11/11/11

Τουρκικές εκκλήσεις ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΓΙΣ για το ΡΚΚ

Λιάνα Μυστακίδου

Ο Τούρκος υπουργός επικρατείας  και αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε κ. Εγκεμέν Μπαγίς, σε ομιλία του στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο των Βρυξελών , ζήτησε βοήθεια για την πάταξη της «τρομοκρατίας» του ΡΚΚ.  Η ημερίδα είχε ως θέμα «Η Τουρκία στην Ευρώπη» και ο Μπαγίς αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στην τρομοκρατία.

Ειδικότερα είπε: «Το ΡΚΚ πυροβολεί τους πολίτες μας, αλλά, σκοτώνει και τους Ευρωπαίους με τα ναρκωτικά. Γιατί η οργάνωση αυτή ελέγχει πλήρως το δίκτυο διακίνησης  ναρκωτικών και  λαθρομεταναστών στην Ευρώπη. Πρέπει να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι μας ότι η ασφάλεια των Βρυξελών αρχίζει από το Μπάτμαν, των Παρισίων από το Ντιγιαρμπακίρ και του Βερολίνου από το Σιρνάκ. Η  τρομοκρατία είτε είναι του ΡΚΚ, είτε είναι της Αλ Κάιντα είναι πολύ κακό πράγμα».

Τόνισε, επίσης, ότι οι Ευρωπαίοι φοβούνται την ένταξη της Τουρκίας,  γιατί θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στην Ένωση και θα τους επισκιάσει.

Όσον αφορά την Κύπρο, ισχυρίστηκε ότι «εάν η Air France, η  British Airways και η Lufthansa αρχίζουν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Ερτζάν των Κατεχομένων, τότε η Άγκυρα θα ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της στους  Ελληνοκυπρίους».

Ο κ. Μπαγίς επιμένει στην πάγια τακτική της Άγκυρας να δημιουργεί με την επιμονή της τετελεσμένα έστω και αν αυτά  στερούνται νομιμότητας.

Από την έκκληση του κ. Μπαγίς προκύπτει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της και με την υποστήριξη των ΗΠΑ τους άνδρες του ΡΚΚ.

Φαίνεται ότι η ρήξη των σχέσεών της με το Ισραήλ δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στον τομέα των πληροφοριών.

Αλλά, οι λεονταρισμοί του κ. Ερντογάν προκαλούν και άλλο πονοκέφαλο στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες επτά  μέλη του Κογκρέσου έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο Ομπάμα με την οποία του ζητούν να σταματήσει την πώληση τριών Super Cobra στην Τουρκία, λόγω της επιθετικής πολιτικής που ακολουθεί έναντι των γειτόνων της , δηλαδή του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου. 
http://www.elzoni.gr/html/ent/469/ent.15469.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.