23/11/11

Γερμανία: Απέτυχε η δημοπράτηση 6 δισ. ομολόγων, άναυδες οι αγορές

Στη νευρικότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές χρήματος απέδωσε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της Γερμανίας την αποτυχία πλήρους διάθεσης δεκαετών ομολόγων που δημοπράτησε.
Ο Οργανισμός διακράτησε τίτλους αξίας 2,356 δισ. ευρώ από τη συγκεκριμένη έκδοση, ενώ διέθεσε 3,644 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 1,98%. Αρχικώς το Βερολίνο στόχευε στην άντληση ποσού 6 δισ. ευρώ. Το επίπεδο διακράτησης είναι περίπου διπλάσιο του συνήθους, που κυμαίνεται περί το 20% της έκδοσης, ανέφερε εκπρόσωπος του.

Το αποτέλεσμα της σημερινής δημοπρασίας και η χαμηλή ζήτηση των γερμανικών ομολόγων “αντικατοπτρίζει το ιδιαίτερα νευρικό περιβάλλον των αγορών", ανακοίνωσε ο Οργανισμός, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το γεγονός αυτό δεν θα προκαλέσει προβλήματα αναχρηματοδότησης του γερμανικού χρέους.

"Αναφορικά με την ποσόστωση (ομολόγων) που διακρατήθηκε, ο επιθυμητός συνολικός όγκος θα επιτευχθεί μέσω πωλήσεων στη δευτερογενή αγορά", καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κριτική γερμανικής αντιπολίτευσης κατά Μέρκελ για τα ευρωομόλογα

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ηγετικό στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία η οποία τάσσεται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων, επέκρινε σήμερα την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για τη στάση της στο θέμα.

«Παίζετε με τη φωτιά», είπε ο Γκάμπριελ μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Μπούντεσταγκ αναφερόμενος στην απόρριψη της ιδέας από την Μέρκελ.

Η καγκελάριος χαρακτήρισε «απρόσφορη» την έκδοση της Πράσινης Βίβλου για τα ευρωομόλογα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή νωρίτερα, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της ότι η εμπιστοσύνη των αγορών μπορεί να ανακτηθεί με την αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ ώστε να επιβληθεί περισσότερη δημοσιονομική πειθαρχία στα κράτη που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους ή προβαίνουν σε υπέρμετρες δαπάνες.

Η Μέρκελ επανέλαβε επίσης ότι θέλει να επιβληθεί φόρος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές στην ΕΕ. «Είναι απογοητευτικό το ότι για άλλη μια φορά εφέτος δεν επιτύχαμε μια παγκόσμια συμφωνία ότι αυτός ο φόρος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές θα αποτελούσε την ορθή αντίδραση», είπε νωρίτερα, υποσχόμενη πως «θα συνεχίσουμε να συζητάμε εντατικά» την πρόταση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 σχόλια:

  1. Φιλοι γκεγμανοι .
    Παρτε : μουουου! μουουου! μουουου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δούμε τώρα ποιός θα γελάει εις βάρος ποιανού.
    Εμ, "κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον...".
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι έτσι τα πράγματα τέκνα μου: διαβάστε λίγο για τον καινούργιο παγκόσμιο μηχανισμό ρευστότητας και θα καταλάβετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Η Μέρκελ επανέλαβε επίσης ότι θέλει να επιβληθεί φόρος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές στην ΕΕ." Τους "΄λορδους" στο Λονδινο τους ρωτησε;Εδω περα διατεινονται οτι ενας τετοιος φορος θα τους κατστρεψει το Σιτυ (απο την αλλη βεβαια οι "λορδοι" "ποιουν την νησσαν" για την αναξελεγκτη απληστια του Σιτυ (μια απο τις αιτιες τις κρισης) και για το γεγονος οτι ενενργα στοιχηματισει στην διαλυση τηε ευρωζωνης και σρτην δικη μας χρεωκοπια για να μην ξεχνομαστε.....Πρψσοπικα πιστευω οτι οι ¨λορδοι" θα προτιμουυσαν να αναστησουν τον Λορδο Χαρρις τον βομβαρδειστη και να τον ξαμολυσουν να κανει`σε ολητην Γερμανια οτι εκανε στην Δρεσδη παρα αν πληρωσουν τον τραπεζικο φορο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.