2/12/10

Οι Μαύροι Δεκέμβρηδες





11 σχόλια:

  1. Την δεκαετία του ‘80 συνολικό αίτημα της «αριστεράς» ήταν «να καταργηθούν οι γιορτές μίσους». Κάποιος θα περίμενε αυτογνωσία, ενδοσκόπηση και αποτροπή από την επανάληψη λαθών του παρελθόντος. Αυτό το είδαμε στον υπέρτατο βαθμό από την «δεξιά». Από την άλλη μεριά, είδαμε μια συνεχόμενη αμετροέπεια τριών δεκαετιών και μια δικαίωση ανθρώπων που τότε πριν σχεδόν 70 χρόνια αιματοκύλησαν την Ελλάδα για πέντε ολόκληρα χρόνια. Βέβαια ο αυθεντικός φορέας του εγκλήματος του Δεκέμβρη του ’44 οφείλω να ομολογήσω πως δεν συδαύλισε τα γεγονότα της εκτροπής του πολιτεύματος του 2008. Αλλά σε όλους του άλλους που το παίζουν αριστεροί και ομνύουν στον «αγώνα» δίχως δημοκρατικές αρχές για το άρπαγμα της κουτάλας ‘44-’49. Οφείλω να τους πω μια ιστορία για τον αδερφό της γιαγιάς μου. 20χρονο αγροτόπαιδο από προσφυγική οικογένεια που κλήθηκε να υπηρετήσει την πατρίδα που δύο χρόνια πριν είχε απελευθερωθεί στον ελληνικό στρατό. Όλη του την ζωή δούλευε στα χωράφια. Δεν ήταν πλούσιος. Δεν ήταν λούμπεν γλεντοκόπος. Ήταν το αντικείμενο λατρείας της κομματικής ορθοδοξίας σας. Δηλαδή ένας απλός προλετάριος. Ήταν τελείως αγράμματος αλλά επ’ ανδραγαθία στο πεδίο της μάχης εκκαθαρίζοντας πολυβολεία (αδελφικά πολυβολεία) και όχι κλέβοντας τις κατσίκες του γείτονα έγινε επιλοχίας. Ο τάφος του τώρα είναι το αμπρί του μαζί με τους συντρόφους του όπου έσκασε ο όλμος. Ο όλμος που εκτόξευσαν αυτοί που ήθελαν να τον «απελευθερώσουν». Δεν χρειάστηκε καν να ανοίξουν τάφο. Απλά έστησαν σταυρούς θάβοντας τους μέσα στο αμπρί τους αιώνια συντρόφους. Αυτούς πως πρέπει να τους θυμόμαστε; Σαν «φασίστες» και «ακροδεξιούς»; Δεν ήταν ούτε φασίστες, ούτε ακροδεξιοί. Ήταν «προλετάριοι» που δεν ήθελαν να τους «απελευθερώσετε» κύριοι της αριστεράς.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει και ένα βαθύτερο μήνυμα.Κάθε φορά που ο Ελληνικός λαός αναζητούσε την πραγματική διέξοδο πάντα κάποιος Δεκέμβρης βρισκόταν μπροστά του.

    Και ο Δεκέμβρης ήταν πάντα και αριστερός και δεξιός.Να μαστε δίκαιοι με την Ιστορία μας.Δεν υπάρχει κανείς σε κανέναν πολιτικό χώρο που να μπορεί να πεί εμείς δεν φταίμε.Ολους τους βόλευε.

    Η φωτογραφία του Τσώρτσιλ στην κατεχόμενη πόλη των Αθηνών και η φωτογραφία με τη "Σλαβομακεδονική διάλεκτο" αποτελεί απόδειξη των όσων λέω.

    Οσο για το 1998, συνέχεια του οποίου υπήρξαν και οι νεκροί της Μαρφίν, βόλεψε πολλούς η κατάσταση και η πορεία των γεγονότων έδειξε πως δεν έγιναν τυχαία τα επεισόδια, ούτε τυχαία κάποιοι τα άφησαν αν εξελιχθούν, ούτε τέλος τυχαία κάποιοι τα κάλυψαν και κάποιοι τα εξέθρεψαν.

    Αυτή ειανι η χρεωκοπία μας ως ΕΘΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..."Από την άλλη μεριά, είδαμε μια συνεχόμενη αμετροέπεια τριών δεκαετιών και μια δικαίωση ανθρώπων που τότε πριν σχεδόν 70 χρόνια αιματοκύλησαν την Ελλάδα για πέντε ολόκληρα χρόνια. Βέβαια ο αυθεντικός φορέας του εγκλήματος του Δεκέμβρη του ’44 οφείλω να ομολογήσω πως δεν συδαύλισε τα γεγονότα της εκτροπής του πολιτεύματος του 2008. Αλλά σε όλους του άλλους που το παίζουν αριστεροί και ομνύουν στον «αγώνα» δίχως δημοκρατικές αρχές για το άρπαγμα της κουτάλας ‘44-’49."...
    -------------------------------
    Ειστε απαραδεκτος!!!
    Τοσα χρονια μετα το ανοιγμα των αρχειων του Φορειν οφις,να σας κυριευει τετοια εμπαθεια;!;!;!
    και εθελοτυφλια;
    Κυριε,διαβαστε τα επισημα αρχεια του Φορειν οφις και θα δειτε οτι οι εντολες του τσωρτσιλ προς σκομπυ ηταν να συμπερειφερετε σαν να μπηκε σε εχθρικη πολη,για τον ελεγχο της Αθηνας εδινε οδηγιες.
    Ακουστε κυριε,σε ολους ειναι γνωστο οτι οι εγγλεζοι οργανωσαν και προκαλεσαν τον εμφυλιο,μην παριστανετε τον ανηξερο ...
    Πραγματικα δραματικες ιστοριες σκοτωμενων,εκτελεσμενων και δεκαετιες εξοριστων απο την οικογενεια μου και οχι μονον,μπορω να σας λεω απειρες ... Θελετε;
    ------------
    Σημερα που ξεπουλιετε η πατριδα,πως σας φαινετε οτι για το ξεπουλημα του Αιγαιου,πιο πολυ φωναζουν οι...κομμουνιστες παρα οποιοσδηποτε αλλος;
    Γιαυτο ας ειμαστε μονιασμενοι,
    γιατι μας περιμενουν τοσες πολλες δοκιμασιες στο αμεσο μελλον ...
    δεν τις χωραει ο νους μας ...

    Ηλιαδης,Τραπεζουντιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακληση.
    -------------
    Τεμετερον σαββαμ,
    αν δεν εχουν μπει,βαλε σε παρακαλω,
    αν γινετε και με μεταφραση,τα ανοιγμενα αρχεια του Φορειν οφις,τις σελιδες που αφορουν την εποχη εκεινη
    για να ανοιξουν επιτελους τα ματια απο τις οδηγιες του τσωρτσιλ,καλο θα κανεις ...
    προκαταβολικα φχαριστω σε!

    Ηλιαδης,Τραπεζουντιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥΣ, ΣΥΜΠΕΡΟΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕ Β.

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.

    ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΕΤΑΙ;

    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΕΧΩ ΔΗΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΣΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ.

    ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΚ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ (ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ) ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ Γ.Γ. ΤΙΣ 15 - 5 -2010 ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΛΑΪΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1955.

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΙΕΣ.
    ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΕΜΕΙΣ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ "ΕΓΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ".

    ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑΣ.
    ΟΜΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑ, Ή ΩΣ ΦΑΡΣΑ.

    ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ.
    ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΤΑΤΙΚΟΥ ΕΛΑΤΗΡΙΟΥ...

    ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ, ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ.

    Ο ΕΧΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΠΑΖΩΝ. ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕΜΨΗΜΟΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ.
    ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
    Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ.
    ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΒΑΡΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.


    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι οι Εγγλέζοι προκάλεσαν τον εμφύλιο...αυτοί ήταν που ταϊζαν και παραφούσκωσαν τον Ε.Λ.Α.Σ κατά την διάρκεια της κατοχής.
    Και ότι σκ.. και να ήταν οι Άγγλοι και ο Τσώρτσιλ (ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ), τους χρωστάμε ΧΑΡΗ για την υπεράσπιση της Αθήνας από τις κομμουνιστο-συμμορίτικες ορδές εκείνον τον Δεκέμβρη. Χωρίς βέβαια να παραβλεπουμε τον ΗΡΩΙΚΟ αγώνα του συντάγματος Χωροφυλακής στου Μακρυγιάννη.
    Τουλάχιστον το τέλος των κομμουνιστικών καθεστώτων αυτό έδειξε!
    Αλλά βέβαια οι άνθρωποι που λατρεύουν έναν ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟ ΧΑΣΑΠΗ σαν τον Βελουχιώτη ως ήρωα δεν μπορούν ν' αποδεχτούν τα αυτονόητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απόσπασμα από συνέντευξη της συγγραφέως παιδικών βιβλίων Άλκης Ζέη για τον εμφύλιο:
    http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B7-%CE%AC%CE%BB%CE%BA%CE%B7-%CE%B6%CE%AD%CE%B7-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BC%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF

    Από την εκπομπή "Μηχανή του Χρόνου" για τα Δεκεμβριανά:
    http://www.youtube.com/watch?v=VHP6xSIOYrs&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=5lBX46NJM3U&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=ZmG39F7s2jo&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=ZZA-vJ4deow&feature=related

    Για τα Δεκεμβριανά του 2008: η δολοφονία ενός παιδιού από έναν άνθρωπο (που όφειλε να προστατεύει τις ζωές όλων μας και δη των παιδιών μας) δικαιολογούσε άπειρες πορείες διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας. Αυτό που δεν εδικαιολγείτο από εμάς τους διαδηλωτές ήταν η εκμετάλλευση και παραποίηση της πρωτογενούς και στοχευμένης αντίδρασής μας από άτομα, που προφανώς είχαν άλλες στοχεύσεις (προβοκάτσια). Όχι γιατί καταστράφηκαν περίουσιες (ποιος νοιάζεται την ώρα που έχει δολοφονηθεί ένα παιδί;), αλλά γιατί όλες οι προσπάθειες διαμαρτυρίας μας έπεσαν στο κενό και σήμερα ήρθαν τα χειρότερα (μόλις πριν από 7 μήνες, προβοκάτορες έκαψαν 3 εργαζομένους και ένα αγέννητο έμβρυο).

    ["...ο αυθεντικός φορέας του εγκλήματος του Δεκέμβρη του ’44..."
    Ας μη λέμε ότι θέλουμε... "Ο αυθεντικός φορέας του εγκλήματος του Δεκέμβρη του ’44" ήταν οι "φίλοι" μας οι Εγγλέζοι (Τσώρτσιλ, Σκόμπυ) και οι εντολοδόχοι τους (Παπανδρέου,Έβερτ και λοιποί). Αυτοί μας έβαλαν να φαγωθούμε στα Δεκεμβριανά... Κι απο ό,τι φαίνεται οι διάδοχοί τους, οι της Τρόικας, και η κυβέρνηση Παπανδρέου (πάλι το ίδιο όνομα!!!) προς τα κει μας ωθούν... Όσο πιο γρήγορα τους ξεφοτωθούμε, τόσο πιο ομαλά θα γίνει η καθεστωτική μετάβαση. Αλλιώς θα χρειαστεί πάλι αίμα...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Για τα Δεκεμβριανά του 2008: η δολοφονία ενός παιδιού από έναν άνθρωπο (που όφειλε να προστατεύει τις ζωές όλων μας και δη των παιδιών μας) δικαιολογούσε άπειρες πορείες διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας"

    Μεγαλύτερη ευθύνη έχουν αυτοί που του πήραν τα μυαλά και το βάλαν να παίζει πετροπόλεμο με την Αστυνομία (Δηλαδή ή άθλια, βρωμερή αριστερά που πάνοτε γυρεύει νεκρούς για να προωθήσει την ατζέντα της).
    Να προσθέσω εδώ και τους πλούσιους χωρισμένους γονείς τους που το' χαν κακομαθημένο ("Τον είχα μάθει να μη φοβάτε τίποτα" είχε πεί η μάνα του σε συνέντευξη) και παρατημένο στους δρόμους (τι δουλειά έχει ένα δεκαπεντάχρονο άγρια μεσάνυχτα έξω).

    Και κάτι ακόμα: ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η δολοφονία ενός παιδιού από έναν άνθρωπο (που όφειλε να προστατεύει τις ζωές όλων μας και δη των παιδιών μας) δικαιολογούσε άπειρες πορείες διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας. Αυτό που δεν εδικαιολγείτο από εμάς τους διαδηλωτές ήταν η εκμετάλλευση και παραποίηση της πρωτογενούς και στοχευμένης αντίδρασής μας από άτομα, που προφανώς είχαν άλλες στοχεύσεις (προβοκάτσια).

    Ανώνυμε 8:16, γίνε πιο σαφής, γιατί δεν έχουμε όλοι την τετράγωνη κομμουνιστική λογική σου.
    Επίσης, θα ήθελα να σε ρωτήσω κατά πόσον εγκρίνεις μια τυφλή επίθεση κατά των Αλβανών γενικώς, σε περίπτωση που ένας ή κάποιοι Αλβανοί δολοφονήσουν κάποιον Έλληνα (λέμε τώρα).

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απ΄ό,τι βλέπω, ανώνυμε 8:16, θεωρείς τα ρεμάλια που κατέστρεψαν την Αθήνα με τον α΄ ή β΄ τρόπο τον Δεκέμβρη του 2008 απλούς διαδηλωτές. Εσύ και οι όμοιοί σου πόσες φορές διαδηλώσατε εναντίον των Αλβανών συλλήβδην, όταν κάποιοι απ΄ αυτούς δολοφονούσαν Έλληνες;

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΥΡΙΟΙ! η τραγωδια του Δεκεμβρη 1944 ηταν οτι ενω ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ υπηρχαν πατριωτες λογω αμοιβαιας καχυποψιας (ισως εδω εβαλαν το χερακι τους οι Αγγλοι καθοτι το "divide et impera" = διαιρει και βασιλευε ειναι "παλια τους τεχνη κοσκινο" )βρεθηκαν να σκοτωνουν ο ενας`τον τον αλλο....
    Οσο για τον Δεκεμβρη 2008 ενω οι διαδηλωσεις ειχαν στο ξεκινημα τους ενα δικαιολογημενο αιτιο (οχι τοσο την καταδικαστεα ουτως η αλλως δολοφονια του νεαρου απο καποιον ιδιωτικο αστυνομικο ο οποιος απλα αποδειχθηκε κατωτερος των περιστασεων αλλα την προσταθεια την προσπαθεια συγκαλυψης της δολοφονιας) στην πορεια εκτραχηλιστικαν και για ορισμενους εγιναν ενα οργιο τυφλης και μηδενιστικης καταστροφης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.