3/11/11

Ερντογάν κατά Μέρκελ

"Πυρά" εξαπέλυσε σήμερα ο Ερντογάν κατά της Μέρκελ για την τουρκική υποψηφιότητα στην Ευρωπαική Ενωση.Ο Ερντογάν είναι στο Βερολίνο με αφορμή την 50ή επέτειο της συμφωνίας των δύο χωρών για τη μετανάστευση μεγάλου αριθμού τούρκων εργατών στη Γερμανία.Ως γνωστόν οι μεταξύ τους σχέσεις είναι τεταμένες καθώς η μεν Μέρκελ θέλει προνομιακή σχέση αλλά όχι πλήρη ένταξη, ενώ ο Ερντογάν στα κατά καιρούς ταξίδια του στη Γερμανία προτρέπει τους ομοεθνείς του να μην ξεχνούν τις ρίζες τους.
Σε συνέντευξή του στη Bild, λοιπόν, ο Ερντογάν κατηγόρησε τη Μέρκελ ότι απογοητεύει τη χώρα του γιατί ούτε στηρίζει την τουρκική ενταξιακή υποψηφιότητα στην ΕΕ αλλά ούτε και αναγνωρίζει την προσπάθεια των 3 εκατομμυρίων Τούρκων να ενταχθούν στην γερμανική κοινωνία.
http://www.megatv.com

Μέρκελ: Οι Τούρκοι μετανάστες συνέβαλαν στην ανάπτυξη της Γερμανίας
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Σημασία στην προσαρμογή των νέων μεταναστών στην Γερμανία δίδει η Καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, η οποία σε αποκλειστικές δηλώσεις της στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ σημειώνει ότι η μετανάστευση Τούρκων εργατών συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της χώρας της και εξέφρασε γι' αυτό τις ευχαριστίες της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα. η κ. Μέρκελ ανέφερε ακόμη ότι σήμερα πλέον στην Γερμανία ζουν πολλοί άνθρωποι τουρκικής καταγωγής που αποτελούν ένα κομμάτι της πολιτιστικής διαφορετικότητας στην χώρα και πολλοί τουρκικής καταγωγής επιχειρηματίες ανοίγοντας επιχειρήσεις εκπαιδεύουν επαγγελματικά τους νέους.

Αποτελεί, κατέληξε, σημαντικό καθήκον η αντιμετώπιση του θέματος της προσαρμογής των νέων μεταναστών.
http://kathimerini.com.cy/

Xουριέττ: Την συνεχή πίεση του Πρωθυπουργού  της Τουρκίας  πρός τους Ευρωπαίους Ηγέτες καταγράφει σε δημοσίευμα της η ΧΟΥΡΙΈΤΤ  αναφορικά με το PKK. Είναι αδύνατον να κατανοήσουμε την ανοχή που δείχνουν Ευρωπαικές Χώρες έναντι της Κουρδικής Οργάνωσης και των δράσεων της παρά το γεγονός ότι έχουν ενημερωθεί πλήρως για το ζήτημα αυτό . Επισημαίνοντας την δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Τουρκία λόγω της δράσης του PKK ανέφερε πώς η μέχρι τώρα στάση των Ευρωπαικών χωρών απέναντι στην Κουρδική Οργάνωση αποτελεί πλήγμα για την αξιοπιστία τους.Στην απάντησή της προς τον Ερντογάν, η Μέρκελ υπενθύμισε την πολιτική της κατά της "τρομοκρατίας", επαναλαμβάνοντας ότι "η Γερμανία ήταν πάντα στο πλευρό της Τουρκίας στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.