6/6/11

Γερμανοί στην Αθήνα κατά της Γερμανίας

Γερμανοί πολίτες ήρθαν στην Ελλάδα για να διαδηλώσουν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, έξω από τη γερμανική πρεσβεία στο Κολωνάκι (Καραολή και Δημητρίου 3). Με αφορμή το Μνημόνιο, καλούν τους Ελληνες «αγανακτισμένους» να σταθούν δίπλα τους ζητώντας την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων.
Να πληρώσει η Γερμανία - λεφτά υπάρχουν - Πάρτε τώρα πάνω από 200 δισ. γερμανικές αποζημιώσεις» και «Αμεση προσφυγή της Ελλάδας στη Χάγη, κατά της Γερμανίας, για την αναγνώριση των οφειλών της στον ελληνικό λαό» σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Ζητούν επίσης την απόσυρση της γερμανικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, κατά της απόφασης του Ανώτατου ιταλικού Δικαστηρίου που δικαίωσε τους πολίτες του Διστόμου στο αίτημά τους για αποζημίωση για τη ναζιστική θηριωδία. Στη συνέχεια θα μεταβούν στο Δίστομο για να συμμετάσχουν, στις 10 Ιουνίου, στις εκδηλώσεις για τη θλιβερή «επέτειο» της σφαγής.

Απορημένοι οι Γερμανοί, εκφράζουν το ερώτημα πώς οι Ελληνες δεν έχουν αναρτήσει ένα πανό στο Σύνταγμα, που να απευθύνεται στα ελληνικά κόμματα και την τρόικα, με το αίτημα «Να πληρώσει η Γερμανία - λεφτά υπάρχουν - Πάρτε τώρα πάνω από 200 δισ. γερμανικές αποζημιώσεις» και «Αμεση προσφυγή της Ελλάδας στη Χάγη, κατά της Γερμανίας, για την αναγνώριση των οφειλών της στον ελληνικό λαό» σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Οι Γερμανοί που συγκρότησαν «Ομάδα Εργασίας για το Δίστομο», υποστηρίζουν ότι «η Γερμανία θέλει ν' αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων για τα πολεμικά εγκλήματα του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος» και καλούν τους Ελληνες στο συλλλαλητήριο.

Θυμίζουν ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας από τον Μάιο 2008 έκρινε πως οι κάτοικοι του Διστόμου έχουν δικαίωμα να ζητήσουν να γίνει εκτελεστή η απόφαση στην Ιταλία και πως το αίτημα της ετεροδικίας δεν ισχύει όταν πρόκειται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου. *
http://www.enet.gr

10 σχόλια:

  1. Σιγά η πατρίδα κοιμάται!!!!
    Μην φωνάζετε Γερμανοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένας πολίτης
    να μην πληρώσει τα τοξικά των τραπεζών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακρίτας

    Πιστεύεις ότι ο λαός κοιμάται ακόμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και 1 και 2 τρις να μας δώσουν, ευπρόσδεκτα, αλλά το πρόβλημά μου είναι ότι όσα και να πάρουν πάλι σε λίγα χρόνια θα μας φέρουν επί αγκώνων και γονάτων οι άχρηστοι πολιτικοί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για περισσότερα επί του θέματος δείτε στο Θανάσης Σφήκας,(επιμέλεια), Το Σχέδιο Μάρσαλ Ανασυγκρότηση και διαίρεση της Ευρώπης, Εκδόσεις Πατακη.

    Στις σελίδες 136 εως 158 υπάρχει η μελέτη του Χάγκεν Φλάϊσερ, από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπ. Αθηνών. Και περιγράφεται το όλο παίγνιο.
    Στον επίλογο καταλήγει: <>. Γιατί <> και συνεχίζει παρακάτω: <>

    Ας βγάλει λοιπόν ο καθένας τα συμπεράσματά του για τέτοιες αιτήσεις.
    ΥΓ. Επίσης οι λέξεις με κεφαλαία <> είναι από εμένα, στο προτότυπο είναι κανονικά με μικρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρήστο μια ματιά στην πρόσφατη Ιστορία μας και θα δείς δεκάδες φορές "αυτό τον λαό" να μετακινείται εν ριπή οφθαλμού απο το ένα άκρο στο άλλο. και άλλοτε να κάθεται βουβός και απαθής σε μεγάλα τρανά και σπουδαία.

    Ποιός θα ασχοληθεί λοιπόν με τις γερμανικές αποζημιώσεις στο Δίστομο, άραγε το Δίστομο εκτός απο πόλη τι άλλο μπορεί να σημαίνει για τους πιότερους; με τον Αριστείδη Γκούμα λ.χ. και την ομογένεια της Βόρειας Ηπείρου; με τα κατεχόμενα στην Κύπρο; με τους εκφραστές του τουρκικού νεο-οθωμανικού κράτους και τις ιδιωτικές επισκέψεις; με Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι τις ¨γκρίζες ζώνες" κατα τους Τουρκους; με την άρνηση της ποντιακής γενοκτονίας;

    Σώπα τώρα κάνουμε εμπόριο και Τουρισμό με τους κατακτητές λεηλάτες, οι Αλβανοί είναι καλοί εργάτες,οι Γερμανοί το μέλλον μας
    τι ψάχνεις τώρα αδερφέ;

    Εμείς κυνηγάμε τους κυβερνητικούς αγανακτισμένοι οι πιότεροι για την τσέπη μας,το μέλλον των παιδιών μας και το δικό μας, κοινώς για την πάρτη μας κρυμμένοι πίσω απο το μνημόνιο λές και όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν απεμπόληση Εθνικής κυριαρχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1.-
    Σε μία πρόσφατη συνέντευξή της η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ μίλησε για την «διαβάθμιση της παρακμής : όταν το Εθνικό γίνεται πολιτικό, γίνεται κομματικό και τελικά μετατρέπεται σε (θέμα) προσωπικό». Εξαρτώμενο από την Εθνική ευσυνειδησία, ή την έλλειψη αυτής, του κάθε πολιτικού – πολιτικάντη. Κάπου εκεί χάνονται όλα, και αρχίζουν οι κουμπαριές, τα ζεϊμπέκικα, και οι προσβλητικές, απαράδεκτες και ηθικά εγκληματικές καταθέσεις στεφάνων στο μαυσωλείο του κάθε σφαγέα. Βέβαια πρόσθεσε ότι «η βαθύτερη αιτία είναι η έλλειψη πνευματικού πλούτου», προσθέτω η ελαχιστοποιημένη «κατά κεφαλήν καλλιέργεια» σύμφωνα και με τον καθηγητή Χρήστο Γιανναρά. Τελείωσε την σύντομη συνέντευξή της λέγοντας ότι «δεν χρειάζονται οι φιλέλληνες, όσο υπάρχουν Έλληνες». Έτσι θα ‘πρεπε να είναι.

    Να όμως που οι Γερμανοί πολίτες μας δίνουν μάθημα ιστορικής ειλικρίνειας, είναι πραγματικά εντυπωσιακή η στάση τους, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες που να γνωρίζουν για τον πολύχρονο δικαστικό αγώνα του συγχωρεμένου Γιάννη Σταμούλη μαζί με τους κατοίκους του Διστόμου - ένα από τα πολλά «Δίστομα» της ναζιστικής λαίλαπας που πέρασε από την Ελλάδα - και την επιτυχία τους :

    http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php?option=com_content&view=article&id=3811&catid=1:2010-01-19-17-32-13&Itemid=7

    Μια επιτυχία που, ως συνήθως, έπεσε στα βράχια των εκπροσώπων του νεοελληνικού κράτους, αυτούς που τελευταία φυγαδεύονται μέσα στα σκοτάδια του Εθνικού κήπου, αυτούς που τους αξίζει πολύ χειρότερη τιμωρία, αυτούς που εξακολουθούν να υποτιμούν την νοημοσύνη μας παρουσιάζοντας επιστολές διαφωνίας και παριστάνοντας τους αντάρτες, ενώ μόνη απόδειξη της μεταμέλειας αλλά και της ευθύνης τους θα ήταν απλά η παραίτησή τους.

    Και μία γεύση από τον απόλυτο παραλογισμό και δοσιλογισμό του «Ελληνικού κράτους» και Δικαστικής Εξουσίας – γιατί να κατηγορούμε τους ναζί, όταν μας κυβερνούν αυτοί :

    http://distomo.blogspot.com/2011/04/blog-post_5827.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2.-
    Να καεί το μπ.... η Βουλή, λένε πολλοί, αγνοώντας ότι δεν φταίει το κτίριο αν οι εντός αυτού είναι πολιτικές πόρνες, χωρίς Ψυχή, χωρίς Πατριωτισμό, χωρίς καμία συναίσθηση της Ευθύνης τους. Δεδομένου όμως ότι αποφασίσαμε να γίνουμε ορατοί, εμείς οι πολίτες της Ελλάδας, μάλλον θέλουν δεν θέλουν θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν κάποια βασικά πράγματα, τα αυτονόητα έστω, τουλάχιστον όσοι μείνουν εκτός φυλακής, δεδομένου ότι όποιες και να είναι οι ευθύνες οι δικές μας, έχουν συντελεστεί κολοσσιαία εγκλήματα σε βάρος του Έθνους και της Ζωής μας. Από τους τιμημένους θαμώνες του καφενείου του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

    Για να πάψει η Βουλή να ταυτίζεται στην συνείδησή μας με ένα μπ...., αδικώντας παράλληλα τις νόμιμες φορολογούμενες επιχειρήσεις των οίκων ανοχής αλλά και τις εργαζόμενες σε αυτούς, απλά απομακρύνουμε τις πολτικές πόρνες από αυτό. Τις ψυχικές, ηθικές πόρνες, τις πραγματικές, που αηδιάζουμε να αντικρύζουμε πλέον. Δεν είπε κανείς ότι η πολιτική Ζωή της χώρας μπορεί να στελεχωθεί από Αγίους, δεν υπάρχουν τέτοια όντα πάνω στον πλανήτη, αυτό που έχει σημασία είναι να είναι Πατριώτες, με Αγάπη για την Πατρίδα, και να έχουν καλή πρόθεση. Τότε και τα λάθη διορθώνονται, οι παραλείψεις συγχωρούνται, και δεν θα έχει κανείς μας λόγο να είναι αγανακτισμένος.

    Να μην υπάρχει δόλος, κάτι που δυστυχώς περισσεύει στους κυβερνώντες τους σημερινούς, αλλά και των τελευταίων δεκαετιών. Είναι οδυνηρό, αλλά ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει πια, είναι τόσα τα λάθη, με τόσο εγκληματικές για το Έθνος μας συνέπειες, που δεν μπορεί να είναι συμπτώσεις. Δεν είναι συμπτώσεις, είναι εσκεμμένη Προδοσία, αποτέλεσμα των πράξεων πολλών εξ αυτών, αλλά και των παραλείψεων και της αδιαφορίας των υπολοίπων.

    Δεν υπάρχουν λόγια πια, να απαριθμήσουμε τις τραγωδίες που μας έχουν επιφέρει, αυτές που επιτρέψαμε, χωρίς όμως να έχουμε γνώση των προθέσεων και των πραγματικών τους πράξεων. Μιλάνε πολλοί για τσουνάμι των αγανακτισμένων, όμως αρνούνται να δουν ότι μέχρι στιγμής πρόκειται για μια ατελείωτη λαοθάλασσα αγανακτισμένων, ανησυχητικά ήρεμων. Το τσουνάμι θα το καταλάβουν όταν έρθει η ώρα του. Εκτός από εκείνους που θα προλάβουν στο μεταξύ να φύγουν οικειοθελώς, σταματώντας το κακό με όποιο τρόπο μπορούν.

    Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν μας περιμένουν καλές μέρες, το σύστημα δεν θα ξεκολλήσει εύκολα από πάνω μας, έχει και την παγκόσμια Λερναία Ύδρα να το υποστηρίζει. Καλό είναι να το γνωρίζουμε αυτό, γιατί η υπερβολική ίσως αισιοδοξία που μας δίνει η αίσθηση της ενότητας των σπουδαίων πρόσφατων συγκεντρώσεων, δεν πρέπει να αποβεί εις βάρος μας, οι γύπες πάντα καραδοκούν, και καλό είναι εκτός από αγανακτισμένοι να δούμε με ποιο τρόπο θα καταφέρουμε να γίνουμε συνειδητοποιημένοι, με τρόπο, στόχο, όραμα και στρατηγική. Εύχομαι να έχουμε Δύναμη και Προσοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακρίτας

    Δεν μπορώ να διαφωνήσω σε τίποτα απο όσα ανέφερες,δυστυχώς.

    Εγώ θα συμπληρώσω και κάτι ακόμη,αν πρίν δύο χρόνια η κυβέρνηση παραχωρούσε κάποιο νησί δεν θα κουνιόταν φύλο,ενώ αν έκοβε κάποιο επίδομα απο εργαζόμενους σε κάποια ΔΕΚΟ θα χαλούσε ο κόσμος.

    Τώρα όμως,τα αντανακλαστικά και η αγωνιστικότητα του κόσμου ομολογώ ότι με εξέπληξαν,είναι ένα πρώτο βήμα τουλάχιστον.

    Προσωπικά με εντυπωσίασε το γεγονός ότι 70-80 χρονών άνθρωποι διαδήλωσαν για πρώτη φορά στη ζωή τους,και κάποιοι άλλοι είχαν να το κάνουν απο το 74,όπως και να το κάνουμε είναι εντυπωσιακό.

    Ίσως έτσι περάσει στη νοοτροπία του κόσμου η δραστηριοποίηση για υγιή και πάνω απ'όλα ακομμάτιστη αγωνιστικότητα.

    Ένα καλό που προκάλεσε η κρίση αυτή είναι ότι πλέον όλοι κατάλαβαν πως:
    1)όταν δεν έχει ο διπλανός μου κάποια στιγμή δεν θα έχω και εγώ
    2)τα ταμεία του κράτους δεν είναι ένα απύθμενο πηγάδι
    3)πρέπει να λειτουργούμε με βάση το συλογικό συμφέρον
    4)η αντίληψη ότι η ανοχή στη διαφθορά και την αυθαιρεσία οδηγεί σε καταστροφή
    5)ο υπερκαταναλωτισμός οδηγεί σε πολύ αρνητικά αποτελέσματα

    Είναι πάρα πολλά,είμαι βέβαιος ότι απο αυτή την ιστορία θα βγούμε κερδισμένοι στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να μην σε εντυπωσιάζει τίποτα:

    "Αύριο -αυτοί που τώρα μας χειροκροτάνε- καθώς θα μας κρεμούν στο τσιγκέλι θα στέκονται και θα κοιτούν σιωπηλοί" διαχρονικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.