21/11/11

Υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα Κύπρου - Λιβάνου Θα προσφέρει υπηρεσίες διασύνδεσης της Μέσης Ανατολής με ευρωπαϊκούς προορισμούς

Υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα Κύπρου - Λιβάνου

Τη βούλησή τους να κατασκευάσουν από κοινού ένα υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου επαναβεβαίωσαν κατά τη διάρκεια επίσημης διμερούς συνάντησης υψηλού επιπέδου που πραγματοποιήθηκε στη Βηρυτό, η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta) και το Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου σύμφωνα με κοινό δελτίο Τύπου.

Οπως αναφέρεται, το νέο σύστημα που θα ονομάζεται EUROPA θα συνδέεται με το υποσύστημα ALEXANDROS για να προσφέρει υπηρεσίες διασύνδεσης σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, δημιουργώντας έτσι μια γέφυρα τηλεπικοινωνιών μεταξύ της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης.

Παράλληλα, το EUROPA, θα ενισχύει τα υφιστάμενα συστήματα CADMOS και IMEWE, προσφέροντας έτσι εναλλακτική επιλογή και ενισχύοντας την ανθεκτικότητά τους.

Προστίθεται ότι ο Υπουργός Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου Nicolas Sehnaoui εξέφρασε τη στήριξή του στο EUROPA, δείχνοντας έτσι τη βούλησή του Λιβάνου για ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Από την πλευρά του ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta Φώτης Σαββίδης σημείωσε ότι με το EUROPA προωθείται μια νέα συνεργασία μεταξύ των δύο Αρχών που θα ενισχύσει το στρατηγικό ρόλο της Cyta ως σημαντικού κέντρου τηλεπικοινωνιών στην Ανατολική Μεσόγειο, διευκολύνοντας παράλληλα το στρατηγικό στόχο του Λιβάνου να ενδυναμώσει τη θέση του στο τηλεπικοινωνιακό τοπίο, ενεργώντας ως γέφυρα μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι το υποσύστημα ALEXANDROS ανήκει αποκλειστικά στη Cyta και λειτουργεί μέσω συστήματος της Αρχής Τηλεπικοινωνιών της Αιγύπτου.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/29496 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.