3/11/11

Realpolitik στη Γαλλική Ριβιέρα

Του Κώστα Πικραμένου*
Εχθές οι Σαρκοζί – Μέρκελ έβγαλαν τις μάσκες της «Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης» και απείλησαν ευθέως το δίδυμο Παπανδρέου-Βενιζέλου για έξοδο της Ελλάδος από το Ευρώ. Ο πολιτικός gangster Σαρκοζί εκβιάζει προκειμένου να αυξήσει τα ποσοστά δημοτικότητας του εν όψει των επικείμενων Προεδρικών εκλογών την άνοιξη 2012.

Προκειμένου να «σώσει» το πολιτικό τομάρι του δε διστάζει να θέτει ultimatum σε μία κοινωνία η οποία βιώνει (από το 2008) την ύφεση, την ακρίβια και την μεγαλύτερη φορολογική επιδρομή των τελευταίων δεκαετιών με το ερώτημα «Ευρώ και Εξαθλίωση ή Δραχμή και Μεσαίωνας».
Ο κ. Παπανδρέου πανικόβλητος από τις αντιδράσεις της κοινωνίας κατά τη διάρκεια της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου αποφάσισε ΜΟΝΟΣ του χωρίς να έχει ενημερώσει εκ των προτέρων τους πιστωτές της χώρας (κράτη Ευρωζώνης) να εκβιάσει την λαϊκη νομιμοποίηση της κυβέρνησης του με ένα «στημένο κατόπιν εορτής» δημοψήφισμα με το δίλημμα « Ελλάς: Αποικία ή χρεωκοπία».
Το δίδυμο Σαρκοζί-Μέρκελ ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ για τη διάσωση του ευρώ και την κοινή γνώμη των χωρών τους. Και έτσι οφείλουν να κάνουν όσοι υπερασπίζουν τα εθνικά τους συμφέροντα. Ως εκ τούτου η Ελλάς οφείλει για λόγους επιβίωσης να επιλέξει πλέον με ποιους επιθυμεί τη σύναψη στρατηγικών σχέσεων (ΗΠΑ,Iσραήλ, χώρες BRICS). Η επιστροφή στη δραχμή και η λήξη του ΕΣΠΑ (2013) ελαχιστοποιεί τη σημασία συμμετοχής της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκο οικοδόμημα πλέον.
Η εμμονή στις Ευρωατλαντικές δομές (δόγμα ΕΛΙΑΜΕΠ) οφείλει να τύχει αυστηρής κριτικής εξέτασης εκ μέρους των κομμάτων εξουσίας καθώς στο σημερινό ρευστό διεθνές σκηνικό η εθνική ανεξαρτησία «χτίζεται» με επιθετική διπλωματία και πολυμέρια στις διεθνείς σχέσεις.
Η επιστροφή στη δραχμή μπορεί να ΜΗΝ οδηγήσει στο Μεσαίωνα ΜΟΝΟ αν υπάρξει διμερής συμφωνία ΕΕ – Ελλάδας για σύνδεση Δραχμής – Ευρώ με σταθερή ισοτιμία όπως το Γουάν με το δολλάριο ή το Φράγκο Δυτικής Αφρικής με το Ευρώ. Μία ισοτιμία πχ 1 ευρώ = 600 δραχμές μπορεί (α λα τούρκα) να γίνει 1 ευρώ = 6 νέες δραχμές προκειμένου να απλοποιηθούν οι τιμές των προϊόντων. Όλα αυτά βέβαια απαιτούν την ανάδειξη νέας κυβέρνησης με ισχυρή λαϊκη νομιμοποίηση που θα μπορέσει να διαπραγματευτεί μία αξιοπρεπή έξοδο από την Ευρωζώνη. Ποιος, πότε και πως είναι τα καυτά ερωτήματα που πρέπει να απασχολήσουν την σοκαρισμένη κοινή γνώμη που περιμένει από το κόμματα εξουσία να πουν επιτέλους την ΑΛΗΘΕΙΑ στο ΛΑΟ
*Ο Κώστας Πικραμένος είναι συγγραφέας του ηλεκτρονικού βιβλίου «Wikileaks – Tα Διπλωματικά έγγραφα για την Τουρκία» (http://ekdotika.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.