5/11/11

ΤΟΥΡΚΙΑ Επίσκεψη Μπαρζανί

ΑΓΚΥΡΑ.--Πιέσεις για διευθέτηση των Κούρδων ανταρτών άσκησε εκ νέου χθες ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ στον Πρόεδρο της Αυτόνομης Κουρδικής Περιοχής του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία. Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στις διασυνοριακές επιθέσεις που πραγματοποιούν Κούρδοι στην Τουρκία, αναφερόμενος κυρίως στη δράση του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ), με αφορμή και τις πρόσφατες επιθέσεις Κούρδων του ΡΚΚ σε τουρκικές στρατιωτικές θέσεις στις 19 Οκτώβρη, που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο 24 ανθρώπων.
Απαίτηση άμεσης διευθέτησης του ζητήματος των επιθέσεων του ΡΚΚ απαίτησε από τον Μ. Μπαρζανί και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη το βράδυ.
Ιράκ: Ο πρωθυπουργός Μάλικι κατηγορεί ξένες χώρες ότι προκαλούν προβλήματα στη χώρα

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι κατηγόρησε ξένες χώρες --τις οποίες δεν κατονόμασε-- ότι "σπαταλούν χρήματα και προσπάθεια" για να προκαλούν προβλήματα στο Ιράκ.
"Αυτές οι χώρες πιστεύουν ότι η ανάπτυξη και η σταθερότητα του Ιράκ θα γίνει σε βάρος τους" δήλωσε ο Νούρι αλ Μάλικι."Οι Ιρακινοί δε θέλουν να δημιουργήσουν μία επιθετική χώρα που θα αντικαταστήσει τις άλλες.Θέλουν μία χώρα που θα συμβάλει στην επίτευξη της τοπικής και περιφερειακής σταθερότητας" πρόσθεσε."Δεν θα φυσήξουν άνεμοι αλλαγής στο Ιράκ επειδή δεν υπάρχει ούτε ένας πολιτικός κρατούμενος ή σεχταριστική περιθωριοποίηση στο Ιράκ" σημείωσε ο Ιρακινός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις εξεγέρσεις της Αραβικής 'Ανοιξης.


ΗΠΑ: Συνάντηση Ομπάμα-Μάλικι τον επόμενο μήνα (Λευκός Οίκος)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα υποδεχθεί τον Ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι στον Λευκό Οίκο στις 12 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, λίγες εβδομάδες πριν από την απόσυρση των τελευταίων μάχιμων Αμερικανών στρατιωτών από το Ιράκ.
"Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για την εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράκ" ανέφερε η αμερικανική προεδρία."Ο πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θυσία και την επιτυχία του ιρακινού λαού και όλων εκείνων που υπηρέτησαν στο Ιράκ προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η στιγμή που είναι γεμάτη με υποσχέσεις για μία διαρκή φιλία μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράκ" πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος.Οι ΗΠΑ διατηρούν περίπου 40.000 στρατιώτες στο Ιράκ.
Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι οι στρατιώτες θα αποσυρθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.
http://www.express.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.