19/11/11

Δωρεά οργάνων από τον εκλιπόντα πρεσβευτή της Κούβας στην Ελλάδα

Ο Πράντο Γκαρσία Λουίς, πρεσβευτής της Κούβας στην Ελλάδα μ ετο θάνατό του έστειλε ένα μήνυμα ζωής αλλά και αγάπης...για την πατρίδα μας. Μετά τον ξαφνικό θάνατό του η οικογένειά του ενημέρωσε ότι θέλουν να προσφέρουν τα όργανά του.
 
Κατέληξε το απόγευμα της Παρασκευής στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα Πράντο Γκαρσία Λουίς. Ο άτυχος διπλωμάτης νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες αφού τη Δευτέρα υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία.


Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε την οικογένειά του, η οποία ωστόσο παρά τον αιφνίδιο χαμό του  56χρονου άνδρα, επιδεικνύοντας τεράστιο μεγαλείο και δύναμη ψυχής,  ενημέρωσε αμέσως τους υπεύθυνους της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλευόταν ότι προτίθενται να προσφέρουν τα όργανά του.

Η κινητοποίηση των γιατρών του νοσοκομείου και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) ήταν άμεση. Το επόμενο 24ωρο θα αποσαφηνιστεί ποια «δώρα» ζωής θα χαρίσει ο εκλιπών σε Έλληνες ασθενείς που βρίσκονται στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.
 «Η οικογένεια του Πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα, Πράντο Γκαρσία Λουΐς, έδωσε σήμερα μια ευκαιρία ζωής σε πολλούς συνανθρώπους μας. Η προσφορά της οικογένειας του Πρέσβη φανερώνει περίτρανα ότι η αγάπη και η ανθρωπιά δεν γνωρίζουν από προκαταλήψεις και σύνορα» δήλωσε με αφορμή το γεγονός ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, εκφράζοντας προσωπικά τις θερμές ευχαριστίες του προς την οικογένεια του Κουβανού πρέσβη «για το ανεκτίμητο δώρο τους».

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέξης Τσίπρας.
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.