19/12/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Εφ. Μπιρλίκ 16-12-2010
B.T.T.A.D.K. : ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΤΟΥΡΚΟΥΣ" ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Μετά τις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη σχετικά με την "Τουρκική" Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, ήρθε γραπτή ανακοίνωση από την Συμβουλευτική Επιτροπή της "Τουρκικής' Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ¨Συνιστούμε να επανεξετάσει τις απόψεις και τις ανακοινώσεις του σχετικά με τους "Τούρκους' της Δυτικής Θράκης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με κατάπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη -που είναι από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της χώρας μας- σχετικά με την 'Τουρκική Μειονότητα" της Δυτικής Θράκης. Θέλουμε να τονίσουμε πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης με ανησυχία και έκπληξη είδαν τον κύριο Θεοδωράκη να δείχνει την μειονότητα μας ως εθνικό κίνδυνο.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης αντιμετωπίζει με ανησυχία και απογοήτευση τέτοιου είδους δηλώσεις που στοχοποιούνε και εντάσσουν στους κινδύνους την "Τουρκική' Κοινότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία σέβεται απόλυτα το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας.

Λαμβάνοντας υπόψιν πως ο κύριος Θεοδωράκης είναι ένας παγκόσμιος καλλιτέχνης ο οποίος προσπαθεί να δείξει τον δρόμο στον κόσμο, συνιστούμε να επανεξετάσει τις απόψεις και τις ανακοινώσεις του σχετικά με τους 'Τούρκους της Δυτικής Θράκης", των οποίων τα δικαιώματα είναι εγγυημένα από διεθνείς συνθήκες και σύμφωνα, και θα έπρεπε με βάση τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, να στηριχθούνε στο θέμα της ελευθερίας έκφρασης, του συνεταιρίζεσθαι καθώς και στην διαφύλαξη και ανάπτυξη του πολιτισμού τους. Θέλουμε να τονίσουμε πως τέτοιου είδους ανακοινώσεις έρχονται σε αντίθεση με τον στόχο για δημοκρατία και ομαλή συμβίωση στην περιοχή μας και στην χώρα μας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ "ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ" ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
http://tourkikanea.wordpress.com/2010/12/17/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%83-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9/

13 σχόλια:

  1. Θα πρέπει να τους επισημανθεί ότι στην Θράκη ποτέ δεν υπήρξε Τουρκική μειονότητα αλλά αντιθέτως μουσουλμανική. Το γεγονός και μόνο του προσδιορισμού ως Τουρκική της μειονότητας, αποτελεί επιθετική ενέργεια καθώς υποθάλπτει πολλές, όχι προς το συμφέρον της Ελλάδας, απαιτήσεις. Τουτέστιν Εθνικός κίνδυνος, ο οποίος θα πρέπει και να αντιμετωπιστεί άμεσα. Αρκετός χρόνος έχει χαθεί ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είχαμε τα ΚΑΚΑΛΑ να βυθίσουμε 2-3 πολεμικά σκάφη των Τούρκων που περνάνε λίγα μέτρα έξω απο τις παραλίες μας και καταρρίπταμε συστηματικά όποιο αεροσκάφος τους εισέρχεται σε Εθνικό εναέριο χώρο, θα ηρεμούσαν και θα καθόνταν στ'αυγά τους .Εμείς το προκαλούμε αυτό με την στάση μας απεναντι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η "μουσουλμανική" μειονότητα έχει πλέον διασπασθεί και αρχίζει να δημιουργείται εθνική συνείδηση "τουρκικής", "πομακικής" και ενδεχομένως και άλλων μειονοτήτων, οι οποίες θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται (υπάρχουν σίγουρα και μουσουλμάνοι που θα θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες) αλλά και την υποχρέωση να σέβονται τους νόμους του κράτους στο οποίο ζουν, καθώς και τις απόψεις της κυρίαρχης πλειοψηφίας αφού αυτό σημαίνει δημοκρατία.

    Τότε θα ανακαλύψουν πόσο μικρή είναι η "τουρκική" μειονότητα αλλά και εμείς, η πλειοψηφία που αυτοπροσδιορίζεται ως Έλληνες θα μπορούμε και θα πρέπει να απαιτήσουμε από την Τουρκία να αναγνωρίσει Κουρδική, Ποντιακή, Αρμενική και γιατί όχι Ελληνική μειονότητα (ανταλλαγέντες μουσουλμάνοι της Κρήτης αλλά και Μικρασιάτες Έλληνες που έμειναν και εξακολουθούν να διατηρούν τη γλώσσα και τις παραδόσεις τους αλλά και Τούρκοι που στη μανιώδη αγωνία τους να αποδείξουν την αρχαία καταγωγή τους θα ανακαλύψουν ότι είναι τελικά Έλληνες και έχουν συγγενείς και ομογενείς στην Ελλάδα), εκτός από τις θρησκευτικές μειονότητες (κρυπτοχριστιανοί, αλεβίτες κλπ.) αλλά και να αποζημιώσει την Ποντιακή, την Αρμενική και την Ελληνική μειονότητα για την εθνοκάθαρση που υπέστη, να εγγυηθεί και να ενισχύσει (με επιδοτήσεις, επιστροφή περιουσιών κλπ.) την επιστροφή και αποκατάσταση των προσφύγων που επιθυμούν να επιστρέψουν στη Μικρά Ασία βάσει του διεθνούς δικαίου που οι ίδιοι επικαλούνται.

    Αν όλα αυτά γίνουν και μόνον τότε θα μπορούσαμε να εξετάσουμε ακόμα και την αυτοδιάθεση των μειονοτήτων με ότι αυτό συνεπάγεται για όλες τις χώρες της περιοχής (βορειοηπειρώτες, χριστιανοί αλβανοί κλπ.).

    Κάτι τέτοιο είναι φυσικά επιστημονική φαντασία αλλά δεν μπορούν οι διεκδικήσεις να είναι πάντα μονομερείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ .
    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ .
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά είναι στα χαρτιά, και είναι στρουθοκαμηλισμός, ειναι τουρκοι και το λενε, και αυτο ειναι η δικη μας μ@@@@α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πλην ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ που παρέλαβε χάος και έφτιαξε κράτος(γι΄αυτό το φάγανε.Είναι ο μοναδικός κυβερνήτης που δολοφόνησαν),οι περισότεροι ήταν Ελληνόφωνοι.
    Επί Παπάγου κατεβάζαν με την αστυνομία και με σφοδρές αντιδράσεις των Πομάκων τις πινακίδες απο τα σχολεία που έγραφαν ΄΄ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ΄΄ και έβαζαν Τουρκικό λόγω του ''Κουμουνιστικού''? κινδύνου εκτελόντας εντολές των ΗΠΑ.
    Δηλαδή με το ζόρι θέλαμε να τους ονομάσουμε Μογγόλους.Οι Τουρκομογγόλοι στη Θράκη είναι πολύ λιγοι(επισήμως απο τις 40.000 περίπου, πολλοί είναι απόγονοι των κατά καιρούς εξισλαμισθέντων για να σώσουν το κεφάλι τους).
    Η πολύ δημοκρατία έδωσε το δικαίωμα σ΄αυτά τα τσιράκια του Προξενείου να αυθαδιάζουν σε αντίθεση με τη Τουρκία που η κρατική τρομοκρατία(παρακράτος του βαθέος κράτους) κρατούσε μέχρι πρίν λίγο 20.000.000 ΚΟΥΡΔΟΥΣ απομωνομένους(το ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ δημιουργείται).
    Πρίν λίγα χρόνια εξεδόθη διάταγμα στη δημοκρατική? αυτή χώρα να μην μιλούν τα παιδιά στο σχολείο ΠΟΝΤΙΑΚΑ;.
    Οι λαοί της Ανατολίας ξυπνούν και τα λαμόγια του Προξενείου προσπαθούν κρατόντας τη μειονότητα αγράμματη να την εκτουρκίσουν φέρνοντας σαν παράδειγμα ένα υπο διάλυση κρατικό έκτρωμα(άλλωστε παγκοσμίως έχουμε ένα φασιστικό κράτος; όπου ο ΣΤΡΑΤΟΣ έχει κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ είναι ΕΛΛΑΔΑ και όλοι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και όχι τούρκοι. Εάν υπάρχουν τούρκοι και δεν τους αρέσει η ΕΛΛΑΔΑ, να πάνε στην τουρκία. Εάν θέλουν να μείνουν να μείνουν αλλά να μην προκαλλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και εγω μπορω να πω οτι ειμαι απο τον πλουτωνα τη παει να πει οτι πρεπεινα με παρετε στα σοβαρα ΔΤ pun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 4:52 μ.μ.

    Το κακό είναι ότι αυτούς τους πήραν στα σοβαρά και η Δ. Θράκη έχει γίνει περιοχή ουσιαστικής συγκυριαρχίας με την Τουρκία. Το λάθος, όπως σωστά γράφουν οι ΔΤ και ΟΡΦΕΑΣ είναι καθαρά δικό μας. Αν δεν ξέρεις την υπόθεση, διάβασε πρώτα και ενημερώσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "συνιστούμε να επανεξετάσει τις απόψεις και τις ανακοινώσεις του σχετικά με τους 'Τούρκους της Δυτικής Θράκης", των οποίων τα δικαιώματα είναι εγγυημένα από διεθνείς συνθήκες "


    1ον) καμιά διεθνής συνθήκη δεν αναφέρεται σε "Τούρκους της Δυτικής Θράκης",ούτε σε "Τούρκους δυτικής Θράκης"(το "δυτικής" πρέπει με μικρό πάντα,δεν είναι κύριο όνομα).

    2ον) οι διεθνείς συνθήκες αναφέρονται σε ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ της δυτικής Θράκης.

    3ον) οι Μουσουλμάνοι αυτοί,σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες,αλλά όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες και κάτοικοι αυτής της χώρας,εκτός από δικαιώματα, έχουν και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ,όπως είναι ο σεβασμός του Συντάγματος και των νόμων της χώρας,συμπεριλαμβανομένων των διεθνών συνθηκών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 19 Δεκεμβρίου 2010 9:12 μ.μ.

    >(το "δυτικής" πρέπει με μικρό πάντα,δεν είναι κύριο όνομα).<

    Είναι, σε αντιδιαστολή με την Α. Θράκη, την οποία ο Βενιζέλος χάρισε στους Τούρκους. Πώς λέγαμε παλιά Δ. και Α. Γερμανία (ή Βερολίνο);

    Αυτά που γράφεις είναι γνωστά, αλλά πού θέλεις να καταλήξεις. Οι συνθήκες έχουν τόση αξία όση δύναμη όπλων έχει το κάθε συμβαλλόμενο μέρος. Η "Τουρκική Ένωση" Ξάνθης είναι γεγονός, διότι οι άνθρωποι αυτοί αισθάνονται και είναι Τούρκοι. Την ευθύνη γι αυτό φέρει εξ ολοκλήρου ρο ελληνικό κράτος από το 1952 και μετά, όταν υποχρέωσε όλους τους μουσουλμάνους να φοιτούν σε τουρκικά σχολεία, ασχέτως του αν ήσαν τουρκογενείς ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εδώ που τα λέμε κάλιο μουσουλμάνος, δηλαδή ισότιμος πολίτης στη θρησκεία του Ισλάμ, παρά υπήκοος των κοτζαμπάσηδων της βουλής, και υποτελών στο Δ.Ν.Τ., δηλαδή της θρησκείας των Γραμματέων και Φαρισαίων, εκθιαστών και αποταμιευτών, συνεχιστών της ειδωλολατρίας του χρυσού!


    Τώρα ποια ήταν η ιδιαιτερότητα των ειδημόνων που χάραξαν την πολιτική στάση απέναντι στους Έλληνες Μουσουλμάνους, για τα δικά τους μακροπρόθεσμα συμφέροντα, σε σημείο να τους πείσουν να δηλώνουν Τούρκοι, θαρρώ πως κάτι έχει γραφτεί γι΄ αυτό μετά την μεταπολίτευση, οπότε και άρχισε μια διαφορετική πολιτική προσέγγιση αξιών της συνύπαρξης.

    ΑΑΑ!!! βέβαια ο χρυσός λέγεται και μαύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επιμένουν όμως με απίστευτο θράσος στον χαρακτηρισμό "τουρκική". Αφού όμως επικαλούνται νομικά πλαίσια και διεθνείς Συνθήκες, θα έπρεπε να ξέρουν πρώτοι και καλύτεροι ότι πρόκειται περί μουσουλμανικής μειονότητας-η οποία νομιμοποιήθηκε μέσα στο ελληνικό κράτος ως θρησκευτική μειονότητα και μόνο!
    Αυτό συνέβη από συστάσεως του ελληνικού κράτους, όπου αρχικά είχε αποφασιστεί να θεωρούνται Ελληνες πολίτες μόνο οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι (Α΄Εθνοσυνέλευση). Στη συνέχεια όμως, ανέκυψε το θέμα των καθολικών λόγω των Προστάτιδων Δυνάμεων που είχαν βοηθήσει στον απελευθερωτικό αγώνα μας και έτσι, αποφασίστηκε η νομιμοποίηση και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων όπως οι μουσουλμάνοι.
    Το "τουρκική" λοιπόν, πάνε σίγουρα να το περάσουν ντε φάκτο. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.