέμα πολύ δύσκολα να περάσει από τα αρμόδια όργανα των ΗΠΑ και πολύ δύσκολα θα ενσωματωθεί στο εσωτερικό δίκαιο των ΗΠΑ, ούτως ώστε να παράγει απτά αποτελέσματα.
    Δεύτερον, το εβραϊκό λόμπι, έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με όλα τα λόμπι που λειτουργούν στις ΗΠΑ, απλώς είναι πολύ πιο ισχυρό από τα άλλα.
    Ασκεί πολιτική ή μάλλον δημιουργεί προϋποθέσεις για να ασκηθεί πολιτική υπέρ του εβραϊκού παράγοντα και υπέρ του Ισραήλ, κάτι που κάνει και το αρμενικό, το ελληνικό, το τουρκικό λόμπι κλπ.
    Είναι λάθος να του προσδίδουμε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, γιατί τότε δίνουμε την ευκαιρία σε εκείνους που ενοχλούνται από την ύπαρξη του ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ να μας κατηγορήσουν για μεροληψία ή και ρατσισμό και ίσως θα έχουν και δίκιο.
    Ο Έλληνας, ο πραγματικός Έλληνας, όσο μαχητικός και ασυμβίβαστος και να είναι, δεν μπορεί να είναι ρατσιστής, ακόμα και με εκείνους που θεωρούν τους εαυτούς τους κάτι το 'ιδιαίτερο' και όλους εμάς υποδεέστερους.
    Γιατί όλοι μας πρώτα και πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι και μετά Έλληνες ή οτιδήποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσυπογράφω το σχόλιο του Σάββα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΕΛΛΗΣ (4:44μμ): "Ωστόσο αυτή η συμπεριφορά που δεν γνωρίζει από ηθικούς ενδοιασμούς και συμφωνίες, είναι που εμένα προσωπικά με ανησυχεί σε ό,τι αφορά την ελληνο-ισραηλινή συμμαχία"

    Αγαπητέ ΑΠΕΛΛΗ, δυστυχώς αυτή η συμπεριφορά που αναφέρεις δεν έχει να κάνει ειδικά με την ελληνο-ισραηλινή συμμαχία, οπότε θα μπορούσε να το δει κανείς σαν μία ειδική περίπτωση, αλλά είναι γενικότερο φαινόμενο. Είναι η διαχρονική συμπεριφορά των εκάστοτε ισχυρών και επιδεικνύεται ανάλογα με τις περιστάσεις. Αρκεί να θυμηθούμε τη στάση των Αγγλογάλλων το 1922 ή και τα Ορλωφικά παλιότερα. Και επειδή σαν έθνος έχουμε υποστεί πολλές φορές στο παρελθόν τις συνέπειες και έχουμε καεί στο χυλό, γι αυτό έχουμε γίνει καχύποπτοι και φυσάμε και το γιαούρτι.

    Άσχετα από αυτό, ίσως αργότερα το ζήτημα των Αρμενίων να λάβει αίσιο τέλος, όπως υπαινίχθηκε και ο skal σε σχόλιό του σε προηγούμενη σχετική ανάρτηση. Είναι πολύ πιθανό αυτά που λέει ο Μπιράντ να είναι βάσιμα σε αυτή τη φάση. Πιστεύω όμως ότι ένα μελλοντικό Κουρδικό κράτος θα αλλάξει πολλά από τα δεδομένα της περιοχής και σίγουρα θα ελαττώσει σημαντικά τη στρατηγική σημασία της Τουρκίας.

    Βλέπεις πώς τόσα διαφορετικά ζητήματα (κουρδικό, αρμενικό, κυπριακό, ελληνοισραηλινά, κλπ) αλληλοδιαπλέκονται μεταξύ τους. Στο βάθος όμως, κοινός παρονομαστής είναι οι γεωστρατηγικοί παράγοντες της περιοχής με σημαντικότερο όλων το ενεργειακό. Γι αυτό θέλει προσεκτικές και ζυγισμένες κινήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις διάφορες δυνατότητες που παρουσιάζονται. Και για να το θέσω χιουμοριστικά, εμπλέκοντας γνωστές παροιμίες: "Το γοργόν και χάρη έχει, αλλά όποιος βιάζεται σκοντάφτει, γι αυτό σπεύδε βραδέως"...

    Υ.Γ. Αν τυχόν δεν τα ξαναπούμε άμεσα, να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιες εκτιμάτε θα μπορούσαν να είναι οι επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας από τα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ;
    Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δέσποινα
    αν η αναγνώριση δίνει το δικαίωμα σε αρμενικής καταγωγής αμερικανούς πολίτες να καταθέτουν αιτήσεις στο αμερικανικό κράτος για αποζημιώσεις και απόδωση της περιουσίας τους και αν αυτό γεννά την υποχρέωση στο αμ. κράτος να απαιτεί συνολικά από την Τουρκία την καταβολή αποζημιώσεων και την απόδωση περιουσιών, που σημαίνει στην κυριολεξία ολόκληρους νομούς, τότε μιλάμε για ένα τεράστιο ζήτημα.
    Και είναι τεράστιο γιατί τεράστιου μεγέθους ήταν το έγκλημα που διέπραξαν οι Τούρκοι σφάζοντας εκατομμύρια χριστιανούς, άσχετα με τον εμπνευστή του σχεδίου.
    Εκτός αυτού, σε περίπτωση που οι Αρμένιοι δικαιωθούν στις ΗΠΑ με τις προϋποθέσεις πυο έθεσα, απονομιμοποιείται το ίδιο το τουρκικό κράτος με τη μορφή που έχει σήμερα.
    Οι εξελίξεις θα είναι κατακλυσμιαίες, γι' αυτό χαρακτήρισα το Αρμενικό σοβαρότερο ζήτημα από το Κουρδικό, πέραν του ότι τα δυο αυτά ζητήματα αλληοσυνδέονται και αλληλοεξαρτώνται.
    Αντίστοιχης σπουδαιότητας είναι και το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής.
    Απλά, εμείς οι Νεοέλληνες περί άλλα τυρβάζομεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχει περίπτωση ν' αφήσουν οι εβραίοι την Τουρκία να γίνει η κυρίαρχος της Α. Μεσογείου; Δεν το νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 6:45
    Εδώ δεν μπορεί να γίνει κυρίαρχος της ίδιας της επικράτειάς της, θα γίνει στον Αν. Μεσόγειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Τουρκία σιγα σιγά κατασκευάζει μόνη της το πολεμικό της υλικό.
    Αν αποκτήσει και πυρηνικά δεν θα υπολογίζει καν το Ισραήλ, ότι και λόμπυ να διαθέτει. Ή έστω θα μειωθεί κατα πολύ η σημασία του Ισραήλ στην περιοχή.
    Αν ενωθεί και με όλα τα Μουσουλμανικά κράτη σε μια δεδομένη στιγμή αδυναμίας των ΗΠΑ θα κάνει ότι θέλει.
    Και αν αναγνωριστεί η γενοκτονία των Αρμενίων τι θα πάθουν; Τίποτα...
    Ακόμα είναι νωρίς αλλά εκεί πάνε τα πράγματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. To σύγχρονο τουρκικό κράτος έχει κτισθεί πάνω σε πτώματα. Αλλά τα εγκλήματα των Τούρκων κατά αλλόφυλων ή αλλόθρησκων είναι παλαιότερα από την Τουρκική Δημοκρατία.

    Κοντολογίς, οι Τούρκοι σφάζουν, βιάζουν, αρπάζουν, εξορίζουν 100 και βάλε χρόνια τώρα (δεν πάω πιο πίσω, διότι δεν έχει νόημα γα τον παρόν σχόλιο) ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΤΙΜΩΡΗΤΙ. Αυτό έχει σημασία, διότι έτσι εξηγείται το θράσος τους και η αλαζονεία τους. Έχουν μάθει να είναι υπεράνω κάθε νόμου, θεϊκού ή ανθρώπινου και νομίζουν (με το δίκιο τους, θα έλεγα) ότι μπορούν να συνεχίσουν έτσι.

    Είμαι βέβαιος ότι θα έλθει η μέρα που κι αυτοί θα σκοντάψουν. Δεν μπορεί εσαεί να αποτελούν την εξαίρεση στην παγκόσμια Ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε 23 Δεκεμβρίου 2010 7:14 μ.μ.
    θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όλα όσα λες και κάθε σενάριο που θέλει την Τουρκία ισχυρή, γιατί θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο.
    Απλά, νομίζω ότι είναι αρκετά δύσκολο να αποκτήσει η Τουρκία αυτοδυναμία στον τομέα της άμυνας, γιατί δεν διαθέτει υψηλή τεχνολογία, η οποία δεν είναι εύκολο να ποκτηθεί.
    Όσο για το μουσουλμανικό κόσμο, η ηγέτιδες χώρες του ισλαμικού κόσμου, όπως η Σαουδική Αραβία και το Ιράν, αφ' ενός ανταγωνίζονται η μια την άλλη μέχρι εχθρότητας (η Σαουδική Αραβία συμπλέει με το Ισραήλ στο θέμα της Χαμάς -Λωρίδα της Γάζας και της Χεζμπολάχ -Λίβανο, κόντρα στο Ιράν) θεωρούν την Τουρκία ανταγωνίστρια δύναμη.
    Δεν είναι εύκολα λοιπόν τα πράγματα, αλλά, όπως λέει το ανέκδοτο με τον αρχιμαδρίτη, για καλό και για κακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. συμφωνω απολυτα με Απελλη και Πιγκουινο.ανωνυμε 6.45 ριξε μια ματια στα χθεσινα αρθρα του ιστιολογιου για τουρκια και θα δεις,και φυσικα εν αναμονη του 3ου αρθρου που περιμενουμε!
    καλα Χριστουγεννα για ολους και χρονια πολλα και καλα για την Ελλαδα!

    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 0 Μπιραντ,φερεφωνο της ημιεπισημης κυβερνητικης προπαγανδας,εστειλε εντεχνα το μηνυμα οτι η τουρκια ειναι προθυμη να τα ξαναβρει με το Ισραηλ και να ξεχαστει η ενταση.Ειναι φανταστικος ο τροπος που χειριζονται οι μογγολοι τις καταστασεις,εχοντας στο αιμα τους την πονηρια,την μπαμπεσια και σημαια τους το 'ειπα ξειπα'.Ομως ολοι δεν ειναι μακακες σαν και εμας,ουτε φοβισμενα ανθρωπακια.Η τουρκια αυτοεγκλωβιστηκε στην μεγαλομανια της και γι'αυτο βασικος υπαιτιος ειναι η Ελλαδα,η απραξια της οποιας εριξε νερο στον μυλο της τουρκιας η οποια θεωρησε οτι ολες οι χωρες ειναι κοροιδα και εντρομες οδαλισκες.Ειναι μαθηματικα βεβαιον οτι οι μογγολοι θα παθουν μεγαλες ζημιες,διοτι οπως εγραψε και καποιος εδω μεσα οτι ουδεις μπορει να τους κοριοδευει ολους για παντα.
    Καποια φιλαρακια του μεχμετ,που ειχαν παρει και αυτα 'βραβειον Ιπεκτσι',δεν τα πολυακουω τελευταια,μηπως 'χαραζουν' νεους Ελληνοτουρκικους δρομους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υψηλή τεχνολογία δεν διαθέτει.Τα τελευταία χρόνια όμως το παλεύει με συμπαραγωγές. UAV, συστήματα πυροβολικού (Yildirim, αυτοκινούμενα πυροβόλα και ρουκετοβόλα), ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ ενώ σας μην ξεχνάμε πως πάει και για το άρμα Altay.
    Επίσης έχει γραμμή παραγωγής F-16 και δηλώνει πως θέλει και δικής της κατασκεύης αεροσκάφος. Το τελευταίο δύσκολο βέβαια αλλά όχι ακατόρθωτο.
    Οι Μουσουλμανικές χώρες ανταγωνίζονται μεταξύ τους όντως. Αλλά τελευταία έχουμε εισροή κεφαλαίων απο αυτές τις χώρες στην Τουρκία. Τις συμφέρει να την ενδυναμώνουν με μικροποσά (για αυτές) αλλά ισχυρές τονωτικές ενέσεις για την Τουρκία. Έτσι πιέζουν το Ισραήλ χωρίς να χρησιμοποιούν συνεχώς το "αγκάθι" που λέγεται Παλαιστίνιοι.
    Ας μην ξεχνάμε πως όσο συνεχίζεται η εισροή Μουσουλμάνων σε Ευρώπη και ΗΠΑ τόσο θα μπορούν να πιέζουν όλες αυτές οι Αραβικές-Μουσουλμανικές χώρες και τόσο πιο ισχυρές θα γίνονται.
    Τέλος αν και υπάρχουν μειονότητες στην Τουρκία τα πράγματα είναι περίπλοκα. Οι Κούρδοι επι πολλά έτη σκοτώνονται μεταξύ τους. Στο Κουρδιστάν με λάδωμα σταματούν ακόμα και συγκρούσεις. Αν τους υποσχεθούν οι Τούρκοι "πλιάτσικο" τουλάχιστον οι Κούρδοι που δεν ανήκουν στο PKK πιθανότατα να ενδώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αφου το γραφει ο Μεχμετ Αλι Μπιραντ,
    ετσι θα ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ποιο ειναι το το ψευτορωμαίικο τούτο κράτος ΑΖ? γιατι αν εννοεις το ελληνικο κρατος καλυτερα να πας να κοιταχτεις σε κανα γιατρο pun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. skal είπε... Ανώνυμε 6:45 Εδώ δεν μπορεί να γίνει κυρίαρχος της ίδιας της επικράτειάς της, θα γίνει στον Αν. Μεσόγειο; 23 Δεκεμβρίου 2010 7:12 μ.μ.
    Αυτό ισχύει αγαπητέ Σάββα αλλά χρειάζεται να το λες πιο συχνά για να το εμπεδώσουν.
    Δημάρατος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η γραμμή παραγωγής των Φ-16 στην Τουρκία είναι τούρκικης ή αμερικάνικης ιδιοκτησίας; Πρόκειται για γραμμή παραγωγής ή συναρμολόγησης; Προ ετών είχα διαβάσει ότι αυτό το εργοστάσιο λειτουργεί με τρόπο κάτι σαν τηλεματική από τα κομπιούτερ της εταιρείας που είναι εγκατεστημένα στις ΗΠΑ. Καταγράφεται και η τελευταία βίδα και το τελευταίο παξιμάδι, με ένα πάτημα κουμπιού δουλεύει η γραμμή και με ένα πάτημα σταματάει. Κάπως έτσι. Ξέρει κάποιος κάτι σχετικό; Και δεν εννοώ τον γνωστό ξερόλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σιδηρούντιε και λοιποί φίλοι
    παρακαλώ τα σχόλιά σας να επικεντρώνονται στο θέμα της ανάρτησης.
    Με λύπη το λέω, όσα σχόλια μπορεί να προκαλέσουν ατελέσφορες συζητήσεις που δεν συνάδουν με τη φιλοσοφία και το χαρακτήρα του ιστολογίου, δεν θα δημοσιεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κ. Skal στο τέλος νομίζω ότι θα μείνεις να συνομιλείς με τον κ. ΑΠΕΛΛΗ (τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ και συμφωνώ με τα περισσότερα που λέει) και κάνα δυο άλλους.
    Αν δεν αρέσουν σε μερικούς τα αντισιωνιστικά μας σχόλια πες τους καθαρά και ξάστερα να πανε καμιά βόλτα και όχι να κόβεις τα σχόλια μας σχετικά με τα γενόμενα στην Αμερική γιατί αρκετοί σχολιαστές (συμπεριλαμβανομένης και εμού) ζούμε στην Αμερική και βλέπουμε τα γεγονότα από πρώτο χέρι.
    Τέλος όλοι μας (με μια μικρή εξαίρεση) είμαστε απλοί φίλοι του ιστολογίου και όχι πληρωμένοι προπαγανδιστές να προωθούμε την προπαγάνδα ενός άλλου κράτους επί μισθώσει.
    Ευχαριστώ.-


    Λόνι Σερφατή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λόνι
    στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έχει σημασία αν κάποιος πληρώνεται ή όχι από κάπου.
    Το θέμα είναι να μπορεί το ιστολόγιο να συνεχίσει να υπάρχει με τρόπο δημιουργικό και αποτελεσματικό.
    Δεν μπορεί να αφήσουμε τον παραλογισμό να επικρατήσει της λογικής.
    Αν θέλει κάποιος να κάνει κάποιο αυτοτελές άρθρο για ένα θέμα που τον απασχολεί, ας το κάνει και θα το δημοσιεύσουμε.
    Τον να προσπαθεί όμως να επιβάλλει με σχόλια συνεχώς τις εμμονές του στο ιστολόγιο και τους αναγνώστες του, είναι αγενές και ανορθόδοξο.
    Το βήμα είναι και θα παραμείνει ανοιχτό στη λογική και όχι στον παραλογισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητή Λόνι,

    Δεν στέκομαι στο "συμφωνώ" που λες, επειδή θα μπορούσες και να διαφωνείς, πράγμα φυσικό και θεμιτό.

    Στέκομαι όμως στο:

    "τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ.."

    πράγμα που είναι για εμένα πολύ πιο σημαντικό και σε ευχαριστώ!
    Σου ανταποδίδω την φιλοφρόνηση και σου εύχομαι ολόψυχα εκεί στην Αμερική που είσαι, μακρυά από την Ελλάδα μας, Καλά Χριστούγεννα και Καλό Νέο Χρόνο για την Πατρίδα μας!

    Ευχές για ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ σε ΟΛΟΥΣ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Mια χαμενη ευκαιρια για την αποδοση δικαιοσυνης για τους Αρμνιους...Ας μην χαιρονται οι Τουρκοι και πολυ γιατι αυτο το θεμα δεν προκειται να εξαφανιστει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητέ ΑΠΕΛΛΗ σου ανταποδίδω τις ευχές!
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ και ΥΓΕΙΕΣ το 2011 για σένα την οικογένεια σου και όλους τους Έλληνες Πατριώτες!
    Πρέπει να σου τονίσω επίσης ότι υπάρχουν Έλληνες Πατριώτες στην Αμερική που βάζουν την Ελλάδα Μας πολύ πριν απ το δολάριο. Ατυχώς είναι πολύ λίγοι, αλλά ευτυχώς ΥΠΑΡΧΟΥΝ!


    Λόνι Σερφατή
    Washington DC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ 12:28 μ.μ.
    Έχω δει και έχω δει στη ζωή μου...
    Αλλά άτομο (Λόνι το Απελλόνι)
    να στέλνει ευχές στον εαυτό του και να δηλώνει ότι μένει και στην άλλη άκρη του κόσμου για να πείσει, δεν περίμενα ότι θα έβλεπα

    Ευχές για περαστικά και ταχεία ανάρρωση και από μένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για να εχεις δει τοσα πολλα στην ζωη σου μαλλον πρεπει νασαι Μαθουσαλας.
    Στον υπνο σου δεν μας ειπες ποσα εχεις δει.


    Πομακος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια κοπελιά 8:30 μ.μ.;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Και γίνεται όλο και πιο καλό. Εκεί που διασκέδαζα βλέποντας τις δυο "προσωπικότητες" να αλληλοσυγχαίρονται...
    εμφανίστηκαν ακόμα άλλες δυο.
    Ένας-ένας, μη στριμώχνεστε παιδιά,
    όλοι θα βγείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 25 Δεκεμβρίου 2010 8:30 μ.μ.
    26 Δεκεμβρίου 2010 11:41 π.μ.

    και απο αλλη αναρτηση
    25 Δεκεμβρίου 2010 1:32 μ.μ.
    26 Δεκεμβρίου 2010 12:47 π.μ.


    Φευγατε και συγκαταβατικε sterg Ζεις εσυ μας οδηγεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.