12/11/11

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για Σαμαρά και Ν.Δ.

Τη νέα στρατηγική της επιχειρεί να χαράξει η Νέα Δημοκρατία, μια και από χθες τίποτε δεν είναι ίδιο, τίποτε δεν είναι όπως παλιά. Η μπίλια έκατσε τελικά στον τραπεζίτη του Σημίτη, Λουκά Παπαδήμο, και πλέον η Ν.Δ. έχει να διαχειριστεί τόσο το εσωτερικό μέτωπο όσο και το εξωτερικό, καθώς το κόμμα οφείλει να προετοιμαστεί για τις εκλογές.
Τα απανωτά crash tests που έχει μπροστά της η Κοινοβουλευτική Ομάδα με αφορμή τις ψηφοφορίες είναι ο ένας πόλος των πονοκεφάλων της Κεντροδεξιάς. Ο δεύτερος αφορά τη βάση του κόμματος, που πρέπει να πειστεί ότι οι κινήσεις που έγιναν ήταν οι ενδεδειγμένες. Και τα δύο βέβαια θέλουν πολλή δουλειά και συντονισμό ώστε να μη γυρίσει μπούμερανγκ η ανατροπή του κ. Παπανδρέου. «Δεν μας ταιριάζουν οι μαύρες πλερέζες» υποστήριζε κεντρικό πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον κ. Σαμαρά.
Ηδη στη Ν.Δ. «επιστρατεύουν» τα στελέχη του κόμματος που θα αρχίσουν να πυκνώνουν τις εμφανίσεις τους στα τηλεοπτικά κανάλια, καθώς εκτιμούν στη Συγγρού ότι εκεί θα δοθεί η μεγάλη μάχη και παράλληλα να δοθούν επιχειρήματα στους απλούς πολίτες που στηρίζουν την Κεντροδεξιά και πρέπει να βγουν στην πιο δύσκολη αναμέτρηση που δίνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα, στα καφενεία και στις γειτονιές. Παράλληλα εκτιμούν ότι τουλάχιστον παίρνουν βαθιά ανάσα στις σχέσεις τους με τα «αδελφά» κόμματα της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, που τον τελευταίο καιρό πέρασαν διά πυρός και σιδήρου.
Συμπυκνώνοντας επιγραμματικά τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα από τον σχηματισμό κυβέρνησης, στενοί συνεργάτες του προέδρου του κόμματος επικεντρώνουν στα παρακάτω σημεία:
1. Οτι μόλις μέσα σε δύο χρόνια η κυβέρνηση Παπανδρέου έγινε πλέον παρένθεση στα πολιτικά πράγματα.
2. Οτι δεν πέρασε κανένας όρος από όσους ανακοίνωσε το προηγούμενο βράδυ το ΠΑΣΟΚ ότι έβαζε ο κ. Παπαδήμος· ιδιαίτερα το σημείο εκείνο περί υπογραφής των συμφωνιών, ένα μήνυμα που πήραν και οι ξένοι ηγέτες που κατέβασαν τους τόνους.
3. Οτι πλέον μπορεί να αποδεσμευτεί η έκτη δόση.
4. Οτι ξεκαθάρισε το πλαίσιο και θα πάμε σε εκλογές μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί (19 Φεβρουαρίου).
Στη Νέα Δημοκρατία επιμένουν ότι η συμμετοχή στη μεταβατική κυβέρνηση δεν σημαίνει αυτόματα δίνεται συγχωροχάρτι στην εγκληματική πολιτική του κ. Παπανδρέου και στους συνενόχους της ούτε και ότι η Ν.Δ. αναθεωρεί την κεντρική επιλογή της περί επαναδιαπραγμάτευσης. Το αντίθετο, υποστηρίζουν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά, αυτή η διαδρομή των τριών μηνών θα δώσει την ευκαιρία στο κόμμα της Ν.Δ. να αποδείξει ότι είναι αξιόπιστος εταίρος.
Τέλος στη Συγγρού περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των πρώτων μετρήσεων, που θα είναι ενδεικτικές για το πώς υποδέχτηκαν οι πολίτες τις κινήσεις της Ν.Δ.
Νίκος Ελευθερόγλου
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

8 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΖΙΦΡΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ . ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. Ο ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ . ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΥΣΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κιο . Λεει ακριβως τα αντιθετα απο αυτα που γραφεις , αλλα ειπαμε το κατεστημενο εχει ενεργοποιησει ολα τα μαντροσκυλα του . Το ασπρο γινεται μαυρο . Η λασπη σου θα γυρισει στα μουτρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχω την εντυπωση οτι σε αυτην την φαση που μας οδηγησαν καποιοι με την συμμετοχη και των 2 μεγαλων κομματων αυτο που προεχει ειναι να αφησωμε την υπηρεσιακη κυβερνηση για 3-4 μηνες να δουμε τι θα κανει και οχι να δημιουργουμε εντεχνα μια προεκλογικη ατμοσφαιρα για χαρη των δυο μαγαζιων που βουλιαξαν την χωρα μας.Δεν εχωμε το δικαιωμα για το διαστημα που ανεφερα να στρεφωμε την προσοχη των πολιτων σε αλλοτρια θεματα και μακρα απο το χειλος του γκρεμου που ειναι εμπρος μας και τους διασωστες που στρωνουν αναρρηχητικα σχοινια διασωσης.Ολα τα αλλα ειναι απο μικροκομματικα μεχρι προβοκατορικα εναντι της Πατριδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενοείται ότι αφού εγκαθιδρύθηκε η κυβέρνηση συνεργασίας , θα έχει το πολύ 1-2 μήνες να δέιξει δείγματα γραφής. Φυσικά στις εκλογές δεν υπάρχει θέμα εισόδου στη Βουλή των 2 κομμάτων εξουσίας. Και ο Αντωνάκης, του αποδείχτηκε και αυτός παιδί της δανειακής σύμβασης έχει χάσει κάθε έρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέσα στο ζοφερό κλίμα που ζούμε, είναι ο μόνος που είπε ένα ΟΧΙ στους δυνάστες μας, μην το παραβλέπουμε, είναι δείγμα γραφής κατ'αρχήν καλό, πιστεύω ότι αυτό το διάστημα δεν έχουμε κάτι καλίτερο στο σάπιο πολιτικό μας σύστημα, μην φτύνουμε ότι κινείται αδιακρίτως, αν προηγουμένως δεν έχουμε φτύσει τα μούτρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Παγκακος φτιασιδωνεται ,αναπροσαρμοζεται στην πραγματικοτητα και αρχιζει να λεει, χωρις κοστος, αληθειες,μια και ειναι σχεδον ....ομοτιμος(συνταξιουχος) αντιπροεδρος του πασοκ.Ηδη απο πονηρεια να τα εχει καλα με αυτα που ηρθαν και αυτα που θα ερθουν αρχισε να γλυκαινει ,οσο θα γινοτανε ,το βρωμοστομο του,λες και εμεις ξεχασαμε ποιος ειναι ο κυριος.Ειπε λοιπον=
    1) «οσο η κοινωνια γινεται πιο πολυπλοκη, ειναι λογικο τα προβληματα να μην μπορουν να αντιμετωπιστουν απο ενα κομμα»(αποψη καθαρα μελοντολογικη και τεχνοκρατικη)
    2) «τα κομματα δεν ειναι αιωνια»
    (μπαααα??? τωρα το καταλαβε??? )
    3)ο Παγκαλος δεσμευθηκε οτι θα κανει ο,τι χρειαζεται για να πετυχει το εργο της νεας κυβερνησης, ξεκαθαριζοντας οτι δεν υπαρχει κανενα περιθωριο να υπονομευθει η προσπαθεια
    (Ηδη απο το πρωτο υπουργικο ειχε αρχισει να βοηθα τον κ.Παπαδημο=του εδειχνε ολο καμαρι του...ασχετου Παπαδημου...πως λειτουργει το μικροφωνο...)

    Και τελικα ο Παγκαλος εξεφρασε και το μεγαλο του προβλημα. Εξεφρασε την ελπιδα να μπορει καποτε ενας πολιτικος να διασχισει την πλατεια Συνταγματος χωρις να κινδυνευει να πεσει θυμα ξυλοδαρμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η «Greek Hacking Scene» χτύπησε το μεγάλο site της FYROM site kanal4.com.mk, λογικά προς αντίποινα των πρόσφατων αντίστοιχων κυβερνο-επιθέσεων από Σκοπιανούς σε ιστοσελίδες ελληνικών εταιρειών και φυσικά με αποκορύφωμα την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
    Στην κεντρική σελίδα υπήρχε η παραπάνω φωτογραφία με το ακόλουθο κείμενο:
    «Η σημερινή Ελλάδα είναι απλά ένα ενδιάμεσο στάδιο για κάτι σπουδαιότερο.
    Από τότε εώς σήμερα μπορεί να άλλαξε η τεχνολογία και το πως δείχνουν τα πράγματα γύρο μας όπως και η επικοινωνία.
    Από τότε όμως εώς σήμερα δεν άλλαξε καθόλου ο πολιτισμός και η εξέλιξη.
    Από τότε εώς σήμερα ο πολιτισμός έμεινε στάσιμος, και οι εξελίξεις στον τρόπο ζωής είναι αυτές που εφευρεθήκαν κατά της Ελληνιστικής και Βυζαντινής περιόδου, όπως και ο πολιτισμός.
    Ο Έλληνας ανέβηκε επίπεδο και έγινε Ρωμιός (και μην συνχέεται το Ρωμιός με το Ρωμαίος όπως επίσης μην διαφοροποιήτε το Έλληνας με το Ρωμιός μιάς και είναι το ίδιο, απλά έτσι προσδιορίζετε η εξέλιξη του Ελληνισμού στην πάροδο του χρόνου), αυτό είναι εξάλλου αυτό που κάνει τον Έλληνα, να μπορεί να εξελίσσετε στο χρόνο, και αυτό έγινε.
    Οι σημερινές εξελίξεις στο θέμα της κρίσης και όλων αυτών, είναι γνώση για το μέλλον.
    Είναι συσπείρωση του λαού σε όλα αυτά που μας έχουν χωρίσει, είναι το αυτονόητο του πολιτισμού που δημιουργήσαμε και διαρρέει φυσικά από τη γλώσσα.
    Έτσι λοιπόν πρέπει να κοιτάμε μακρυά στο χρόνο, να κάνουμε σήμερα για κάποιους άλλους αύριο, να θέλουμε την εξέλιξη και να αναπτύξουμε περαιτέρω τον πολιτισμό, όχι μόνο εθνικά, αλλά παντού, όπως κάνουμε χιλιετηρίδες τώρα.
    Πρέπει να καλλιεργήσουμε μια νέα γενιά που να έχει πιστεύω και ιδανικά.
    Μια γενιά που να μην κλαίγεται για το τι χάσαμε, αλλά μια γενιά που θα βλέπει τι είχαμε και θα θέλει να κάνει ακόμα περισσότερα.
    Με τα μάτια στραμμένα στη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη, η Ελλάς σχεδιάζει το μέλλον της και την εξέλιξη που επιδιώκει.
    Αν θέλετε κάντε και εσείς το σωστό. Δημιουργήστε σήμερα για το αύριο.
    Μην παίρνετε βισματικές θέσεις γιατί τις στερείτε από κάποιον άξιο και τίμιο. Μην χρηματίζεστε αλλά αποδώστε διαφάνεια. Ανακυκλώστε, κοιτάξτε όλα αυτά που σας ενώνουν και όχι αυτά που σας χωρίζουν αν πραγματικά αξίζετε και επιδιώκετε την εξέλιξη και το κοινό καλό.
    Ελλάδα σ΄αγαπώ!
    Η Ελλάδα δεν είναι τα γρανάζια του κράτος, η Ελλάδα δεν είναι το πολιτικό σύστημα που δεν λειτουργεί υπέρ του λαού, η Ελλάδα είμαι εγώ! Και δεν περιμένω άλλο.
    Εγώ μέρα με τη μέρα διαμορφώνω το μέλλον μου μιας και δεν το κάνει η εκλεγμένη εξουσία. Εσείς; Μέσα απο την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας, μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον.
    elkosmos.gr
    ================================================================
    Home > News, Olympia, Ελλάδα > ΕΚΤΑΚΤΟ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΚΙΝΓΚ ΣΚΗΝΗ
    ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ “ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ” ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΝΑΛΙ…
    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΚΙΝΓΚ ΣΚΗΝΗ.
    Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή.
    + cosmmin +
    Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική.
    Macedonia is one and is Greek.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.