23/11/11

Κύπρος: Μέσα Δεκεμβρίου τα αποτελέσματα για το φυσικό αέριο

Σε δηλώσεις της, η υπουργός Εμπορίου της Κύπρου, Πραξούλα Αντωνιάδου, διευκρίνισε πως στην πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη, τα αποθέματα θα καλύπτουν τις ανάγκες της Κύπρου για τα επόμενα 90 χρόνια από μία μόνο γεώτρηση σε ένα τεμάχιο.

Στα μέσα Δεκεμβρίου το τρυπάνι της Νoble στο οικόπεδο «Αφροδίτη» θα φθάσει στο στοχευόμενο βάθος και θα μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα κατά 100% σχετικά με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, ανέφερε η υπουργός Εμπορίου της Κύπρου, Πραξούλα Αντωνιάδου.
Σε δηλώσεις της στο ΡΙΚ, η κ. Αντωνιάδου διευκρίνισε πως στην πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη, τα αποθέματα θα καλύπτουν τις ανάγκες της Κύπρου για τα επόμενα 90 χρόνια από μία μόνο γεώτρηση σε ένα τεμάχιο.
Οι προσδοκίες και οι πιθανότητες, ανέφερε, είναι μεγάλες και μπορεί να αλλάξουν ριζικά το μέλλον και την προοπτική αυτού του τόπου.
Αναφορικά με το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων, η υπουργός Εμπορίου είπε ότι η προετοιμασία των εγγράφων θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του χρόνου και σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

3 σχόλια:

  1. >>θα μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα κατά 100%<<
    http://www.youtube.com/watch?v=lmxhx_5pGck&feature=grec_index

    Ο συναγωνισμός τού optimism bias μεταξύ μιάς ανώνυμης κυβερνητικής πηγής και μιας επώνυμης υπουργικής πηγής.

    Κρίσιμες οι στιγμές για τον Ελληνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρωσικός πολυφασματικός δορυφόρος, πιθανότητα τύπου Condor, (o πρώτος εκτοξεύθηκε το 2008 και “σκανάρει” περιοχές με υψηλού ενδιαφέροντος γεωλογικά στοιχεία) πρόκειται να περάσει αύριο επάνω από την Ανατολική Μεσόγειο, με εστιασμένους τους φακούς του στην Κρήτη.

    Στόχος: Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης για τα οποία ήδη η Ρωσία έχει καταθέσει επίσημα το ενδιαφέρον της για να προχωρήσει σε έρευνας στο υπουργείο ΠΕΚΑ.


    Ήδη βρίσκεται στην Κρήτη ρωσική ομάδα της Ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος, η οποία θα λαμβάνει στοιχεία βαθμονόμησης και υποβοήθησης της ακρίβειας των στοιχείων που θα μεταδώσει ο δορυφόρος.


    Ολόκληρη η περιοχή νότια της Κρήτης μέχρι την βορειοαφρικανικήακτή και νοτιοανατολικά μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ θα “κοπεί” σε τομείς ανάλογα με το ενδιαφέρον των ευρημάτων και εν συνεχεία θα εντοπιστούν και θα αναλυθούν τα σημεία που παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

    H Mόσχα δείχνει διατεθειμένη να μην μείνει σε καμία περίπτωση έξω από το “πάρτι υδρογοναθράκων” της Α.Μεσογείου…

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρήτη: Σεισμός 5,1 Ρίχτερ νότια του Ηρακλείου!

    Ο σεισμός έγινε στις 14.17 και ταρακούνησε τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου...

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατεγράφει στις 14:17 στην θαλάσσια περιοχή Νότια της Κρήτης, μεταξύ του Τυμπακίου και της Ιεράπετρας.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση 97 χιλιομέτρων Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου ή 118 χιλιομέτρων Νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας και το εστιακό του βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

    Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σεισμολογικό ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 5,5 Ρίχτερ και επίκεντρο 137 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου.

    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=107973&catid=6

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.