19/11/11

Εμφύλιο στη Συρία φοβούνται ΗΠΑ και Τουρκία

Το φόβο τους για ξέσπασμα εμφυλίου στη Συρία εξέφρασαν σήμερα η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και ο Τούρκος ομόλογός της Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC είπε ότι "η Συρία βρίσκεται τώρα στο χείλος ενός εμφύλιου πολέμου".

Αναφερόμενη στις προσπάθειες της συριακής αντιπολίτευσης να αντιμετωπίσει το κλίμα καταστολής του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, είπε ότι μπορεί να προκύψει εμφύλιος πόλεμος, "καθώς η αντιπολίτευση δείχνει πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα, είναι καλά εξοπλισμένη και επίσης είναι, τελικά, καλά χρηματοδοτούμενη".

Νωρίτερα, σήμερα, την ίδια ανησυχία εξέφρασε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. "Υπάρχει κίνδυνος εξέλιξης της κατάστασης στη Συρία σε εμφύλιο πόλεμο. Οι λιποτάκτες του συριακού στρατού το τελευταίο διάστημα εξεγείρονται και το γεγονός αυτό αποτελεί κίνδυνο για έναν εμφύλιο πόλεμο", δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο κ. Νταβούτογλου εξέφρασε την πρόθεση της χώρας του να βοηθήσει στη διεθνή αναγνώριση του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου.
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=327106 

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.