19/11/11

Μια αμερικανική υπερηχητική βόμβα μπορεί να χτυπήσει οποιοδήποτε στόχο στη Γη μέσα σε μια ώρα

της Audrey Duperron
Το Πεντάγωνο δοκίμασε την Πέμπτη μια υπερηχητική ιπτάμενη βόμβα ή «Advanced Hypersonic Weapon (AHW)» που  έστειλε σε στόχο στην Ατόλη Kwajalein στις Νήσους Μάρσαλ, 4.000 χλμ νοτιοδυτικά της Χαβάης. Το ανακοινωθέν δεν διευκρινίζει σε ποια ταχύτητα έφτασε το σκάφος, αλλά οι υπερβολικές ταχύτητες είναι αυτές που ξεπερνούν Μαχ 5 (Mach 5), ήτοι 5 φορές την ταχύτητα του ήχου, δηλαδή 6.000
χιλιόμετρα ανά ώρα.
Αυτό το όπλο θα έδινε επομένως την δυνατότητα στον αμερικανικό στρατό να χτυπήσει οποιοδήποτε στόχο, ανεξάρτητα από το γεωγραφικό στίγμα του στον πλανήτη σε λιγότερο από μία ώρα. Και σε αντίθεση με τους βαλλιστικούς πυραύλους, ελέγχεται η τροχιά του.
Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, το Πεντάγωνο είχε δοκιμασεί ένα άλλο όπλο, το Falcon HTV-2, ένα υπερηχητικό μη επανδρομένο αεροπλάνο, που μπορεί να φτάσει Μαχ 20 (20 φορές την ταχύτητα του ήχου). Όμως, το σκάφος συνετρίβη στον Ειρηνικό, και οι επιστήμονες έχασαν την επαφή μαζί του περίπου μισή ώρα μετά την εκτόξευση. Αυτό το UAV έπρεπε να θέσει το Σίδνεϊ μια ώρα από το Λονδίνο.




16 σχόλια:

  1. Άλλο ένα όπλο που δείχνει την αδυναμία των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ εξειδικεύονται σε όπλα που χτυπάνε ένα συγκεκριμένο στόχο με μεγάλη ακρίβεια.

    Οι εχθροί τους εξειδικεύονται στα όπλα μαζικής καταστροφής. Λένε ας χάσουμε και 1.000 δικούς μας αρκεί να σκοτώσουμε 10.000 από τους άλλους, δεν μας ενδιαφέρουν οι άμαχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Dimitris D
    Που την βλέπεις την αδυναμία;
    Η ανάρτηση αφορά ένα νέο προωθητικό μέσο μεταφοράς βόμβας η "κεφαλής" που μπορεί να είναι συμβατική, πυρηνική, χημική, η βιολογική, επομένως και μαζικής καταστροφής. Απ' όλα έχει ο μπαξές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόκειται για τους λεγόμενους SCRUM JET ENGΙNE, που αντί να μεταφέρουν το απαραίτητο οξυγόνο για την καύση του καυσίμου, χρησημοποιούν τον αέρα της ατμόσφαιρας γι'αυτό το σκοπό. ΜΟΝΟ που για να λειτουργήσει αυτός ο μηχανισμός χρειάζεται πολυ υψηλή πίεση εκεί στην είσοδο του κινητήρα, πράγμα το οποίο επιτυγχάνεται με την ανύψωση του πυραύλου πρώτα σε μεγάλο υψόμετρο (στάδιο 1 στην εικόνα) μετά αφήνεται να πέσει σε ελευθερη πτώση (σταδιο 2) ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη πίεση αέρα στην είσοδο του αεραγωγού του πυραύλου και να γίνει η ανάφλεξη του καυσίμου (υδρογόνου) για να επιτευχθεί η ταχύτητα των αναφερόμενων ΜΑΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπερηχιτικός
    Ευθύγραμμης
    Ροής
    Αεριωθούμενος
    Κινητήρας

    ΥΕΡΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να περιμένουμε καλύτερα να το δούμε στην πράξη,γιατί οι Αμερικανοί όλο διαφήμιση,αόρατα αεροπλάνα,απάτσι που δεν πέφτουν αλλά τελικά πέφτουν,αεροπλανοφόρα απλησίαστα που αναδύοντε τελικά μπροστά τους Κινεζικά υποβρύχια,έξυπνες βόμβες που πέφτουν στο γάμο του Καραγκιόζη και άλλα πολλά.

    Δεν λέω ότι δεν έχουν καλά οπλικά συστήματα,αλλά απο αυτά που προπαγανδίζουν οι Αμερικανοί μέχρι την πραγματικότητα υπάρχει μια σεβαστή απόσταση,νομίζω ότι ο Κριστιάν θα συμφωνήσει σε αυτό,το στομάχι του δεν σηκώνει την προπαγάνδα αμάσητη απο ότι μας έχει δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ george
    Ευχαριστώ για τις ενδιαφέρουσες τεχνικές διευκρινήσεις.

    @ Χρήστο Χατζησαββίδη
    Ο σκοπός της ανάρτησης φυσικά και δεν είναι η διαφήμιση αμερικανικών οπλικών συστημάτων –μακάρι να ήταν για κάτι το ελληνικό-, υπάρχουν άλλα ιστολόγια και έντυπα για αυτό. Να περιμένουμε η όχι, εγώ –όπως οι περισσότεροι- είμαι απλώς θεατής των εξελίξεων.
    Αποτυχίες προφανώς και υπάρχουν, άλλωστε το αναφέρει αυτό το μικρό άρθρο. Ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται.
    Αυτό που τρομάζει είναι η αντίληψη που κρύβεται πίσω από αυτές τις νέες πολεμικές τεχνικές, γιατί τα συστήματα αυτά για άμυνα δεν είναι. Μιλάμε για πόλεμο με μηδέν θύμα από τη πλευρά του επιτεθειμένου, και από το σπίτι του!
    Πρόσφατο παράδειγμα (;), ο πόλεμος στη Λιβύη όπου το ΝΑΤΟ διατυμπανίζει ότι δεν είχαν κανένα ανθρώπινο θύμα στις τάξεις του. Πολλές από τις επιθέσεις έγιναν με μη επανδρωμένα αεροπλάνα, όπως αυτή που αποτέλειωσε τον Καντάφι (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/10/blog-post_7847.html#.TsfQXrIf6pU). Τώρα τελειοποιούν την «μέθοδο» και τα εργαλεία, ούτε βάση στη Σικελία θα χρειαστεί, όλα από το σπίτι τους και σχεδόν ακέραια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κριστιάν

    Δεν ήθελα να πώ κάτι τέτοιο,λάθος κατάλαβες,στα υπόλοιπα συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και εμείς στα όπλα μαζικής καταστροφής έχουμε στραφεί.
    Δύο από τα υπερόπλα μας: Παπανδρέου, Βενιζέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα πρέπει να έχει κοστίσει πολύ η επένδυση αυτή και μάλιστα μέσα σε τέτοια οικονομική κρίση..
    Πριν δύο χρόνια, ο πρόεδρος Ομπάμα έκανε εκστρατεία κατά των πυρηνικών όπλων όμως. Ερχόταν φαίνεται το πιό σύγχρονο σύστημα. Να δούμε πότε και πώς θα εγκαινιαστεί
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με ολο το σεβασμο αλλα σ΄ολη τη ιστορια ο σκοπος των οπλικων συστηματων ηταν να μεγιστοποιησουν τις απωλειες του αντιπαλου και να ελαχιστοποησουν τις απωλειες του χρηστη.Π.χ. υγρον πυρ. κανονια, ππλυβολα κτλ. Απο την αλλη για να εξομολογηθω την αμαρτια μου θα ηθελα και εμεις να παραγουμε μερικα οπλα της προκοπης
    @r+w τα "οπλικα συστηματα" που αναφερεις ειναι μαζικης ΑΥΤΟ-καταστροφης και καθως προκαλουν απωλειες αποκλειστικα και μονο στους χρηστες τους μαλλον δεν καλυπτουν τα κριτηρια που αναφερα πριν.Επισης μπορω να προσθεσω και τον "πυραυλο" Καραμανλης Β!; Σε περιπτωση που προσβαλω καποιον ας αφαιρεθει το το ανωτερω αποσπασμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Χρήστο καλημέρα
    "ο σκοπος των οπλικών συστηματων ηταν να μεγιστοποιησουν τις απωλειες του αντιπαλου και να ελαχιστοποησουν τις απωλειες του χρήστη", έχεις δίκιο, πλην όμως όλα αυτά που αναφέρεις εμφανίζονταν και ήταν ορατά στα πεδία των μαχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κριστιαν καλημερα και`σες σενα! παντα υπηρxε η ταση για οπλα` ολοενα κΑΙ μεγαλυτερης εμβελιας π.χ. ας συγκριμουμε τους V-2 με τους Cruise εκ τοων οπο κανεις δεν εμφανιζονταν στο πεδιο τηε μαχης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αχ Χρήστο, αυτοί οι Γερμανοί πάλι χάλασαν τη συνταγή, το είχα ξεχάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μα αυτη δεν ειναι κατα βαθος το μονο που ξερουν να κανουν οι Γερμανοι δηλαδη να καταστρεφουν η κανω λαθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οντως αβλεψια μου που δεν αναφερθηκα στην "πολιτιστικη συνεισφορα"¨των "αγαπητων" μας γειτονων "Mea culpa" και ελπιζω να συνχωρεθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.