1/12/10

Βίντεο – σοκ! Τούρκος στρατοχωροφύλακας ξυλοκοπεί μέχρι αναισθησίας 12χρονο μικρό Κούρδο


Στα απάτητα βουνά της νοτιοανατολικής Τουρκίας, εκεί που το αντάρτικο μαίνεται και κάποιοι Κούρδοι, αρνούνται να υποκύψουν στον Παντουρκισμό της Άγκυρας και θέλουν την αυτονομία τους, η στρατιωτική μηχανή της Τουρκίας δείχνει το χειρότερο πρόσωπό της.
Στο βίντεο που παρουσιάζει σήμερα το onalert, οι εικόνες σοκάρουν. Σοκάρει ο ψυχρός τρόπος του στρατοχωροφύλακα που “συλλαμβάνει” τον 12χρονο “τρομοκράτη”. Τον βάζει επάνω στις πέτρες, όχι σαν να είναι άνθρωπος, αλλά σαν ζώο και ξεσπάει το μένος του, αφήνοντας τον αναίσθητο.
Ο πόλεμος, μέσα στην ανηθικότητα του, από τότε που το ανθρώπινο γένος πολεμάει, έχει και αυτός κάποιους απαράβατους κανόνες τιμής και ηθικής. Και μπορεί να είναι ηθικό ίσως και τίμιο το να πολεμάς και να σκοτώνεις στη μάχη, είναι ανήθικο όμως την “μαγκιά” και τον τσαμπουκά σου να τον ξεσπάς σε ανυπεράσπιστα 12χρονα παιδιά.
Το βίντεο ξεκινάει δείχνοντας το παιδάκι να σκαρφαλώνει σε μια βουνοπλαγιά στο μέσω εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του Τουρκικού στρατού (το πιο πιθανόν είναι πως τρέχει για να ξεφύγει από τα δακρυγόνα και τα χημικά που ρίχνουν). Από πίσω του ο “ατρόμητος” Τούρκος στρατιώτης, τρέχει για να το προλάβει. Τα υπόλοιπα παιδάκια που υπάρχουν στο πλάνο (είναι μικροί βοσκοί στα βουνά του Ντιγιαρμπακίρ) τρέχουν και διασκορπίζονται για να σωθούν. Στο κάτω μέρος του πλάνου διακρίνεται ο καπνός απο τα χημικά. Το παιδάκι σαστίζει και σταματά Ο Στρατοχωροφύλακας μόλις πλησιάζει τον 12χρονο τον χτυπάει με το όπλο του στην πλάτη και μετά στο σβέρκο. Τα πάντα μαυρίζουν από τον πόνο. Το 12χρονο κορμάκι του δεν αντέχει. Γονατίζει, πέφτει με το πρόσωπο στο χώμα. Δεν προλαβαίνει καν να βάλει τα χεράκια του να προφυλαχτεί. Ο Τούρκος υπερήφανος για το κατόρθωμα του, που ακινητοποίησε ένα ανυπεράσπιστο 12χρονο βοσκό, ξαναχτυπάει. Εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται αξιωματικός της Τουρκικής αστυνομίας, που φοράει αντιασφυξιογόνο μάσκα. Πλησιάζει το αναίσθητο κορμάκι του παιδιού, του ρίχνει μια υποτιμητική ματιά και μετά δια χειραψίας χαιρετά τον Στρατοχωροφύλακα. Προφανώς τον επαινεί για το δύσκολο κατόρθωμα του. Στη συνέχεια πάει στο παιδάκι , το κοιτάζει αναίσθητο καθώς είναι, του τραβάει το χέρι, διαπιστώνει ότι άντεξε στα χτυπήματα από τον υποκόπανο του όπλου και απομακρύνεται...

Αναρωτιόμαστε τα στρατοδικεία στην Τουρκία, είναι μόνο για όσους πάνε ενάντια στο σύστημα, ή αφορούν και Τούρκους στρατιώτες, όταν εγκληματούν σε πόλεμο;
http://www.onalert.gr 

15 σχόλια:

  1. Στον Μπουτάρη και στους Τουρκολάγνους αφιερωμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά περίεργο τρόπο μου δημιουργούνται συνειρμοί γουρουνιού και στρατοχωροφύλακα. Στην μια περίπτωση παιδί που το προστατεύει ο πατέρας του από ένα γουρούνι στην άλλη περίπτωση άλλο παιδί που δεν δικαιούται ο πατέρας του να το προστατεύσει από άλλο δίποδο γουρούνι. Αν στην προηγούμενη περίπτωση υπήρξαν «ευαισθησίες» στην συγκεκριμένη περίπτωση άραγε θα υπάρξουν ανάλογες ευαισθησίες;

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «…Αναρωτιόμαστε τα στρατοδικεία στην Τουρκία, είναι μόνο για όσους πάνε ενάντια στο σύστημα, ή αφορούν και Τούρκους στρατιώτες, όταν εγκληματούν σε πόλεμο;»
    - Μα δεν είναι «αδελφέ» σε πόλεμο. Ας το ομολογήσουν… να ξέρουν κι’ οι άμοιροι τί να κάνουν και να τελειώνει το ζήτημα -μια και καλή ή κακή- αντί να τους θερίζουν λίγο - λίγο.
    Ξέρεις «καλύτερους» απ’ τους τούρκους… στο να μεθοδεύουν και να πραγματώνουν γενοκτονία εν καιρώ «ειρήνης»;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γνήσια αντρική μαγκιά και κατόρθωμα του πολλά-βαρύ μασκοφώρου στρατοχωροφύλακα που πάλι έκανε το χρέος του και εξουδετέρωσε την "απειλή"....!!!!!ε ρε δημόσιο λιντσάρισμα που θέλουν....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αποτρόπαια πράξη!
    Δυστυχώς όμως η βία δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο κάποιων εθνών … αλλά όλων. Γιατί απλά βρίσκεται ριζωμένη στις ιδέες και πολλές φορές και στις υποτιθέμενες « εθνικές αξίες»!
    Η βία είναι εργαλείο … πολιτικής επιβολής, χειραγώγησης, εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο και επίδειξης ισχύος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελευθέριε Β. (12:54μμ), ζημιά έκανες. Αν βγω εγώ ας πούμε να επιδείξω ευαισθησία, μπορεί κάποιοι μετά να πουν ότι το έκανα μόνο και μόνο επειδή το προκάλεσες εσύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΒΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΥΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο 12 ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΝΤΟΥΦΕΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΡUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το μόνο που καταφέρνει το Βαθύ Κράτος της Τουρκίας και το επίσημο παρακράτος της είναι να συσπειρώνει τον Κουρδικό Λαό γύρω απο το PKK και να καθιστά τον Οτζαλάν τον αδιαμφισβήτητο Ηγέτη του Κουρδικού Λαού.

    Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της Αγκυρας, ένα πρόσωπο που αρνούνται οι Οθωμανολάνοι και Ερντογανολάγνοι να αποδεχτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσέξτε παρακαλώ πως ο μικρός που δέχεται τη "φροντίδα" του στρατιώτη σε αντίθεση με τα υπόλοιπα βοσκόπουλα (αιμοδιψείς τρομοκράτες του ΡΡΚ κατά τους Δανούς και τις λοιπές προοδευτικές δυνάμεις) - που τρέχουν δεξιά και αριστερά σαν αγριοκάτσικα, στέκεται ακίνητος από την αρχή του βίντεο. ΄Ισως γιατί αισθανόταν πως δεν είχε κάνει τίποτε για να υπάρχει λόγος να τρέξει. Ο στρατιώτης βέβαια πιστός στις στρατιωτικές παραδόσεις του ατρόμητου Τουρκικού Στρατού κοπανάει με αυταπάρνηση και θάρρος τον θρασύ και ύπουλο αντίπαλο: Το ακίνητο παιδάκι. Που να πιάσει τα υπόλοιπα η τούρκικη γαζέλα... Erdogan efendim, ο Necmettin Ramboglu στο βίντεο είναι από τους γενναίους και εμπειροπόλεμους στρατιώτες του casus belli που θα μας στείλετε κατα μπουλούκια αν επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα;
    Αν ναι, πέστε το μας να στείλουμε το βίντεο στο ΥΠΕΞ και στο Αμύνης μπας και καταλάβουν τελικώς πως σκιάζονται τα σκιάχτρα.
    Για τον ευγενικό κύριο μπάτσο με τις χειραψίες, για casus belli δεν ξέρω, με τέτοιους λεπτούς τρόπους σκέρτσο και νάζι όμως σίγουρα για belly dance κάνει. Μη σου πω και συμπαρουσιαστής του Μουτσινά και του Πετρίδη σε μεσημεριανό χαλαρά.

    Π.Σοροπίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μόλις τελειώσει η εκεχειρία του ΠΚΚ, πέστε στο χωροφύλακα να βάλει ψηλό καπέλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εάν δεν έλεγε το βίντεο ότι είναι από το Κουρδιστάν, θα νόμιζα ότι οι σκηνές είναι από την κατεχόμενη Παλαιστίνη...
    Όλα τα γουρούνια, την ίδια μούρη έχουν !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μηπως θυμιζει ΤΑΣΟ ΙΣΑΑΚ 'Η/ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟ ΣΟΛΩΜΟΥ??
    ΔΕΡΥΝΕΙΑ 1996

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καμαρωστε "παλικαρια', "πολιτισμο" και "ανυρωπισμο" Μονο το διπλο Sigunen στο γιακα και το περιβραχιονιο με την σβαστικα του λειπουν! Κατα τα αλλα "η Ευρωπη χρειαζεται την Τουυρκια" οπως εγραψε και ενας αργυρωνητος πρωην υπουργος εδω περα! Αλλα ας μην κοιμαται ησυχα ο Τουρκος ψευτομαγκας γιατι το παιδακι καποια στιγμη θα μεγαλωση και τοτε....Ας θυμηθουμε το αντιστοιχο περιστατικο με τον νεαρο Κολοκοτρωνη στην Τριπολιτσα
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εάν δεν έλεγε το βίντεο ότι είναι από το Κουρδιστάν, θα νόμιζα ότι οι σκηνές είναι από την κατεχόμενη Παλαιστίνη...
    Όλα τα γουρούνια, την ίδια μούρη έχουν !!!
    τζιμης

    2 Δεκεμβρίου 2010 6:03 π.μ.

    ρε ψυχαρα μου εμμονες εχεις δε πας να σε κοιταξει ο παπας της ενοριας σου μηπως σου εχουνε κανει βουντου.
    Τον ειδικο γιατρο αστον για μετα ,μπορει να λυσεις τα...μαγια με τον παπα και να μη χρειαστεις χαπακια.Ρε οτι και να γινει εσυ το βιολι βιολακι.τι σου εχουνε κανει αγορινα μου και τους καταδιωκεις ετσι,σταυρωσανε τον θεο ε δικος τους ητανε πως να επεμβω στο σπιτι τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.