7/11/11

Επιστολή στα Η.Ε, στο ΝΑΤΟ και την αμερικανική κυβέρνηση για την παράνομη χρήση χημικών όπλων κατά του PKK

Στους διωγμούς και στο φρικτό καθεστώς καταπίεσης που έχει επιβάλλει η Τουρκία στο Κουρδιστάν (νοτιοανατολική Τουρκία) σε βάρος της Κουρδικής μειονότητας αναφέρεται ανοικτή επιστολή η οποία στάλθηκε προς το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ , τις ΗΠΑ σχετικά με την χρήση χημικών όπλων απο τον τουρκικό στρατό στις επιχειρήσεις κατά Κούρδων μαχητών του PKK.(Kulka Iwona Bugno Ekurd.net)


Το σύνολο του Κουρδικού πληθυσμού το οποίο ανέρχεται περί τα 20 εκατομμύρια ανθρώπους σήμερα έχει υποστεί διαχρονικά τα αποτελέσματα της πολιτικής αφομοίωσης και εξολόθρευσης που εφαρμόζει ο Τουρκικό κράτος για έναν και μόνο λόγο επειδή είναι Κούρδοι τονίζει η επιστολή.

Η αντίδραση του Κουρδικού λαού απέναντι σε αυτή την γενοκτονική πολιτική ήταν ο σχηματισμός της οργάνωσης του PKK και απο την αρχή της ίδρυσης της τα μέλη του αφιερω΄νουν την ζωή τους στην ιδέα της υπεράσπισης του κουρδικού έθνους, της διατήρησης της πολιτιστικής και εθνικής ταυτότητας τους. Παρά το γεγονός ότι το Τουρκικό κράτος και παρακράτος έχει εξαπολύσει εναντίον του PKK και των υποστηρικτών του όλα τα μέσα της κατασταλτικής πολιτικής που διαθέτει (διώξεις, φυλακίσεις ,εξωδικαστικές εκτελέσεις,βασανιστήρια) το PKK είναι αυτό που χαρακτηρίζεται ως «τρομοκρατική οργάνωση»

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για την απόκτηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κουρδικού λαού με ειρηνικό τρόπο εμποδίστηκε από το τουρκικό κράτος το οποίο εφάρμοσε αυξανόμενη κατασταλτική δράση κατά των Κούρδων, τα μέλη του ΡΚΚ δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αναλάβουν ένοπλο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Κουρδικού Λαού. Αυτός ο αγώνας έχει σαν στόχο τη τουρκική αστυνομία και τον τουρκικό στρατό.Ο Πόλεμος διαρκεί πολλά χρόνια και έχει εκατέρωθεν μεγάλο αριθμό θυμάτων αυτό αποτελεί και το τίμημα του.Όμως ακόμα και στους πολέμους - όταν αυτός πραγματοποιείται από πολιτισμένους ανθρώπους, υπάγεται σε ορισμένους κανόνες και οι κανόνες αυτοί ρυθμίζονται από το νόμο.Δυστυχώς τουρκικό κράτος φαίνεται να ενεργεί έξω από τους κανόνες αυτούς και ενάντια στο νόμο.Όπως είναι ευρέως γνωστό, η κατοχή χημικών όπλων είναι παράνομη και η χρήση της είναι εγκληματική πράξη. Στις 22 Οκτ. 2011 το τουρκικό κράτος (σ.σ. για μια ακόμη φορά) παραβίασε το διεθνές δίκαιο και σκότωσε Κούρδους μαχητές του PKK χρησιμοποιώντας χημικά όπλα και βόμβες ναπάλμ. Αυτή η εγκληματική πράξη δεν πρέπει μόνο να καταδικαστεί αλλά να διωχθεί και δικαστικά καθώς είναι ενέργεια απολύτως απαράδεκτη για τον 21 αιώνα και σε έναν πολιτισμένο κόσμο.

Ακόμα κι αν το τουρκικό κράτος επιμένει να προβαίνει στην επισήμανση των Κούρδων μαχητών της ελευθερίας του PKK ως «τρομοκράτες» και χαρακτηρίζει τη δραστηριότητά τους ως "τρομοκρατικές ενέργειες" και ως έγκλημα - τα μέλη του PKK έχουν ακόμα ένα αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα που πρέπει να εφαρμοστεί στο δικαστήριο, αυτό της δυνατότητας να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να έχουν μια δίκαιη δίκη. Αντί γι 'αυτό, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αγωνιστές της ελευθερίας του PKK που είχαν (σ.σ. και έχουν:Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι καταγγελίες για χαριστική βολή σε τρείς Κούρδους μαχητές τραυματισμένους στο Dicle) συλληφθεί από τις τουρκικές δυνάμεις δολοφονούνται τα πτώματα τους ακρωτηριάζονται και υποβάλλονται σε απάνθρωπους εξευτελισμούς.

Η Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ υποτίθεται ότι ενεργεί σύμφωνα με τους κανόνες και το διεθνές δίκαιο. Η χρήση των παράνομων χημικών όπλων από το μέλος του ΝΑΤΟ είναι ίση με το γεγονός ότι το ίδιο το ΝΑΤΟ παραβίασε το νόμο και διέπραξε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή πλέον από τη διεθνή κοινότητα - ακόμα και αν η Τουρκία θεωρείται από τις Δυτικές χώρες ως "αρεστή" (σ.σ. χώρα υπόδειγμα δημοκρατίας για τον αραβικό κόσμο)

Τα μέλη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να εγγυούνται την ασφάλεια της διεθνής κοινότητας και η ασφάλεια αυτή τίθεται σε κίνδυνο απο τις εγκληματικές πράξεις τις οποίες διαπράττει το τουρκικό κράτος. Γι 'αυτό η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τώρα! Διαφορετικά ο κόσμος σύντομα θα αντιμετωπίσει ένα "αρεστό κράτος" υπόδειγμα δημοκρατίας για τον αραβικό κόσμο θα μετατραπεί σε ένα θανάσιμο κίνδυνο για τον κάθε λαό τον οποίο η Τουρκία θα αποφασίσει να χαρακτηρίσει ως "τρομοκράτες".

Αυτό που σήμερα κάνει το Τουρκικό κράτος ενάντια του Κουρδικού Λαού μπορεί να το διαπράξει εναντίον κάθε Λαού της περιοχής ανα πάσα στιγμή υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», ενω στην πραγματικότητα κάτω απο την ψευδεπίγραφη αυτή ετικέτα θα πρόκειται για μια ακόμη γενοκτονία των Τούρκων. Kανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.Θα πρέπει να σταματήσει τώρα. Η Διεθνής κοινότητα και ο δυτικός κόσμος δεν μπορεί να σιωπά πλέον, όταν τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ανθρώπινες αξίες και το δίκαιο παραβιάζονται με τέτοιο τρόπο.Παρακαλώ, να σταματήσει η Τουρκία αυτή τη στιγμή!Με σεβασμό και με βαθιά ελπίδα ότι η δικαιοσύνη εξακολουθεί να υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.