12/12/10

Το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των Κούρδων διεκδικεί ο Μπαρζανί

Ο πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί σε ομιλία του σήμερα στο Αρμπίλ διεκδίκησε το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των Κούρδων, γεγονός που θα μπορούσε ν’ αποτελέσει προμήνυμα απόσχισης από το Ιράκ.

«Θα θέσουμε σήμερα το θέμα της αυτοδιάθεσης στα άτομα που συμμετέχουν στο συνέδριο αυτό, γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε δικαίωμα στην αυτοδιάθεση», τόνισε ο Μπαρζανί στην ομιλία του στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, του οποίου είναι ηγέτης.
Είναι η πρώτη φορά που ο Κούρδος ηγέτης εκφράζεται τόσο καθαρά υπέρ μιας πιθανής ανεξαρτησίας του ιρακινού Κουρδιστάν.

Το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν άνοιξε παρουσία μεταξύ άλλων του ιρακινού προέδρου Τζαλάλ Ταλαμπανί, του εντολοδόχου πρωθυπουργού του Ιράκ Νούρι αλ-Μάλικι και του Ιγιάντ Αλάουι, επικεφαλής του κόμματος Ιρακίγια.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_11/12/2010_368744

14 σχόλια:

  1. Ο απλός λαός θα έλεγε στον υπερφίαλο Νταβούτογλου, που ονειρεύεται νεοοθωμανίες στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα, τη στιγμή που δεν ελέγχει την ίδια του τη χώρα:
    -Απλός λαός: Αχμέτ, πες αλεύρι...
    -Αχμέτ: Αλεύρι!
    -Απλός λαός: Ο Μπαρζανί (και ο Άπο) σε γυρεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμήν και πότε! Οι Κούρδοι πρέπει να το κάνουν εντός των επόμενων μηνών. Επείγει! Και με το καλό να πάρει σειρά και το Τουρκικό Κουρδιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΟΥ-ΣΤΑ-ΡΩ !!!!

    Η μεγαλύτερη μ@λ@κί@ που θα μπορούσαν να κάνουν τώρα οι ΗΠΑ, θα ήταν να αρνηθούν το δικαίωμα αυτοδιάθεσης στους Κούρδους του Ιράκ και να τους εμποδίσουν στο μέλον να αποσχισθούν και να κυρήξουν το Ανεξάρτητο Κουρδιστάν.

    Το λέω επειδή οι αμερικάνοι έχουν στο παρελθόν αθετήσει πολλές από τις υποσχέσεις που έχουν δώσει σε συμμάχους τους αφού πρώτα τους έχουν χρησιμοποιήσει ώστε να τους κάνουν την βρώμικη δουλειά.

    Και είναι γνωστό ότι Μπαρζανί και Ταλαμπανί χρησιμοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ για να κτυπήσουν τον Σαντάμ και χρηματοδοτήθηκαν γενναία γι΄αυτό.

    Παρά δε τις διαφορές τους με τον Οτσαλάν, στην περίπτωση που ξεσηκωθούν και οι Κούρδοι της Τουρκίας, οι Κούρδοι ηγέτες θα τα βρούν μεταξύ τους αφού ο ΑΠΟ είναι αυτός που έχει το κύρος και την εμπιστοσύνη του λαού του.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΡΔΟΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΡUN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολα ειναι θετικα για το ανεξαρτητο Κουρδισταν,οι συγκυριες πλησιαζουν
    και εμεις σαν Ελληνες οφειλωμε να μη σταματησωμε στην ανηφορα που βρισκομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και εμεις διααπραγματευομαστε διαφορα?επιθεση και η Ελλαδα και η Κυπρος και η Αρμενια ρε λαμογια,προδοτες.και μετα να πως σφιγγουν οι ¨πώλοι¨ απο 4 σημεια.

    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Κουρδικός Λαός σύντομα θα έχει το δικό του αυτόνομο κράτος,προσωπικά πιστεύω πως και οι Αρμένιοι θα έχουν ωφέλη,η ώρα των Τούρκων πλησιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα ειναι μια πολυ ενδιαφερουσα περιπτωση αποδοσης ιστορικης δικαιοσυνης αν το ξηλωμα του Τουρικου κρατους ξεκινησει απο την περιοχη ακριβως απο την οποια εισηλθαν οι Τουρκοι στην Μικρα Ασια (Κουρδισταν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τους Κούρδους τους "αγαπάμε" επειδή είναι "εχθροί του εχθρού μας, άρα φίλοι μας" (οφελιμισμός) ή τους αγαπάμε και τους υποστηρίζουμε επειδή έχουν το δίκαιο με το μέρος τους που τους δίνει η Ιστορία, να ζήσουν ελεύθεροι στο δικό τους κράτος ;;;

    Εάν είμαστε της δευτέρας περιπτώσεως, πως μπορούμε να δικαιολογήσουμε την αρνητική μας στάση έναντι των Παλαιστινίων;;;

    Για να ξέρουμε ποιοί είναι οι γραμματείς/φαρισαίοι/κροκόδειλοι που τάχα χύνουν δάκρυα συμπόνοιας για τους Κούρδους, έχοντας κάνει ..λάστιχο ΚΑΙ την ηθική τους!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Ιστορικέ" άσε τις αρλούμπες σου περί "αποδοσης ιστορικης δικαιοσυνης" (3:19 π.μ.), διότι για την Παλαιστίνη μας τα λες αλλιώς.
    Δύο μέτρα δύο σταθμά...
    Άλλο πράμα η Ιστορία και άλλο οι "ιστοριούλες" που μας λες εδώ...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τάχα χύνουν δάκρυα συμπόνοιας για τους Κούρδους, έχοντας κάνει ..λάστιχο ΚΑΙ την ηθική τους!!!
    τζιμης

    13 Δεκεμβρίου 2010 8:07 π.μ.

    Προσεχε το λαστιχο στο βρακι σου γιατι τοσα πολλα που θελεις να αποδειξεις οτι κατεχεις στο τελος
    θα σου πεσει το βρακι υπο το βαρος των προσωπικων σου γνωσεων μεγαλε
    τζιμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπα, ο "Ιστορικός" απέκτησε και εκπρόσωπο (8:54 π.μ.);;;
    Ο ίδιος "μούγκα στη στρούγγα" ;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Μπα, ο "Ιστορικός" απέκτησε και εκπρόσωπο (8:54 π.μ.);;;
    Ο ίδιος "μούγκα στη στρούγγα" ;;;
    τζιμης"
    Με απυθμενου θρασους μηδενικα τυπου ατζαμη-"τζιμη" δεν αξιζει να ασχολειται κανεις...
    Παντως εγω δεν εχω ουτε χρειαζομαι εκπτροσωπο-δορυφορο εν αντιθεση με το ποροαναφερομενο μηδενικο που τον χρειαζεται επειγοντως οπως και πολλα αλλα πραγματα!
    Παντως η "ευγλωτη σιωπη" η αλλιως η ΄μουγγα στην στρουγγα" του στα ζητηματα της γενοκτονιας των Αρμενιων -Ιερου Ναου Αγιου Νικολαου Νεας Υορκης αποδεικνουν περα απο καθε αμφιβολια οτι η προαναφερομενη παρμενιδιος οντοτητα ("τζιμης") εχει τουλαχιστον διδκτορικο "εις διπλουν"με "magna cum laude" στα θεμα κροκοδειλιας ηθικης-υποκρισιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.