7/12/10

ΗΠΑ: Φόβοι για σύρραξη Λιβάνου- Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ διαθέτει 50.000 ρουκέτες και 60 πυραύλους που είναι ικανοί να φτάσουν ως το Τελ Αβίβ και ως το μεγαλύτερο μέρος των άλλων περιοχών του ισραηλινού εδάφους ,  σύμφωνα με  αξιωματούχο του Πενταγώνου.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί το φόβο ότι μια ενδεχόμενη νέα σύγκρουση μεταξύ του σιιτικού αυτού κινήματος και του Ισραήλ θα μπορούσε να γενικευτεί σε έναν πόλεμο που θα προκαλούσε ανάφλεξη σε όλη την περιοχή, επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς.

Ο αξιωματούχος , γνωστοποιεί τις ανησυχίες του όσον αφορά το λιβανικό σιιτικό κίνημα, αντιδρώντας σε μια σειρά από δημοσιοποιήσεις που έγιναν μέσω του ιστότοπου WikiLeaks του περιεχομένου αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

Τα τηλεγραφήματα αυτά καταδικάζουν τη διάδοση των όπλων στην περιοχή, κυρίως από τη Συρία και δείχνουν επίσης ότι ένας ανώτερος αξιωματούχος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών διέψευσε ότι η χώρα του παραδίδει τέτοια όπλα στη Χεζμπολάχ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
REAL.GR

7 σχόλια:

  1. πολύ ωραία φωτογραφία για διόραμα ,πως μπορούμε να την βρούμε σε μεγαλύτερη ανάλυση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά το σταμάτημα του ΒMΡ-3 από τον Jefry, (και τις αψιλίες μας) ,μήπως πρέπει να δούμε αυτά τα βεσπάκια της φωτογραφίας για νέο ΤΟΜΑ?

    πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΙΑΠΤΑ ξυλινα σπαθια των ΙΝΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 50αρι σκουτερ με ρουκετες χαχαχα
    που θα τη βρουμε σε μεγαλυτερη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μη γελάτε καθόλου...
    Τα δίκυκλα μπορούν να παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο σε έναν πόλεμο.
    Δεν ξέρω πόσο μπορούν να ανταποκριθούν 50άρια σκουτεράκια φορτωμένα με δύο βαριά οπλισμένους άνδρες που ρυμουλκούν μάλιστα και μερικές ρουκέτες.
    Μπορεί σε αντάρτικο πόλης να είναι χρήσιμα.

    Σε άλλο όμως περιβάλλον, μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες εντούρο (250 cc), μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος αφού μεταφέρονται εύκολα με ελικόπτερα ή μικρά σκάφη, κινούνται άνετα σε όλα τα τερέν με ταχύτητα και μπορούν να μεταφέρουν έναν αναβάτη και σημαντικό αριθμό πυρομαχικών.

    Αυτή τη στιγμή υπάρχουν, σε μικρούς αριθμούς, μοτοσυκλέτες των ειδικών δυνάμεων, αλλά είναι μεγάλου κυβισμού και βαριές, προορισμένες να μεταφέρουν δύο άτομα, κάτι που τις κάνει δυσκίνητες/ευάλωτες.

    Ας αξιοποιήσουμε το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουμε έναντι της Τουρκίας, όπου το δίκυκλο δεν είναι ακόμα διαδεδομένο και τα άτομα που έχουν εξοικείωση με αυτό το μέσο δεν είναι τόσο πολλά όσο είναι στην Ελλάδα...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Σε λάθος ανα΄ρτηση μπήκαν τα σχόλια ή δεν καταλαβαίνουμε τίποτα πια;
    Ψήνεται για άλλη μια φορά πόλεμος με αφορμή το Λίβανο και εμείς μιλάμε για σκούτερ και χαχανίζουμε λες και δεν μας αφορά. Μόνο να λεμε εξυπνάδες γιατη συμπραξη μετο Ισραηλ ξέρουμε;
    Ο Κονδύλης είχε δίκιο όταν έγραφε ότι οταν ενας λαος έχει χάσει την αίσθηση της γεωπολιτικής πραγματικότητας γύρω του (και της δικής του αξίας) τότε βρίσκεται στο έσχατο σκαλοπάτι, στον πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    50αρι σκουτερ με ρουκετες χαχαχα
    που θα τη βρουμε σε μεγαλυτερη?

    8 Δεκεμβρίου 2010 2:07 π.μ.

    Συντομα και στην χωρα σου θα μπει
    και σε ...μεγεθυνση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.