15/12/10

To Εβραικό Λόμπι θα υποστηρίξει το ψήφισμα για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Κογκρέσο των ΗΠΑ


To εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ θα υποστηρίξει  το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας  των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στην συζήτηση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ την 11 Ιανουαρίου 2011.


Στο παρελθόν το εβραϊκό λόμπι είχε ενεργήσει διαφορετικά και υποστήριξε την Άγκυρα στο θέμα αυτό ,  αλλά μετά τα «πρόσφατα» γεγονότα το Τελ Αβίβ έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτό ήταν λάθος",

Την θέση αυτή ανέπτυξε Ισραηλινός μελετητής σε Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Το έγκλημα της γενοκτονίας: Πρόληψη, καταδίκη και εξάλειψη των συνεπειών" στο Ερεβάν  της Αρμενίας στο οποίο συμμετείχαν  επιστήμονες από περίπου 20 χώρες

Ο Ίδιος μελετητής υποστήριξε οτι και το Ισραήλ θα πρέπει να αναγνωρίσει επισήμως τη Γενοκτονία των Αρμενίων αλλά τόνισε πως επι του παρόντος δεν υπάρχει κάποια ένδειξη οτι αυτό θα πραγματοποιηθεί στα επόμενα χρόνια. 

Υπενθύμισε επίσης ότι  το 2006, ο ισραηλινός υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι η «Γενοκτονία» και το «Ολοκαύτωμα» είναι λέξεις συνώνυμες, αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση  χαρακτήρισε την δήλωση αυτή ως βιαστική και ότι αποτελούσε προσωπική θέση του υπουργού.
http://asbarez.com,  http://news.am

33 σχόλια:

  1. Για τους Αρμένιους αυτό είναι Καλό έ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καιρός να βοηθήσουν κι εμάς να περάσουμε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας. Βέβαια, πρέπει να τους το ζητήσει κάποιος και αυτός δεν θα είναι ασφαλώς το αθηναϊκό κράτος, το οποίο μάλλον θα σαμποτάρει τέτοια ενέργεια, φοβούμενο την τουρκική αντίδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τους Αρμένιους αυτό είναι Καλό έ?

    15 Δεκεμβρίου 2010 10:48 π.μ.

    Για σενα δεν ειναι καλο ρε κεφαλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πτώση των ισλαμο-κεμαλο-φασιστών (απέναντι αλλά και εγχώριων) περνάει ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΏΝ!

    Αυτό όφειλε να είναι προ-απαιτούμενο (αναγνώριση των γενοκτονιων των χριστιανικών πληθυσμών της Μ.Ασίας/Ανατολίας) για να ξεκινήσουν οι όποιες επαφές ανάμεσα στην ΕΕ και αυτή την εγκληματική χώρα... αλλά εμείς αντί άλλων.... τους υποστηρίζουμε...τι να πεί κανείς...ξεφτίλα το λιγότερο!


    Πάντως η Αναγνώριση για τους Αρμένιους ΔΕΝ είναι μακριά!!
    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πουθενά στην ανάρτηση, ούτε στις δυο παραπομπές προκύπτει αυτό που ανακοινώνει ο τίτλος της.
    Μήπως το “ΘΑ” πρέπει να αντικατασταθεί με ένα “ΝΑ”;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Νήμα

    Πολλά όφειλαν να είναι, αλλά δεν είναι. Μήπως η κατοχή και προπαντός η αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης δια του εποικισμού, δεν είναι σοβαρότατα εγκλήματα, τα οποία η "δημοκρατική" και "ευαίσθητη" στα ανθρώπινα δικαιώματα ΕΕ επιδεικτικά αγνοεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόνο των Αρμενίων; οι υπόλοιποι Ελληνες και Ασσυριοι; Ειδικά τωρα που υποτιθεται πως Ελλάδα και Ισραηλ ειναι πιο κοντά δεν θα έπρεπε να αναφέρονται στην σχετική ανακοινωση και τα υπόλοιπα θυματα της Τουρκικής βαραρότητας;
    Αλλά όταν την Ελλάδα την κυβερνούν γραικύλοι τύπου ΓΑΠ, όταν υπάρχουν δημοσιογράφοι τυπου Παπαχελά(μέλος Μπιλντερμπέργκ), καθηγητές ιστορίας τύπου Βερέμη (πουλημένο ΕΛΙΑΜΕΠ)(απο το Μπαϊράμ βγαίνει;) που ορίζουν την στάση του κράτους απέναντι σε αυτά τα ζητήματα τι περιμένεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. >Ο Ίδιος μελετητής υποστήριξε οτι και το Ισραήλ θα πρέπει να αναγνωρίσει επισήμως τη Γενοκτονία των Αρμενίων<

    To Ισραηλινό κοινοβούλιο πρόκειται να συζητήσει την Γενοκτονία των Αρμενίων, τον Απρίλιο.

    Άρχισαν τα 'όργανα'; Η Γενοκτονία των Αρμενίων στην Κνεσέτ!

    Τι απέγινε με την ιστορία αυτή; Ξέρει κανείς; Αναβλήθηκε η συζήτηση, καταψηφίστηκε, τι έγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν βλέπουμε την ουσία του θέματος: την συνεχή υποκρισία υπο την οποία ζούμε. Ετσι και με την γενοκτονία των Αρμενίων, τώρα που άλλαξαν τα συμφέροντα του Ισραήλ, ενδεχομένως να αναγνωριστεί απο τις ΗΠΑ. Δηλαδή πριν αλλάξουν τα συμφέροντα δεν ήταν γενοκτονία; Δεν ήταν ιστορικό γεγονός; Είναι για να πανηγυρίζουμε ή για να κλαίμε για την κατάντια του ανθρώπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο, συγχαρητήρια στους Εβραιοαμερικάνους, τα λόμπια τους και σε όλο τον δυτικό κόσμο. Επιτέλους αφού χάλασε το νταραβέρι τους, με τους Τούρκους, φίλους του ΓΑΠ και της Ντόρας, θυμήθηκαν τις αρχές της δικαιοσύνης, του 'διαφωτισμού' και τις ανθρωπιστικές αξίες για να αναγνωρίσουν την γενοκτονία των Αρμενίων. Εαν δεν χάλαγε το προξενιό με τους Τουρκό-εβραίους, θα ήταν bussiness as usual.
    Τώρα μπορεί να υπάρχουν και Ελληνόφωνοι που να επιχαίρουν να έχει η Ελλάδα τέτοιους φίλους και συμμάχους και να στηριζόμαστε σε τέτοιες ιουδαικές αρχές @ρχιδι@.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδή για να αναγνωριστεί μια γενοκτονία θα το αποφασίσει το Εβραικό λόμπυ των ΗΠΑ;

    Αν αυτό δεν είναι κατάντια του ανθρώπινου είδους τότε τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. //To Ισραηλινό κοινοβούλιο πρόκειται να συζητήσει την Γενοκτονία των Αρμενίων, τον Απρίλιο.//
    ----------------
    Μέχρι τώρα τι έκαναν; Το σκεφτόντουσαν από δω, το σκεφτόντουσαν από κει, ρε είναι, δεν είναι γενοκτονία...

    "Φτου, αμπεμπαμπλόμ τουκιθεμπλόμ...
    ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ και η Τουρκία έχει χρόνο μέχρι τον Απρίλιο να μας κάνει να αλλάξουμε γνώμη!!!"

    Μάγκες, στοίχημα ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία γενοκτονία αφού το ίδιο προβαίνει συστηματικά σε γενοκτονία των Παλαιστινίων!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρήστος Χ. είπε...
    Δηλαδή για να αναγνωριστεί μια γενοκτονία θα το αποφασίσει το Εβραικό λόμπυ των ΗΠΑ;


    Ακομη εκει εισαι χρηστο,τοση ωρα δουλευει η μηχανη σου αλλα εχει κολλησει στο ανοιχτο ο θερμοστατης του κεφαλιου σου,θα παγωσεις σκεπτομενος και ακινητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ σωστός είσαι Χρήστο Χ.
    Αλλά και η άλλη ερώτηση είναι η εξής:
    Γιατί το εβραϊκό λόμπι ΔΕΝ είχε αναγνωρίσει την Αρμένικια γενοκτονία τόσα χρόνια και κόπηκε να την αναγνωρίσει (αν την αναγνωρίσει τώρα;)
    Μήπως είναι μια ενέργεια εκβιασμού των εβραίων στους Τούρκους για να τα ξανά- φτιάξουν;
    Γιατί πως να το κάνουμε; Η Τουρκία έχει χιλιάδες χιλιόμετρα σύνορα με χώρες που ενδιαφέρουν τους εβραίους.
    Άσε που το αίμα νερό δεν γίνεται.


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 15 Δεκεμβρίου 2010 3:07 μ.μ.

    Όπως είχε γράψει ένας σχολιαστής παλαιότερα σε ένα άλλο:

    Αν δεν έχεις κάτι να γράψεις μη βαράς άδικα τα πλήκτρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    Αυτό εξυπακούεται.

    Απλά είμαι αντίθετος με την εκμετάλευση ενός αποτρόπαιου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας για πολιτικά παιχνίδια απο ένα εντελώς άσχετο με την υπόθεση κράτος.

    Να διευκρινήσω όμως ότι δεν το λέω απλά επειδή είναι το Εβραικό λόμπυ,το ίδιο θα ίσχυε για οποιαδήποτε εθνικότητα.

    Αυτά τα εγκλήματα πρέπει να αναγνωριστούν και να κριθούν καταδικαστέα απο όλα τα κράτη ώστε τέτοιες πράξεις να αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή,όχι όπως την Τουρκία που διέπραξε τόσες γενοκτονίες και όλα μέλι γάλα για να έχουν κάτι ορισμένοι να την κρατούν απο τα αρχ...α για δικό τους ώφελος.

    Με αυτές τις λογικές και πρακτικές φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προβλέπω οτι κατι θα προφασισθουν στο τελος και δεν θα το κανουν. Δεν ειναι χαζοι να καψουν ενα χαρτί πίεσης προς την Τουρκία. Τι όφελος θα εχουν αν το κανουν? Ωραία και αναγνωρίστηκε η γενοκτονία. Ε, και? τι έγινε? Το μονο πρόβλημα που δεν καταλαβαίνω ειναι γιατί ειναι τοοοσο κολημενη η Τουρκία με το θέμα. Ειναι περίεργα τα ταμπού που έχει. Μήπως πρόκειται να πληρώσει αποζημειώσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρήστο Χ.

    Η απάντηση στον ειρμό της σκέψης σου βρίσκεται στην έρευνα και αποκάλυψη αυτών που από χρόνια έχουν διαβρώσει πολυπλεύρως την διεθνή κοινωνία.
    "Όλα στον βωμό του κέρδους", να παραφράσω λίγο τον Skal.
    Ο απόλυτος ξεπεσμός του ανθρώπινου είδους.
    Και μετά έρχεται ο/η "άλλη" και σου λεει "ο Ελληνικός Λαός φταίει" αλλά όχι αυτοί οι προδότες που επισήμανε ο Κικέρωνας σχεδόν 2000 χρόνια πριν που διάβρωσαν τον Ελληνικό Λαό.
    Μας λεει ο Φιλόσοφος που κάτι θα ήξερε κι αυτός από τότε..
    [ "Ένα Έθνος μπορεί να επιβιώσει με τους αγαθούς του, ακόμα και με τους φιλoδοξους του. Αλλά δεν μπορεί να επιβιώσει από προδοσία εκ των έσω. Ο εχθρός έξω από τις πύλες (του Έθνους) μας φοβίζει λιγότερο, γιατί φαίνεται και σηκώνει την σημαία του ψηλά. Αλλά ο Προδότης κινείται μεταξύ αυτών (των πολιτών) εντός των πυλών, ελεύθερα, οι πανούργοι ψίθυροι του θροΐζουν μέσα σ' όλα τα μονοπάτια, και ακούγονται μέχρι στις αίθουσες της ίδιας της Κυβέρνησης.
    Ο Προδότης εμφανίζεται όχι σαν Προδότης, μιλάει με τόνους γνώριμους στα θύματα του, εξομοιώνεται μ' αυτούς και με τις ανησυχίες τους, (σου θυμίζει αυτή η φράση τίποτα με μερικούς εδώ μέσα;)κάνει έκκληση στην ανηθικότητα που υπάρχει στο βάθος της ψυχής όλων των ανθρώπων.
    Σαπίζει την ψυχή του Έθνους, δουλεύει μυστικά και ανώνυμα την νύχτα για να διαβρώσει τα υποστηρίγματα της πόλης, διαφθείρει τους εκλεγμένους ηγέτες, ώστε να μην μπορούν άλλο πια να αντισταθούν.
    Έναν δολοφόνο, πρέπει να τον φοβάσαι πολύ λιγότερο".

    Μάρκος Τούλλιος Κικέρων (106-43 πΧ.) ]
    Για να κατανοήσεις τα λόγια του Κικέρωνα,
    κοίτα προς Χόλλυγουντ μεριά, κοίτα όλα τα ΜΜΕ (Τύπος, Ραδιόφωνο και Ψηφιακά) κοίτα και προς τους ιδιοκτήτες των θησαυροφυλακίων λίγο. Εκεί θα βρεις την απάντηση.
    Οι ίδιοι "άνθρωποι" είναι όπως μας εξιστορεί ο Κικέρων.

    Ρίξε και μια ματιά στα "Πρωτόκολλα" τα οποία ξεδιπλώνονται μπρός στα μάτια μας σήμερα ακριβώς όπως γράφτηκαν εδώ και 100 χρόνια.


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @15 Δεκεμβρίου 2010 1:26 μ.μ.
    "Μήπως η κατοχή και προπαντός η αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης δια του εποικισμού, δεν είναι σοβαρότατα εγκλήματα, τα οποία η "δημοκρατική" και "ευαίσθητη" στα ανθρώπινα δικαιώματα ΕΕ επιδεικτικά αγνοεί;"
    Σαφώς.
    Μεθοδευμένα ψιλά γράμματα φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ ΧΡΗΣΤΟ Χ.
    Έχεις προσέξει Χρήστο Χ. ότι όταν υβρίζουν οι σεσημασμένοι
    (15 Δεκεμβρίου 2010 3:07 μ.μ.)του ιστολογίου το κάνουν πάντα ανώνυμα;


    Δημάρατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    15 Δεκεμβρίου 2010 4:32 μ.μ.

    Δυστυχως ειστε χαμενοι απο χερι εχετε σαπισει πληρως και δεν το αισθανεστε οτι η βρωμα ερχεται απο την δικη σας γαγγραινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 15 Δεκεμβρίου 2010 5:36 μ.μ.

    Εσύ ρε μεγάλε σε ποιούς απευθύνεσαι;
    Ποιοί σάπισαν; Εσύ τι είσαι;

    Σαν αρουραίος έρχεσαι και πετάς λάσπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ 15 Δεκεμβρίου 2010 5:36 μ.μ.

    Είσαι τόσο χαριτωμένος "ανώνυμε" φίλε ιδίως όταν "τρως μπουνιά" στο μάτι και αρχίζεις τα κλάματα.
    Σε λυπάμαι τόσο που θα σου προσφέρω ενα μπλάστρι να σου φύγει το πρήξιμο και η μελανιά.

    Ξέρω ανθέλληνα ότι η Πατρίδα μου "χάνει" αυτή την ώρα και συ το φχαριστιέσαι.
    Αλλά ξέρεις τι λένε στο χωριό μου;
    "Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό".
    Και κει να δεις κλάμα και τρεχαλητά που θα κάνεις εσύ και οι όμοιοι σου. Τρεχαλητά και κλάματα που δεν τα έχετε δει στο παρελθόν.
    Βαλθήκατε ντε και καλά μερικοί "έξυπνοι" χοίροι να υποδουλώσετε την ανθρωπότητα.
    Αν είναι δυνατόν.


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. τζιμης 15 Δεκεμβρίου 2010 3:00 μ.μ.

    Αν είχες κάνει τον κόπο να διαβάσεις, θα έβλεπες ότι ο λόγος είναι για τον περασμένο Απρίλιο. Σουρωμένος είσαι πάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ξέρω ανθέλληνα ότι η Πατρίδα μου "χάνει" αυτή την ώρα και συ το φχαριστιέσαι
    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    15 Δεκεμβρίου 2010 6:35 μ.μ.

    Καριολη απο κτηνη σαν και σενα χανει η πατριδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. //Αν είχες κάνει τον κόπο να διαβάσεις, θα έβλεπες ότι ο λόγος είναι για τον περασμένο Απρίλιο. Σουρωμένος είσαι πάλι;
    15 Δεκεμβρίου 2010 6:53 μ.μ.//
    -----------------
    Ποιός κοιτάει τέτοιες λεπτομέρειες;
    Και πάλι σόρι.
    Στο ερώτημά σου λοιπόν:
    Ναι μην έκαναν τέτοιο πράμα οι σιωνιστές!!!
    Να κάνουνε μετά το ίδιο και οι Τούρκοι με την Παλαιστινιακή Γενοκτονία;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ 15 Δεκεμβρίου 2010 8:01 μ.μ.

    "Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό" εβραίε εχθρέ της Ελλάδας.
    Και την ξούρα με το λεπίδι θα στην τραβήξω γω.


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 12:51 π.μ.

    Πρόσεξε τι θα του ξουρίσεις :-))

    Ε ρε καραγκιόζηδες που κυκλοφορούν σε τούτο, το κατά τα άλλα τόσο ενδιαφέρον ιστολόγιο. Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επιτελους ιστορικη δικαιοσυνη για την Αρμενια; "Οψωμεθα εις Φιλιππους"Ελπιζω και για την Μ. Ασια και Ποντο...
    ΥΣ χαιρομαι που "κάποιοι" "ανακαλυψαν" την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Αρμενιων γιατι μεχρι προσφατως "ποιουσαν την νυσσσαν"! Απο οτι φαινεται η γνωστη πρεσβειο και οι μεντρεσεδες του Πακινσταν και Σουδαν επιασαν δουλεια! Μονο που θα ηθελα να μαθω ποσες Ισλαμικες χωρες εχουν κανει εστω και την παραμικρη νυξη για το γεγονος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΥΣ.Φυσικα και ολες αυτες οι κινησεις υπαγονται στα πλαισια ενος καθε ααλλο παρα αφιλοκερδους πολιτικου "παιγνιου" αλλα προτιμω να γινει "κατι" σ' αυτον τον τομεα εστω και και κατα αυτον τον τροπο παρα να μην γινει ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ (οπως συμβαινει τοσα χρονια!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. //...χαιρομαι που "κάποιοι" "ανακαλυψαν" την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Αρμενιων γιατι μεχρι προσφατως "ποιουσαν την νυσσσαν"! Boulgari//
    ------------------
    Για το Αρμενικό Ζήτημα έχω κάνει 17 σχόλια και εσύ μόλις τρία και άσχετα, και αυτά για να σχολιάσεις μαλακωδώς τι λένε άλλοι.
    Να μην αναφέρω τις σχέσεις μου με μια από τις αρμενικές κοινότητες στην Ελλάδα και με άλλη μία στο εξωτερικό και την συμμετοχή μου -όταν μπορώ- στην ετήσια εκδήλωση/διαδήλωση από Σύνταγμα προς τούρκικη πρεσβεία.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Oταν εγω εγραψα πρωτη φορα σχολια για την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Αρμενιων εσυ ανιστορητε πανασχετε τζιμη δεν ειχεσ "ανακαλυψει" τον Ινφογνωμονα!
    "λαθος σε ορμηνευσε ο δαιμονας στον οποιο εχεις πουλησει την ψυχη σου" (Σαιξπηρ "Μακβεθ")

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.