21/12/10

Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ είναι -επιτέλους- εδώ!

Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από τέσσερα χρόνια διαπραγματεύσεων,πολλές φορές δραματικών,να ξεπεραστούν πολλά προβλήματα νομικής αλλά κυρίως οικονομικής φύσης,να αλλάξει μία κυβέρνηση,δύο υπουργοί Άμυνας και τρεις Αρχηγοί ΓΕΝ για να φθάσει αυτή η ώρα:στις 15.00 το υποβρύχιο τύπου 214 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ,μπαίνει με υψωμένη την ελληνική σημαία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.




Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία,αλλά και ο υπαρχηγός Ναυτικού του Άμπου Ντάμπι θα υποδεχτούν το υποβρύχιο με το θρυλικό όνομα στο ναύσταθμο.Παρών θα είναι και ο νέος ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Ισκαντάρ Σάφα. Στο Σκαραμαγκά βρίσκονται σχεδόν έτοιμα άλλα ίδια τρία υποβρύχια κι εκεί θα ναυπηγηθούν και ακόμη δύο τα οποία παραγγείλαμε …υποχρεωτικά στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη πώληση των ναυπηγείων.


Ανεξάρτητα από το αν θα πουληθούν κάποια από τα έξι νέα υποβρύχια σε άλλη χώρα,το Ελληνικό ΠΝ περνάει σε άλλη φάση με την απόκτηση και την ένταξη στο Στόλο τεσσάρων τουλάχιστον τέτοιων υποβρυχίων αν υποθέσουμε ότι δύο απ΄ αυτά θα πουληθούν. Οι επιχειρησιακές τους δυνατότητες είναι τεράστιες.
Τα τεχνικά προβλήματα που παρουσίασε ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ δεν ακυρώνουν αυτές τις δυνατότητες. Όπως λένε στο ΠΝ "ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ είναι αυτή τη στιγμή το πιο δοκιμασμένο οπλικό σύστημα στο κόσμο" και γι΄αυτό έχουν εισηγηθεί να μην είναι ένα από τα υποβρύχια που θα πουληθούν.
Καλοτάξιδος.

Το "επιχειρησικό προφίλ" του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ:

ΜΕΓΙΣΤΟ ΜΗΚΟΣ     65.30 m
ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΛΑΤΟΣ      6,3   m
ΥΨΟΣ                         13      m
(ΑΝΕΥ
ΙΣΤΩΝ)
ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ  ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ           1688 tn
ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ  ΚΑΤΑΔΥΣΗ            1858 tn
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ  10,5 kns
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΔΥΣΗ         21    kns

ΠΡΟΩΣΗ

Η πρόωση θα επιτυγχάνεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 3.900 kW σε συνδιασμό με το σύστημα αναερόβιας πρόωσης (AIP), την παραγωγή δηλαδή ηλεκτρικής ενέργειας από κυψέλες υγρών καυσίμων. Το σύστημα αυτό απαλλάσει τα Υ/Β αυτού του τύπου από την διαδικασία εκτελέσεως αναπνευτήρα για τη φόρτιση των συστοιχιών του, μια διαδικασία που καθιστά τα Υ/Β ευάλωτα σε εντοπισμό από ανθυποβρυχιακές μονάδες.

ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ
Τα Υ/Β 214 θα είναι πλήρως εφοδιασμένα με ένα μεγάλο αριθμό κεραιών, πομπών και δεκτών που είναι απαραίτητα για τις επικοινωνίες τους.

ΝΑΥΤΙΛΙΑ
Τα Υ/Β κλάσεως 214 του Πολεμικού Ναυτικού θα φέρουν το ολοκληρωμένο σύστημα ISUS της εταιρείας ATLAS ELEKTRONIK, του οποίου οι κονσόλες με τη δυνατότητα της μεταξύ τους εναλλάγής λειτουργιών, θα αποτελούν τα απαραίτητα συστήματα ναυτιλιακής έρευνας, όπως RADAR, ESM, GPS, ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ κ.τ.λ. Φυσικά πολλά σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως ιστοί OPTRONIC με πολλές δυνατότητες απεικόνισης θα αποτελούν σημαντικά ναυτιλιακά αλλά και επιχειρησιακά βοηθήματα.

ΟΠΛΙΣΜΟΣ

Το ολοκληρωμένο σύστημα ISUS θα λαμβάνει μέρος και στο κομμάτι Διευθύνσεως Βολής τόσο των τορπιλλών όσο και των Κατευθυνόμενων Βλημάτων HARPOON, τα οποία θα φέρει το Υ/Β.Οι 8 τορπιλλοσωλήνες του Υ/Β θα αποτελούν σοβαρή απειλή για κάθε αντίπαλο.

SONAR

Τα Υ/Β κλάσεως 214 του Πολεμικού Ναυτικού θα φέρουν το ολοκληρωμένο σύστημα ISUS της εταιρείας ATLAS ELEKTRONIK, του οποίου δύο κονσόλες θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ώς σύσκευή SONAR, με ποκίλες δυνατότητες έρευνας.

ΠΛΗΡΩΜΑ

Τα Υ/Β τ. "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ", θα αριθμούν 35μελές πλήρωμα (περίπου) εκ των οποίων 6-7 Αξιωματικοί ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος θα είναι μόνιμοι Υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Τα Υ/Β τ. "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" θα μπορούν να μεταφέρουν αρκετά τρόφιμα για τη σίτιση του τριακοταπενταμελούς πληρώματός τους για 50 ημέρες, ενώ δεν υφίσταται πρόβλημα στη χρησιμοποίηση νερού καθώς τα Υ/Β αυτού του τύπου θα φέρουν και συσκευή αφαλάτωσης του θαλάσσιου ύδατος.
Πηγή:ONALERT.GR 

19 σχόλια:

  1. Δεν φτάνει 1ή4, χρειάζονται πολλά και να τα κατασκευάζουμε μόνοι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς δεχτήκαμε το χρυσοπληρωμένο ερείπιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΡΕΙΠΙΟ ???ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ?? ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ??? ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!! ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΠΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ...ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλοταξειδο να ναι...οσο για το ερειπιο φιλε μου, μη σε παρασερνει η προπαγανδα καποιων συμφεροντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποτε έγερνε... τώρα ίσιωσε...
    Χρειάστηκε 4,5 χρόνια για να παραδοθεί...
    Κάπου στον Ατλαντικό άφησε καβάντζα ένα σόναρ από ότι λένε...
    Έφυγαν και κάποια κομμάτια GRP από τον πυργίσκο, λόγω... κακοκαιρίας, πάντα με όσα λένε.
    Εγώ πάντως κατάδυση με αυτό δεν θα έκανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί έκανε 40 ημέρες να φτάσει στην Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να μην το πιανει το ..ματι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ
    ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ
    ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ


    ....8
    "Τότ'εσήκωσες τό βλέμμα
    μέσ'στά κλάματα θολό
    καί εις τό ρούχο σου έσταζ'αίμα
    πλήθος αίμα Ελληνικό.

    10
    "Μοναχή τό δρόμο επήρες
    εξανάλθες μοναχή
    δέν είν'εύκολες οι θ ύ ρ ε ς
    εάν η χρεία τές κουρταλή*"

    29
    "Σάν τόν β ρ ά χ ο ν οπού αφίνει
    κάθε ακάθαρτο νερό
    εις τά π ό δ ι α του νά χύνη
    ε υ κ ο λ ό σ β η σ τ ο ν αφρό

    25
    Εις τό κίνημά του δείχνει
    πώς τά μέλη είν'δυνατά
    καί στού Α ι γ α ί ο υ τό κυμα ρίχνει
    μιά σ π ι θ ό β ο λ η ματιά.
    2
    Απ'τά κόκκαλο βγαλμένη
    τών Ελλήνων τά ιερά
    καί σάν μπρώτα ανδρειωμένη,
    χαίρε,ώ χαίρε,Ε λ ε υ θ ε ρ ι ά !"
    ΠΟΛΥΒΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάποτε ο Μητσοτάκης είχε κανει πτήση με F16 . Δεν τον βάζουμε τώρα να κάνει ποδαρικό στον "αβυθιστο";

    Πέρα από τη πλάκα τώρα , κοιτάξτε την φωτογραφία και πείτε μου αλήθεια.

    Είναι στραβός ο γυαλός ή στραβή η πόρτα στο υποβρύχιο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας το να γαιρνει και να φευγουν και μερικα κομματια απο πανω του. Αρκει να στειλει οταν χρειαστει καμια φρεγατα και κορβετα στα ψαρια.
    Καλοταξιδω να ειναι και να μας κανει υπεριφανους οταν χρεαιστει.



    Υ.Γ> ρε παιδια εδω τα ολοκαινουργα Α380 παραλιγο να πεσουν απο τον ουρανο και εμεις μιλαμε για λαμαρινες σε τρικυμιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί ρε παιδιά φωνάζετε,αφού ξέρει όλος ο κόσμος πως ότι και να γίνει εμείς δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε,τι μας νοιάζει λοιπόν αν έχει ελατώματα;

    Εγώ βάζω στοίχημα πως ο γυαλός είναι στραβός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό που ποτέ δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα με τρελαίνει!
    Τελικά τι γίνεται με το ρημαδοϋποβρύχιο;Είναι καλό, είναι κακό; μας την φέρανε, δεν μας την φέρανε; δουλεύει ή θα πάει στον πάτο και θα κλαίμε τα παιδιά μέσα, είχε πρόβλημα ή δεν είχε; ήταν στο πλαίσιο του φυσιολογικού όσα συνέβησαν ή έχουν δίκιο τα ΜΜΕ με όσα λένε;
    Αν είναι πρακτικά αδύνατο να ξεχωρίσουμε το μαύρο από το άσπρο να την βράσω την "εποχή της πληροφόρησης" στην οποία υποτίθεται πως ζούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ''Κάπου στον Ατλαντικό άφησε καβάντζα ένα σόναρ από ότι λένε...''


    Αφέλειες και υπερβολές πάνε σύννεφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. to papanokolis tha prepi na einai sinexia anamesa karpatho rodo kastelorizo ekei pou alonizoun i toyrkoi kai oi aigiptioi shmera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν μέσα του χτυπά έστω ΜΙΑ Ελληνική καρδια θα είναι ανίκητο!

    Πανθηρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπαρχουν οι τορπιλες και τα βληματα που δυναται να φερει;Η ΘΑ..παραγγελθουν.Ας ειναι.Ισως καποια αναποφευκτη αποφραδα ημερα,να υπαρχουν οι ανδρες που θα τιμησουν τον ορκο στη πατριδα,ανυπακουοντας Εφιαλτες και Αραπακηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ολόκληρος Σκαραμαγκάς (και ΕΛΒΟ και άλλα) με τόσους επιστήμονες κλπ δεν μπορεί να συλλάβει να σχεδιάσει να παράξει ένα οπλικό σύστημα από το Α ως το Ω; Μόνο συναρμολόγηση βάσει σχεδίων αλλοδαπών μπορούμε; Και μη μου πείτε για τα πετρελαιοφόρα και τα αρματαγωγά. Καλά κι αυτά αλλά μιλάω για πραγματικά όπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συνεχίζει να παραμένει ανατριχιαστικό ανέκδοτο να χρωστούν 1 τρις οι έως τώρα οι υπαίτιοι δυο παγκοσμίων πολέμων Γερμανοί. Ενω οι Γερμανοτσολιάδικες κυβερνήσεις μας, παραγγέλνουν τάνκς που ραγίζουν, υποβρύχια που γέρνουν,τα αφανή σαμποταρίσματα αλήθεια πότε θα διαπιστωθούν απο τους μαζόχες προδότες μας;

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εν ώρα μάχης το υπερυποβρύχιο δεν θα βγάλειπροβλήματα δηλαδή; Τελικά πρέπει να αγοράσουμε εξοπλισμούς και απο την Τουρκία θα είναι πολύ καλύτεροιΕΦΗΒΕ.
    Με τις συμπεριφορές αυτές των νεοναζί και τις συμωνίες με τους Εβραίους, αμέσως μπήκε και το ΔΝΤ τροικα ΕΕ και ο Μπουτάρης ετοιμάζει τη νέα Ιερουσαλίμ ΑΛΑΛΟΥΜ ΑΛΑΛΟΥΜ ΚΑΡΑ - ΑΛΑΛΟΥΜ
    Αριστοβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.