25/12/10

Κίνδυνος για την εθνική μας επιβίωση

Γιορτινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β’:Καλούμε πατρικά όλους, από τον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας μέχρι και τον τελευταίο πολίτη, όπως, εν ονόματι της τρισχιλιετούς Ιστορίας μας και των ενδόξων προγόνων μας, αλλά και με πυξίδα το μέλλον των παιδιών μας, να αντισταθούν στις πιέσεις», 

ΒΑΡΘΡΟΛΟΜΑΙΟΣ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΣΩΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Στήριξη των συνανθρώπων μας, που δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, συστήνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο μήνυμά του για την εορτή των Χριστουγέννων.

Γιορτινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β’Για επίδειξη ολιγωρίας στη διεκδίκηση των δικαίων μας», κάνει λόγο στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’. «Επιδιώκοντας μιαν υποφερτή λύση, οδηγηθήκαμε στον κατήφορο των συνεχών υποχωρήσεων, χωρίς, ούτε στο ελάχιστο, να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία. Και αντί να καταγγείλουμε παντού την Τουρκία, την απαλλάξαμε από την ενοχή της εισβολής και το έγκλημα τής εθνοκάθαρσης και του εποικισμού, που διενεργεί, αποδίδοντας μάλιστα στον λαό μας ευθύνες και δημιουργώντας του ενοχές για τα δεινά του. Μπήκαμε, έτσι, εμείς στη διεθνή απομόνωση και έμεινε ή κατοχική δύναμη ανενόχλητη να παρουσιάζεται ότι επιζητεί διακαώς λύση, ενώ εμείς είμαστε αδιάλλακτοι, τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος.

«Και από την άλλη, εξαντλούμε τις διεκδικήσεις μας στις διευκολύνσεις της καθημερινότητας, με τα αιτήματά μας να περιορίζονται στο άνοιγμα και άλλων διόδων προς τα κατεχόμενα μέρη μας. Ξεχάσαμε σιγά-σιγά την απελευθέρωση του τόπου μας και αδιαφορούμε για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας. Και το χειρότερο, ανεχθήκαμε να παραβιάζονται οι αρχές των Ηνωμένων Εθνών από τους ιδίους τους εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού και κάθε παρέμβαση τους στο θέμα μας κατάντησε να συνιστά κίνδυνο για την εθνική επιβίωσή μας.

«Την κορύφωση αυτού του κινδύνου βιώνουμε ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο. Και όλες πληροφορίες μιλούν για αφόρητες πιέσεις, πού θα εξασκηθούν προς τη δική μας πλευρά, από εκείνους πού τάχθηκαν να υπερασπίζονται αρχές, με εκβιαστικά διλήμματα και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, για αποδοχή λύσης, πού αντιστρατεύεται κάθε έννοια δικαίου και που, εκ των πραγμάτων, θα οδηγήσει στην τουρκοποίηση της πατρίδας μας και στον εκπατρισμό του λαού μας.

Καλούμε πατρικά όλους, από τον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας μέχρι και τον τελευταίο πολίτη, όπως, εν ονόματι της τρισχιλιετούς Ιστορίας μας και των ενδόξων προγόνων μας, αλλά και με πυξίδα το μέλλον των παιδιών μας, να αντισταθούν στις πιέσεις», τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος.

ΒΑΡΘΡΟΛΟΜΑΙΟΣ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΣΩΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Στήριξη των συνανθρώπων μας, που δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, συστήνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο μήνυμά του για την εορτή των Χριστουγέννων. «Πολλοί συνάνθρωποι και συγχριστιανοί δοκιμάζουν φοβερό πειρασμό εκ της σοβούσης κρίσεως. Είναι αναρίθμητοι αι στρατιαί των ανέργων, των νεοπτώχων, των αστέγων, των νέων με τα «ψαλιδισμένα όνειρα. Αλλά, Βηθλεέμ ερμηνεύεται ‘’Οίκος Άρτου’’», τονίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογραμμίζει ότι οι πιστοί χρεωστούμε σε όλους τους εμπερίστατους αδελφούς μας «όχι μόνον τον Επιούσιον Άρτον, δηλαδή τον Χριστόν, ο οποίος ευρίσκεται εσπαργανωμένος εις την πενιχράν φάτνην της Βηθλεέμ, αλλά και τον καθημερινόν επιτραπέζιον άρτον της επιβιώσεως». Είναι η ώρα, καταλήγει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, «της πρακτικής εφαρμογής του Ευαγγελίου, εν υψηλώ αισθήματι ευθύνης!».
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ



5 σχόλια:

  1. Σε περιοδο μικρων ηγετων εμφανιζονται μεγαλοι Ιερεις οπως και στο τελος της ρωμαικης αυτοκρατοριας και στην αρχη του Βυζαντιου (Αμβροσιος εναντι Βαλνεντιανου και Ιωανης Χρυσοσοτομος εναντι Θεοδοσιου Β! του Μικρου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ελλαδίτης , Ιερονυμος τι κάνει; Ανάπηρος πνευματικά είναι και το έχει βουλώσει. Χριστόδουλε που είσαι τώρα που σε χρειαζόμαστε ακόμα πιο πολύ.
    Ο μακαριστός θα είχε ήδη μαζέψει ένα εκατομύριο στο Σύνταγμα την επόμενη την ψήφισης του Μνημονίου και θα είχε ρίξει την κυβέρνηση. Αλλα δυστυχώς δεν είναι πια ανάμεσά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=JPDuMLpkn8s

    ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ.


    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 26 Δεκεμβρίου 2010 11:03 π.μ.

    Ο Ιερώνυμος προτιμά να είναι αθόρυβος, όπως αρμόζει σε Ιεράρχη. Ο Χριστόδουλος ήταν πιο "εμφανής", πληθωρικός, χαρισματικός, άρθρωνε πατριωτικό λόγο. Δεν νομίζω ότι θα είχε ανακατευτεί στα του μνημονίου.
    Την γνώμη του, ασφαλώς θα την είχε πει, αφού θα είχε προηγουμένως εξετάσει το θέμα. Αλλά τίποτε περισσότερο.

    Υπάρχει και ο Σεραφείμ, ο αγαπημένος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ λόγω αντισημιτισμού, αλλά αυτός δεν μπορεί να οργανώσει συλλαλητήρια. Δεν ξέρω γιατί, πολύ λίγους πείθει. Δεν είναι Χριστόδουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 3.21 Ο Ιερώνυμος προτιμά να είναι αθόρυβος, όπως αρμόζει σε Ιεράρχη.
    Αυτην την καραμελα οτι η εκκλησια δεν πρεπει να αρθρωνει πολιτικο λογο καιρος να την πεταξεται.Η ιστορια μας εχει δειξει οτι στον ελληνικο πολιτισμο δεν συμβαινει αυτο.Ειναι ενα δυτικοφερτο σλογκαν που απαλλασει απο την ενοχλητικη κριτικη οσους δεν συμβαδιζουν με τις επιταγες του λαου.Δωστε μου εστω και ενα παραδειγμα απο την αρχαια ιστορια εως και σημερα που να ισχυσε αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.