8/12/10

Η μουσική 'φλόγα' της Ανατολής. Κάποιοι, θέλησαν να τη σβήσουν.

Η μουσική 'φλόγα' της Ανατολής. Κάποιοι, μόλις επιβλήθηκε ο Κεμάλ, ο 'εκλεκτός' του κ. Μπουτάρη και των ομοίων του, θέλησαν να τη σβήσουν, για να σβήσουν και τις ενοχλητικές μνήμες που οδηγούσαν στην εθνική αυτογνωσία των Αλεβιτών, των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων, των Κιρκασίων κ.ά. Δεν το κατάφεραν.
Και για να μην ξεχνάμε, εκείνοι που επιχείρησαν να αλλοιώσουν τον πολιτσμικό χαρακτήρα της Ανατολής, ήταν οι 'εκσυγχρονιστές' της εποχής! Ακριβώς έτσι τους αποκαλούσαν. Εκσυγχρονιστές και το εθνοκτόνο 'έργο' τους, εκσυγχρονισμό.
Όπως για παράδειγμα όλοι αυτοί που σήμερα θέλουν να αλλοιώσουν τον εθνικό και πολιτισμικό χαρακτήρα του Ελληνισμού. Οι 'Έλληνες' εκσυγχρονιστές. Όλοι αυτοί που με σχέδιο φώλιασαν στα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού, στα Πανεπιστήμια και τα Σχολεία των Ελλήνων, και επιχειρούν συστηματικά τον αφελληνισμό των 'κατοίκων' της Ελλάδος.
Το βίντεο που ακολουθεί αφιερώνεται σε όλους αυτούς, τους εκσυγχρονιστές, τους αντι-εθνικιστές, τους κεμαλιστές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τους προπομπούς ενός άλλου είδους, εκσυγχρονιστικού φασισμού που πρόκειται να ακολουθήσει.

15 σχόλια:

  1. Δυστυχώς, η κάθε εποχή τελικά, έχει τους "εκσυγχρονιστές" της.

    Πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση skal!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κοσμάς ο Αιτωλός, πιστός της ανατολικής στάσης ζωής της οποίας καλύτερη έκφραση θεωρούσε την Ορθοδοξία, θεωρούσε μεν τον δυτικό πολιτισμό πιο επικίνδυνο για το έθνος την δύση παρά τους οθωμανούς, όμως στην κορυφή είχε τους ντόπιους κοτζαμπάσηδες οι οποίοι ήταν οι χειρότεροι όλων και στην αλλοίωση της ημετέρας παράδοσης και στην καταδεινάστευση του λαού.
    Μήπως εάν βάλουμε και τον έλεγχο της οικονομίας της εποχής από τους εβραίους μήπως έχουμε μια επανάληψη του έργου στις ημέρες μας;

    Φίλιππος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχαχαχαχα αντι να τους εξευρωπαϊσει ο Μότσαρτ, τον εκτούρκισαν αυτοί! Αυτό θα συμβεί και με την Ευρώπη αν γίνουν μέλος της ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η εφημερίδα "Χρόνος"έγραφε γιά τόν Μαυροκορδάτο "πώς προκαλούσε σέ όλους τή φρίκη".Καί η εφημερίδα "΄Ηλιος"σημείωνε :
    "΄Ας μήν ελπίζη-ο Μαυροκορδάτος-νά ιδή ποτέ,κατά τήν επιθυμίαν του,τούς ΄Ελληνες τής Επαναστάσεως ανδράποδα τής φαναριώτικης συμμορίας".
    Ο Μαυροκορδάτος καί από κοντά οι Νέγρης,Κωστάκης Καρατζάς,Νούτσος,Γ.Κουντουριώτης...,δέν ήταν τιποτε άλλο παρά "ένας συνδυασμός μηχανορραφιών,εις παρασκηνικακήν πολιτικήν καί εις τήν δημιουργίαν ενός τεχνηού περιβάλλοντος πού θά τόν εγκατέλειπε μόλις θά έχανε την αρχή".Ο Μαυροκορδάτος παρέλυσε τήν πειθαρχίαν του τακτικού στρατού γιά να μήν έχουν δύναμη οι στρατιωτικοί καί εμποδιστεί να πάρει την εξουσία.Πολιτική μηχανορραφία ήταν τό γνώρισμα τού Μαυροκορδάτου.Στόν πολιτικό ορίζοντα τής Ελλάδος διαμορφώθηκε μιά πολιτική φατριών που σκοπό είχε τήν εκμηδένιση καί τήν καταστροφή κάθε πατριωτικού καί ζωντανού στοιχείου.Μπορεί από τότε νά έχει περάσει ...ο χρόνος καί κάθε τί να τό έχει πάρει,αλλά τά ντοκουμέντα υπάρχουν καί μιλάνε γιά το ρόλο τού Μαυροκορδάτου.Φιλόδοξος,και αδίστακτος,πολύ λίγο ασχολούνταν μέ την πορεία του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα,ασχολούνταν όμως μέ τά πολιτικά παρασκήνια και τίς ραδιουργίες.Γιά το τίποτα από τό περιβάλλον τού Μαυροκορδάτου παραχωρούνται προνόμια και αξιώματα σέ ανθρώπους,πού δέν έχαιραν καμμιάς εκτίμησης,τήν ίδια ακριβώς ώρα πού ταπείνωνε ή καί κατεστρεφε τίμιους μαχητές καί άξιους γιά καλύτερη τύχη ανθρώπους.
    Καί γράφει ο Φωτάκος:
    "...Εξέδιδεν έγγραφα διορισμών,τά οποία έγραφαν μέ λέξεις παλαιάς καί αφυσίκους,διά τών οποίων υποκινούσαν δ ι κ α ι ώ μ α τ α καί
    τ ί τ λ ο υ ς πριγκήπων,καί άλλους αγνώστους αρχαίων οικογενειών τού Βυζαντινού Κράτους(χρυσόβουλα;).Τά τοιαύτα επίθετα καί τούς τίτλους πρώτον μέν τά έδωκαν εις τόν εαυτόν των,έπειτα διά τών οργάνων καί τών κολάκων των τά διέδοδαν εις όλον τό κόσμον.Διά τοιούτων ψευδών αξιωμάτων καί αγυρτιών εθάμβωσαν τόν τ ό π ο ν ,καί εφάνησαν μεγάλοι".
    Λές και δέν πέρασε ούτε μιά μέρα !
    Τά ίδια συμβαίνουν και σήμερα !

    "...τίτλους αγνώστους α ρ χ α ί ω ν
    ...τού Βυζαντίου.."
    Δηλαδή πλαστά "ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΑ"καί "ΦΙΡΜΑΝΙΑ";
    ΕΥ-ΡΕΜΟΥΛΑΚΙΟΙ,ΑΡΑ-ΣΕΝΙΟΙ !
    ΓΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ατυχές το παράδειγμα καθώς το βίντεο δείχνει την τότε τουρκική κυβέρνηση να εξαναγκάζει τους τούρκους (και όχι έλληνες, αρμένιους κλπ) να αλλάξουν προς το δυτικότερο. "απαράδεκτο" φωνάζουμε σήμερα αλλά αν δεν είχε γίνει, σήμερα στη Τουρκία θα κυκλοφορούσαν με τις κελεμπίες και τις μπούρκες και την Ευρώπη θα την βλέπανε με το τηλεσκόπιο.
    Κάθε κράτος έχει κάνει διάφορες προσπάθειες εκμοντερνισμού, εθνοκάθαρσης (όχι απαραίτητα με γενοκτονίες), πολιτισμικής και γλωσσολογικής αλλαγής κοκ (της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης).
    Όσο για το σχόλιο ότι ο Ατατούρκ είναι αγαπημένος του Μπουτάρη κλπ το θεωρώ πολύ ανόητο ακόμα και για να το σχολιάσω. Ας σοβαρευτούμε λιγάκι δεν κάνει κακό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Όσο για το σχόλιο ότι ο Ατατούρκ είναι αγαπημένος του Μπουτάρη κλπ το θεωρώ πολύ ανόητο ακόμα και για να το σχολιάσω. Ας σοβαρευτούμε λιγάκι δεν κάνει κακό"8 Δεκεμβρίου 2010 6:11 μ.μ. -
    Αν είχαμε σοβαρευτεί δεν θα εκλέγονταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 8 Δεκεμβρίου 2010 6:11 μ.μ.
    Ο Κεμάλ και το κράτος που δημιούργησε, εφάρμοσαν μια φασιστική πρακτική για να εκτουρκίσουν-εξισλαμίσουν βίαια αλεβίτες, Κιρκάσιους, Κούρδους, Άραβες, Βόσνιους, Λαζούς, Έλληνες και Αρμενίους που κατοικούσαν στην Ανατολή και μέσα από τα τραγούδια και τον πολιτισμό διατηρούσαν την ιδιαιτερότητα και τις μνήμες της εθνικής τους καταγωγής.
    Αυτό που έκανε ο Κεμάλ και οι εκσυγχρονιστές του, ήταν καθαρός φασισμός, για να δημιουργηθεί μεσα από βίαιες διαδικασίες το 'καθαρό' τουρκικό έθνος.
    Δάσκαλος του Χίτλερ ο Κεμάλ και στις γενοκτονίες και στην καθαρότητα του έθνους.
    Όσο για τον Μπουτάρη, τα λόγια του είναι καταγραμένα, για μετωνομασία της οδού Αποστόλου Παύλου και για μνημείο για τους Νεοτούρκους φασίστες, που εξύφαναν τα σχέδια της γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής.
    Μαύρος, κατάμαυρος φασισμός, με πράσινο-κόκκινο περιτύλιγμα.
    Μακάρι να μην ήταν έτσι όπως τα λέω.
    Μακάρι να ήταν τόσο ανόητο όπως λες ανώνυμε αυτό που γράφω για τον Μπουτάρη.
    Δυστυχώς, όμως, η αλήθεια είναι πολύ σκληρή.
    Υπάρχουν στην Ελλάδα μηχανισμοί που κινούνται προς αγιοποίηση του Κεμάλ, του δάσκαλου του Αδόφλου Χίτλερ.
    Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και δεν αλλοιώνεται με σοβαροφάνειες και αφορισμούς των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.youtube.com/watch?v=uvp0wREwgU4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θεωρώ πολύ εξυπνη κίνηση την αναρτηση αυτού του Βίντεο. Ειναι πολύ διδακτικό και λυπούμαι για εκείνους που δεν κααταλαβαν το νόημα του. Θέλει να δειξει τον ρόλο των λεγόμενων εκσυγχρονιστών σε καθε εποχή, αυτών που ναρκισιστικά αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί ( τενεκέδες στην ουσία που παίζουν πολύ καλά τον άθλιο ρόλο τους) και τον οποίο εχουν επωμισθεί απο ξενα κεντρα που επιβουλεύουνται τη διάλυση εθνών για να μπορούν να τα ελέγχουν μετά αδύναμα με πράκτορες τους...Τότε,( ξαναδείτε παρακαλώ το Βίντεο) ο Κεμάλ που θελει να εξαλείψει την πολιτιστική ταυτότητα των Τουρκων, τώρα στην Ελλάδα, φρούτα σαν την Δραγώνα, την Ρεμπούση τον Γιαννουλόπουλο και άλλα εδώδιμα αποικιακά, η αφρόκρεμα της σύγχρονης ελληνικής διανόησης, που θελουν να τον μιμηθούν στο ιδιο μήκος κυματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή πρέπει να ακούμε οπωσδήποτε το μπενιμ γκιουζελ μανολιαμ' ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανωνυμα "Δηλαδή πρέπει να ακούμε οπωσδήποτε το μπενιμ γκιουζελ μανολιαμ' ;" αυτό καταλαβες; υποτιομας τη νοημοσυνη σου; Εισαι τότε αξιος της μοιρας σου. Οι τουρκοι θ' ακουν την μανώλια και τα τάχτ-ντιριτί κι εσυ ελληνικά τόσα και τόσα υπάρχουν αν δεν θες τα δημοτικά... Καταντησε να εισαι οπισθοδρομικός οταν τραγουδας ελληνικά τραγουδια, ενω συγχρονος προοδευτικός οταν αναμασας τις μαλακίες των αμερικανοκουλτουριάδηδων όλες τις σςαχλαμαρες που σε λανσαρουν. Πάρε και μια τσίχλα βαλερ στο στόμα σου και σηκω λικνίσου στο ρυθμό της μαλακίας τους σαν να εισαι ο μάου μαου στα δεντρα της αφρικής. Σηωκωθείτε πάνω μωρέ!!!! Στηλκωθείτε στα πόδια!!!! Τι θελετε να αφησετε πίσω σας;;; Ελληνακια φλώρια και καρδερίνες;;;;
    Καλη νυχτα σε όλους με παρόμοιες ιδέες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε "Δηλαδή πρέπει να ακούμε οπωσδήποτε το μπενιμ γκιουζελ μανολιαμ' ;" αυτό κατάλαβες; υποτιμάς τη νοημοσύνη σου; Εισαι τότε αξιος της μοιρας σου. Οι τουρκοι θ' ακουν την μανώλια και τα τάχτ-ντιριτί κι εσυ ελληνικά τόσα και τόσα υπάρχουν αν δεν θες τα δημοτικά... Καταντησε να εισαι οπισθοδρομικός οταν τραγουδας ελληνικά τραγουδια, ενω συγχρονος προοδευτικός οταν αναμασας τις μα+++ες των αμερικανοκουλτουριάδηδων όλες τις σαχλαμαρες που σε λανσαρουν. Πάρε και μια τσίχλα βαλερ στο στόμα σου και σηκω λικνίσου στο ρυθμό της μα+++ας τους σαν να εισαι ο μάου μαου στα δεντρα της αφρικής. Σηκωθείτε πάνω μωρέ!!!! Στηλωθείτε στα πόδια!!!! Τι θελετε να αφησετε πίσω σας;;; Ελληνακια φλώρια και καρδερίνες;;;;
    Καλη νυχτα σε όλους με παρόμοιες ιδέες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 8:54 και 8:24 Ελληναρά άντρακλα ηρέμησε και πρόσεξε μη σκίσεις κανα καλτσόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 6:11,

    "αλλά αν δεν είχε γίνει, σήμερα στη Τουρκία θα κυκλοφορούσαν με τις κελεμπίες και τις μπούρκες και την Ευρώπη θα την βλέπανε με το τηλεσκόπιο. "


    καταρχήν σήμερα στην Τουρκία κυκλοφορούν,στην Πόλη,πολλές μπούργκες και ο ισλαμισμός τα τελευταία χρόνια έχει άνοδο,βλ.Ερντογαν και οπαδούς του,

    ξέρεις γιατί;
    γιατί τ'αποτελέσματα της βίας είναι πάντα πρόσκαιρα!Η κεμαλική βία και καταπίεση της μουσουλμανικής παράδοσης των ανθρώπων αυτών,ήταν θέμα χρόνου να βρει την αντίδρασή της!Μετά από 80 χρόνια κάποιοι εκδικούνται τον κεμαλισμό που επέβαλε τις ξένες σ'αυτούς συνήθειες.

    Επιπλέον,τι νόημα έχει η δυτικοποίηση (ορισμένων μόνο,μάλιστα,Τούρκων) όταν

    δεν συνοδεύεται από τη δημοκρατία;

    δηλαδή η Τουρκάλα έβγαλε τον φερετζέ κι ο Τούρκος έβαλε κοστούμι,

    αλλά 25 φορές τη μέρα προσκυνά τον Μουσταφά Κεμάλ ως θεό,όπου σταθεί κι όπου βρεθεί!
    Τουλάχιστον στον Αλλάχ κάνουν μόνο 5 φορές τη μέρα τεμενάδες και δικαίωμά τους να πιστεύουν σε όποια θρησκεία θέλουν!

    Το να θεοποιώ όμως έναν δικτάτορα-στρατιωτικό,με άκρως ρατσιστική και γενοκτόνο δράση και πριν το '23 και μετά,

    είναι εξίσου στραβό με την μπούργκα και τη Σαουδική Αραβία!

    και έτη φωτός μακριά από την Ευρώπη και τη δημοκρατία!

    και στο κάτω κάτω,εμείς ως Έλληνες αυτής της προβληματικής χώρας,κερδίσαμε με την όποια δυτικοποίσηση της, ευρωπαϊκό γείτονα;

    Όχι,δυστυχώς.Είτε με το ισλάμ είτε με τον κεμάλ, αυτή η χώρα παραμένει επιθετική και φασιστική.
    Γι'αυτό μη σπεύδεις να υπερασπιστείς τη δικτατορία της μιας περίπτωσης έναντι της άλλης,αλλά και το αντίστροφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. {Κάθε κράτος έχει κάνει διάφορες προσπάθειες εκμοντερνισμού, εθνοκάθαρσης (όχι απαραίτητα με γενοκτονίες), πολιτισμικής και γλωσσολογικής αλλαγής κοκ (της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης).}



    σημασία έχει όμως και ο τρόπος με τον οποίο έχουν γίνει,δε νομίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.