16/11/11

Ισραηλινή «επίθεση» η έκρηξη στην ιρανική βάση Μπιν Γκανέχ

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για κεκαλυμμένη επιχείρηση του Ισραήλ
Ιρανοί κουβαλούν τα φέρετρα των μελών των Φρουρών της Επανάστασης που σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη στη στρατιωτική βάση Μπιντ Γκανέχ. AP Photo
Δημοσιεύματα που συνδέουν τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες με την έκρηξη που σημειώθηκε στην ιρανική στρατιωτική βάση Μπιν Γκανέχ, όπου σκοτώθηκαν 17 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 15 έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον ισραηλινό Τύπο.

Την ώρα που ιρανοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι η έκρηξη στην βάση ήταν δυστύχημα που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια μεταφοράς πυρομαχικών, οι ισχυρισμοί από δυτικούς και ισραηλινούς αξιωματούχους ότι πρόκειται για συγκαλυμμένη ισραηλινή επιχείρηση κερδίζουν συνεχώς έδαφος.
Η ισραηλινή καθημερινή εφημερίδα «Yediot Ahronot» αναδημοσιεύει δημοσίευση του αμερικανού μπλόγκερ Ρίτσαρντ Σίλβερσταϊν ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Μοσάντ συνεργάστηκε για την υποτιθέμενη επίθεση με την ιρανική οργάνωση Μουτζαχεντίν ε Καλκ, η οποία όμως αρνείται κάθε συμμετοχή στο συμβάν.
Με τη σειρά της, η εφημερίδα Ha'arretz, επικαλούμενη πηγή από δυτική μυστική υπηρεσία ισχυρίστηκε ότι η Μοσάντ πραγματοποίησε την «επίθεση» σε μια προσπάθεια να καθυστερήσει την ανάπτυξη ενός πυρηνικού όπλου από πλευράς του Ιράν.
Η έκρηξη στη βάση, η οποία θεωρείται ότι αποτελεί χώρο αποθήκευσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, ήταν τόσο ισχυρή που έγινε αισθητή ως την Τεχεράνη, σε μια απόσταση 30 χιλιομέτρων.
Μεταξύ εκείνων που έχασαν τη ζωή τους συγκαταλέγεται και ο υποστράτηγος και διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Χασάν Μοκαντάμ, ο φερόμενος κι ως αρχιτέκτονας του αμυντικού πυραυλικού συστήματος του Ιράν.
Αν και το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε να σχολιάσει τις ολοένα αυξανόμενες φήμες για συμμετοχή της Μοσάντ στην έκρηξη, ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ, αναφερόμενος στον θάνατο του Μοκαντάμ, δήλωσε: "Μακάρι να υπάρξουν κι άλλοι τέτοιοι", ενώ ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, Ιλάν Μιζραχί, άφησε υπονοούμενα λέγοντας, "Ο Θεός να ευλογήσει αυτούς που βρίσκονται από πίσω", αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη οφείλεται σε ισραηλινή δολιοφθορά.
Πηγή

5 σχόλια:

  1. Αξιοσημείωτο είναι ότι, ενώ οι Ιρανοί το αρνούνται, οι ισραηλινές πηγές θέλουν ανάμειξη της Mossad στην έκρηξη. Αν αυτό δε λέγεται ελευθερία τύπου και λόγου, τότε πώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή οι Ισραηλινοί έχουν πράκτορες εντός Ιράν;
    Δηλαδή μπορεί να έχουν και σε άλλες χώρες επίσης;
    Όπως στην Ελλάδα για παράδειγμα;Και ποιοί θα ήταν οι ιδανικοί πράκτορες του Ισραήλ στην Ελλάδα; Οι Ιαχωβάδες και οι Εβραίοι της Ελλάδας βέβαια. Το λογικό συμπέρασμα στο οποίο οδηγείται κάποιος αν σκεφτεί πως η Ελλάδα κυβερνιέται απο Εβραίους εδω και πολλές δεκαετίες και πως δεν υπάρχει αναγραφή θρησκεύματος στις ταυτότητες. ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ IASPIS

    Δεν νομίζω, διότι, κατά την εκτίμησή μου, δεν έχουν λόγο να βάλουν σε υποψίες τους Ιρανούς. Δεν ξέρω πάλι, όλα είναι πιθανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Ισδραηλινοι καλα κανουν και εχουν τα ματια τους ανοιχτα και τα οπλα ετοιμα, σε αντιθεση με τα δικα μας που κοιτανε να γλυφουνε παρα να πηδανε...

    Οσο για το αν κρυβονται οι ιδραηλινοι απο πισω, προτεινω να διαβασεται το βιβλιο στα αδυτα της Μοσαντ και να δειτε και πως περιποιουνται οι εβραιοι τους προδοτες αφου τους κανουν τη δουλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.