14/12/10

Τουρκική λίρα και μετά τη λύση

Η τ/κ πλευρά καταθέτει προτάσεις στις διαπραγματεύσεις για δύο κράτη
ΤΟΥΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Δύο νομίσματα θα υπάρχουν στην Κύπρο και μετά τη λύση, υποστηρίζει η τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το κεφάλαιο της Οικονομίας, η τουρκοκυπριακή πλευρά, υποστήριξε πως στο δικό της συνιστών κρατίδιο θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται η τουρκική λίρα ως το επίσημο νόμισμα, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι στην ευρωζώνη.

Η τουρκική θέση ευθέως παραπέμπει σε δύο οικονομίες και εν πολλοίς σε δύο κράτη στο νησί. Όπως ανέφερε στον «Φ» ξένος διπλωμάτης, η χώρα του οποίου παρακολουθεί από κοντά τις διεργασίες στο Κυπριακό, η τουρκική πλευρά κλοτσά την ευκαιρία διά της λύσης να εισέλθει στη ζώνη του ευρώ. Τη στιγμή που η Άγκυρα στρατηγικά είναι προσανατολισμένη προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιλέγει, ουσιαστικά, ένα μοντέλο δύο κρατών, ενδεχομένως υπό συνομοσπονδιακή ομπρέλα.

Το κεφάλαιο της Οικονομίας, το οποίο θεωρείται από τα πιο… εύκολα, αναμένεται να συζητηθεί και αύριο στο επίπεδο των Ιακώβου και Οζερσάι και την Τετάρτη στη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια και του κατοχικού ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου θα κλείσει. Θα κλείσει υπό την έννοια ότι θα έχουν μέχρι τότε προχωρήσει με την καταγραφή των συγκλίσεων και των αποκλίσεων, όπως έχουν δεσμευθεί οι διαπραγματευτές στον Γενικό Γραμματέα. Είναι, όμως, σαφές από τις θέσεις που καταθέτει η τουρκική πλευρά πως όχι μόνο διευρύνονται οι διαφορές αλλά ταυτόχρονα καθίσταται ξεκάθαρο πως διεξάγονται συζητήσεις σε διαφορετική βάση. Μπορεί αυτό να ίσχυε εξ αρχής, από το 2008 με τις διαφορετικές ερμηνείες σε σχέση με τη βάση των συνομιλιών, είναι ωστόσο σαφές πως όσο πλησιάζει η συνάντηση της Γενεύης τούτο καθίσταται και πιο έντονο.

Τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν, καταγράφουν τις εκατέρωθεν απόψεις και δεν παρεμβαίνουν. Αυτός είναι και ο μέχρι σήμερα ρόλος του Διεθνούς Οργανισμού. Στόχος ωστόσο των Ηνωμένων Εθνών, είναι όπως αυτός ο ρόλος αναβαθμισθεί μετά τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα, Μπαν κι Μουν με τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον Έρογλου, στο τέλος Ιανουαρίου στη Γενεύη.

Εγγυήσεις μέχρι την ένταξη Τουρκίας στην Ε.Ε.
Ο ΠΑΛΑΙποτέ ηγέτης του κατοχικού καθεστώτος, Ραούφ Ντενκτάς, δήλωσε πως τα δικαιώματα της Τουρκίας σαν εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο είναι πολύ σημαντικά για το ψευδοκράτος και μέχρις ότου η Τουρκία εισέλθει στην Ε.Ε. η εγγύηση της θα πρέπει να συνεχιστεί. Ο Ραούφ Ντενκτάς αξιολόγησε τη διαδικασία των συνομιλιών ενώ βρισκόταν στην Τουρκία στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου.

Αναφέρθηκε επίσης στην ιστορία του Κυπριακού προβλήματος δήλωσε ότι δόθηκε «ένα τέλος στις… βαρβαρότητες των Ελληνοκυπρίων το 1974».

Εάν η πρόταση της ε/κ πλευράς, είπε, για δύο ομοσπονδίες γίνει αποδεκτή κατά τη διάσκεψη της Γενεύης, τότε οι Τούρκοι της Κύπρου θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη νήσο. Ο Ραούφ Ντενκτάς υπέδειξε τη στρατηγική σημασία της Κύπρου για την Τουρκία.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

3 σχόλια:

  1. ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΦΟΓΝΟΜΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, ΚΑΙ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΗΓΑΔΑ.

    ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ- ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΖΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ:

    ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΒΡΗ ΤΟΥ ΄44 ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ. ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΑΥΤΗ, Ο ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ( ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ).
    ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΠΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΣΦΑΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ 30 ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΛΑΣΙΤΕΣ (ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ Ο ΕΛ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ- ΜΗΝ ΤΟΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ Δ.Σ.Ε.)

    ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛ.ΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΑΝ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΤΙΗΜΕΡΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛ.ΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.
    1000 ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΕΛ.ΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΜΩΠΟΛΗ ΣΦΙΧΤΑ ΓΥΡΩ.
    ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΖΕΡΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ, ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ- ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ.
    ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ.
    ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙ ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΩΜΕΝΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛ.ΑΣ ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΕΙΧΑΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΤΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΙΕΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ.
    ΣΤΗΝ ΜΕΣΗΝΙΑ, ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΟΡΓΙΩΝ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΩΝ.
    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΟΜΗΡΟΥΣ.
    ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ ΣΤΟΥΠΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ.
    ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΛΗΤΩΝ.

    Η ΕΞΑΓΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΧΕ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ Η ΧΑΡΗ.
    ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΓΩ Ή ΕΣΥ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ.
    ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ. ΤΕΛΟΣ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΦΙΛΕ;

    ΕΓΩ ΕΧΩ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ.
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο, όλοι οι Έλληνες έχουμε δώσει όρκο στο εθνόσημο ως άμισθοι φαντάροι.
    Δεύτερον: Να μη συνεχίσουμε κι εμείς στις μέρες μας τον εμφύλιο που άλλοι μας επέβαλαν.
    Να μη ξεχάσουμε τι έγινε αφού είναι μέρος της Ελληνικής Ιστορίας (γραμμένο στις μαύρες όμως σελίδες), αλλά ούτε και να το πάμε σχοινί κορδόνι άλλα 200 χρόνια.

    Ήταν η Μεγαλύτερη Μαλακία που μπορούσαμε να κάνουμε και την κάναμε.

    Αντί να πλακώσουμε όλοι μαζί τους ναζί/ιταλούς/βούλγαρους και να τους κάνουμε με τα ...τουτουμάκια (πατρινό αυτό) και μετά να ξαναστήσουμε ό,τι είχε απομείνει, πλακωθήκαμε μεταξύ μας σε έναν αγώνα πουλημένο από τους Άγγλους και Σοβιετικούς στη Γιάλτα και σε συνάντηση Τσώρτσιλ-Στάλιν που χώρισαν την Ευρώπη σε σφαίρες επιρροής τους.

    Το ΚΚΕ όφειλε να ξέρει (και ήξερε) για την συμφωνία και γι΄αυτό έπρεπε να κάτσει στα αβγά του. Αλλά δεν έπρεπε και οι άλλοι να φερθούν πούστικα με τα ξερονήσια, τους διωγμούς και τις δολοφονίες.
    Αυτά !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ.

    ΑΥΤΟ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ 2010 ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙΛΟΙ ΟΤΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΘΕΤΕΙ ΤΑΞΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ 70 ΧΡΟΝΙΑ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ.

    ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ.
    ΠΕΤΑΝΕ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΕΡΥΘΡΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΝΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ.
    ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, ΠΟΛΥ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΜΑΣ.
    ΝΑ ΚΟΨΟΥΝΕ ΤΙΣ ΑΡΧΙΔΙΕΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΛΑΣΠΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΤΟΥΣ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ.
    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΤΑ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.