14/12/10

Αντί να μεμψιμοιρούμε, να κάνουμε την Ελλάδα υπερδύναμη πολιτισμού, πολιτικής και ηθικής

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjneQ_QIvZlOpRqEhqQmwPSYA1984FV9GSZXisFl4iaFoVjWUx2wNg0oMuO_2icbGuBv0kCDb7xaBBeD8wuHf4uf6t1ffkiEzrU-DQ3G7HJY-EL0JOCG9JOHvjCPTe1zIezmDLl74FyGSZr/s1600/elpida.png 
του Σάββα Καλεντερίδη
Διαβάζοντας τα σχόλια, ως συγγραφέας του άρθρου, Το πρόβλημα της Ελλάδας, είναι πρόβλημα της ανθρωπότητας: Ο νέος φασισμός! έχω να πω τα εξής:
Λυπάμαι για τη φτώχεια ιδεών που υπάρχει στη χώρα μας.
Λυπάμαι για την έλλειψη ηθικής και σεβασμού για τον άλλον και τις απόψεις του, για τον αποπροσανατολισμό που επιχειρείται από ορισμένους σχολιαστές, ανεξάρτητα από το σκοπό που θέλουν να εξυπηρετήσουν.
Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο παγκόσμιας μονοκρατορίας, κάτι που δεν έχει
να κάνει αποκλεστικά μόνο με ένα έθνος και μόνο με συγκεκριμένους μηχανισμούς αλλά  με την επικράτηση μιας πολύ συγκεκριμένης ιδεολογίας, εμείς οι Έλληνες, που βλέπουμε τη χώρα μας να οδηγείται σε μια καταστροφή ανάλογη με αυτή του 1922-1923, ως αποτέλεσμα της εγκληματικής ανεπάρκειας των κομμάτων και του πολιτικού κόσμου αλλά και αυτού του σχεδίου παγκόσμιας μονοκρατορίας, που θέλει να ισοπεδώσει τα κράτη, τα έθνη, τους πολιτισμούς και εν τέλει τον ίδιο τον άνθρωπο, αντί με ευθυκρισία να 'δούμε' το δάσος, 'ξυλοκοπούμε' το δέντρο.
Το δέντρο είναι οι σιωνιστές και το δάσος είναι η ιδεολογία του κέρδους, του υλισμού, της υπερκατανάλωσης και της απαξίωσης της ανθρώπινης υπόστασης και της ανθρώπινης κοινωνίας-κοινότητας, όπως αυτή θεωρήθηκε διαχρονικά από την ελληνική σκέψη και όπως εφαρμόστηκε στην πράξη από την αρχαιότητα μέχρι πριν μερικές δεκαετίες στων Ελλήνων τις κοινότητες.
Εμείς οι Έλληνες πρέπει να αντλήσουμε διδάγματα και δύναμη από τα ανεξάντλητα αποθέματα ιδεών και ηθικής του Ελληνισμού, όχι μόνο για να βοηθήσουμε την Πατρίδα μας, αλλά και για να αποτελέσουμε παράδειγμα για τη δοκιμαζόμενη ανθρωπότητα. Έτσι, θα επαναφέρουμε στο προσκήνιο το μεγαλείο του Ελληνισμού, έτσι, αντί να βλέπουμε την Ελλάδα να λοιδωρείται διεθνώς, θα τη δούμε να γίνεται μια παγκόσμια πολιτιστική και πολιτική δύναμη, μια δύναμη ηθικής και διεξόδου από τα επικίνδυνα μονοπάτια που οδηγείται η χώρα και η ανθρωπότητα.
Αντί γι' αυτό, κάνουμε διαλόγους σαν αυτούς που προηγήθηκαν.
Λυπάμαι αλλά παρόλα αυτά πιστεύω ότι δεν πρέπει να καταθέσουμε τα όπλα.
Προχωράμε!

57 σχόλια:

  1. οσο φιλε υπαρχει το ειδος UOMOS PASOKOSKYLUS υπο ομαδα του ειδους UOMUS KOMATOSKYLUS τα πραγματα ετσι θα τραβανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ρόλος του Ιστολογίου δεν είναι να λειτουργεί ως πειθήνιο όργανο της εκάστοτε κρατικής εξουσίας, αλλά να προάγει την κριτική σκέψη, να προβληματίζει και να αποδομεί τις «μισές αλήθειες και τις κοινώς παραδεδεγμένες απόψεις που συμπαρασύρουν» την κοινή γνώμη.

    Ο ρόλος του Ιστολογίου να λειτουργεί ως αλογόμυγα της κοινωνίας , ως ταραχοποιός να προκαλεί, να εισάγει καινά δαιμόνια ,να κεντρίζει

    Πρώτιστος στόχος είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με κριτική σκέψη.Όμως απευθυνόμαστε σε μια συντηρητική κοινωνία Απέναντι στα φλέγοντα ζητήματα της Πατρίδας μας υπάρχει σιωπή στην χειρότερη περίπτωση ή στην καλύτερη μια ελαφρύτητα στην προσέγγιση

    Δεν ξέρω αν θα φτάσουμε μακριά , ξέρω ότι έχουμε όραμα , ένα όνειρο και το παλεύουμε κάθε λεπτό κάθε μέρα .

    Ο Χώρος που έστησες είναι ένα εργαστήρι από το οποίο δεν αντλεί μόνο πληροφορίες ο αναγνώστης . Αυτό το μεγάλο «καμίνι» μας επιτρέπει να συνθέτουμε και να επιστρέφουμε στην κοινωνία αυτό που απαιτούν οι περιστάσεις.

    Αλλοι κρεμασμένοι σε ένα «δέντρο», ακτιβιστές, φωνάζουν να μην κοπεί το «δέντρο» και έτσι να πιστεύουν πως θα προκαλέσουν την αφύπνιση των συνειδήσεων.

    Είσαι στις επάλξεις, κινείσαι στο δρόμο, διδάσκεις πολλά, είσαι στοχαστής και βοηθάς και εμάς να συλλογιστούμε καλύτερα, πιο απλά πιο βαθιά πιο καθαρά.

    Ετσι διευρύνονται οι ορίζοντες της κοινωνίας μας.

    Όμως να θυμάσαι πάντα την μαγιά που είμαστε φτιαγμένοι, τον βράχο με το νύχι τον τρώμε όταν έχουμε δίκιο.Εφόσον ο ήλιος πορεύεται τον ίδιο δρόμο, τον οποίο ακολουθεί και τώρα, εμείς δεν πρόκειται να έλθουμε σε συμβιβασμό ."

    Αυτά να τα θυμάσαι πάντα Αρχηγέ

    Σάββα γνωρίζεις πολύ καλά πως ο πόνος με παραλύει.Γρικάς λοιπόν τι σημαίνει η λέξη Αρχηγός και η λέξη Αποστολή για έναν παλιό καλό στρατιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Το δέντρο είναι οι σιωνιστές και το δάσος είναι η ιδεολογία του κέρδους, του υλισμού...."- Εχετε δίκιο αλλά μισο λεπτο,
    1) Δεν είναι απο αυτούς ο ΣΗΜΗΤΗΣ με τα καταστροφικα για την Ελλάδα αποτελέσματα διακυβέρνησης; Ιμια, υπέρμετρος δανεισμός, κλεψιμο κοινώς δισεκατομμυρίων ΖΗΜΕΝΣ;;;;ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ;;;
    2) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΓΑΠ, ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΝΤ;;;;ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ;;;ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ;;;

    ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΑΓΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ.ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ;

    ΦΤΩΧΙΑ ΙΔΕΩΝ;;; ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ; ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ; ΟΧΙ ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΕΥΧΕΣ.
    #ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
    #ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
    #ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    ΑΑ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΤΕ ΚΟΜΜΑ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ.ΤΙ,ΠΩΣ,ΜΕ ΠΟΙΟΝ, ΠΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ.ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΤΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ.ΠΑΡΑΠΕΡΑ;- ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ! ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΙ; ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ

    ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ο άνθρωπος κατά τόν ρούν της μυστηριώδους ζωής του /
    Κατέλιπεν εις τούς απογόνους του δείγματα πολλαπλά καί αντάξια τής αθανάτου καταγωγής του/
    ΄Οπως είσης κατέλιπεν ίχνη τών ερειπίων του λυκαυγούς/
    χιονοστιβάδας ουρανίων ερπετών χαρταετούς αδάμαντας/
    καί βλέμματα υ α κ ί ν θ ω ν /
    Εν μέσω αναστεναγμων δακρύων πείνης οιμωγών καί τ έ φ ρ α ς
    υπογείων φρεάτων..."( ΑΜΟΡΓΟΣ)*
    ΠΟΙΗΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ,ΑΣΕΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
    {ΤΟΓΡΑΨΕ,ΑΡΜΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ,ΤΟ 1943 ! ΟΤΑΝ Η ΜΠΟΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ,ΕΙΧΕ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !
    Γι'αυτό λέει σε μιά περικοπή*..
    "...Μόνο τά βόδια τών Αχαιών μές στά παχιά λιβάδια της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ/
    Βόσκουν ακμαία καί δυνατά μέ τόν αιώνιο ή λ ι ο της λεύκας σέλινα πίνουνε καθαρό νερό μές στ'αυλάκια/
    Μυρίζουν τόν ιδρώτα της γής κι ύστερα βαριά κάτω απ'τον ίσκιο της ι τ ι ά ς να κοιμηθούνε..."

    Ετσι και μείς να αρμέξουμε τα παραδείγματα των Ηρώων μας διαχρονικά,και με άσβεστη την ΜΝΗΜΗ,να κάνουμε το μεγάλο "πηδημα"
    εμπρός!ΠΑΝΤΑ ΕΜΠΡΟΣ !
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

    "Το δέντρο είναι οι σιωνιστές και το δάσος είναι η ιδεολογία του κέρδους, του υλισμού, της υπερκατανάλωσης και της απαξίωσης της ανθρώπινης υπόστασης και της ανθρώπινης κοινωνίας-κοινότητας"

    ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ(ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΝΔΙΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΤΛ) ΚΑΙ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ (ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ)

    Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ ή υπερκαταναλωτισμός κινεί όλο αυτό το σύστημα.Τα πετρέλαια του Αιγαίου και ο ορυκτος πλουτος της χωρας μας γενικά, χρειάζονται για τον βιομηχανικό αυτόν κόσμο.
    Όταν κάνεις ενα τέτοιο άλμα, προσπερνάς κομμουνισμό,καπιταλισμό πρέπει να έχεις και ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης.Μια νέα πολιτικο-οικονομικη θεωρία.Δεν λέω οτι είμαι αντίθετος αλλά ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΟΣΜΟ, ΑΞΙΟΠΟΙΌΝΤΑΣ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΔΥΣΤΗΧΩΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΑΝΑΒΙΩΜΗΧΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗΣ);ΑΝΑΠΤΗΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ;

    ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΒΙΩΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ-ΑΓΟΡΑΣ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ Ή ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ.ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΥΞΗΣΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. - Αγαπητέ Σάββα, είπαμε. Ένα είναι για ’μάς το δόγμα. «Ανυπόταχτη’ Ηθική»… και σ’ αυτό θα μείνωμε. Δε’ νικιέται ποτέ στον πόλεμο κι’ ας χάνει -πρόσκαιρα- κάποιες μάχες. Έτσι κι’ αλλιώς σαν στρατιώτες-πατριώτες «πολεμούμε» μέχρις εσχάτων… κι’ αν λάχει να φτάσωμε στα έσχατα, που δεν πιστεύω να χρειαστεί, «πουλάμε» πολύ ακριβά το «τομάρι» μας. Αυτό μάθαμε, αυτό ξέρωμε, αυτό μπορούμε και δε ν το συζητούμε. Είναι τόπος.
    Τ’ ανάστημα του ήθους, της διάθεσης και της ευαισθησίας, δε ν υποκύπτει, ούτε σε σειρήνες ούτε σ’ απειλές… και προ πάντων, είναι αυθύπαρκτο κι’ αυτόφωτο.
    Ο φάρος θυμούμαστε -και να το ξέρουν- στη’ καταιγίδα που βράζει’ η θάλασσα κι’ ενώνεται με τον ουρανό, σα’ νά ’ταν ένα το νερό με τον αέρα, φέγγει ακόμη κι’ αν δε’ φαίνεται μακρυά. Καμιά φουρτούνα δεν κρατά επ’ άπειρον… και πάντα τη’ διαδέχεται μακρύτερη μπουνάτσα - γαλήνη. Αυτή θέλωμε, μα κι’ αν αργήσει… παλεύωμε τη’ φουρτούνα βλέποντας την ομορφιά της κι’ όχι τα δόντια της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Τσοχατζόπουλος , ο Παπαντωνίου ο Ρουσσόπουλος , ο Βουλγαράκης , ο Χρηστοφοράκος όλοι αυτοί οι χρυσσοκάνθαροι συνδικαλιστές που πίναν και τρώγαν τον αγλέουρα επί τρείς δεκαετίες όλοι αυτοί που πλούτισαν στην δική μας την πλάτη επί τρείς δεκαετίες και καμιά δικαιοσήνη ποτέ δεν τους αγγίζει είναι σιωνιστές ? Εγώ μια χαρά τους βλέπω για Έλληνες .
    Αυτός ο λαός που πήγε και ψήφισε Παπανδρέου και Σημίτη και ξαναψήφισε Μπουτάρη και Παπανδρέου τώρα που έφερε το ΔΝΤ και το μνημόνιο Εβραίοι είναι?...Οι Εβραίοι, οι Ιρλανδοί, οι Ισλανδοί ή οποιοδήποτε λαός στον κόσμο θα ξαναψήφιζαν ποτέ στην χώρα τους κυβέρνηση που θα τους έβαζε στο ΔΝΤ?

    Ε λοιπόν αυτός ο λαός πήγε και ξαναψήφισε Παπανδρέου ! Πήγε και ψήφισε τον περίγελο, ψωφοδεή γιουσουφάκη Μποτάρη που κάθε μέρα μας εξομολογείται τον γελοίο έρωτα του για τον φασιστοκεμάλ.

    Όχι! οι Εβραίοι ξέρουν να ψηφίζουν ανθρώπους που αποδεδειγμένα πρόσφεραν στον λαό τους και στο έθνος τους .
    Ο Νετανιάχου τουλάχιστον έχει πολεμίσει και έχει διακινδυνεύσει την ζωή του για τον λαό του και την πατρίδα του.
    Δέν πηγαίνουν να ψηφίσουν παρηκμασμένα υποκείμενα σαν τον Μπουτάρη.
    Εμείς ψηφίζουμε ανθρώπους ανδρείκελα ,νενέκους μαμόθρεφτους, άδεια παντελόνια με κριτήριο το κομματικό όφελος , την οικογενειοκρατία, το βόλεμα.Από όλους αυτούς που μας κυβερνάνε ποιός έχει κάνει αποδεδειγμένα κάτι για αυτήν την πατρίδα?

    Για την κατάντια , την σήψη την διαφθορά και την παρακμή αυτής της χώρας ευθηνόμαστε πρώτα από όλα και πάνω από όλα εμείς.Δεν μας φταίνε ούτε Αγγλοι ούτε Γάλλοι ούτε Πορτογάλλοι.,
    Κάθε λαός έχει την τύχη και την ευημερία της χώρας του στα χέρια του ας μην αναζητάμε υπεύθηνους για την κατάντια της χώρας έξω από αυτήν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σάββα λυπάμαι αλλά δεν συμφωνώ με το συγκεκριμένο άρθρο σου,οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα στην παγκόσμια οικονομία δεν μπορούμε να τους αποκαλούμε δέντρο,οι Λαοί καθοδηγούντε καλώς ή κακώς και το κακό ήταν και δυστυχώς είναι ακόμη ότι συνεχίζουν να καθοδηγούντε με βάση το οικονομικό συμφέρον,το οποίο ρυθμίζεται απο το δέντρο ενώ παράληλα έχει αποκτήσει τους μηχανισμούς να επιβάλει ''δημοκρατικά'' κυβερνήσεις τις αρεσκείας του,μπορούν να γραφτούν χιλιάδες γραμές για αυτό το ''δέντρο'' που να αποδεικνύουν πως δεν είναι δέντρο αλλά καρκίνος του δάσους,με πάρα πολά αγρίμια να το προστατεύουν ενώ ταυτόχρονα φροντίζουν να τρομοκρατούν όλα τα υπόλοιπα και δεν διστάζουν να τα τσακίσουν αν νοιώσουν απειλή,υπαρκτή ή ανύπαρκτη.

    Προσωπική μου γνώμη είναι πως το έργο ακόμη παίζεται και δεν μένει παρά να περιμένουμε να δούμε και το τέλος του,έχει γραφτεί καιρό τώρα,έχει σκηνοθετηθεί,διαθέτει ένα ανυπολόγιστο μπάτζετ και ένα απίστευτο μηχανισμό προώθησης του,αυτό που πρέπει ο Ελληνικός Λαός να αποφασίσει επιτέλους είναι αν θα υποκύψει στον εκβιασμό ή αν θα αποφασίσει να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων ορμώντας με πάθος και τόλμη στη φωτιά,αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως δεν φοβάται και προπαντώς δεν εκβιάζεται απο κανέναν,όσο ισχυρός και αυτοπροβάλεται πως είναι.


    Ετοιμαστείτε για πολύ άσχημες καταστάσεις,το πάρτυ τώρα αρχίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρήστο, έδωσα αυτήν την απάντηση σστον Απελλή, στο πρωτογενές άρθρο και νομίζω ότι απαντά, κατά κάποιο τρόπο και στο δικό σου σχόλιο.


    Αν εγκλωβίσει κανείς τη σκέψη του σε πρωτόκολλα και μυστικές σιωνιστικές οργανώσεις, έχασε το δάσος.
    Το δάσος είναι η ιδεολογία που έχει επικρατήσει επί όλων των εθνών.
    Και η ιδεολογία αυτή μπορεί να νικηθεί μόνο με ιδεολογία και όχι με δαιμονοποίηση ενός άλλου έθνους.
    Ας θωρακιστούμε με τη δική μας ιδεολογία, που είναι το αντίδοτο, ας την διαδώσουμε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και μετά άστους αυτούς να καταστρώνουν σχέδια για την παγκόσμια μονοκρατορία.
    Θα βρεθούνε μόνοι τους.
    Τώρα, οι καλύτεροι σύμμαχοί τους είναι οι κατά τόπους κοινωνίες και δρώντες που έχουν ενστερνιστεί την συγκεκριμένη ιδεολογία, που οδηγεί στην παγκόσμια μονοκρατορία.
    Τέλος, υπάρχει και μια μαγική ελληνική λέξη.
    Μεθοδολογία, για να αντιμετωπίσεις ένα ζήτημα.
    Γιά σκέψου λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι είναι αυτό το δάσος, μέσα στο οποίο υπάρχει και ο Σιωνισμός; Το δάσος του κακού; Οι Σιωνιστές είναι κάτι σαν την δική μας Φιλική Εταιρεία που είχαμε κάποτε, με τη μεγάλη διαφορά ότι δεν είναι μυστική οργάνωση. Είναι ανοιχτή απελευθερωτική οργάνωση του τόπου που θεωρούν πατρίδα τους. Αυτό που θέλουν είναι ένα βιώσιμο Ισραήλ, που τώρα έχει το μέγεθος του 1/7 της Ελλάδος. Αυτούς τους περιβόητους τύπους Κισσινγκερ και Σόρος, δεν θέλουν ούτε να τους ακούσουν οι Σιωνιστές του Ισραήλ, τους θεωρούν προδότες και δυσφήμιση για το Ισραήλ. Ήρθε ένα Έλληνας Εβραίος να μας πει τι γνώμη εδώ στα σχόλια, και μόνο που δεν τον κρέμασαν κάποιοι σχολιαστές. Έφυγε ο άνθρωπος και δεν ξαναήρθε. Αφού έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας κλειστά, και τα κεφάλια μας γεμάτα με προπαγάνδα του Γκαίμπελς, πως θα καταλάβουμε τι είναι οι Εβραίοι; Πως θα καταλάβουμε τι είναι η Ελλάδα και από τι πάσχει ο Ελληνισμός; Ναι, υπάρχουν κυκλώματα κερδοσκόπων, είναι διεθνοί και ισχυρά, και κινούν νήματα. Ένας Εβραίος ξεσκέπασε πολλά για ένα τέτοιο κύκλωμα, με κίνδυνο της ζωής του. Και ένας Έλληνας ξεσκέπασε ένα άλλο, επίσης με κίνδυνο της ζωής του. Δεν είναι Εβραϊκά μόνο τα κυκλώματα αυτά, έχουν απ' όλα τα φρούτα μέσα. Πράγματι, Αμερική, Αγγλία και Γερμανία και άλλες μεγάλες χώρες είναι έδρες κυκλωμάτων, πάντα ήταν. Όσοι δεν έχουν καταλάβει ότι πλοκάμια των κυκλωμάτων αυτών είναι στο βάθος, πίσω από τον εμπρησμό της συναγωγής των Χανίων και πολλούς άλλους εμπρησμούς, δεν είναι ενημερωμένος. Κάποιοι, μετα μανίας προσπαθούν να χωρίσουν Ελλάδα και Ισραήλ, και ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα είναι εισαγώμενος και κατευθυνόμενος. Δεν είναι τυχαία η έξαρση των επιθέσεων σε Εβραϊκές περιουσίες και μνημεία στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια, ούτε οι άλλες καταστροφές που έγιναν. Υπάρχει σχέδιο ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε τύπο ομοσπονδίας από κάποιους, οι οποίοι σπρώχνουν και εμάς και το Ισραήλ στην αγκαλιά της. Το σχέδιο αυτό είναι παλιό, και σε κάποια στρατηγικά κέντρα έχει κολλήσει η βελόνα σε αυτό το θέμα εδώ και δεκαετίες. Κάποιοι άλλοι όμως, έχουν και σχέδια διάλυσης της Τουρκίας και δημιουργία ενός άλλου τύπου χάρτη. Το θέμα είναι οι Έλληνες να κάνουμε τις σωστές κινήσεις και να αναγεννηθούμε ηθικά, πολιτισμικά, πολιτικά και οικονομικά. Διαφορετικά, αυτές είναι οι τελευταίες δεκαετίες της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν αρχίσει κάποιος να ασχολείται με το "δάσος" και διαπιστώνει πως όλα τα δέντρα του, είναι του ίδιου "γένους", κάπου πρέπει να κοντοσταθεί και να εξετάσει, το γιατί. Και το δάσος σαφώς έχει και θάμνους "άλλου" είδους, Όμως τα δέντρα του δάσους, είναι συγκεκριμένης ράτσας (ιδεολογικo-θρησκευτικής και όχι DNA)
    Και με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα, δείτε και αυτό, και ας αποφασίσει ο καθένας για το... "τι εννοεί ο ποιητής"...

    http://www.youtube.com/watch?v=y2Xu-5B22Ok&feature=player_embedded#!

    Είπατε τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παραδοσιακά, εδώ και αιώνες, οι Χριστιανικές κοινωνίες θεωρούσαν αμαρτία το επάγγελμα του τραπεζίτη, στο οποίο χριστιανοί άρχοντες οποθετούσαν συχνά Εβραίους, οι οποίοι ήταν απευθείας υπόλογοι των αρχόντων. Το ότι σήμερα αρκετοί τραπεζίτες έχουν Εβραϊκή καταγωγή, δεν σημαίνει ότι ενεργούν μαζί, από κοινού, και ότι έχουν κοινούς στόχους. Το αντίθετο μάλλον συμβαίνει. Το ότι κάποιος έχει ένα όνομα Εβραϊκό, η μία Εβραϊκή καταγωγή, δεν σημαίνει τίποτα όσον αφορά τη συμματοχή του ή όχι σε κυκλώματα διαφθοράς και αδιαφάνειας. Δεν ενεργούν όλοι οι Εβραίοι από κοινού, δεν είναι όλοι μαζί, και συχνά τρώγονται μεταξύ τους, όπως όλοι. Η μεγαλύτερη δύναμη σήμερα πάνω στον πλανήτη είναι, αν μπορούμε να κάνουμε διαχωρισμούς, οι Προτεστάντες. Όμως, τα κυκλώματα της διαφθοράς έχουν συνήθως μέλη από κάθε προέλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σάββα,

    το καταλαβαίνω ότι βαριέσαι να διαβάζεις βιβλία και ειδικά κάποιο που σου προτείνει ένας ανώνυμος σχολιαστής , αλλά κάνε μία προσπάθεια να το διαβάσεις ,

    είναι καμια 60αριά σελίδες , εγώ έχω ένα που τυπώθηκε το 1996 στο τυπογραφείο Μαίανδρος των εκδόσεων ΕΡΩΔΙΟΣ είναι του ΣΕΛΝΤΟΝ ΕΜΡΑΪ και έχει τίτλο ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΧΡΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

    είναι μικρό και ευκολοδιάβαστο κάνε όμως ένα μικρό κόπο να το βρεις και να το διαβάσεις ,
    θα πεις ότι γράφτηκε παλιά και είναι εκτός εποχής , όμως εκεί είναι η αξία του ότι ήταν πολύ μπροστά της εποχής του .
    Αναλύει το μηχανισμό που δημιουργούν χρέη σε όλα τα "ανεπτυγμένα" κράτη της δύσης και την εποχή που οι άλλοι έβλεπαν ανάπτυξη μέσω των τραπεζών αυτός έγραφε για δέσμευση στους τραπεζίτες

    διάβασε το όμως να δεις και τα υπόλοιπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρώτον,ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν στοχοποιώ με την κριτική μου τους Εβραίους και το Ισραήλ γενικά,πιστεύω ειλικρινά πως δεν είναι όλοι ίδιοι και πάνω απ'όλα δεν πιστεύω πως όλοι οι Εβραίοι λειτουργούν με αυτό το σκοπό,αν είναι δυνατόν,το σίγουρο όμως είναι ότι μια ομάδα σιωνιστών έχει καταφέρει να ελέγχει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό το οποίο και χρησιμοποιούν για πολύ συγκεκριμένα βρώμικα σχέδια,σίγουρα σε αυτό δεν συμετέχουν οι απανταχού Εβραίοι οι οποίοι δυστυχώς γίνοντε και οι αποδέκτες της κριτικής,ακόμη και χλεύης του κόσμου που δυσανασχετεί με αυτά τα σχέδια.

    Σάββα,συμφωνώ πως πρέπει να αντιτάξουμε πολιτισμό,αξίες,ήθος και έθος,η διαφωνία μου είναι μόνο ότι κατά τη γνώμη μου ωφείλουμε να αντιδράσουμε και με άλλες ενέργειες,τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουμε τους ανθρώπους τους,τα όργανα τους,να τους μελετήσουμε και να κάνουμε παράληλα απολογισμό των δικών μας δυνάμεων ώστε να είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τον Ελληνικό Λαό για το τι ακριβώς έχει συμβεί,τι επιλογές έχει και με τι μέσα μπορεί να ξεριζώσει τους αρουραίους που έχουν διεισδύσει ακόμη και στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια.

    Τότε και μόνο τότε πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί αυτό που αναφέρεις και με βρίσκει σύμφωνο,πρώτα όμως να ξεσκαρτάρουμε τη χώρα μας,να δώσουμε το παράδειγμα σε όλα τα άλλα Έθνη και κατόπιν να αντιτάξουμε τα αγαθά του Ελληνισμού,του αγνού.

    Ευχής έργο θα ήταν,αν σε αυτή την προσπάθεια είχαμε δίπλα μας και τους απανταχού Εβραίους,τους απλούς και αθώους πολίτες που διαφωνούν επείσης με τα έργα και τις πράξεις των ανθρώπων που τους δυσφημούν,δίνοντας έτσι ένα αξιοθαύμαστο μύνημα προς όλο τον κόσμο ενώ ταυτόχρονα θα έκλειναν και τα στόματα των πιο φανατικών εχθρών τους μουσουλμάνων.

    Ξεκάθαρα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε 14 Δεκεμβρίου 2010 1:14 μ.μ.
    δεν λέω ότι τα ξέρω όλα, όμως να είσαι σίγουρος ότι κάτι ξέρω και γω για το όλο θέμα.
    Κάποιος φίλος μου πριν από λίγο που είπε 'στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα'!
    Δεν θέλω να πιστέψω και δεν πιστεύω ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε κουφοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αρχηγέ θα τον εφάμε τον βράχο με το νύχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ αυτό που έχω να πω κε Καλεντερίδη είναι ότι το συγκεκριμένο ιστολόγιο είναι πραγματικά πολύ πιο ποιοτικό από οτιδήποτε άλλο σχετικό στο διαδίκτυο.

    Η ποιότητα των σχολίων και των σχολιαστών διατηρούνται γενικά σε καλά επίπεδα σε σύγκριση με άλλα ιστολόγια όπου κυριαρχούν ο χουλιγκανισμός και το υβρεολόγιο.

    Τα σχόλια μοιραία αντικατοπτρίζουν το μορφωτικό επίπεδο (χωρίς αναγκαστικά το μορφωτικό επίπεδο να αντικατοπτρίζει σωστές προσεγγίσεις και απόψεις) αλλά και τις διαφορετικές τάσεις που αναπτύσσονται στην Ελληνική κοινωνία αλλά σίγουρα εκφράζουν την αναζήτηση και την προσδοκία για κάτι καλύτερο.

    Η Ελληνική κοινωνία ήταν πάντα μια αγροτική κοινωνία. Μετά τον εξανδραποδισμό του Ελληνικού αγροτικού πληθυσμού από τη σύγκρουση των διεθνών συμφερόντων στο Ελληνικό έδαφος κατά τη διάρκεια του λεγόμενου εμφυλίου, ακολούθησε μια περίοδος συρρίκνωσης μέχρι το 1974 (οπότε και ιδρύεται ουσιαστικά το πρώτο τυπικά τουλάχιστον ανεξάρτητο Ελληνικό κράτος) και ο εκμηδενισμός του αγροτικού πληθυσμού ως οικονομικής δύναμης λόγω της φαύλης αγροτικής πολιτικής των επιδοτήσεων σε Ευρωπαϊκό και Ελληνικό επίπεδο.

    Ο λαός μας το 1974 ήταν πολύ κουρασμένος (2,5 εκατομμύρια φυλακισμένοι τα προηγούμενα 25 χρόνια από το 1949, 1,5 εκατομμύριο νεκροί τα προηγούμενα 9 χρόνια από το 1940, η προσφυγιά τα προηγούμενα 18 χρόνια από το 1922, εθνοκάθαρση 4,5 εκατομμυρίων τα προηγούμενα 10 χρόνια από το 1912). Η μεταπολίτευση λειτούργησε ανακουφιστικά.

    Παρόλα αυτά εξακολουθούμε να θεωρούμαστε απειλή για τα (μονοσήμαντα πλέον) παγκόσμια συμφέροντα αφού η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης και αναβάθμισης ολόκληρης της περιοχής των Βαλκανίων αλλά και της Μικράς Ασίας και μοιραία και της Μέσης Ανατολής χάρη στην κληρονομιά και τον πολιτισμό της.

    Γι' αυτό και οι "σύμμαχοί" μας έχουν διαθέσει τόσα κονδύλια για τον περιορισμό και τον έλεγχό της (εκατομμύρια δολάρια για να φέρουν παράνομους μετανάστες, διαφθορά πολιτικών και εξουδτέρωση υποψηφίων ηγετών ήδη από το μαθητικό ή το φοιτητικό στάδιο με τη βοήθεια των συνδικαλιστικών παρατάξεων όλων των αποχρώσεων, οικονομική, πολιτική και στρατιωτική ενίσχυση της Τουρκίας).

    Εμείς τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινές παραμέτρους μεταξύ μας και να εστιάσουμε στην εξέλιξη των νέων και των παιδιών αφού αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν το βαρύτερο τίμημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Διαβάζοντας τα σχόλια, ως συγγραφέας του άρθρου, Το πρόβλημα της Ελλάδας, είναι πρόβλημα της ανθρωπότητας: Ο νέος φασισμός! έχω να πω τα εξής:
    Λυπάμαι για τη φτώχεια ιδεών που υπάρχει στη χώρα μας.
    Λυπάμαι για την έλλειψη ηθικής και σεβασμού για τον άλλον και τις απόψεις του, για τον αποπροσανατολισμό που επιχειρείται από ορισμένους σχολιαστές, ανεξάρτητα από το σκοπό που θέλουν να εξυπηρετήσουν.

    αντί με ευθυκρισία να 'δούμε' το δάσος, 'ξυλοκοπούμε' το δέντρο.
    Το δέντρο είναι οι σιωνιστές και το δάσος είναι η ιδεολογία του κέρδους,
    -----------------------------

    @ skal

    Απλά επισημαίνω ότι με τα παραπάνω λόγια σου παίρνεις ξεκάθαρα θέση. Επίσης ότι προϊδεάζεις τους αναγνώστες σου, ειδικά όσους σε τιμούν, για το ποια σχόλια εσύ θεωρείς σοβαρά και υπεύθυνα και ποια όχι! Με τον τρόπο αυτό, άθελα ή μη, καθοδηγείς τη σκέψη τους και τα σχόλια τους. Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να το κάνεις. Αφού έγραψες το κείμενο έπρεπε να αφήσεις τον καθένα να σχολιάσει ελεύθερα χωρίς να επεμβαίνεις με χαρακτηρισμούς. Ειδικά όταν το κείμενο αυτό το χαρακτηρίζει μια γενική ασάφεια και αοριστία εκ μέρους σου, ήξεις αφίξεις.
    Είναι η πρώτη φορά που δεν με καλύπτεις. Στο λέω θαρρετά, για να είμαστε φίλοι και να παραμείνουμε.

    @ Χρήστο,

    Φίλε μου, με καλύπτεις με το σχόλιο σου.
    Κρατάμε γερά!!
    Υπάρχουμε για περισσότερα από 4.000 χρόνια, δεν θα μας τελειώσουν τώρα, ούτε ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σχόλια, όπως αυτό του ανώνυμου 14 Δεκεμβρίου 2010 10:51 π.μ. δεν είναι δυνατόν να με πείσουν γιατί είναι διάτρητα από αδύνατα σημεία που τα διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα.

    "όλοι αυτοί που πλούτισαν στην δική μας την πλάτη επί τρείς δεκαετίες και καμιά δικαιοσήνη ποτέ δεν τους αγγίζει είναι σιωνιστές ? Εγώ μια χαρά τους βλέπω για Έλληνες "

    Ο ανώνυμος και Αρειανούς μπορεί να βλέπει! Άλλωστε μην μας πει ότι σύχναζε και στην ίδια Στοά με τους προαναφερόμενους, ξεπουλημένους στον εχθρό μας, "Έλληνες"!
    Ή δεν γνωρίζει ότι πολλοί κορυφαίοι πολιτικοί και πρωθυπουργοί μας είναι Εβραίοι και πως οι δικές τους αποφάσεις μας έφτασαν σε αυτό το χάλι;
    ΦΤΑΙΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΛΑΟΣ!!! Φταίει το σύνηθες υποζύγιο, που το γ@@@ούν, το ληστεύουν και πάντα τους ψηφίζει! Που το φορτώνουν και με χίλιες-δυο ενοχές και συμπλέγματα (τεμπέληδες, σκυλάδες, κλέφτες, απατεώνες). Ήμαρτον πια! Δεν το ανέχομαι!
    Τι λες βρε, ανώνυμε!
    Βέβαια, στη συνέχεια μας πλέκεις και το εγκώμιο των Εβραίων, ενώ πριν φρόντισες να καταδικάσεις τον δικό σου λαό. Πόσο βολικό μας είναι κάθε φορά να τα ρίχνουμε όλα στους Έλληνες. Και κανείς δεν αναρωτήθηκε γιατί αυτός ο λαός δεν λέει να ξυπνήσει, ποιοι του έχουν στερήσει την Ελληνική του Παιδεία συστηματικά δεκαετίες τώρα! Μα είναι απλό ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! Αυτό δεν θέλει να πει; Και θα γίνουμε ακόμη χειρότεροι, καθώς φαίνεται προς τα που το πάνε το πράγμα!
    Τελειώνω γιατί η υπόθεση εξελίσσεται σε φαρσοκωμωδία με αυτό:
    Υπάρχει ένας λαμάκας (ελληνικός λαός) που έχει οικόπεδο γωνία. Είναι λαμάκας επειδή δε γνωρίζει αυτά που έχει και επιπλέον επειδή οι "σύμβουλοι" του (πολιτικοί) που τους εμπιστεύεται να διαχειριστούν την περιουσία του, τον δουλεύουν ασταμάτητα και τον κοιμίζουν, τον προδίδουν επ΄ωφελεία τους με τις κακές τους αποφάσεις(οι πολιτικοί που ανέφερε + άλλοι 1000 που προσθέτω και εγώ).
    Υπάρχουν όμως ΚΑΙ κάποιοι "άλλοι" που επωφελούνται από τις λαμακίες που κάνει ο ΝΑΡΚΩΜΕΝΟΣ λαμάκας και που τον υποσκάπτουν και τον υπονομεύουν ακόμη περισσότερο προκειμένου να βάλουν στο χέρι τα υπάρχοντα του!
    Εξωτερικά φαίνονται μόνο οι λαμακίες του-που όντως γίνονται-ως βασική αιτία της κακοδαιμονίας του. Ερωτώ, αυτοί που τον υποσκάπτουν επωφελούμενοι της αδυναμίας του δεν φέρουν ευθύνη;
    Η Goldmam Sachs είναι ανεύθυνη και για όλα φταίει ο Σημίτης; Και αφού φταίει ο Σημίτης για όλα τελικά φταίει ο λαός που τον ψήφισε!!!!
    ΜΠΡΑΑΑΑΑΑΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!
    Εντάξει, την έχουμε δει την άλλη όψη του νομίσματος, το άλλο άκρο, το πιο βολικό για "ορισμένους". Για όλα φταίνε οι Έλληνες! (που φταίνε ως ένα βαθμό όμως)
    Ας αυτομαστιγωθούμε λοιπόν, για να αποκτήσουμε εκτός από τα χρέη και μια χρεοκοπημένη ψυχολογία, αυτή του "κακού" μαθητή που ο "καλός" απουσιολόγος τον έβαλε τιμωρία να στέκεται με το ένα πόδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σιδηρούντιε τι σχέση έχει η Φιλική Εταιρεία με τον σιωνισμό;

    Γιατί δεν λες αυτό που είπε και ο ΟΗΕ σε Ολομέλεια, ότι δηλαδή ο σιωνισμός είναι ρατσιστικό/φασιστικό κίνημα και ότι οι εποικισμοί σε ξένο έδαφος αποτελούν "Ανθρωπιστική Καταστροφή"/"Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας";;;

    Με την Φιλική Εταιρεία μοιάζει ή με το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα (Ναζισμός) του Χίτλερ;

    Κρίμα αυτά να τα λένε Έλληνες !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είχα αναφέρει παλιότερα σε σχόλιό μου ότι οι δύο βασικοί παράγοντες που δρούσαν παράλληλα και μάς οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε σαν χώρα, είναι η έκπτωση αξιών (εθνικών, κοινωνικών, θρησκευτικών, κλπ) και ο καταναλωτισμός. Αυτά πάνε χέρι - χέρι και το ένα τροφοδοτεί το άλλο.

    Αν στερείσαι αληθινών αξιών και κοιτάς μόνο την επιφάνεια και το φαίνεσθαι, τότε είναι εύκολο ο άλλος να σε κατευθύνει εκεί που θέλει, να σου πλασάρει φανταχτερά μπιχλιμπίδια από τα ΜΜΕ από το πρωί μέχρι το βράδυ και στο τέλος να σου επιβάλλει μέχρι και τι σωβρακάκι θα φορέσεις. Και αντίστροφα, κάποιος που εκτίθεται στα εκθαμβωτικά (και τοξικά) μηνύματα των ΜΜΕ και στην εικονική εκδοχή της ζωής που αυτά προωθούν (κυνήγα τον εύκολο πλουτισμό, αν έχεις λεφτά είσαι κάποιος, κλπ) τότε δεν πρόκειται ποτέ να χαραμίσει το χρόνο του (που ως γνωστόν είναι χρήμα...) σε αναζήτηση αξιών.

    Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Το πρώτο είναι από τη γνωστή διαφήμιση της Eurobank πριν κανά - δυό χρόνια με τον "Λαμπρόπουλο", που σαν μαθητής ήταν ο σκράπας της τάξης του, αλλά όταν αργότερα πήγε στο μαγαζί του ο πρώην δάσκαλός του τρελλάθηκε με τη μαγαζάρα που είχε ανοίξει ("Λαμπρόπουλε, ποιός θα το πίστευε"). Ήταν κατά τη γνώμη μου η πιο πούστικη διαφήμιση των τελευταίων ετών γιατί πέρναγε το πιο χυδαίο μήνυμα: "Δε χρειάζεται να διαβάζεις και να κουράζεσαι και να ακολουθείς αυτά που σου λέει ο δάσκαλος, είναι η Eurobank εδώ, πάρε ένα δανειάκι και μετά θα σε θαυμάζει μέχρι και ο πρώην δάσκαλός σου"! Το δεύτερο παράδειγμα το πήρα από την πρόσφατη ανάρτηση του Ινφογνώμονα σχετικά με τον Αντισμήναρχο Ηλία Λαγωνίκα. Το μήνυμα τού το πέρασε η ηγεσία: "Αν θες την προαγωγή και το βαθμό, θα πρέπει να ξεχάσεις τις προσωπικές σου αξίες για πατρίδα κλπ και θα σκύψεις ευλαβικά το κεφάλι μπροστά στο σύμμαχο - νταβατζή μας, αλλοιώς άδειασέ μας τη γωνιά".

    Έτσι φτάσαμε ως εδώ. Γιατί μας περάσανε αυτό τον τρόπο ζωής και μάς έκαναν να παραβλέπουμε τα μεγάλα φαγοπότια της αλητοελίτ, με αντάλλαγμα το γλειμμένο κοκκαλάκι που μάς πέταγαν. Το ίδιο γίνεται και σε διεθνή κλίμακα. Σου πλασάρουν μια εικονική πραγματικότητα (το λένε και "lifestyle") και σε βάζουν να δανείζεσαι μέχρι να σε χώσουν βαθειά στον κουβά του χρέους. Αυτό πουλάνε, "τρόπο ζωής", και αυτό είναι το υπερόπλο τους. Γι αυτό (σε επίπεδο συμβολισμού και όχι μόνο) η Coca Cola νίκησε το σφυροδρέπανο, γι αυτό το marketing και το business administration δολοφόνησαν τον Όμηρο και τον πέταξαν έξω από τα πανεπιστήμια, και γι αυτό ακόμα - ακόμα ο γουρουνόφρων αποκαλεί τους πιλότους αντιπαραγωγικούς.

    (συνέχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. (συνέχεια)

    Μία είναι η απάντηση σε όλα αυτά: Παιδεία. Αν θέλουμε να σταματήσει η κατηφόρα, από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Εγώ θα παραδεχτώ αυτόν που θα τολμήσει να βάλει πραγματικό χέρι (και όχι για τα μάτια) στον ακαδημαϊκό βούρκο. Το βούρκο των "κατ' ανάθεση προγραμμάτων" και της "διαχείρισης κονδυλίων", που εκμαυλίζει συνειδήσεις, παράγει και εκτρέφει όλη τη θολοκουλτούρα και τον εθνομηδενισμό, και αναπαράγει τον εαυτό του επιβραβεύοντας τα μηδενικά και παραγκωνίζοντας τους άξιους. Και επί πλέον διαμορφώνει, για χάρη τού κάθε γελοίου κοσμοεξουσιαστή, την απαιτούμενη 5η φάλαγγα εντός των τειχών και τον προμηθεύει με τους απαραίτητους χρήσιμους ηλίθιους.

    Αν ξηλωθεί αυτό το παρακράτος, τότε θα βγούν και άξιοι δάσκαλοι που θα μπορούν (και θα θέλουν) να μεταδώσουν αξίες στα παιδιά. Που θα διαμορφώσουν και θα βγάλουν στην κοινωνία υπεύθυνους πολίτες. Πολίτες συνειδητοποιημένους που δεν θα εντυπωσιάζονται από χρωματιστές χαντρούλες και δεν θα ανέχονται την οποιαδήποτε ρεμούλα δίπλα τους, αλλά θα απαιτούν τη δικαιοσύνη και την τιμωρία. Που θα ξέρουν τις δυνατότητες του έθνους τους και δεν θα είναι απλοί ευρωλιγούρηδες και μοιρολάτρες.

    Και τι κάνουμε μέχρι τότε; Κάνουμε σύμμαχο την κρίση και τα ολέθρια αποτελέσματά της και ξεκινάμε από τον άμεσο περίγυρό μας (που ήδη αρχίζει και ψυλλιάζεται). Όχι μόνο δείχνοντας στον διπλανό μας ότι όλα αυτά τα προβλήματα (οικονομικό, εθνικό, κοινωνικό, μεταναστευτικό κλπ) είναι ένα ενιαίο πακέτο, αλλά και "φωτίζοντας τις αιτίες που μας αφήνουνε σκυφτούς". Και πίεση παντού, μεσω γνωστών και φίλων, μέσω ιστολογίων, μέσω συλλόγων και σωματείων, κλπ. Και μεταφορά της πίεσης στα κόμματα μέσω βουλευτών και πολιτευτών και των όποιων άλλων παραγόντων και βέβαια μέσω μαζικών εκδηλώσεων. Τώρα που το στρεβλό σύστημα κλονίζεται, τώρα πιο πολύ από ποτέ πρέπει να νοιώσουν το έδαφος να τρέμει. Και να νοιώσουν φόβο, γιατί "ο φόβος φυλάει τα έρμα" και μπορεί έτσι να προλάβουμε καταστάσεις.

    Άλλωστε, μέσα από την κρίση του παλιού και την επακόλουθη σύγκρουση αναδεικνύεται το καινούριο. Είμαστε ήδη σε σύγκρουση, σε ακήρυκτο πόλεμο, και το πράγμα αποκτά μιά άγρια ομορφιά. Όμως, "πόλεμος γαρ πατήρ πάντων, τους μεν θεούς εποίησεν τους δε θνητούς". Στη βράση κολλάει το σίδερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιώργος Σιδηρούντιος

    "Ήρθε ένα Έλληνας Εβραίος.......)))))))))))) να μας πει τι γνώμη εδώ στα σχόλια, και μόνο που δεν τον κρέμασαν κάποιοι σχολιαστές. Έφυγε ο άνθρωπος και δεν ξαναήρθε."

    Ένα ανέκδοτο πάνω σε αυτό
    Ο Γερμανός οταν φεύγει δεν λέει γειά σας
    Ο Αγγλος λέει γεία σας και φεύγει
    Ο Εβραίος λέει γεία σας ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΠΟΤΕ)))))))))))

    Δηλαδή ο ΟΗΕ που έχει θεωρήσει τον Σιωνισμό φασιστικό κίνημα τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. //θα παραδεχτώ αυτόν που θα τολμήσει να βάλει πραγματικό χέρι (και όχι για τα μάτια) στον ακαδημαϊκό βούρκο.//
    ---------------
    Πιγκουίνε, το χάλι ξεκινάει από τα δημοτικά για να μη σου πω και από τα νηπιαγωγεία και κορυφώνεται σε ΤΕΙ/ΑΕΙ.
    Όσοι έχουμε δει τα σχολεία έξω, ξέρουμε τι λέμε.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τα δύο πρώτα χρόνια της επανάστασης του 21, κανείς δεν ήταν με το μερος της Ελλάδας, και τρομοκράτες ανεβοκατέβαζαν τους Έλληνες οι μελλοντικοί μας σύμμαχοι, οι οποίοι αρχικά ανεφοδίαζαν τα Τούρκικα κάστρα που πολιορκούσαν οι επαναστατημένοι. Αυτά λέει ο Μακρυγιάννης. Έτσι όπως άλλαξαν στάση οι 'συμμαχοι' τότε με εμάς, έτσι και ο ΟΗΕ άλλαξε και αναίρεσε το ψήφισμα που λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. τζίμης (5:25μμ): "Πιγκουίνε, το χάλι ξεκινάει από τα δημοτικά για να μη σου πω και από τα νηπιαγωγεία και κορυφώνεται σε ΤΕΙ/ΑΕΙ."

    Γι αυτό έγραψα φίλε μου ότι: "Αν ξηλωθεί αυτό το παρακράτος, τότε θα βγούν και άξιοι δάσκαλοι που θα μπορούν (και θα θέλουν) να μεταδώσουν αξίες στα παιδιά."

    Η ρίζα του κακού είναι στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και στα ΑΕΙ, γιατί αυτά βγάζουν τους διδάσκοντες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Από εκεί πρέπει να αρχίσει το ξήλωμα. Και δεν χρειάζεσαι καινούριους νόμους γι αυτό. Αρκεί το σύνταγμα:

    Άρθρο 16

    Παράγραφος 2

    "Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σιδηρούντιε είσαι πραγματικά Έλληνας;

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πολύ καλή η πρόταση και δεν κάνω πλάκα.
    Για να κάνω και λίγη πλάκα, όμως, θα πρότεινα στην ομάδα διαχείρισης αυτής της προσπάθειας να βάζαμε υπεύθυνο ηθικής τον Γιωργάκη ή τον Κωστάκη ή τον Αλαβάνο. Στην ομάδα πολιτικής τον Τσίπρα. Για την ομάδα πολιτισμού είναι πολλά τα ονόματα.... Άντζελα, Καρράς, Σάσα Μπάστα, Τζούλια, Φλωρινιώτης, Ντούβλη και πάει λέγοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Απελλή
    το σχόλιό μου αφορά στη συνολική εικόνα των σχολίων και όχι στο σχόλιο ενός συγκεκριμένου σχολιαστή.
    Αν θέλεις, είναι η έκφραση της λύπης ενός ανθρώπου που οραματίζεται και ελπίζει στο διέξοδο που μπορεί να μας δώσει η τεράστια ιστορική, πολιτισμική, πολιτική και ηθική παρακαταθήκη που διαθέτει ο Ελληνισμός και βλέπει τους συνομιλητές του, που παρόλα αυτά συνεχίζει να τιμά, να γρονθοκοπούνται για τα περί σιωνισμού.
    Ακόμα και αν προσχωρούσα σ' αυτήν τη λογική, με το σιωνισμό θα τα είχα και όχι με τους σιωνιστές.
    Γιατί όλοι σιωνιστές είναι το δέντρο και το δάσος είναι ο σιωνισμός, η ιδεολογία και αντίδοτο σ' αυτή την ιδεολογία είναι μόνο και μόνο μια άλλη ιδεολογία, αυτήν ακριβώς που λέω ότι πρέπει να ανακαλύψουμε, να συνθέσουμε, με βάση την πλούσια παρακαταθήκη που έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Λέει ο Παπατζής:

    Εδώ παπάς, εκεί παπάς...
    χάθηκε η Goldman Saaaaaachs!!


    Πιγκουϊνε,

    Ανέφερα και εγώ την Ελληνική Παιδεία ως βασική αιτία της παρακμής μας αλλά εσύ την ανάλυσες επαρκώς.
    Πολύ σωστά το θέτεις ως ζήτημα Παιδείας γιατί και οι εχθροί μας από εκεί ξεκίνησαν την επίθεση τους. Από εκεί θα πρέπει να γίνει και η αντεπίθεση μας!
    Δυστυχώς με τους ηγέτες αυτούς δεν είναι δυνατόν.
    ------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σιδηρούντιε,

    Φέρνεις προς σύγκριση διαρκώς, άνισα και ανίερα παραδείγματα.
    Σε επίσημο έγγραφο που έχω παρουσιάσει εδώ στον Ινφογνώμονα, ο αείμνηστος και πραγματικός Έλληνας Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας, αποδίδει την ολιγωρία και την δυσπιστία των δυτικών Μοναρχών να βοηθήσουν την Ελλάδα στα πρώτα χρόνια της Επανάστασης, αποκλειστικά και ξεκάθαρα στην ανθελληνική και δόλια επιρροή των ΜΑΣΟΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ!
    Απαγόρευσε μάλιστα, τη συμμετοχή οποιουδήποτε Δημόσιου λειτουργού σε αυτές.
    Ε, μετά από κανα-δυο μήνες μας αποχαιρέτησε ο Γιαννάκης...
    Ήταν μεγάλα βλέπεις τα συμφέροντα και οι "Άγγλοι" Τραπεζίτες ακριβώς οι ίδιοι....
    Ποιος είναι αυτός που δεν θέλει να προκόψει τελικά η Ελλάδα;
    Πάντως όχι οι Έλληνες, αφού κανείς τυφλός αν του έδιναν το φως του δεν θα έλεγε όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σάββα,όλοι θλιβόμαστε με την εικόνα αυτή,δεν νομίζω να έχει κανείς όρεξη να γρονθοκοπείται με κανέναν,και ούτε πιστεύω πως αρέσει σε κανέναν.

    Να συμφωνούμε όλοι σίγουρα δεν γίνεται,και δεν θα ήταν και υγιές,σίγουρα όμως μπορούμε να λέμε τη γνώμη μας και να ανταλάσουμε απόψεις πολιτισμένα.

    Αναφέρεις πως πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι που θα ανταγωνιστεί το σιωνισμό,λυπάμαι αλλά διαφωνώ,δεν χρειάζεται κάτι νέο κατά τη γνώμη μου αλλά κάτι παλιό απο την πλούσια κληρονομιά μας,κάτι που θα ήταν υποτιμητικό και άτοπο να αποκαλέσεις ιδεολογία και ύβρις να το συγκρίνεις κάν με το σιωνισμό και όλα τα άλλα κλουβιά,αναφέρομαι στο Δίκαιο,την Αγνή και Αληθινή Δημοκρατία,στο Ήθος,στην Παιδεία.

    Όπως όλοι γνωρίζουμε,πρόκειτε για Αξίες καθαρά Ελληνικές,δοκιμασμένες άπειρες φορές,όλος ο πληθυσμός της Γής τις γνωρίζει ήδη,τις ποθεί και οι περισότεροι Λαοί έχουν χύσει αίμα είτε απαιτώντας τις είτε διασφαλίζοντας τες,έχουμε Χρυσό στα χέρια μας και αναρωτιόμαστε πως θα ανταγωνιστούμε το κάρβουνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σάββα (14 Δεκεμβρίου 2010 7:17 μ.μ.),

    Συμφωνώ μαζί σου, αλλά κάποιοι βρίσκουν πάντα τρόπο να το φέρνουν στον σιωνισμό και τους Εβραίους. Ψύχωση θα το έλεγα εγώ αυτό.

    Κρίμα, διότι σβήνουμε μέρα με τη μέρα και δεν έχομε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε με εβραιομασονολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΣΚΑΛ ΕΙΜΑΙ Ο 9:44
    ΛΕΣ :"αντίδοτο σ' αυτή την ιδεολογία είναι μόνο και μόνο μια άλλη ιδεολογία, αυτήν ακριβώς που λέω ότι πρέπει να ανακαλύψουμε, να συνθέσουμε, με βάση την πλούσια παρακαταθήκη που έχουμε."
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΥΜΦΩΝΩ
    ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ! ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΕΥΡΟΥΜΕ! ΚΟΙΝΗ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ! ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ!
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ; ΤΟ ΚΤΗΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ; ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ;
    ΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ,Η ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ; ΕΝΩΣΕ ΜΑΣ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ!
    ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΠΙΟ ΠΑΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πολύ κακό για το τίποτα ήταν το άρθρο σου Μικρέ Ήρωα φίλε Σάββα.

    Οι βρωμιές είναι πολλές πλεόν, και το χαλάκι μικρό.
    Η ιδεολογική επανάσταση ήδη μας ξεπέρασε, χιλιάδες βιβλία απο δεκάδες πατριωτικές εκδόσεις και ιστολόγια τραβάνε κουπί κόντρα στο αριστερίστικο ρεύμα που εξυπηρετεί τον διεθνεί σιωνισμό και τον σκοταδισμό της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.
    Ο Ελληνας όμως ήταν και είναι πάντα έτοιμος, απλά θέλει ένα ηγέτη καθαρό και τίποτα άλλο.
    Ύστερα όλες οι εξουσίες και οι αντεξουσίες θέλοντας και μη θα ξαναμπούν στο σωστό δρόμο.
    Νομίζω ότι τα πολλά σχόλια απλά έδωσαν έκταση σε ένα άρθρο που δεν είχε τόσο στοχαστικό βάθος.
    Τα υπόλοιπα απλά να πουλάμε πατρίδα ο καθένας απο την πλευρά του για μικρές και μεγάλες τσέπες.
    Πατριωτικός ακτιβισμός και ένας καθαρός ηγέτης.
    Χόρτασα απο λόγια , άρθρα απόψεις.
    Ο εχθρός έχει καθήσει στο καναπέ μου και βάζει τα βρώμικα πόδια στο τραπεζάκι, ενώ εμείς ακόμη ψάχνουμε την ιδεολογική μας ταυτότητα?
    Ο ντόπιος και ο ξένος εχθρός δεν ακούει σίγουρα, τελικά ούτε και πολλοί απο εμάς εδώ μάλλον δεν ακούμε την κοινωνία, γιατί άλλωστε να ακούμε, μας αρέσει το παραμύι και για αυτούς που μας τα πουλάνε...
    οι πωλήσεις πάνε καλά.

    Ανώνυμος
    που κάτι ξέρει
    αλλά δεν σας λέει γιατί εσείς τα ξέρετε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Επικροτώ τι προσπάθεια Skal

    Προσωπικά αμφιβάλω ότι μπορεί να βρεθεί κάποιος μέσα από το σημερινό σύστημα που θα “βάλει πραγματικό χέρι στον ακαδημαϊκό βούρκο” όπως λέει ο (I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ) και θα το αφήσουν έτσι.
    Χρειάζεται όραμα και ενημέρωση του κόσμου για όλα αυτά που του κρύβουν δεκαετίες τώρα μη πω για αιώνα και βάλε.
    Σίγουρα για όπιον μαθαίνει για το τραπεζικό σύστημα και ποιοι βρίσκονται από πίσω είναι μια γροθιά στο στομάχι και αλλάζει το τρόπο που βλέπει το κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο Σαββας μιλησε για τον διεθνη σιωνισμο και τους ''αφιλοκερδεις''υπηρετες του και ομαδα σχολιαστων αμεσως μετεφρασε Εβραιοι και Ισραηλ.Μας δουλευετε κυριοι;Αφηστε, θα τιμωρησω εγω το Σαββα με πιπερι διοτι αναφερει απαγορευμενες λεξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Απελλή, έλεος. Ο Καποδίστριας ήταν ένας άνθρωπος άξιος και δίκαιος, καταπληκτικός, ο οποίος όμως είχε τη συμπάθεια μόνο της Ρωσίας. Άγγλοι και άλλοι προσπαθούσαν να τον ανατρέψουν. Σου ξαναπάντησα για το επιχείρημά σου σχετικά με στοές τότε, αλλά δεν διβάζεις τι λέω. Οι περισσότεροι Μασόνοι υπήρξαν καλοί πατριώτες.

    Κ. Καλεντερίδη, τι ακριβώς κακό σας έχουν κάνει οι Σιωνιστές, θα ήθελα να το μάθω. Τι κακό έχουν κάνει στην Ελλάδα; Το ότι είχαν μία συνεργασία με την Τουρκία και έκαναν πράγματα για το καλό της; Ναι, το έκαναν κάποτε. Νομίζετε ότι πάντα αυτό θα κάνουν; Νομίζετε ότι ο Σιωνισμός δεν μπορέι να βρει τίποτα το κοινό με τον Ελληνισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σάββα ,

    λες να ανακαλύψουμε μια ιδεολογία ...

    Γιατί να μην αντιγράψουμε υπάρχουσες;
    γιατί να ξαναανακαλύψουμε τον τροχό;
    Που ανέτρεξε η ευρώπη για να ξεφύγει από τον μεσαίωνα που την έφερε πίσω από τους άραβες ;
    Ποιά ήταν η πηγή έμπνευσης της ;
    Η σημερινή εποχή δεν θα καταλήξει στα φέουδα των τραπεζών και ένα πολυπολιτισμικό μεσαίωνα ;

    Ας δούμε πως λειτουργούσε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (όχι ο σημερινός κυνοβουλευτισμός) στα πρώτα χρόνια της . Να μπούμε στη σκέψη του νομοθέτη που 2500 χρόνια πριν είχε την προνοητικότητα να φτιάξει ένα σύστημα που να εμποδίζει την στασιμότητα προώπων στην εξουσία που είναι κύρια αιτία της διαφθοράς (ηθικής ,πολιτικής και οικονομικής).
    Έχεις και ενα πολύ καλό βιβλίο δεν θυμάμαι τίτλο ,όμως είναι εκδόσεις ινφογνωμονα .
    Γιατί να μην πάρουμε στοιχεία από το σύγχρονο Ελβετικό μοντέλο το οποίο μάλιστα είναι εμπνευσμένο και από το Καποδίστρια τον οποίο τιμούν ιδιαιτέρως στην Ελβετία .

    Αυτοί κάνουν δημοψηφίσματα για το παραμικρό και εδώ ο δικός μας ο "θεσμός" που κατέθεσε ότι χρηματοδότησε την ροζ βιλα τον προφυλλασεις μην τον θίξουμε για την συμμετοχή του στην συναυλία ...

    τελικά ξέρεις που καταλήγουμε ;

    ιδέες έχουμε παραδείγματα δεν έχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ναι ναι υπερδύναμη πολιτισμού. Ας αντιγράψουμε ακόμα περισσότερα αράπικα τσιφτετέλια, ας μάθουμε σε όλα τα ελληνόπουλα το χορό της κοιλιάς και γίναμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Eμπροs λοιπον αδερφια :

    ΥΠΕΘΑ : ΓΛΥΚΑΤΖΗ-ΑΡΒΕΛΕΡ
    Α ΥΦ/ΓΟΣ : ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ
    Β ΥΦ/ΓΟΣ : ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
    ΑΓΕΕΘΑ : ΜΙΚΗΣ ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ
    ΑΓΕΣ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ
    ΑΓΕΝ : ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ
    ΑΓΕΑ : ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ
    ΕΚΠΡ.ΤΥΠΟΥ : ΒΕΡΥΚΙΟΣ Δ.
    ΚΨΜ : ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
    ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ
    ΓΡ.ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ:ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ

    Π Ι Σ Ω ΩΡΕ 650000 (!!!) ΜΕΜΕΤΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ, ΚΑΙ ΣΑΣ ... Φ Α Γ Α Μ Ε !!!!!!!!

    ΣΑΒΒΑ : 'ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ' Κ Α Ι ΣΕ ΣΕΝΑ .
    ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ , ΟΤΑΝ ΘΑ'ΧΟΥΜΕ ΓΕΙΤΟΝΕΣ : ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΙΟΥΣ, ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.
    ΚΟΦΤΕ ΤΙΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΟΣΟ ΑΥΤΗ Η ΔΥΣΤΥΧΗ ΠΑΤΡΙΔΑ , ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙΡΟ !!!!!

    Αρηs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κύριε Σάββα,
    Χαίρομαι κάθε πρωί να διαβάζω το ιστολόγιό σας. Τόσο για τη θεματολογία του, όσο και για τα σχόλιά τους.
    Η βάση της θεματολογίας είναι η Πατρίδα μας και ο λαός της. Οι δε σχολιαστές δείχνει να ενώνονται με την αγάπη για την Ελλάδα μας.
    Δυστυχώς οι κρατούντες, δηλαδή εκείνοι που έχουν την "εξουσία", εδώ και χρόνια ήσαν και είναι ανάξιοι να λέγονταιΕλληνες και έχουν ως κύριο έργο τους το να διατηρήσουν αυτήν την "εξουσία". Και το επιτυγχάνουν με ασφάλεια με το να διαφθείρουν το λαό. Και το πέτυχαν!
    Φυσικά αυτή η διαφθορά έγινε με την αχρωματοψία. Δηλαδή με το να χωρίσουν τους Έλληνες σε χρώματα! Γαλάζιο, μαύρο, πράσινο, κίτρινο, ροζ, κίτρινο και ποιός ξέρει τί άλλο χρώμα θα μας προκύψει. Έτσι ποδοσφαιροποίησαν την πολιτική. Αυτό το βλέπουμε και μέσα στη Βουλή από τους πολιτικούς που χρησιμοποιούν ποδοσφαιρικούς όρους!
    Παρ΄όλα αυτά σιγά-σιγά, λόγω κυρίως της οικονομικής σκλαβιάς στους ξένους που μας έσπρωξαν, ο μέσος Έλληνας αρχίζει να ξυπνάει από το λήθαργο. Κι αυτό όχι λόγω πατριωτισμού, αλλά επειδή βλέπει να χάνει την αρκετά εύπορη ζωή που συνήθισε να ζει, χωρίς θεμελιωμένες βάσεις.
    Σήμερα πια, βλέπει ότι ακόμα και εθνική του κυριαρχία χάνεται.
    Ήρθε λοιπόν ο καιρός για το μέσο Έλληνα να κάνει κάτι.
    Όμως πώς; Μόνος του, όσο και να παλαίψει, δεν μπορεί να γκρεμίσει τους δόλιους, άθλιους και αχρείους εξουσιαστές του.
    Να κατέβει σε "επανάσταση" είναι και δύσκολο αλλά και επικίνδυνο για το μέλλον του. Από την Γαλλική επανάσταση της ισότητας, αδελφότητας και ελευθερίας προέκυψε ο Ναπολέοντας, ο Αυτοκράτορας!
    Λοιπόν; Τί μέλει γενέσθαι;
    Αυτό, νομίζω, είναι το άμεσο πρόβλημα.
    Υπάρχουν έντιμοι, άξιοι και ικανοί Έλληνες μέσα και έξω από τη χώρα που μπορούν να ενωθούν και να πάρουν στα στιβαρά τους χέρια τις τύχες της Πατρίδας μας.
    Που θα δώσουν και πάλι το κύρος που χάθηκε τόσα χρόνια από την Ελλάδα μας, τόσο εντός όσο και εκτός.
    Που θα βάλουν σε νέες βάσεις όλους τους τομείς της οργανωμένης ζωής ενός έθνους, αρχίζοντας από την παιδεία, τις ένοπλες δυνάμεις κ.λ.π.
    Να περιμένουμε ή να προσευχόμαστε;
    γιώργος καλαμαράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αγαπητέ Σάββα, πάλι έχεις δίκιο ότι το δέντρο είναι οι σιωνιστές και το δάσος είναι η ιδεολογία του κέρδους, μόνο που χρειάζεται μια μικρή διευκρίνιση έτσι ώστε να αντιληφθούμε πιο ακριβώς είναι το δάσος και ποια ακριβώς η ιδεολογία του κέρδους, ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο αντίδοτο για να μπορέσει να επικρατήσει η ιδεολογία που θα «λύσει» τα προβλήματα που δημιούργησε το «δάσος» στη συγκεκριμένη περίπτωση.
    Το δάσος λοιπόν, όπως ανέφερα στο σχόλιό μου επί του προηγούμενου άρθρο σου, είναι οι «Διεθνείς Τραπεζίτες» οι οποίοι ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία με επιτελικό κέντρο την Federal Reserve Bank της Αμερικής, η οποία όπως είπα δεν είναι ούτε federal ούτε reserve αλλά ελεγχόμενη από τους απογόνους του Rochild των οποίων o γεννήτωρ φρόντισε να ιδρύσει Τράπεζες στα μεγαλύτερα κράτη τον περασμένο αιώνα και τώρα κυριαρχεί παγκοσμίως. Το γεγονός ότι ο Rochild ήταν εβραίος δεν σημαίνει ότι κυριαρχεί ο σιωνισμός, αλλά επιβεβαιώνει απλά ότι οι Εβραίοι είναι πανέξυπνοι και δραστήριοι άνθρωποι και πετυχαίνουν σε αυτό που κάνουν. Η ιδεολογία τους είναι το κέρδος και κάθε φορά ενεργούν με τρόπο που να αυξάνει υο κέρδος τους και διστάζουν να δημιουργήσουν και παγκόσμια οικονομική κρίση για να αυξήσουν το κέρδος τους. Μία από τις ενέργειές τους ή μάλλον παγίδες που ρίχνουν τα κράτη στα οποία αποβλέπουν δράση δική τους, είναι να τα ενθαρρύνουν να αναπτυχθούν με δανεικά και να τα υπερχρεώσουν. Πολλά παραδείγματα βλέπουμε σήμερα. Η Ελλάδα μας είναι ένα από αυτά. Για περισσότερα άλλη φορά. Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Σιδηρούντιε,

    Ψάξε βρες την πρωτογενή πηγή-έγγραφο που σου είπα για τον Καποδίστρια και άσε τις εξυπνάδες....

    Δεν ψάχνεις την αλήθεια;
    Ε, ένα απλό κλικ στη μηχανή αναζήτησης και θα σου βγάλει εύκολα το έγγραφο που θα σε αποστομώνει...
    Τα άλλα είναι εκ του πονηρού..

    Το ξέρει και ο Σάββας το έγγραφο του Καποδίστρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Σιδηρούντιε
    ο σιωνισμός έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ ως μια μορφή ρατσισμού.
    Επί της αρχής, είμαι αντίθετος με τον σιωνισμό, γιατί οι υποστηρικτές του μας θεωρούν εμάς όλους τους άλλους ανθρώπους ως υποδεέστερους.
    Επί τους ουσίας, δεν μου αρέσουν οι ιδεολογίες που στηρίζονται σε 'ιερές γραφές', υποβαθμίζοντας βάναυσα την έννοια του ανθρώπου και του ατόμου. Πιστεύω δε ότι κανείς Έλληνας, όχι με τη φυλετική αλλά με την πνευματική έννοια, δεν είναι δυνατόν να εμφορείται από την σιωνιστική ιδεολογία.
    Έλληνας και σιωνισμός είναι έννοιες ασύμβατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Έλληνας και σιωνισμός είναι έννοιες ασύμβατες.

    15 Δεκεμβρίου 2010 12:23 μ.μ.

    Αυτο ειναι η δικη σου αποψη και στηριζεται στα εξωτερικα χαρακτηριστικα του Σιωνισμου που τα ταυτησαν με την επανοδο μιας θρησκευτικης φυλης στην Γη του Ισραηλ και οχι μονο.Ελληνισμος και Εβραισμος αλληλοσυμπληρωνονται για πανω απο δυο χιλιαδες χρονια.Ειναι η αλληλοσυμπληρωση θρησκευτικου και φιλοσοφικου,της Πιστης με την Προσπαθεια ερμηνειας,του "γιατι" με το "πως",η αλληλοσυμπληρωση της
    Διαισθησης του "ωραιου με την Αισθηση της αντιληψης του ωραιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δεν είναι ο Σιωνισμός αυτό που λέτε. Δεν μας θεωρούν καθόλου υποδεέστερους, αλλά ισότιμους. Οι Σιωνιστές είναι Εβραίοι και άλλοι οι οποίοι επιθυμούν την ανασύσταση του Ισραήλ σαν κράτος. Αυτά που λέτε για τον Σιωνισμό είναι προπαγάνδα. Σας έχουν εξεπατήσει όργανα της DVD τα οποία ελένχουν μεγάλα τμήματα των υπηρεσιών προπαγάνδας της Σια, όχι όμως όλη τη Σια. Μεγάλο τμήμα των υπηρεσιών προπαγάνδας του ΝΑΤΟ είναι σε χέρια ναζιστών και φιλοναζιστών. Κατα πάσα πιθανότητα, λόγω σχέσεών σας με τέτοια κυκλώματα, σας έχουν εξαπατήσει και σας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου, όπως στον περισσότερο κόσμο. Αυτός ο άνθρωπος που θα ακούσετε να μιλάει μέσα σε μία Ευρωπαϊκή Βουλή ήταν σύμβουλος της Θάτσερ, και πολλά από αυτά που θα ακούσετε είναι μεγάλες αλήθειες. Ίσως νομίζουμε ότι τα παραλέει, όμως πολλά τα λέει με το αληθινό όνομά τους :
    http://ellinikesaxies.blogspot.com/2010/12/nazis-us-eu-and-henry-kissinger.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Απελλή, το έχω δει το έγγραφο, πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια. Οι περισσότεροι Μασόνοι υπήρξαν καλό στοιχείο για την Ελλάδα, και η Μασόνία δεν είναι καμία κακή οργάνωση. Αυτοί που κυνηγούν τους Μασόνους είναι οι Ναζιστές (που τους έστειλαν στους φούρνους κατα δεκάδες χιλιάδες), οι Ισλαμιστές (μόνο στην Τουρκία και το Μαρόκο έχουν στοές, αλλού απαγορεύουν), και οι φαντικοί Χριστιανοί. Οι Ναζί τους μισούσαν διότι οι Μασόνοι δόδασκαν ισονομία και ισότητα ανάμεσα στις φυλές, και ήταν υπέρ των ελευθεριών του λόγου. Οι φανατικοί θρησκευόμενοι τους μισούν επειδή αμφισβητούν ότι μόνο μία θρησκέια είναι σωστή, και οι άλλες λάθος. Οι μασόνοι έχουν υιοθετήσει τον αρχαίο Ελληνικό θρησκευτικό συγκριτισμό, και ψάχνουν να βρουν τι ενώνει την ανθρωπότητα και όχι τι την χωρίζει. Ούτε οι Μασόνοι ούτε οι Σιωνιστές είναι οι κακοί, λάθος ιδεολογίες πολεμάς. Τον Ελληνισμό τον κατέστρεψαν οι Τούρκοι, οι Γερμανοί, και η διεθνής κερδοσκοπία, όχι οι Μασόνοι και οι Σιωνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Το ψήφισμα που λέτε και ξαναλέτε και ξαναλέτε είναι του 1975, και έγινε σε μία συνεδρία που είχαν οι ισλαμιστές και οι κομμουνιστές πλειοψηφία. Το ψήφισμα αυτό του ΟΗΕ αναιρέθηκε το 1991.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Γιώργο Σιδηρούντιο,

    Τωρα δηλαδη εχουν οι εβραιοι και τα καρακολια τους πλειοψηφια στον ΟΗΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. "αδελφη" ψυχη V++
    Εισαι και σαγιαν, και θρασυς.
    Αλλα αυτα τα δυο πανε χερι-χερι.
    Ετσι δεν ειναι; Οπως θα ερωταπαντουσε και ο Δημοκριτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Σιδηρούντιε,

    Αφού έχεις δει το έγγραφο τι μας ζαλίζεις;
    Πάντως, αν υπονοείς ότι ο Καποδίστριας ήταν τρελός ή ότι δεν ήξερε τι έγραφε για τους Μασόνους, συγνώμη, αλλά θα προτιμήσω τον Καποδίστρια και όχι εσένα που είσαι, κατά δική σου ομολογία Σιωνιστής, μπορεί και Μασόνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Απελλη πες αλευρι ο εισαγγελεας σε γυρευει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Απελλή, ζεις για να γράφεις στον εαυτό σου, και να μην διαβάζεις τις απαντήσεις που άλλοι σου δίνουν. Σου απάντησα για τον Καποδίστρια σε προηγούμενη ανάρτηση, με μεγάλη απάντηση. Δεν την διάβασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Κύριε Καλεντερίδη, δείτε το σας παρακαλώ, είναι σημαντικό και σχετικό. Ειδικά για εσάς.
    http://ellinikesaxies.blogspot.com/2010/12/nazis-us-eu-and-henry-kissinger.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @ Σιδηρούντιε,

    ζεις για να γράφεις στον εαυτό σου, και να μην διαβάζεις τις απαντήσεις που άλλοι σου δίνουν.
    -----------------------------

    Στο επιστρέφω ακέραιο μαζί με το φτύσιμο που σου ρίχνει ο Καποδίστριας!


    @ 15 Δεκεμβρίου 2010 8:06 μ.μ.

    Απελλη πες αλευρι ο εισαγγελεας σε γυρευει

    -----------------------------

    Πάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ο Καποδίστριας δεν έριξε κανένα φτύσιμο. Σου εξήγησα τους λόγους για τους οποίους ήθελε να απαγορεύσει τις στοές υπό Αγγλογαλλική επιρροή, αλλά δεν διάβασες.
    Φτύσε λοιπόν τον κόρφο σου, ματιασμένος θα είσαι. Δες εδώ τι λέει αυτός για τα μάγια τα οποία σου έχουν κάνει :
    http://ellinikesaxies.blogspot.com/2010/12/nazis-us-eu-and-henry-kissinger.html
    Παρά την πλάνη και την αίρεση στην οποία έχεις πέσει, εγώ έχω κάθε διάθεση να σε σώσω από το κακό μάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.