13/12/10

Χαρά και...εργασία

της Ελίνας Γαληνού
Ας μην είμαστε επιτέλους τόσο στενόμυαλοι. Σύμφωνοι, η κρίση είναι κακή και έχει φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή μας, αλλά σε τι ωφελεί να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα; Κρίση είναι και οι επιπτώσεις της ήρθαν για να μείνουν. Ας το πάρουμε απόφαση λοιπόν και ας πάψουμε να γκρινιάζουμε σαν κακομαθημένα παιδιά. Είτε μας αρέσει είτε όχι, η εποχή της
ευδαιμονίας τελείωσε. Τώρα ζούμε την εποχή των ισχνών αγελάδων και δεν μένει παρά να προσαρμοστούμε.
Ο πρωθυπουργός μας προ των αυτοδιοικητικών εκλογών, είχε βέβαια υποσχεθεί ότι δεν θα κόψει άλλους μισθούς και συντάξεις και θα προσπαθήσει να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας. Ηρθε η τρόικα και οι λοιποί ιθύνοντες, τα βάλανε κάτω, δεν τους βγαίνουν τα νούμερα, τι να γίνει; Αναγκάζεται και αυτός να πάρει πίσω τις υποσχέσεις και να προχωρήσει σε νέα μέτρα. Ανάταξη της οικονομίας χωρίς ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις δεν γίνεται. Οπότε και καταργήσεις υπηρεσιών και άρα αντίστοιχων θέσεων θα έχουμε, και άλλες γενναίες μειώσεις μισθών και γενική ανασυγκρότηση στην αγορά εργασίας. Διό και η εσπευσμένη απόφαση να περαστεί το πολυνομοσχέδιο για να ρυθμιστούν οι εργασιακές σχέσεις με νέο καθεστώς. Αυτό το τελευταίο περί τα εργασιακά, είναι αλήθεια ότι..πονάει.
Ομως, όπως διαμήνυσε στον ελληνικό λαό ορθά-κοφτά ο επικεφαλής του ΔΝΤ, "ο γιατρός πρέπει να δώσει το φάρμακο, είτε μας αρέσει είτε όχι..."Συμφωνώ και επαυξάνω. Αν ήμουνα και εγώ στη θέση του (και με τις ανάλογες αμοιβές και προνόμια) μπορεί να σας τα έλεγα και σκληρότερα. Ευγένειά του του ανθρώπου να χάνει χρόνο για να βοηθήσει τους παλιοέλληνες που τα κάνανε σαλάτα και αυτοί να τον βρίζουν και από πάνω. Ντροπή μας!
Γι΄αυτό, να λείπουν οι μουρμούρες και να σοβαρευτούμε ολίγον. Οι εργασιακές σχέσεις περνάνε σε άλλη βάση. Προέχει να εξυπηρετηθεί το συμφέρον του επιχειρηματικού κόσμου. Δεν μπορούν οι επιχειρηματίες να εκταμιεύουν κάθε μήνα ένα σωρό λεφτά για μισθούς και μπόνους, προκειμένου να τρέξει η επιχείρησή τους. Δεν μπορούν να φοβούνται μήπως τους σέρνει ο κάθε δυσαρεστημένος που απέλυσαν, στην Επιθεώρηση Εργασίας και στα δικαστήρια.
Πώς θα περπατήσει η Ελλάδα του επιχειρείν με τέτοια βαρίδια; Ελεύθερη δεν πρέπει να είναι η αγορά; Ε λοιπόν, ελεύθεροι από αγκυλώσεις και οι επιχειρηματίες. Αν πέφτουν οι τζίροι τους, να μη διστάζουν να απολύσουν ακόμα και τη μισή επιχείρηση. Αν έχουν έκτακτες ανάγκες, να μπορούν να προσλάβουν με ειδική συμφωνία προσωπικό για μερικές εβδομάδες. Ασχημα είναι να παίρνεις έναν άνεργο στο τηλέφωνο και να του λές "Φίλε, έτυχε μια περίπτωση για ένα μήνα με αμοιβή 800 ευρώ. Αν τους αρέσεις, μπορεί να σε ξαναφωνάξουν και του χρόνου τέτοια εποχή.." Θα σκιστεί ή δεν θα σκιστεί ο εργαζόμενος να αποδώσει; Οχι σαν τις παλιές εποχές, που η επιχείρηση σχεδόν παντρευόνταν τους υπαλλήλους και αυτοί γινόντουσαν στο τέλος, κράτος εν κράτει... Θα μου πείτε βέβαια "μα και τόσοι νέοι με πτυχία και μεταπτυχιακά, πώς θα κάνουν καριέρα, πώς θα συμπληρώσουν σαράντα χρόνια συντάξιμα;". Ψυχραιμία. Εδώ ολόκληρη ΓΣΕΕ τράβηξε τόσα ξενύχτια να διαπραγματεύεται, έτσι θα σας άφηνε; Ολα τα έχει τακτοποιήσει. Δέχτηκε τις μειώσεις μισθών, για να σώσει τις επιχειρήσεις από το λουκέτο. Δέχτηκε το δωδεκάμηνο δόκιμης εργασίας που οι εργοδότες σίγουρα το ήθελαν να ισχύει επ΄αόριστον. Προς Θεού δηλαδή, να σε παίρνει ο άλλος στη δουλιά του χωρίς να ξέρει την απόδοσή σου και να μην μπορεί να σε απολύσει χωρίς αποζημίωση αν του βγείς άχρηστος; Η να πρέπει στο χρόνο απάνω να σου περάσει τη σύμβαση σε αορίστου χρόνου για να παγιώνεται η συνεργασία σας; Λιώστε στη δουλειά τρία χρονάκια να δείτε πώς βγαίνει ο παράς και μετά βλέπουμε. Και μην ακούσω κίχ ότι οι αμοιβές είναι χαμηλές και τα ωράρια ελαστικά. Πού ακούστηκε να απαιτούν οι σοβαροί εργαζόμενοι, χιλιάρικο για αμοιβή με την πρώτη; Θέλετε καλή αμοιβή, καθήκοντα οριοθετημένα, κλειστό ωράριο και ασφάλιση; Ε αυτό πια είναι θράσος. Ο χρόνος εργασίας μιας επιχείρησης δεν μπορεί να οριοθετηθεί επειδή εσείς το θέλετε έτσι. Ο επιχειρηματίας κύριοι είναι δημιουργός και αν του έρθει να στήσει ένα project όταν εσείς κοντεύετε να σχολάσετε, θα κάτσετε να το δουλέψετε σαν ευσυνείδητοι υπάλληλοι ως τα ξημερώματα της άλλης μέρας. Τι θα πεί κούραση και αηδίες. Τι θα πεί οικογενειακές υποχρεώσεις και προσωπική ζωή; Αυτά είναι ξεπερασμένα πράγματα, ντεμοντέ. Οι σοβαροί παραγωγικοί άνθρωποι σήμερα, ζούν μόνο για να δουλεύουν. Να παράγουν και να καταναλώνουν, ώστε το νούμερο απόδοσής τους μέσα στο σύστημα, να είναι υπολογίσιμο. Αλλιώς, το σύστημα θα σας πετάξει έξω...
Γι΄αυτό λοιπόν πάψτε τις διαμαρτυρίες. Ολοι φροντίζουν για το καλό του συστήματος που είναι και δικό σας. Ευχαριστείστε την ΓΣΕΕ και τους υπουργούς που έκαναν τα πάντα για να σας εξασφαλίσουν εργασία αμοιβόμενη-γιατί θα μπορούσαν κάλλιστα να σας βάλουν να δουλεύετε δωρεάν. Ευχαριστείστε την τρόικα και τον επικεφαλής του ΔΝΤ που σκίζονται για το καλό της ξοφλημένης παλιοΕλλάδας. Προ παντός όμως, ευχαριστείστε τον πρωθυπουργό σας που έφερε "το γιατρό" σ΄αυτήν την χώρα για να μας σώσει. Τι; Είπατε να μας φαρμακώσει; Θα σας βάλω πιπέρι στο στόμα! (για όσους ίσως εξεπλάγησαν με τα γραφόμενά μου, βεβαιώνω ότι δεν τρελλάθηκα απλά επιχείρησα να δώσω μια νότα ευθυμίας).

15 σχόλια:

  1. Ελίνα

    Ξέχασες ότι θα ήταν μεγάλο κακό για τη χώρα αν ο Ελληνικός Λαός σκεφτόταν εθνικιστικά και δεν επέτρεπε να μικραίνει και λίγο η χώρα μας,ακόμη και να συνεκμεταλευτούμε το Αιγαίο με τους γύφτους χάριν της τριτοκοσμικής ευημερίας που μας ''προσφέρουν''.

    Αν δεν αποδεχτούμε μια και καλή ότι χρεοκοπήσαμε και να πάψουμε επιτέλους να μας κρατάνε τρομαγμένους απο τα α.χ.δ.α με την απειλή ότι θα μας χρεοκοπήσουν τα πράγματα θα γίνονται όλο και χειρότερα.

    Όσοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι μετά απο όλα αυτά η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει πλανώντε πλάνην οικτράν,τρία χρόνια θα μας ξεσκίσουν,θα πάρουν ότι θέλουν να πάρουν και μετά θα μας αφήσουν να γκρεμοτσακιστούμε,με δημόσιο εξωτερικό χρέος διπλάσιο.

    Αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα κρατήσουν για πολύ ακόμη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κρίση αυτή δεν φαίνεται να είναι μιά περιοδος που απλά θα έρθει θα διαρκέσει μερικά χρόνια και θα φύγει. Αν συμβεί κάτι τέτοιο φτυνά θα την έχουμε γλυτώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το σχετικο με την δημοκρτια της δυτικης θρακης παραμενει στην θεση του.μηπως υπαρχει καμμια διευθυνση να διαμαρτυρηθουμε στην google?γιατι απο το κρατος δεν πρεπει να περειμενουμε τιποτε πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς που προστέθηκε η τελευταία παρενθετική σημείωση γιατί είχα αρχίσει να νομίζω ότι τα λέγαμε στα σοβαρά...Συμφωνώ αλλά με μια υποσημείωση. Να μην μιλούμε παρακaλώ πια για "εργασία" αλλά για "απασχόληση" μιας και το αρμόδιο υπουργείο έτσι καλείται πλέον... Βλέπετε η εργασία είναι πρωτεύον δικαίωμα και λέξη βαριά που απαιτεί αγώνες για υπεράσπιση ενώ η απασχόληση είναι...χόμπυ ας πούμε.
    Και έρχονται και άλλα.

    Albert

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα εκκαθαριστικά των συνδικαλιστών των ΔΕΚΟ, τα οποία κοιτούσαν προχθές στη Βουλή κυβερνητικά στελέχη έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού.


    Ο υπαινιγμός ήταν...σαφής: «Δεν θα μας απειλούν μόνο αυτοί!». Θα είναι καυτή η ερχόμενη εβδομάδα...

    Βίλες και ταξίδια

    Η υπηρεσία «αντικατασκοπίας» της κυβέρνησης, η οποία θριάμβευσε όταν το Κίνημα ήταν στην αντιπολίτευση, έχει βρει κι άλλα... ράμματα για τις γούνες όσων θα επιχειρήσουν να το παίξουν εργατοπατέρες. Κάτι εξοχικά, κάτι καταθέσεις, κάτι ταξιδάκια...

    Φάκελοι

    Και για να μην παρεξηγούνται, ξεκαθαρίζουν πως οι σχετικοί φάκελοι θα πάνε στη Δικαιοσύνη ούτως ή άλλως. Ή, έστω, για έλεγχο από το ΣΔΟΕ. «Εμείς δεν εκβιάζουμε και δεν εκβιαζόμαστε» είναι το μήνυμα που εκπέμπει προς τους άλλοτε εκλεκτούς συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ το Μέγαρο Μαξίμου. Πώς αλλάζουν οι καιροί...
    Το... μετάνιωσαν!

    Η κατάσταση αυτή έχει ρίξει στην κατάθλιψη πολλούς από τους πρωταγωνιστές του συνδικαλιστικού κινήματος. Αρκετοί χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο, γιατί δεν ξεχνούν ότι ήταν αυτοί που γύρισαν το παιχνίδι στη μάχη της διαδοχής το 2007. Ετσι νομίζουν, τουλάχιστον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οντως το παιχνίδι παίζεται "υπό την απειλή της χρεωκοπίας" Χρήστο. Τα είπες όλα μ΄αυτό.
    Και ορθά αναφέρθηκε η διαφορά μεταξύ εργασίας και απασχόλησης.
    Το οξύμωρο είναι ότι η ίδια κομματική παράταξη που εξέθρεψε τον συνδικαλισμό (και σε ακραίο βαθμό που προκάλεσε και πολλές ζημιές-τα γνωστά), τώρα τον ξηλώνει με συνοπτικές διαδικασίες. Από το ένα άκρο στο άλλο δηλαδή. ΑΠό το δίκιο του εργάτη, περάσαμε στο δίκιο των μεγάλων αφεντικών!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή Ελίνα, πριν από καιρό κάπου είχε πάρει το μάτι μου ένα κείμενο του Στάθη Σταυρόπουλου, όπου με πνεύμα ανάλογο με το δικό σου έλεγε μεταξύ άλλων: "Του ΓΑΠ δεν του αρέσει να είναι Έλληνας, δεν αγαπάει την Ελλάδα, δε γουστάρει το λαό της, αλλά πιο πολύ του τη δίνει το ΠΑΣΟΚ". Τώρα λοιπόν ήρθε αναπόφευκτα η ώρα να βάλει χέρι στον πυρήνα του κομματικού του στρατού.

    Εγώ πάλι, θυμάμαι παλιότερα σε προεκλογικές περιόδους, τα κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ να παίζουν στη διαπασών το τραγουδάκι του Λοϊζου που έλεγε:
    "...και τα μικρά σου τα μερμυγκάκια
    χειροκροτάνε μ' ενθουσιασμό
    εν δυό, πολεμάμε
    εν δυό, μα πεινάμε
    εν δυό, θα σε φάααααμε..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος στη χαρη σου Εληνακι κτυπησες
    παλι ψηλα και εφτασες στον αριθμο 8
    σε βλεπω για υφυπουργινα στην κυβερνηση του Σαββα.Φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελα Πιγκουίνε, μου θύμισες τα τραγούδια της εφηβείας μου. ΄
    Για το άλλο που λές, όποιος δεν χωνεύει την Ελλάδα και τους Ελληνες, δεν τον υποχρεώνει κανείς να μένει εδώ. Ούτε ακόμα τον υποχρεώνει να κυβερνήσει.
    Εκτός αν κάποιος το κάνει για να βγάλει το άχτι του. Ε τότε, δεν ξέρω πώς λέγεται αυτό. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. //Η Ελίνα Γαληνού είπε...
    Ελα Πιγκουίνε, μου θύμισες τα τραγούδια της εφηβείας μου.//
    ---------------
    Ελίνα, μετά από αυτό που είπες, αυτομάτως βγαίνεις από την ...Λίστα της Νεολαίας !!!
    Μπαίνεις όμως Γερουσία !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελίνα, χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σου, ακόμα κι όταν είναι σατιρικά.
    Υποπτεύομαι ότι είσαι δημοσιογράφος. Τα σωστά Ελληνικά σου, (τόσο δυσεύρετα πια), η σοβαρότητά σου, αλλά και η ακριβοδίκαιη κριτική σου, με κάνουν να σε διαβάζω με ενδιαφέρον.
    Όμως νομίζω και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, ότι το "οικονομικό" δεν είναι το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας μας τα τελευταία χρόνια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να το παραβλέψουμε βέβαια.
    Το κυριότερο και πολύ μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι τα Εθνικά μας θέματα, τα οποία, με την πρόφαση της οικονομίας, οι κυβερνήσεις μας και με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα και ένταση ο ΓΑΠ, θάβουν συνέχεια.
    Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος και σε λίγο Κρήτη, απειλούνται να μικρύνουν τη χώρα μας. Κι αυτό, όχι από ανικανότητα, αλλά από πρόθεση των "ηγετών" μας.
    Αν σε αυτά προσθέσουμε και την εισβολή των λαθρομεταναστών, προβλέπω ότι σε 10-20 χρόνια θα αποτελούμε πια ιστορικό παρελθόν, κάτι σαν τους Ασσύριους, τους Βαβυλώνιους...
    Αν έχω δίκαιο, βλέπεις λύση;
    γιώργος καλαμαράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τζίμη, τι εννοείς με τα περί Γερουσίας;;;
    (οι ηλικίες των ανθρώπων δεν κρύβονται-΄κυρίως όταν γράφουν βιβλία)

    Γιώργο Καλαμαρά. Ευχαριστώ για τα καλά σου σχόλια. Δεν διαφωνώ πουθενά με όσα λές. Λύση-ξέρουμε ποιά θα έπρεπε να είναι, δεν ξέρουμε όμως πώς θα φτάσουμε σ΄αυτή (κυρίως με ποιούς και πώς).
    Και πώς θα εμποδιστούν οι δεσμευτικές αποφάσεις που παίρνουν οι "αρμόδιοι" καταστρέφοντάς μας;
    Αυτοί δεν ακούνε πια καθόλου την λαική γνώμη, ούτε δίνουν σημασία στην αντιπολίτευση.
    Το βλέπω ότι το πάνε να χαθεί από τα χέρια μας το Αιγαίο χωρίς να πέσει ούτε ντουφεκιά. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "(για όσους ίσως εξεπλάγησαν με τα γραφόμενά μου, βεβαιώνω ότι δεν τρελάθηκα απλά επιχείρησα να δώσω μια νότα ευθυμίας)"...

    Ελίνα, πάλι καλά που το ξεκαθάρισες στο τέλος γιατί νόμιζα ότι σε είχαν απαγάγει στο Δ.Ν.Τ(δηλ του "Δίνω Νέο Τόκο") και σου κάναν πλύση εγκεφάλου :)
    Πως κάνουν μερικές μυστικές υπηρεσίες(βλέπε CIA και KGB) πλύση εγκεφάλου σε μερικούς άγνωστους δολοφόνους-"ρομπότ", παραισθησιογόνα και μηχανική φωνή που επαναλαμβάνεται και "προγραμματίζει" σιγά σιγά τον υποψήφιο άβουλο δολοφόνο μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο..."σκότωσε τον σκότωσε τον σκότωσε τον..είναι ο στόχος σου είναι ο στόχος σου..τον λένε τάδε τον λένε τάδε, είναι αυτός που βλέπεις, είναι αυτός που βλέπεις και εσύ θα τον σκοτώσεις τον τάδε, θα τον σκοτώσεις τον τάδε κτλ"?
    Ε το ίδιο έλεγα ότι σου κάνανε όταν διάβασα όσα έγραφες :);).
    Τέλος το αστείο και τώρα στα σοβαρά. Τα χειρότερα παιδιά -μια παρέα είμαστε πλέον και παιδιά όλοι, άλλα πιο μικρά άλλα πιο μεγάλα αλλά όλοι παιδιά και δεν θέλω ου και πεσμένο ηθικό :) - πάντως είναι μπροστά μας και στο νέο έτος, το 2011, μας περιμένουν πολλά σε νέα μέτρα κτλ. Θα τα καταφέρουμε όμως όπως πάντα. Μπορεί να ακούγεται…εχμ…υπεραισιόδοξο να το πω? Κι όμως πιστεύω ότι η Ελλάδα θα περάσει μέσα από την κόλαση και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα τα καταφέρει στο τέλος.
    Εμένα πάντως όσο θα επιδεινώνεται η οικονομία με απασχολεί η στάση των Τούρκων. Περιμένουν όπως τα όρνια πάνω από τον εξαντλημένο καουμπόυ που δεν μπορεί να βγάλει το περίστροφο και να ρίξει στο ψαχνό επειδή έχει λιποθυμήσει από εξάντληση και την δίψα. Αυτό περιμένουν..ο καουμπόυ να εξαντληθεί, να πέσει κάτω και να μην μπορεί να αντιδράσει. Οικονομικά και να χρεοκοπήσουμε επισήμως δεν με φοβίζει τόσο. ΟΚ θα δούμε άσχημα πράγματα αλά Αργεντινή(δεν θα ναι εύκολο όσο ακούγεται) αλλά και πάλι οικονομικά σιγά σιγά θα σταθούμε στα πόδια μας. Το θέμα είναι ηθικά και γεωστρατηγικά τι θα κάνουμε. Εκεί είναι το θέμα. Εκεί η ψαλίδα όσο πάει ανοίγει κι ανοίγει κι ανοίγει...και όταν κλείσει απότομα θα μας κόψει. Αν είναι στο χέρι
    (μιλάω "ποιητικά" όπως βλέπετε) καμιά γρατζουνιά πάει και έρχεται θα βάλουμε έναν μικρό επίδεσμο και θα το διορθώσουμε...ούτε δάχτυλα θα χάσουμε ούτε τίποτα. Το θέμα είναι μην μας κόψει κάποιο δάχτυλο ή ακόμα και το λαρύγγι και τότε γεωστρατηγικά θα έχουμε υποβαθμιστεί κατά πολύ. Θα ναι αργά για να ξυπνήσουμε.
    Μπορεί να ακούγεται τρελό αλλά και σε αυτό κατά βάθος είμαι αισιόδοξος ότι πάλι με κάποιο τρόπο θα την γλιτώσουμε. Κουράγιο! Τα χειρότερα έρχονται. Δεν είδαμε τίποτα σε φόρους, εργασιακά κτλ. Αυτά μέχρι τώρα ήταν προθέρμανση. Το κυρίως...ναι με πιάνετε τι εννοώ...δεν άρχισε ακόμα.
    Καημένη Ελλάδα μου!!!
    Μια ζωή είσαι αιχμάλωτη της ανοργανωσιάς και της επιπολαιότητας σου καθώς και των μεγάλων γεωστρατηγικών ξένων συμφερόντων!
    Σήκω πατρίδα επιτέλους!!!

    Γιώργος

    ΥΓ: Ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας αυτή τη στιγμή (ακούω όλα τα είδη μουσικής από Μπετόβεν μέχρι παραδοσιακή Ελληνική και σύγχρονη Ελληνική και από εκεί μέχρι...Heavy metal...την πιο heavy). Ακούστε λίγο τα λόγια... http://www.youtube.com/watch?v=hU4h3pMNXfA&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι παρήγορο, αλλά και σπάνιο, όπως συμβαίνει με την κα Γαληνού, οι συγγραφείς των άρθρων που αναδημοσιεύει ο "Ινφογνώμων" να παρακολουθούν τα σχόλια των αναγνωστών και να συ-σχολιάζουν, γιατί πράγματι αρκετά από τα σχόλια αυτά, όπως του κ.Γιώργου Καλαμαρά, αγγίζουν πολύ ουσιώδη ζητήματα και θέτουν και άλλους προβληματισμούς.
    Όσον αφορά το ειρωνικο-σκωπτικό άρθρο της κας Γαληνού, θυμίζει την αξία της γνήσιας αρχαιοελληνικής δικανικής ρητορικής του Λυσία στην περίφημη απολογία του Κόρακος. Γιαυτό λοιπόν, θα την παρακαλούσα, εάν διαβάσει αυτό το σχόλιο, να μου απαντούσε εάν θα ήταν πρόθυμη και μπορούσε να μου δανείσει 10.000Ευρώ(μου λείπουν περισσότερα φυσικά, αλλά ας είναι), και να υπογράψουμε ως "μνημόνιο" της δανειακής συμβάσεως το άρθρο της;;;
    Παύλος Γ. Φωτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.