5/11/11

Επιχείρηση από το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ χωρίς τραυματίες Εμποδίστηκαν σκάφη με ακτιβιστές

Εμποδίστηκαν σκάφη με ακτιβιστές
Πολεμικό σκάφος του ναυτικού του Ισραήλ "αναχαιτίζει" το σκάφος υπό σημαία Ιρλανδίας που επιχείρησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ «αναχαίτισε» δύο σκάφη που έπλεαν με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας, και στα οποία επέβαιναν ακτιβιστές, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια. Τα δύο σκάφη είχαν επιχειρήσει να διασπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό που το εβραϊκό κράτος έχει επιβάλει, από τα μέσα του 2007, στα παράλια της Λωρίδας της Γάζας.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στα δύο σκάφη επέβαιναν συνολικά 27 άτομα, οι πέντε από τα οποία είναι δημοσιογράφοι. Πρόκειται για δύο μικρά σκάφη, το «Saoirse» (δηλαδή «Ελευθερία» στα Κέλτικα) με σημαία Ιρλανδίας, και το «Tahrir» (δηλαδή «Ελευθερία / Απελευθέρωση» στα Αραβικά) με σημαία Καναδά. Σύμφωνα με την οργάνωση «FreedomWavestoGaza» («Κύματα Ελευθερίας προς τη Γάζα») τα δύο σκάφη μετέφεραν φάρμακα αξίας 30.000 δολαρίων.
Τα δύο σκάφη έχουν ήδη καταπλεύσει στο λιμάνι Άσνοτ του Ισραήλ, με τη συνοδεία του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού. Τα μέλη των πληρωμάτων τους θα απελαθούν.

Εμποδίστηκαν σκάφη με ακτιβιστές
Το σκάφος "Ελευθερία" υπό σημαία Ιρλανδία κινείται προς το λιμάνι Άσνοτ του Ισραήλ, μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας
Τραυματίες, μετά την στρατιωτική επιχείρηση, δεν αναφέρθηκαν έως τώρα. Και τα δύο πλοία είχαν αποπλεύσει από λιμάνι της Τουρκίας, το οποίο δεν διευκρινίζεται στο τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας προβάλλοντας ότι ήταν συμβολικό, και μία κίνηση αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.
Το Ισραήλ ανακοίνωσε, επιπλέον, ότι δεν βρέθηκε οπλισμός στα δύο πλοία. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «τα στελέχη του Ισραηλινού πολεμικού ναυτικού επιχείρησαν και έλαβαν κάθε απαραίτητο μέτρο προφύλαξης, για να διασφαλίσουν τις ζωές των ακτιβιστών που επέβαιναν στα σκάφη, και τις δικές τους». 
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/28372 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.