23/11/11

Αντί να τους βάζουμε φυλακή, τους κάνουμε πρωθυπουργούς!

Ο Κ.Σημίτης (για να κρύψει 2,8 δισ. € ) μας χρέωσε με 16 δισ. στην Goldman Sachs!
Στα 16 δισ. ευρώ θα ανέλθει για την Ελλάδα το τελικό κόστος του περιβόητου swap της Goldman Sachs, που έλαβε χώρα επί κυβερνήσεως Σημίτη το 2001 με στόχο να κρύψει χρέος 2,8 δισ. ευρώ.
Στον ισολογισμό για το έτος 2010, που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, αναφέρεται ότι τη συγκεκριμένη χρονιά «το εκτός αγοράς» swap πρόσθεσε στο χρέος 5,2 δισ. ευρώ. Ηταν η χρονιά που το ποσό καταγράφηκε επίσημα στο χρέος, ύστερα από πιέσεις που άσκησαν η Eurostat και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αν στο ποσόν αυτό προσθέσουμε και τους τόκους (περίπου 300.000.000 ετησίως έως το 2037), το σύνολο του κόστους που θα καταβάλει η χώρα για το swap θα ανέλθει στα 16 δισ., δηλαδή όσο κοστίζουν περίπου οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων για έναν χρόνο.
Ποιος νοιάζεται γι’ αυτά τα 16 δισ. ευρώ, όταν το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2011 θα φτάσει στα 364 δισ. ευρώ, θα μπορούσε να ήταν ένα ρητορικό ερώτημα. Το συνολικό χρέος περικλείει εντός του πολλά από τα ανομήματα της Μεταπολίτευσης και ένα μεγάλο κομμάτι του ορθώνεται σήμερα περήφανο, υπό τη μορφή πολυτελών κατοικιών στα βουνά γύρω από το λεκανοπέδιο της Αττικής.
Η Goldman Sachs σε ένα και μόνο βράδυ από εκείνο το swap κέρδισε 400.000.000 ευρώ ντροπιάζοντας μια χώρα της Ευρώπης, της οποίας εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη. Το περίεργο και αξιοσημείωτο είναι ότι για πολλά χρόνια μετά το 2001 (που έγινε το swap) η αμερικανική τράπεζα είχε προνομιακή πρόσβαση έως το 2010 σε γραφεία υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Το αστείο είναι ότι σήμερα πολλοί από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ κάνουν ότι ποτέ δεν άκουσαν για την Goldman Sachs, ο αντιπρόσωπος της οποίας στην Ελλάδα άνοιγε με το «έτσι θέλω» τα υπουργικά γραφεία διακόπτοντας συσκέψεις ή οτιδήποτε άλλο. Οι Έλληνες υπουργοί (δίκην Φιλιππινέζας) χαμογελούσαν αμήχανα και συνεργάζονταν με τον τραπεζίτη επικυρίαρχο, που έκανε το κουμάντο. Ο αέρας της Goldman Sachs κόπηκε το 2010, όταν η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς άρχισε να ερευνά το θέμα, μια εξέλιξη που τότε τρόμαξε αρκετούς από «τους κυρίους με τα λευκά κολάρα» στην Ελλάδα.
Πολλοί θα ήθελαν να ξεχαστεί εκείνο το swap που μετέτρεψε την Ελλάδα σε αφρικανική χώρα, το οποίο ήταν και προάγγελος της απώλειας εθνικής κυριαρχίας που έφερε στη χώρα το Μνημόνιο.
Αυτό που ήταν εξοργιστικό και έξω από κάθε λογική ήταν η προμήθεια των 400.000.000 ευρώ που αποκόμισε σε μια νύχτα η Goldman Sachs. Αν αυτό συνέβαινε σε μιαν άλλη χώρα της Δύσης, η Goldman Sachs θα έμπαινε σε μαύρη λίστα και δεν θα έκανε ξανά δουλειά εκεί. Στην Ιταλία πριν από αρκετά χρόνια όταν μια παρόμοια αμφισβητήσιμη κίνηση έγινε από την Credit Suisse τής απαγορεύτηκε η είσοδος στο υπουργείο Οικονομικών για τρία χρόνια. Στην Ελλάδα συνέβη ακριβώς το αντίθετο· και τεράστια προμήθεια πληρώθηκε και οι πόρτες μας κατόπιν ήταν ορθάνοιχτες για να κάνουν τις δουλειές τους με το αζημίωτο οι άνθρωποι της Goldman Sachs.
Ειρήσθω εν παρόδω, τεράστιες προμήθειες συνεχίζουν και σήμερα να δίνονται στις τράπεζες, για διάφορες δουλειές. Χαρακτηριστικά, το 2010 οι προμήθειες προς τα πιστωτικά ιδρύματα, με βάση τα επίσημα στοιχεία, ανήλθαν στα 246.000.000 ευρώ έναντι προϋπολογισμένου στόχου 100.000.000 ευρώ.
Στην ίδια πάντως κατεύθυνση (δηλαδή της υπερχρέωσης των επόμενων γενεών) ήταν εκτός του συγκεκριμένου swap και οι μέθοδοι των τιτλοποιήσεων που εφάρμοζε η κυβέρνηση Σημίτη. Παρουσιάζοντας τις τιτλοποιήσεις σαν πανάκεια προεισπράττονταν έσοδα από τα λαϊκά λαχεία, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κ.λπ. Σήμερα, στον καιρό της φοβερής κρίσης, τα έσοδα λείπουν από τους συγκεκριμένους φορείς, καθώς είναι υποθηκευμένα για πολλά χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι να καταβάλλει στους φορείς αυτούς κονδύλια ο Προϋπολογισμός, τα οποία προέρχονται από δανεισμό. Οι τιτλοποιήσεις «είχαν καταγγελθεί» από τη Νέα Δημοκρατία πριν από το 2004, η οποία μετά προσπάθησε και η ίδια να τις εφαρμόσει, ώσπου τις πάγωσε οριστικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δ.Γ. Παπαδοκωστόπουλος στην “Δημοκρατία”

44 σχόλια:

  1. Υπάρχει ως δεδομένο ένα παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα το οποίο έχει όφελος να "παίζει" μαζί σου και θα το κάνει θες δεν θες. Το πρόβλημα λοιπόν είναι ο Παπαδήμος; Αντίθετα, είναι το καλύτερο εργαλείο για να αντιμετωπίσει σε ανώτερο επίπεδο αυτά τα ζητήματα. Το πρόβλημα είναι ότι μετά τον Παπαδήμο υπάρχει το χάος: ούτε στρατηγικός σχεδιασμός, ούτε σοβαρότητα, ούτε ενέργειες για την πραγματική οικονομία. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι ψάχνουν ένα πολυεργαλείο ενώ θα έπρεπε να ψάχνουν πολλά εξειδικευμένα εργαλεία. Τα μπρελόκ swiss army είναι πολύ καλά για μια εξόρμηση προσκόπων: ένα εργοστάσιο χρειάζεται έναν καμβά από πολλά εξειδικευμένα εργαλεία heavy duty, το καθένα καλύτερο στο είδος του. Εκτός και αν σημασία έχει κυρίως να μπορεί και ένας ηλίθιος να χειριστεί το εργαλείο, συνεπώς γιαυτό κάποιοι συνεχίζουν να ψάχνουν για μπρελόκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακόντα
    το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό με κανέναν.
    Το πρόβλημα είναι ότι κάποια άτομα, σε μια δεδομένη στιγμή, έπραξαν έτσι που επιβάρυναν το φορτίο που έχει στις πλάτες του ο ελληνικός λαός κατά κάποια δισεκατομμύρια ευρώ.
    Και το πρόβλημα γίνεται ακόμα χειρότερο, επειδή αντί να ζητηθεί ο λόγος από τους ενόχους και να σαπίσουν στη φυλακή, τους κάναμε πρωθυπουργούς.
    Έτσι απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελεγχεις τα ΜΜΕ, ελέγχεις το παιχνιδι. Κατι ηξερε και ο γαλατάς του ΛΑΟΣ. Κάνεις με ενα μεσο το ασπρο μαυρο. Επιστημονες οι ανθρωποι (Tavistock γαρ). Να γιατι αντι να ειναι φυλακή οι κύριοι αυτοί, τιμώνται!!! Οποία παρακμή.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. skal, από ποιόν να ζητηθεί; Το λέει ξεκάθαρα και το άρθρο "Οι τιτλοποιήσεις «είχαν καταγγελθεί» από τη Νέα Δημοκρατία πριν από το 2004, η οποία μετά προσπάθησε και η ίδια να τις εφαρμόσει, ώσπου τις πάγωσε οριστικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.". Είναι ουτοπικό να σκεφτόμαστε καν ότι θα ζητηθεί, διότι το σύστημα έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο που δεν υπάρχει κανείς απολύτως να το ζητήσει! Ο Παπαδήμος είναι το τεχνοκρατικό εργαλείο αλλά τότε δεν ήταν ο decision maker! Άλλος ήταν και ο "σοφός Ελληνικός λαός" τον επανεξέλεξε για Πρωθυπουργό μετά το σκάνδαλο τού χρηματιστηρίου! Ας μην μπερδεύουμε τα εργαλεία με τούς χειριστές: ο Παπαδήμος ήταν και είναι το καλύτερο εργαλείο που θα μπορούσε να έχει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τα χρηματοοοικονομικής υφής προβλήματά της. Άλλο όμως αυτό και άλλο να τον θεωρείς decision maker και μάλιστα χωρίς καμία υποστήριξη - και δεν μπορώ να επεκταθώ, νομίζω πως έχω γίνει αρκετά σαφής επί τούτου πρόσφατα.

    Κάνοντας ένα βήμα πίσω και κοιτώντας τη μεγαλύτερη δυνατή εικόνα, μπορούμε να δούμε πώς, τη δεδομένη χρονική στιγμή, θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πατρίδα; Αν εφαρμοστεί το σύνολο τού προγράμματος με τα PSI στο Αγγλικό δίκαιο, η Ελλάδα εντός 2-3 ετών θα εξαγοραστεί πλήρως από αλλοδαπούς -και δεν μιλάω μόνο για εταιρίες τού δημοσίου και real estate αλλά το σύνολο της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας- και θα πάψουμε να υπάρχουμε, τόσο απλά. Το deal είναι τόσο μεγάλο - και δεν είμαι καταστροφολόγος. Ο Βενιζέλος, μυρίζοντας τη μη εφαρμογή τού πρώτου Μνημονίου (ούτε καν έγινε αποδεκτό από το ΣτΕ), προσπάθησε να το πακετάρει με το νέο Μνημόνιο και 180+ για να πάρει την ευθύνη από πάνω του. Ο Σαμαράς συμφώνησε στους στόχους αλλά όχι στο πρόγραμμα, δηλαδή είπε πρακτικά ότι δεν παραχωρώ εθνική κυριαρχία, ήτοι δεν αναγνωρίζω το πρώτο Μνημόνιο και τα μέρη τού δεύτερου Μνημονίου που μας κάνουν προτεκτοράτο, όπως το Αγγλικό δίκαιο. Κάποιος από Ελλάδα (ακούγεται ο Βενιζέλος, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί) ζήτησε από τον Γιούνκερ την έγγραφη δέσμευση Σαμαρά, αφενός για να τον ακυρώσει πολιτικά αλλά αφετέρου -και πάνω απ'όλα- για να πετύχει με αυτή την υπογραφή την de facto αποδοχή και νομιμοποίηση τού συνόλου των Μνημονίων - καταστρέφοντας την πατρίδα μεν αλλά απαλλάσοντας αυτούς που ψήφισαν τα Μνημόνια από την ευθύνη.

    Αν κάποιοι είχαν το φιλότιμο να επιβάλλουν μια εθνική στρατηγική, ο Παπαδήμος θα ήταν το καλύτερο εργαλείο για την εξυπηρέτησή της. Τώρα απλά κάνει αυτό που τού ζήτησαν: την εφαρμογή των καταστροφικών για την πατρίδα αποφάσεων. Οι ένοχοι λοιπόν παραμένουν και τότε και τώρα οι ίδιοι: αυτοί που επιτρέπουν να καταστρέφεται η πατρίδα για να εξυπηρετηθούν οι μικροκομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες κάποιων. Το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν έχει το κίνητρο να πάρει άλλη θέση πλην τής εφαρμογής κάποιου αλλοδαπού σχεδιασμού. Όποιος και να είναι αυτός, είναι καταστροφικός για το έθνος. Όσο για την τιμωρία κάποιου που τον έχει εφαρμόσει στο παρελθόν, απλά κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανακόντα
    επειδή οι πολιτικοί φρόντισαν να προστατέψουν τους εαυτούς τους με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, πρέπει να καταφύγουμε στην άλλη λύση.
    Να ζητούνται ευθύνες από υπηρεσιακούς παράγοντες που υπογράφουν χαρτιά και συμβάσεις που βλάπτουν τη χώρα.
    Όταν φάνε καμιά εικοσαριά χρόνια τραπεζίτες, διευθυντικά στελέχη υπουργείων αξιωματικοί κλπ για παραβάσεις που κάνουν κατόπιν προφορικών εντολών των υπουργών, τότε υπουργοί και πρωθυπουργοί θα βρίσκουν πολύ πιο δύσκολα συνενόχους στο καταστροφικό τους έργο.
    Με άλλα λόγια, θα αναπτυχθεί υπηρεσιακή συνείδηση, που δεν θα μπορεί να την λυγίσει κανένας εγκληματίας πολιτικάντης.
    Στη φυλακή έπρεπε να μπουν οι κύριοι της φωτογραφίας, γιατί ζημίωσαν τη χώρα με δις ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Skal, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν τούς καλύπτει πλήρως. Όσο για τούς υπηρεσιακούς παράγοντες, πολύ σωστά αναφέρεις τα περί προφορικών εντολών, αλλά για να λειτουργήσει αυτή η δημοκρατική λειτουργία προϋποθέτει την πατριωτική λειτουργία τού ΠΣΦΠΕΠΚBΣΕΡ, πράγμα, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, αδύνατον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι εβραίοι στην Ελλάδα δεν μπαίνουν φυλακή, δική τους παράγκα είναι η χώρα ολόκληρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα,αγαπητοί μου skal και anaconda, γιατί, ύστερα απ`όλα αυτά,στο μυαλό μου στριφογυρίζουν διαρκώς τα λόγια του συνθέτη Σπανουδάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οσα χρονια και αν φανε καποιοι τραπεζιτες κλπ απλως θα αντικατασταθουνε απο αλλους που ειναι ηδη ετοιμοι απο τα οικονομικα κλπ κεντρα που τους ετοιμαζουν για σεναρια και εναλλακτικα σεναρια και εφεδρειες στα σεναρια κλπ.Το πακοσμιο συστημα δουλευει μεσω των συγκεκριμμενων και συγκαλυμμενων χρηματο-οικονομικων μεθοδων ,που ειναι πολλαπλοι,για να προχωρησει το σεναριο "σε χρειαζομαι με το αζημειωτο για να διαφθειρεις τους υπολοιπους που θελω να παγιδευσω για να τους εκβιασω οποτε χρειαστει για πολλους αλλους και εντελως διαφορετικους σκοπους.Και το ρεζουμε ειναι να ελεγξω τελικα το συνολο του ανθρωποσυστηματος ,ηθικους και διαφθαρμενους. Η αναζητηση της εξουσιας προεχει και οχι σαν ...αφροδισιακο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. george, μολόγα το: σε τρώει και δεν μπορείς να μη μαμήσεις το διάλογο, έτσι δεν είναι;

    christos, ποιά απ'όλα:
    Βασιλική;
    Γιατί;
    Μακαρονάδα;

    Sterg, κάπως έτσι είναι η κατάσταση με το χρηματοοικονομικό operational planning and control* - το ερώτημα όμως παραμένει: εμείς τί κάνουμε; Θιασώτες τού "είναι μάταιο, αφέσου";
    *http://idbdocs.iadb.org/wsdocs/getdocument.aspx?docnum=35474343
    http://pages.stern.nyu.edu/~igiddy/ABS/moodysabcp.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Anaconda,δεν έχει περάσει πολύς καιρός που είπε σε συνέντευξή του: "ή παίρνουμε τα όπλα ή γονατίζουμε και προσευχόμαστε".
    Φαίνεται πως εμείς επιλέγουμε το δεύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. christos, κάποιοι από εμάς έχουν εδώ και καιρό επιλέξει στην πράξη, για ένα συγκεκριμένο εύρος τού DIMEFIL, το πρώτο.

    Ο καθένας έχει το δικαίωμα τής επιλογής. Αν σε εκφράζει το δεύτερο, δικαίωμά σου να το επιλέξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανακόντα Σε πληρώνουν καλά τουλάχιστον εκεί στο ΚΙΣ;; Ε;
    Γιατί αυτή κι'εσένα αυτή η ευαισθησία σου δεν κρύβεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιώργο
    δεν έσβησα το σχόλιό σου για να ζητήσεις συγνώμη από τον Ανακόντα.
    Δεν θέλω η αδικία να έχει βάση και βήμα στο ιστολόγιό μας, που είναι και δικό σου.
    Τον αδικείς κατάφωρα και πρέπει να επανορθώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Anaconda,φυσικά και δεν με εκφράζει το δεύτερο.Ίσως θα έπρεπε εκείνο το "εμείς" να το είχα βάλει σε εισαγωγικά. Τέλος πάντων το αντικαθιστώ με τη φράση "..πολλοί επιλέγουν το δεύτερο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. george

    εισαι στον κοσμο σου και αδικεις ατομα που μακαρι να μπορουσες να μοιασεις.Συγνωμη george αλλα δεν σε αντεξα διοτι δεν εχεις ιδεα ποσο αδικεις το ατομο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ντάνι Αγιαλόν: «Θέλουμε την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο»
    "Ο κ. Αγιαλόν, που μιλώντας χθες το βράδυ σε Έλληνες δημοσιογράφους, επεσήμανε ότι «όραμά μας, είναι να γίνει η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος».
    "Ο κ. Αγιαλόν, ερωτηθείς σχετικά, επεσήμανε πως σε περίπτωση, που κάποιος απειλήσει τις έρευνες, που θα διεξαχθούν στην περιοχή «θα κάνουμε, αυτό που πρέπει να κάνουμε», όμως, υπογράμμισε πως δεν πιστεύει πως κάποιος θα μπει σε αυτή τη διαδικασία."
    http://www.iefimerida.gr/news/26930/%C2%AB%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%82%C2%BB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ναι ρε george, το βρήκες - πετάξου σε παρακαλώ να μού τα φέρεις...

    Εδώ κανονικά έπρεπε να βάλω "τί αμαρτίες εγώ πληρώνω" τού Κωστόπουλου, αλλά θα ακούσω πάλι γκρίνια - από τα μέλη τού ΠΣΦΠΕΠΚBΣΕΡ επειδή δε βάζω Μάκη, από τη Ρίκα και τον Πιγκουίνο για αυτό τον τύπο τής μουσικής γενικώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αναρωτιέμαι ρε γμτ ο γιαλός είναι στραβός ή εμείς στραβά αρμενίζουμε ;;

    Κρίμα πάντως .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έλα καλέ Φίδη, δεν μπορούμε να πούμε μια κουβέντα, άσε να πέσει και κάτι κάτω πια...... ΟΚ, κάνε το κέφι σου, βάλε όσα γαβ θέλει η ψυχή σου, κινήσου ελεύθερα... Βάλε εσύ Μπουγά στη διαπασών, εγώ θα ακούσω JLo, κι ας τσιρίζουν οι γείτονες. Εκφραζόμαστε - ελεύθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι λε ρε Anaconda; Εγώ ακούω τα πάντα όλα. Από Περπινιάδη μέχρι Black Sabbath κι από Mussorgsky μέχρι Τζίμη Πανούση (και Ταλιούρη κάποτε: "ΩΠΑ ΛΑ ΛΑ, ΩΠΑ ΛΑ ΛΑ, Μ' ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ ΜΙΑ ΞΑΝΘΙΑ")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εντάξει τέκνα μου Ρίκα και Πιγκουίνε - ας μάς ενημερώσουν από τον ΠΣΦΠΕΠΚBΣΕΡ πως δεν θα τούς πειράξει και θα το βάλω.

    Ρίκα, JLo; Με εκπλήσεις! Πες μου πως τα χορεύεις κι'όλας, και θα κανονίσω με τον Πιγκουίνο-Pitbull να βγούμε έξω για να σάς θαυμάσω on stage!

    Πιγκουίνε, αν η Ρίκα δεν ακολουθήσει, δεδομένου τού εύρους των ακουσμάτων σου, μάλλον για κάτι σε ροκ μάς βλέπω - τώρα, αν τύχει και υπάρχει και καμιά ξανθιά εκεί γύρω, τί να σου πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μισό λεπτό κύριοι, εαν το ιστολόγιο αμφισβητεί πως η Ελλάδα είναι παράγκα των Ιουδαίων και των ανθρώπων τους, τότε έχετε δικιο.Αν συμβαίνει αυτό ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ.

    Και ποιόν διάλογο μ@@@σα; Που είπα ψέμματα; Η μήπως γλυκαθήκατε απο τις στρατηγικές συνεργασίες με το Ισραήλ και σας χαλάω το παραμύθι;Με το Ισραήλ στο πλευρό μας θα πάρουμε την πόλη, έτσι;

    Αν είναι έτσι συγγνώμη και δεν ξαναγράφω τίποτα. Να είστε καλά, τεσέτερον ας εν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγώ το μόνο που έγραφα τόσον καιρό εδω μέσα ειναι πως η Ελλάδα πρέπει να κυβερνιέται απο Έλληνες. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι Έλληνες και δεν έχουν θέση ουτε αυτοί όυτε οι μαριονέτες τους να κυβερνούν την Ελλάδα.

    Ακου χάλασα τον διάλογο! ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ. ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΘΙΞΕΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ. ΑΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ, ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ. ΚΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΠΙΣΗΣ.

    ΑΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, ΚΑΙ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. george, μάμησες την κουβέντα γιατί, όπως θα διαπίστωνες από την μέχρι τότε εξέλιξή της, αν πρόσεχες τί ακριβώς είχε ειπωθεί, το συμπέρασμα ήταν πως ούτε οι πολιτικοί ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι σε θέσεις ευθύνης λειτουργούν με αποτελεσματικό τρόπο. Τώρα, αν ισχυρίζεσαι πως όλοι αυτοί είναι του ιδίου θρησκεύματος, τί να πω, θα με αφήσεις άλλη μια φορά χωρίς λόγια.

    ΥΓ. Δεν υπάρχει στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ ή με κάποιο άλλο κράτος. Για να έχεις στρατηγική συνεργασία με οποιονδήποτε θα πρέπει να έχεις εθνική στρατηγική, το οποίο είναι διαγαλαξιακά γνωστό πως δεν υφίσταται στην Ελλάδα. Δεν θεωρώ πως σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι η εθνική στρατηγική ταυτίζεται με τις επιλογές πολιτικής τακτικής κάθε κόμματος γιατί τότε θα ήταν προφανές πως στερείσαι βασικών γνώσεων - και δεν το νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. george
    μαλλον εισαι κολημμενος με την μπαλα.
    Η Ελλαδα αυτη την στιγμη δεν αποτελειται απο αρχαιους ελληνες που προσευχονται στο 12θεο αλλα απο πληθος ομαδων ατομων πολλαπλων προελευσεων που ο ιερος αυτος χωρος εχει αφομιωσει στην ελληνικη παιδεια,
    γλωσσα και φυσικα ,την συνεπεια αυτων,πολιτισμο.Την επανασταση του 1821 την ξεκινησε αυτος που ειχε το ετοιμο στρατευμα,τους αρματωλους, ο αλβανος Αλη πασας
    επειδη κινδυνευαν τα συμφεροντα του απο τους οθωμανους και συνεβαλλαν σε αυτην και δυτικοφιλοι μασσονοι οπως και ανθρωποι του τοτε τσαρου της ρωσσιας.Και την ασπαστηκαν την επανασταση και συμμετειχαν οι κολληγοι των οθωμανων που ειχανε βερεσεδεια με τους οθωμανους λογω της δρασης τους ,οι 'κλεφτες".
    Μετα μετακινηθηκαν εδω ,με τη βια, οι Ποντιοι,2 εκατομμυρια,που ειχανε διαφορετικη νοοτροπια απο τους εξουσιαζοντες την ελλαδα του 20ου αιωνα,και ητανε πιο κοντα στον αληθινο ελληνισμο γιατι δεν ειχανε φθαρει απο το αλβανικο (αρβανιτικο) στοιχειο του τσαμπουκα και του σουβλιστου γουρουνιου στα ...καρβουνα.Και αυτοι αφομοιωθηκαν στην ιερη αυτη περιοχη που εχει δυνατο στοιχειο αφομοιωσης σε οποιον την κατοικησει.Τωρα στους εβραιους και ελληνοεβραιους.Αυτοι κατοικουσαν στον ιερο αυτο χωρο απο το 300 πχ (στις εβραικες πολεις κατευθυνθηκε πρωτα ο Παυλος,Θεσσαλονικη,Καβαλλα κλπ)και ενισχυθηκαν αριθμητικα απο τον 15ο αιωνα απο εβραιους σεφαρντιμ,ατομα εντιμα-θεοκρατικα-φιλησυχα-δημιουργικα,που δωσανε ωθηση μεγαλη στις τοπικες κοινωνιες.Και αυτοι αφομοιωθηκαν,και μετα πολεμησαν για την Πατριδα,σκοτωθηκαν στο αλβανικο μετωπο απο τους πρωτους,επαναστατησαν κατα του κεφαλαιου οπου αυτο εδειχνε τα κιτρινα δοντια του και συνεβαλλαν σαν πρωτοποροι στην δημιουργια των πρωτων αριστερων κινηματων στην ελλαδα,ΚΚΕ κλπ.Πολλοι απο αυτους μεταναστευσαν στον Ισραηλ και οι απογονοι αυτων των ελληνο-εβραιων ειναι αυτοι που σε δυσκολες ελλαδικς στιγμες απλωσαν το χερι βοηθειας σε εμας που παραμενωμε εδω για να φυλαγωμε Θερμοπυλες.Αν δεν ητανε το Ισραηλ η τουρκια θα ειχε επιχειρησει πολλα που τωρα δεν τολμαει γιατι εχει ζωσθει γυρω της με δυναμιτη.Και αυτοι εκει κατω τι λενε ? "το οραμα του Ισραηλ ειναι να καταστησωμε την Ελλαδα Παγκοσμιο ενεργειακο κεντρο και αν η τουρκια εχει αντιθετη γνωμη τοτε υπαρχουν και τα αντιμετρα που θα εφαρμοστουν προς αυτην".Πιστευω να εγινα κατανοητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό που λες, δεν είναι διαφορετικό απο το "μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου.
    Υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια διάχυσης ευθυνών, και αυτό γίνεται κυρίως απο όσους στηρίζουν ακόμα την κακιστοκρατία στην Ελλάδα, που ναι όπως και να το κάνουμε έχει Ιουδαϊκό θρήσκευμα.

    Ο απαίδευτος κακός λαός φταίει λες. οκ.

    Λες "το συμπέρασμα ήταν πως ούτε οι πολιτικοί ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι σε θέσεις ευθύνης λειτουργούν με αποτελεσματικό τρόπο"

    Εγώ μίλησα για το ανώτερο τμήμα της διοικητικής πυραμίδας στην Ελλάδα που αποδείχθηκαν προδότες και ήταν Ιουδαίοι, που λέγονταν Σημίτης, Τσαντ Μινεϊκο ΓΑΠ και άλλοι πολλοί, ΕΊΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και εξακολουθούν να έχουν αποκλειστική πρόσβαση κληρονομικώ δικαίω, σε θέσεις κλειδιά.
    Τώρα αν έχεις κάποιες ιδιαίτερες ευαισθησίες στο άκουσμα αυτης της λέξης, πάω πάσο φίλε. Ο διάλογος Γ@@@ται όταν εξαρχής κάποιοι "φωστήρες" αρνούνται καν να συζητήσουν πτυχές ενός ζητήματος.

    ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΕΤΣΙ, ΩΣΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥΣ, ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΠΡΟΙ, ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ, ΞΑΔΕΛΦΟΙ ΙΟΥΔΑΙΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΙ ΑΦΕΛΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΈΙΤΑ ΤΑ ΠΑΊΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ, ΣΥΓΓΜΩΜΗ ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΑΦΕΛΗΣ.

    ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ, ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΡΟΛΟ ΕΠΑΙΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΣΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΛΑΖΡΑΚΗ(τον κουμπάρο του Ιωαννίδη) ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΠ, ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό που λες, δεν είναι διαφορετικό απο το "μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου.
    Υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια διάχυσης ευθυνών, και αυτό γίνεται κυρίως απο όσους στηρίζουν ακόμα την κακιστοκρατία στην Ελλάδα, που ναι όπως και να το κάνουμε έχει Ιουδαϊκό θρήσκευμα.

    Λες "το συμπέρασμα ήταν πως ούτε οι πολιτικοί ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι σε θέσεις ευθύνης λειτουργούν με αποτελεσματικό τρόπο"

    Εγώ μίλησα για το ανώτερο τμήμα της διοικητικής πυραμίδας στην Ελλάδα που αποδείχθηκαν προδότες και ήταν Ιουδαίοι, που λέγονταν Σημίτης, Τσαντ Μινεϊκο ΓΑΠ και άλλοι πολλοί, ΕΊΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και εξακολουθούν να έχουν αποκλειστική πρόσβαση κληρονομικώ δικαίω, σε θέσεις κλειδιά.
    Τώρα αν έχεις κάποιες ιδιαίτερες ευαισθησίες στο άκουσμα αυτης της λέξης, πάω πάσο φίλε. Ο διάλογος Γ@@@ται όταν εξαρχής κάποιοι "φωστήρες" αρνούνται καν να συζητήσουν πτυχές ενός ζητήματος.

    ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΕΤΣΙ, ΩΣΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥΣ, ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΠΡΟΙ, ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ, ΞΑΔΕΛΦΟΙ ΙΟΥΔΑΙΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΙ ΑΦΕΛΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΈΙΤΑ ΤΑ ΠΑΊΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ, ΣΥΓΓΜΩΜΗ ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΑΦΕΛΗΣ.

    ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ, ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΡΟΛΟ ΕΠΑΙΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΣΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΛΑΖΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΠ, ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 24 Νοεμβρίου 2011 12:17 μ.μ.

    Σε εμενα το απευθυνεις το σχολιακι σου? και αν "ναι" τοτε μαλλον δεν διαβασες το δικο μου η δεν το καταλαβες.Λυπαμαι και μαλλον δεν χρειαζεται εδω μεσα να μιλαμε σοβαρα φανεται και να παραθετωμε και στοιχεια.Σε ποιον απευθυνονται?Θα δω αν θα συνεχισω να μιλαω σοβαρα η θα αρχισω και εγω την πλακα μου με σχολια απο εφημεριδες και τηλεορασεις.Σε λαθος τοπο? Ισως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΤΕΡΓΚ

    Στεργκ-
    λες
    "Η Ελλαδα αυτη την στιγμη δεν αποτελειται απο αρχαιους ελληνες που προσευχονται στο 12θεο αλλα απο πληθος ομαδων ατομων πολλαπλων προελευσεων που ο ιερος αυτος χωρος εχει αφομιωσει στην ελληνικη παιδεια,
    γλωσσα και φυσικα ,την συνεπεια αυτων,πολιτισμο"

    ΑΦΟΥ Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ, ΒΕΒΑΙΑ.

    ΕΓΩ ΠΡΩΤΟΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΑΥΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΔΕΝ ΑΦΟΜΟΙΩΝΟΝΤΑΙ (ΑΦΟΜΟΙΩΝΕΣΤΕ, ΜΟΙΑΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ) ΕΙΣΤΕ ΤΑΛΜΟΥΔΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΡΙΤΟΜΗ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΣΜΙΚΗ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΙΔΙΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑΛΜΟΥΔ ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ.

    "και συνεβαλλαν σαν πρωτοποροι στην δημιουργια των πρωτων αριστερων κινηματων στην ελλαδα,ΚΚΕ κλπ."
    -ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΕΚΕ, ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΕΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ.ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΙΣΗΣ.

    ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΦΟΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ;

    "Αυτοι κατοικουσαν στον ιερο αυτο χωρο απο το 300 πχ (στις εβραικες πολεις κατευθυνθηκε πρωτα ο Παυλος,Θεσσαλονικη,Καβαλλα κλπ)και ενισχυθηκαν αριθμητικα απο τον 15ο αιωνα απο εβραιους σεφαρντιμ,ατομα εντιμα-θεοκρατικα-φιλησυχα-δημιουργικα,που δωσανε ωθηση μεγαλη στις τοπικες κοινωνιες"

    -ΔΗΛΑΔΗ Ο ΟΘΩΜΑΝΟΣ, ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ, ΚΑΤΑΠΙΕΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΡΑΒΒΙΝΟΣ ΣΑΣ ΣΑΛΤΙΕΛ , ΣΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ, ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ "ΑΧΡΕΙΟΥΣ" ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ'ΩΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ;;


    ΕΙΜΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ κ.ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΤΕ.

    ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Blogger Ο/Η sterg είπε...

    24 Νοεμβρίου 2011 12:17 μ.μ.

    ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΟ ΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟ ΦΙΔΙΣΙΟ ΟΝΟΜΑ

    ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. george, μπορεί να υπάρχει βάση σε κάποια απ' αυτά που λές, αλλά το να τα γενικεύεις στο 100% δεν κολλάει. Παντού υπάρχουν και οι μεν και οι δεν. Κάπου είχα διαβάσει ένα πετυχημένο: "Σίγουρα υπάρχουν Εβραίοι διεθνείς τοκογλύφοι και Έλληνες λαμόγια, αλλά το πρόβλημά μας είναι οι διεθνείς τοκογλύφοι και τα λαμόγια και όχι οι Εβραίοι και οι Έλληνες συλλήβδην".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. >>Εγώ μίλησα για το ανώτερο τμήμα της διοικητικής πυραμίδας στην Ελλάδα<<

    "Να ζητούνται ευθύνες από υπηρεσιακούς παράγοντες που υπογράφουν χαρτιά και συμβάσεις που βλάπτουν τη χώρα.
    Όταν φάνε καμιά εικοσαριά χρόνια τραπεζίτες, διευθυντικά στελέχη υπουργείων αξιωματικοί κλπ για παραβάσεις που κάνουν κατόπιν προφορικών εντολών των υπουργών, τότε υπουργοί και πρωθυπουργοί θα βρίσκουν πολύ πιο δύσκολα συνενόχους στο καταστροφικό τους έργο.
    Με άλλα λόγια, θα αναπτυχθεί υπηρεσιακή συνείδηση, που δεν θα μπορεί να την λυγίσει κανένας εγκληματίας πολιτικάντης."
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/11/blog-post_8003.html?showComment=1322030887713#c3849098493438620013

    "Όσο για τούς υπηρεσιακούς παράγοντες, πολύ σωστά αναφέρεις τα περί προφορικών εντολών, αλλά για να λειτουργήσει αυτή η δημοκρατική λειτουργία προϋποθέτει την πατριωτική λειτουργία τού ΠΣΦΠΕΠΚBΣΕΡ, πράγμα, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, αδύνατον."
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/11/blog-post_8003.html?showComment=1322032523263#c7062617359914567260

    Όντως λοιπόν δεν πρόσεξες τί ειπώθηκε γιατί απλά ήθελες να πετάξεις το συμπέρασμά σου για να μαμήσεις την κουβέντα.

    Πλέον τής εσκεμμένης απροσεξίας σου λοιπόν, ας πάμε στο θέμα που θέτεις: αν όντως ισχύει αυτό που λες, μπορείς να μου πεις τί κάνεις εσύ προσωπικά, που δεν είσαι αφελής σαν και μένα, ούτως ώστε να πάψει να ισχύει το συμπέρασμά σου "ΕΊΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και εξακολουθούν να έχουν αποκλειστική πρόσβαση κληρονομικώ δικαίω, σε θέσεις κλειδιά."; Καθηγητής Πορισματολογίας;

    >>Ο απαίδευτος κακός λαός φταίει λες. οκ.<<
    >>ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΕΤΣΙ, ΩΣΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.<<
    Όχι μόνο κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, αλλά και το παίζεις Βασιλάκης Καΐλας.

    Τη μάμησες που τη μάμησες λοιπόν την κουβέντα, πες τουλάχιστον ξεκάθαρα ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ, ΟΧΙ 'ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ', 'ΝΑ ΕΡΘΕΙ', 'ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ' και άλλα μαγικά από τον ουρανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γιώργο
    δεν είπε κανείς να σταματήσεις να γράφεις.
    Απλά, νομίζω ότι δεν είναι σωστό να γενικεύουμε και να αδικούμε.
    Αυτούς που κατηγορείς για σιωνιστές, είναι Έλληνες πατριώτες που τους γνωρίζω, που απλά έχουν άλλη άποψη από σένα ή σε "κουρδίζουν".
    Γιωρίκα, να μην αδικούμε κανέναν και να προστατεύουμε το ιστολόγιό μας.
    Κατά τ' άλλα, η φωνή σου είναι χρήσιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ;;
    24 Νοεμβρίου 2011 2:35 μ.μ.

    Πως δεν εχουμε.Παντα ηθελα σε αυτα που γραφω και ενα μαιντανο για διαφορετικη γευση.Η πολυ σοβαροτητα με εχει κουρασει.Συνεχισε ,εγω δεν θα συμμετασχω σε αυτα που γραφεις αλλα θα σε διαβαζω για να ξεκουραζομαι.
    Ηδη ανεξοδα και χωρις να εχεις καταλληλα εφοδια και καμμια γνωση ,εγινες διασημος,μονο που ασχοληθηκαν με τις υστεριες σου 4-5 ατομα απο εδω μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλη ορεξη ανεξοδα,ανωδυνα, με αβρεχτα ποδαρια και με λιγο μαιντανο.

    http://youtu.be/FjQr3lRACPI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Εντάξει λοιπόν, "παιδιά" ,στεργκ και ο άλλος με το φιδίσιο όνομα. Η όλη διαφωνία εμού και υμών βρίσκεται ακριβώς στον πυρήνα της παρακάτω εκπομπής των Ανιχνεύσεων, της ετ3
    http://antifono.gr/portal/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%93%CE%B5%CF%89%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/videos/2925-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CE%B9-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CE%BA%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C.html

    Απο την μία υπάρχουν οι 2 Έλληνες (Κοντογιώργης και Γιανναράς) που λένε ότι φταίει το κράτος, οι θεσμοί, που αποκλείουν τον Έλληνα απο την λήψη αποφάσεων, και απο την άλλη ο ΑΛΕΒΙ-ΖΑΤΟΣ ο οπόιος ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ στην Ελλάδα, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

    ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΕΤΡΕΠΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΊΤΕ, αλλά καταλήγω στο συμπέρασμα πως κουβαλάτε και εσείς την "περιούσια αλήθεια" οπότε δεν έχει νόημα.

    παντως εγώ ταυτίζομαι πλήρως με τον Κοντογιώργη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. >παντως εγώ ταυτίζομαι πλήρως με τον Κοντογιώργη.<
    24 Νοεμβρίου 2011 8:01 μ.μ.

    Κατι δυσκολο να την αποδεχθει και ο Κοντογιωργης την ταυτηση σου με αυτον.Για ξαναδες το θεμα γιατι αρχιζεις να μου θυμιζεις καποιο αλλο αστερι εδω μεσα με παρομοιες ατομικες ψευδαισθησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ο Γιανναράς θεωρεί πως οτιδήποτε εκτός θεσμών, ήτοι κάποια προσπάθεια σε προσωπικό επίπεδο, είναι άτοπο. Αν όσοι ανέλαβαν να κάνουν το πρώτο βήμα για να αλλάξουν κάτι σε αυτό τον τόπο, από το να διώξουν τον κατακτητή ως το να διώξουν έναν διεφθαρμένο υπάλληλο, συμμερίζονταν την άποψή του, θα είχαμε εξαφανιστεί ως έθνος προ πολλού.
    Όσο για τη νομική έκφραση των θεσμών με τρόπο που να διασφαλίζεται ο περιορισμός των πολιτικών και η σύνδεσή τους με την κοινωνία, προφανώς εισηγείται το 1793 και τα κομμουνιστικά καθεστώτα, συνεπώς είναι προφανής η στόχευση.

    Ο Μανιτάκης λέει το βασικό: οι θεσμοί είναι μόνο ένα μέρος τού προβλήματος.
    Σωστά ερωτάται: Πώς θα γίνουν όλα αυτά;
    Σωστά παρατηρεί: Ή βία ή ολοκληρωτισμός ή επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.
    Λέει όμως και κάτι χοντράδες: (α) Δεν βλέπω να γίνεται επανάσταση. (β) Μόνο συνολική Ευρωπαϊκή λύση είναι εφικτή - να συντονιστούμε (όπως το γνωστό ανέκδοτο "να οργανωθούμε").

    Η απώλεια τού ελέγχου από τη δεκαετία τού '90, την οποία αναφέρει ο Αλιβιζάτος, έχει ξεκινήσει από την εποχή τού "δίμετρου κεντρικού τραπεζίτη", συνεπώς είναι λίγο εκτός. Όσο για τη λύση που προτείνει (τόνωση τής ευρωπαϊκής ιδέας), την αφήνω ασχολίαστη, πόσο μάλλον σε συνδυασμό με την αποδοχή τού Συντάγματος που έφερε τον Χίτλερ στην εξουσία. [Περιορισμός τής λειτουργίας των θεσμών λόγω κρίσης; (Λες και πριν λειτουργούσαν.)] Το New Deal, προφανώς με νέο δανεισμό, είναι όλα τα λεφτά... Είπε μια κουβέντα και για την ενεργητικότητα τών αγανακτισμένων και το έσωσε...

    Ο Κοντογιώργης έχει πρόβλημα προσδιορισμού τού ερωτήματος καθώς και πολλά άλλα που δεν έχω πλέον το κουράγιο να γράψω.

    Συμπεράσματα:
    1. Ο Γιανναράς τα είπε έξω από τα δόντια σε μια φράση: η καλύτερη πρόταση που έχουν είναι να μελετήσουν τις προτάσεις που θα τούς φέρουν μαγικά κάποιοι άλλοι...
    2. Χρησιμοποίησες αυτή τη συζήτηση ως σημείο αναφοράς γιατί αυτό φαντάζεσαι πως είπαν: ίσως γιατί αυτό ήθελες να πουν; ίσως γιατί δεν κατάλαβες τί ακριβώς είπαν; λόγω κάποιου positive illusion; Μου είναι αδιάφορο αλλά καλό θα είναι να το ψάξεις.
    3. Το επίπεδο τής συζήτησης στην οποία με παρέπεμψες καθώς και το επίπεδο τής συμπερασματολογίας σου είναι τόσο χαμηλά που, δυστυχώς εκ των υστέρων, θα ήταν σοφότερο να είχα σπαταλήσει αυτή τη μιάμιση ώρα για να παρακολουθήσω την ταινία "Indiana Jones και το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Άσε τους «φίλους του πρώην», Anaconda, να κουρεύονται και να ακούνε τα ζουζούνια (!) (π.χ. το «είμαι μια καμήλα, είμαι μια καμήλα, μια καμήλα όμορφη, που μασάει φύλλα .....»), αν θέλουν. Εμείς πρέπει να οργανωθούμε αλλιώς, βέβαια, προϋπόθεση του χορού είναι να συμμετέχεις και εσύ, αν και θά ‘ναι το πλέον σουρεάλ θέαμα να χορεύουν μαζί ένας Πιγκουίνος, ένας Αρλεκίνος και ένα Ανακόντα, πάω στοίχημα θα εξαφανιστούν όλοι, θά ‘χουμε και την πίστα πριβέ. Να καλέσουμε και τον Happy Feet να μας κάνει παλαμάκια !

    Όπως καταλαβαίνεις, αρνούμαι σήμερα να σοβαρευτώ, μου έδωσα 1 μέρα ρεπό από την νοητική τρομοκρατία που μας ασκούν, δεν ασχολούμαι (έστω) σήμερα με σοβαρά θέματα, ακριβώς γιατί η κατάσταση είναι τόσο χάλια, που είναι στιγμές που δικαιούμαστε να μην την πολυσκεφτόμαστε. Επιβάλλεται, όταν το πλοίο είναι μισοβυθισμένο (της Ελλάδας, ας πούμε), και τα περισσότερα στεγανά είναι πλημμυρισμένα, που και που να πηγαίνουμε να καθόμαστε στα στεγνά ακόμα στεγανά, για να πάρουμε δύναμη, ώστε να επιστρέψουμε να αδειάσουμε τα νερά από τα (τουλάχιστον) 3 πλημμυρισμένα στεγανά της Ελλάδας : αυτό της δικής μας συμπεριφοράς και νοοτροπίας, που είναι και το πιο κρίσιμο, αυτό των εγχώριων ληστών «πολιτικών», που στόχος μας, και προϋπόθεση συνέχειας του «ταξιδιού» μας, είναι να τους αδειάσουμε απευθείας πάνω στους καρχαρίες ! (φαντάσου τους προδότες να κολυμπούν στο 3ο με 4ο λεπτό, δεν θα ήταν τ-έ-λ-ε-ι-ο ;), και αυτό του παγκόσμιου συστήματος των νυχτερίδων που φρόντισαν να μας κρύψουν το Φως. Είδαμε και τα «προβλήματα» της Γερμανίας χθες, θυμάμαι το είχε γράψει κάποτε ο Sterg, και αναρωτιόμουν τότε τι εννοούσε.

    Ένα στεγανό θετικής φόρτισης, εννοείται, είναι η Μουσική ! Να ξέρεις, μόνο τα γαβ με τσαντίζουν, όλα τ’ άλλα τ’ ακούω με χαρά, από Mussorgsky (που πρότεινε κι ο Πιγκουίνος) μέχρι Παπαρίζου και τσάμικο, και από Queen και Rolling Stones μέχρι Σινάτρα, κι ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Τώρα για την Jennifer, τι να σου πω, μπορείς να την ακούς στο καθιστό ; Δεν έχει νόημα, και θα ήταν και μίζερο ... Δεν έχεις αντίρρηση ότι έχει καταπληκτικά τραγούδια, φοβερό ρυθμό, αρκεί να τα ακούς στη διαπασών ! και να είσαι και στην πίστα ! (κι ας παραμονεύει ο Pitbull, θα του επιτεθείς πριν μας δαγκώσει, τι σόι Ανακόντα είσαι ;;;).

    Enjoy, αφού πας γυρεύοντας, να φύγει και το μυαλό από τα «σπουδαία» γεγονότα που καλούμαστε να πιστέψουμε, για άλλη μια ημέρα, της μικρής όμως Ζωής μας.

    Καληνύχτα και Καλή μας Τύχη. Σε όλους μας.
    Ρίκα

    Υ.Γ. Φίλε Φίδη, σου έχω ξαναπεί, αν επιθυμείτε συνάντηση, τα στοιχεία επικοινωνίας μου είναι στην διάθεση του επικεφαλής μας, καλό θα ήταν να καλεστείτε όμως όλοι, να μην λείπει κανείς (όποιος μπορεί και θέλει, φυσικά). Δηλώνω παρούσα, αν μου ζητηθεί. Αν πάλι όχι, όχι (και τότε θα δεις τι εστί...... γκρίνια (!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πιγκουίνε,
    >>το σενάριο που αναφέρεις χρειάζεται επειγόντως και μια νέα θρησκεία.<<
    πάλι για μένα μιλάς;


    Ρίκα, αν σηκωθώ εγώ στην πίστα, όχι μόνο δεν θα φύγει κανείς από τον κόσμο, αλλά θα το ξημερώσουμε! Ibiza θα γίνει το μαγαζί!

    Όσο για τον Frank, μη το ξαναπείς γιατί το http://www.youtube.com/watch?v=C1AHec7sfZ8 είναι ένα από τα 3 αγαπημένα μου κομμάτια όλων των εποχών!
    (τα άλλα δύο είναι το http://www.youtube.com/watch?v=mmCnQDUSO4I και το http://www.youtube.com/watch?v=i5fqSZWRasQ).

    >>Είδαμε και τα «προβλήματα» της Γερμανίας χθες, θυμάμαι το είχε γράψει κάποτε ο Sterg, και αναρωτιόμουν τότε τι εννοούσε.<<
    Αρκετά παλαιότερα είχα αναφέρει για τον υπέρτατο στόχο, την ένταξη όλων σε ένα παγκόσμιο 'liquidity fund' (ήταν γνωστό από το 2003), αλλά τότε ήμουν ένας απλός ανώνυμος...

    ΥΓ. Όταν, μετά από πανσυμπάνιο αίτημα, πρότεινα συνάντηση, όλοι αποδείχθηκαν Mentes (όχι Eva) γιατί σκοπός σας είναι η κατοχύρωση τού δικαιώματος στη γκρίνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Anaconda, πολύ ωραίες οι μουσικές επιλογές που παραθέτεις, από τα ωραιότερα τραγούδια του Φρανκ Σινάτρα η προτίμησή σου, προσθέτω και το Something Stupid , αλλά και το Blue Moon , αν και ίσως όχι τόσο γνωστά όσο τα Strangers in the night και My way. Καταπληκτικά κομμάτια και αυτά, δεν λέω. Μπροστά στη φωνή του Σινάτρα, οι αντιρρήσεις σιωπούν, τέτοιο ηχόχρωμα δεν βρίσκεται εύκολα, νομίζω έχει κάτι από Μπιθικώτση, κάτι από Παβαρότι, κάτι πολύ δυνατό και καθαρό ταυτόχρονα. Θεϊκό δώρο είχε ο άνθρωπος, και ευτυχώς δεν το κράτησε για τον εαυτό του. Το κομμάτι των Death δεν το ήξερα, μου φάνηκε ιδιαίτερο έως περίεργο, γι’ αυτό και πολύ ενδιαφέρον.

    Όσο για την κλασσική μουσική, είναι πραγματική και καθόλου κοστοβόρα θεραπεία, νομίζω ιδιαίτερα οι Ιταλοί αλλά και οι Ρώσοι συνθέτες. Όπως ο Σοστακόβιτς, και το αινιγματικό του βαλς, ομολογώ κι εμένα μου αρέσει πολύ. Από τα ωραιότερα κλασσικά κομμάτια κατά την γνώμη μου, αν και δεν είναι εύκολο να διαλέξει κανείς ανάμεσα σε τόσους συνθέτες και τόσες εποχές (κι ας είναι σήμερα περίεργα υποτιμημένη η κλασσική μουσική, θαμμένη κάτω από μαζικές μουσικές παραγωγές τυπολογίας «junk food» και στιγματισμένη από τους συμπλεγματικούς «καλλιεργημένους» του Μεγάρου), είναι αυτή η Aria (Goldberg Variations) του Bach αλλά και το Adagio του Tomaso Albinoni. Ειδικά αυτή η διασκευή των Doors νομίζω είναι η καλύτερη από όσες ακολούθησαν την κλασσική εκτέλεση (αν και δεν είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο πραγματικός συνθέτης του έργου).

    Όταν λες “liquidity fund” μάλλον εννοείς «όλα σούπα»... Αυτό που ζούμε ίσως ; Τα πάνω – κάτω, και όλα ανάποδα ; Τους τρελαίνουμε όλους, σπάμε τις αντοχές τους, τους κάνουμε πλαστελίνη, και μετά πλάθουμε ανθρωπάκια... στα μέτρα μας... δηλ. (στα μέτρα) τους. Δεν τολμώ να γίνω απαισιόδοξη, δεν έχω αυτό το δικαίωμα, αν και είναι ο πλέον ύπουλος ο πόλεμος που ζούμε, στρέφεται εναντίον μας χρησιμοποιώντας το πιο δυνατό δικό μας όπλο, το μυαλό μας.

    Υ.Γ. Η πρότασή μου ισχύει. Εύκολη είναι, δεν χρειάζεται κανένα iw για να επιτευχθεί. Κατά τα λοιπά, η κατοχύρωση του δικαιώματος στην γκρίνια, ισοδυναμεί με την μεγαλύτερη χαζομάρα. Πέρα από την πλάκα, η γκρίνια είναι η χειρότερη σκουριά. Όπως σου είπα, αν κάτι κανονίσετε και κληθώ, θα έρθω. Πρώτα ο Θεός βέβαια, πρώτα νά ‘μαστε καλά, με τόσα που μας συμβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.