23/12/10

Pegasus: Έκανε τους Έλληνες να ξεχάσουν ... την Πόλη

Mέ αφορμή την διαφήμιση που προβάλει η Google σχετικά με τα φθηνά ταξίδια Αθήνα-Τουρκία με τίτλο Πετάξτε στην Τουρκία με Pegasus. Είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία! www.flypgs.com 

Παλαιότερη ανάρτηση του Ινφογνώμων σχετικά με την Εταιρεία Pegasus.

Αυτό που μας ξένισε δεν είναι το ότι οι Έλληνες αδελφοί πήραν χρήματα από την εταιρεία αυτή για να διαφημιστεί κοντά τους, αλλά το ότι δέχτηκαν να αναγράφεται το ότι η εταιρεία αυτή πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από Αθήνας προς Ίστανμπουλ και όχι προς Κωνσταντινούπολη.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η διαφημιστική καμπάνια της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus σε ελλαδικά ΜΜΕ η οποία από σήμερα ξεκινά πτήσεις από Αθήνα προς Κωνσταντινούπολη, Άδανα και Άγκυρα.
 

Αυτό που μας ξένισε δεν είναι το ότι οι Έλληνες αδελφοί πήραν χρήματα από την εταιρεία αυτή για να διαφημιστεί κοντά τους, αλλά το ότι δέχτηκαν να αναγράφεται το ότι η εταιρεία αυτή πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από Αθήνας προς Ίστανμπουλ και όχι προς Κωνσταντινούπολη.

Η εταιρεία αυτή θα πραγματοποιεί πτήσεις από Ελλάδα προς Τουρκία 3 φορές την εβδομάδα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η εταιρεία Pegasus πραγματοποιεί πτήσεις και από το κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου προς άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

13 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ δεν θα πάρω Pegasus.


    GH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για του λόγου το αληθές, πρώτη -πρώτη η διαφήμηση ΠΑΝΤΟΥ στο διαδίκτυο, ακόμα και εδώ!

    Προσοχή μη γίνομε σήριαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπάρχει τουρκικό κράτος υπάρχει ένα κράτος των12 φύλων του Ισραήλ το μισό λεγόμενο τουρκικό κράτος είναι γενίτσαροι με αρχήγενίτσαρο τον Ερντογαν , το άλλο μισό αποτελείτε από χαλδεους , το άλλο μισό από κούρδους το άλλο κομμάτι από ασσυριους ένα άλλο κομμάτι από αρμένιους ένα άλλο κομμάτι από εβραίους ένα άλλο κομμάτι από πόντιους που παρέμειναν υπό την σκιά του φασιστικού καθεστώτος , είναι ένα κράτος μωσαϊκό φαίνεται και από τις βλακείες που αναπαράγουν πήγασος και μεταξωτές κορδέλες , ένα χαλιφάτο Σελτζούκων ισλαμιστών εξτρεμιστών ταλιμπαν ήταν με τον Οσάμα μπιν Μωάμεθ Β αρχιτρομοκράτη και πορθητή που διέλυσε με την βοήθεια των βυζαντινολόγων-οθομανων (υπήρχαν δυο κομματικές παρατάξεις τότε η κόκκινη και η πράσινη που η μια έλεγε με την δύση και η άλλη με τους Σελτζούκους τρομοκράτες… τους ενώνει μια βάρβαρη θρησκεία όπου αντιπροσωπεύει τους εξτρεμιστές γενίτσαρους …εξαίρεση αποτελεί ο μόγγολος… θα τον καταλάβετε από την φάτσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι αγαθός όποιος νομίζει ότι υπάρχουν πολλοί businessmen έλληνες που έχουν ακόμα ελληνική συνείδηση. Το χρήμα δεν ξέρει σύνορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πήγασος.Φτερωτό άλογο της ελληνικής μυθολογίας που γεννήθηκε από τόν Ποσειδώνα και τή Μέδουσα.*
    Ενό ο Πήγασος έπινε νερο από την πηγή Πειρήνη ,τόν συνάντησε ο Βελλερεφόντης*,καί αφού τον δάμασε,κατόρθωσε με αυτόν να σκοτώσει τήν Χίμαιρα καί να πολεμήσει τίς Αμαζόνες.Μετά τόν θάνατο του Βελλερεφόντη ο Πήγασος ανέβηκε στον ουρανό...αστερισμός τού βορείου ημισφαιρίου ! Ανδρομέδα...
    ΠΑΠΟΥΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και η Ολυμπιακή ακριβώς τα ίδια κάνει! Οποιος πέταξε μαζί της για Κωνσταντινούπολη το γνωρίζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 10:58 π.μ.

    Τι κάνει δηλαδή η Ολυμπιακή; Αναφέρεται σε Ισταμπούλ αντί Κων/λη;

    Όταν πάει κάποιος Έλληνας στα γραφεία της Ολυμπιακής, λέει ότι θέλει εισιτήριο για Ισταμπούλ; Ακούσατε κανέναν στην Ελλάδα να λέει έτσι την Πόλη; Πολλοί μάλιστα δεν γνωρίζουν καν τι θα πει Ισταμπούλ. Αν λοιπόν η "Πήγασος" διαφημίζει πτήσεις για Ισταμπούλ, ή Ιζμίρ, κάνει κακό μάρκετιγκ, διότι πολλοί δεν ξέρουν ότι αυτά είναι η Κων/λη και η Σμύρνη.

    Διεθνώς, όμως, έτσι την λένε και τα εισιτήρια όλων των αεροπορικών εταιριών, της ΟΑ συμπεριλαμβανομένης, με το διεθνές της όνομα την αναφέρουν. Αυτό δεν εξαρτάται από την κάθε εταιρεία, αλλά από την ΙΑΤΑ και τους κανόνες διεθνούς αεροπλοήγησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στις ανακοινώσεις που κάνει το πλήρωμα καμπίνας στην ελληνική γλώσσα
    κατά τη διάρκεια της πτήσης την αναφέρουν Ιστανμπούλ.Και απ' οτι γνωρίζω το αεροσκάφος θεωρείται ελληνικό έδαφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΜΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ??...ΤΟΣΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 23 Δεκεμβρίου 2010 5:45 μ.μ.

    Αυτό είναι σοβαρό, διότι δεν συντρέχει κανείς λόγος να αλλάζουν το όνομα μιας πόλης, κατά τρόπο που οι Έλληνες επιβάτες να μην το καταλαβαίνουν. Και στην Aegean το ίδιο κάνουν; Θα ρωτήσω μήπως υπάρχει δέσμευση από την ΙΑΤΑ, αν και δεν νομίζω.

    @ 23 Δεκεμβρίου 2010 6:15 μ.μ.

    Δεν παραβιάζουν κανέναν νόμο. Πώς και γιατί να τους το απαγορεύσουν. Πρώτα σκεφτόμαστε και μετά μιλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 5:45 μ.μ.

    Πάτησε εδώ. Πήγαινε αριστερά εκεί που λέει "επιλέξτε αεροδρόμιο" και κατέβασε το scroll-down. Kων/λη την γράφει. Δεν είναι δυνατόν να την λέει διαφορετικά στην ελληνική εκφώνηση μέσα στο αεροπλάνο. Κάποιο λάθος κάνεις. Ακούγεται τρελό, άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε Παιδιά "Ιστανμπουλ" δεν είναι τίποτα άλλο από το "εις την πολιν" που λέγαμε τότε στο Βυζάντιο. Δηλαδή και πάλι ελληνική ονομασία είναι, μόνο που ξεχάσαμε την αρχαία μας γλωσσά και μπερδευόμαστε. Έτσι και Ιζμιρ. Τι είναι Η Σμύρνη (Ι-ζμιρ).
    Οι Τούρκοι δεν άλλαξαν την ονομασία των πόλεων άλλα πήραν την αυθεντική τους ελληνική ονομασία.
    Αν άλλαζαν τα ονόματα σε Τουρκικά τότε ας φωνάζαμε. και πάλι το ελληνικό "αίμα" μέσα στο όνομα φαίνεται.
    Ρωτήστε έναν φιλόλογο εάν δεν με πιστεύεται
    Χαιρετίσματα από Γερμανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σαν φιλόλογος και ιστορικός σου βάζω απροβίβαστο. Σημασία δεν έχει μόνο η προέλευση ενός ονόματος αλλά ο συμβολισμός και η ιστορία που αυτό το όνομα φέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.