12/12/10

Ρίχνουν νέο "χαρτί" στο τραπέζι...Υπαινίσσονται αποχώρηση τα Σκόπια

«Όχι, δεν σκοπεύουμε να αποχωρήσουμε από τις διαπραγματεύσεις, παρά το γεγονός ότι, όσο περνάει ο καιρός, μια τέτοια κίνηση έχει ολοένα και μεγαλύτερη στήριξη από τους πολίτες» απαντά ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε συνέντευξή του στο πρώτο τεύχος του εβδομαδιαίου ένθετου περιοδικού Publika της εφημερίδας των Σκοπίων, Dnevnik, και σε ερώτηση αν η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από τη διαπραγματευτική διαδικασία για το θέμα του ονόματος.
Ο κ. Γκρούεφσκι αναφέρει, επίσης, ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ελλάδα αποδέχεται να αναγνωρίσει την ταυτότητα μας, το έθνος και τη γλώσσα μας. Φαίνεται μάλιστα να είναι κατηγορηματικά αντίθετη προς αυτά».

Σε ερώτηση αν συμμερίζεται την άποψη κάποιων ότι η κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης από ελληνικής πλευράς, ο κ. Γκρούεφσκι απαντά αρνητικά.

«Δεν μπορώ να καταλάβω, πραγματικά, γιατί η κατάργηση ενός υπουργείου πρέπει να εκληφθεί ως χειρονομία καλής θέλησης. Εμείς αλλάξαμε το Σύνταγμα και τη σημαία μας, σεβόμαστε πλήρως την Ενδιάμεση Συμφωνία, ποτέ δεν σημειώθηκε διασυνοριακό επεισόδιο. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης, το γεγονός ότι στην Ελλάδα καταργήθηκε ένα υπουργείο. Οι ειδικοί λένε ότι το υπουργείο αυτό καταργήθηκε μετά από συζητήσεις για την ογκώδη και αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Ανάλογη περίπτωση σημειώθηκε και με την κατάργηση πολλών δήμων, στο πλαίσιο του νέου συστήματος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλα αυτά με στόχο την καλύτερη λειτουργία μπροστά στη μεγαλύτερη κρίση, με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι» ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι, δείχνοντας πλήρως ενημερωμένος για τα «καυτά» ζητήματα της ελληνικής επικαιρότητας... ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

4 σχόλια:

  1. ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
    ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΝΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΟΥΝ...!
    "ΤΟ ΒΕΤΟ ΤΑΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ"...

    ΕΔΩ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ,ΠΟΥ ΟΤΑΝ Ο ΦΙΛΙΚΟΣ ΠΑΝΓ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΣΤΙΣ 6 12 ΤΟΥ 1826 ,ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΑΡΟ,ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ,ΝΙΚΗΤΑ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΘΕΟΔ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ,ΚΙΤΣΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ,ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΣΤΗ Γ'ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ,ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ,ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΥΛΗ(ΤΟΥΡΚΟΥΣ).
    -Απόσμασμα τού εγγράφου των ελλήνω Στρατιωτικών πρός τον Τσάρο της ΡΩΣΙΑΣ :"...Εν αυτοίς οι αγώνες μας ήθελαν ίσως περατωθώσι κατ'επιθυμίαν άν δέν απήντων εις τόν μέγαν ωκεανόν τών πολιτικών ανελπίστους σ κ ο π έ λ ο υ ς καί σφοδράς λ α ί λ α π α ς..."
    -ως απόδειξη της παραλαβής της αναφοράς μιά επιστολή τού Ρώσου πρεσβευτή ΡΙΜΠΩΠΙΕΡ:
    "Αφού η Α.Μεγαλειότης ο Αυτοκράτωρ έλαβε μέτρα,τά οποία εν μέρει εξετέλεσε συμφώνως ,μέ την Αγγλίαν και την Γαλλίαν....
    η αυτοκρατορική αυλή δέν έπαυσεν εξ ήδη έτη νά φροντίζη διά τήνειρηνοποίησιν του Ελληνικού έθνους.......
    Διά τούτο ο Αυτοκράτωρ επέτρεψεν εις τον κομητα Καποδίστριαν νά εκπληρώση τάς ευχάς τών συμπατριωτών του,καί ούτως είναι ελεύθερος νά δεδθή τήν προεδρίαν,....καί ήδη ή τε Αγγλία καί η Γαλλία συγκατετέθησαν ίνα δεχθή...Δικαίως οι Ελληνες ευγωνμονούσι διά τάς ενδελεχείς φροντίδας της Ρωσίας εις αφοπλισμόν όλων των εχθρικών σχεδίων κατ'αυτών,προς ούς την συνδέουσι σχέσεις συνδέσμου θρησκείας καί συμπαθείας αμέσως,συμφέρει μ'όλον τούτο οι αρχηγοί των να προσέχουσι μή
    ε π ι δ ε ι κ ν ύ ω σ ι τό αίσθημά των πρός τήν Αυτοκρατορικήν αυλήν,διά νά μή δ ι ε γ ε ί ρ ω σ ι
    ζηλοτυπίας καί ρ α δ ι ο υ ρ γ ι ας
    τάς οποίας είναι ανάγκη νά αποφύγωσιν .Αλλ'οι αρχηγοί τών Ελλήνων άς ειναι πρό πάντων
    'Ε λ λ η ν ε ς .΄Ας υπτάξωμεν όλα τά μερικά εις τό γ ε ν ι κ ό ν
    σ υ μ φ έ ρ ο ν της πατρίδας των..."
    Μάθημα ενθικής συμπεριφοράς !
    Τούς έλεγε να πούνε στους πολιτικάντηδες ΜΑΥΤΟΚΟΡΔΑΤΟΥΣ,ΚΩΛΕΤΤΗΔΕΣ,ΝΕΓΡΗΔΕΣ.....ΝΑ ΤΟ "ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ"ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥΣ,ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ...
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ "ΠΡΟΔΙΝΟΥΝ"ΟΛΑ,ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ,ΞΕΝΟΛΑΓΝΟΙ,ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΙ....
    ΓΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο καλό να πάτε...αλλά και οι πολίτες σας μάλλον θέλουν αλβανό να σας κυβερνάει έτσι...
    Ετοιμάσου Γκρουέφσκακο δεν εχεις δει τίποτα απο την απειλή εκ της δύσης(=Αλβανία)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βούτυρο στο ψωμί του ΓΑΠ και του Φον Δρούτσα (του παρ' ολίγον διδάκτορα). Επικαλούμενοι τον κίνδυνο της αποχώρησης από τις διαπραγματεύσεις θα βιαστούν να υποχωρήσου, πάντα για το καλό της πατρίδας.

    Οι πρόσφατες δε εξελίξεις στα θέματα της οικονομίας όπου ο πρωθυπουργός επέδειξε μία πρωτοφανή δυνατότητα ψεύδους και αθέτησης υποσχέσεων (λεφτά υπάρχουν, δεν θα ενταχθούμε στο ΔΝΤ, δεν θα θιγούν οι μισθοί), θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη όταν η συζήτηση έλθει στα εθνικά θέματα. Η συμπεριφορά αυτή στερεί από τον ίδιο κάθε έννοια αξιοπιστίας. Επομένως εάν ποτέ αρθρωθούν σχόλια του τύπου "Δεν θα υποχωρήσουμε στο θέμα του ονόματος" ή "Δεν θα έχουμε συνδιαχείριση στο Αιγαίο" καλά είναι να γνωρίζουμε ότι το πιθανότερο είναι ότι θα τα αθετήσει με την ίδια ευκολία που τα είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα με το συμπάθειο, αλλά διαβάζοντας σχόλια όχι μόνο εδώ αλλά και σε άλλα μπλογκς μου φαίνεται ότι οι σχολιαστές δεν γράφουν για πράγματα που μας αφορούν, αλλά για κάποιο σήριαλ. Πως είναι δυνατόν να προβλέπουμε το μέλλον και να μην κάνουμε τίποτα να σταματήσουμε τις εξελίξεις; Γιατί τόση αδιαφορία; για τα δικά μας εθνικά θέματα δεν πρόκειται; Πως αφήνουμε να τα διαπραγματεύονται και να παίρνουν αποφάσεις προδότες και ξένοι; Πού είναι ο Ελληνας βρε Διογένη; Για βγάλε το φανάρι σου να ψάξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.