16/2/12

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Αβραμόπουλος: Η οικονομική κρίση δεν έχει διασαλέψει την άμυνά μας

Tα σοβαρά οικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, επ' ουδενί έχουν διασαλέψει το αμυντικό σύστημα της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Αμύνης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Αντερς Ρασμούσεν. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα παραμένει σημαντικός παράγοντας ασφάλειας, συνεργασίας και συνεννόησης στην ευρύτερη περιοχή.

Αβραμόπουλος: Η οικονομική κρίση δεν έχει διασαλέψει την άμυνά μας
Ο υπουργός συζήτησε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤο τον νέο ρόλο της Συμμαχίας ενόψει της Συνόδου Κορυφής στο Σικάγο, τον Μάιο του 2012, την πρόταση για βελτιστοποίηση των αμυντικών δυνατοτήτων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ -εν μέσω της οικονομικής κρίσης που περιορίζει τους εθνικούς προϋπολογισμούς- και θέματα όπως οι σχέσεις της χώρας μας με γειτονικά κράτη- συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας- το Κυπριακό, την αντιπυραυλική ασπίδα και για τις σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση έγινε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από τη συμμετοχή της χώρας μας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο.

Αναφερόμενος στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας, ο Δ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι έχει την υποστήριξη της Ελλάδας, στο πλαίσιο των αρχών της στρατηγικής εταιρικής σχέσης.
 
Από τους μακροβιότερους συμμάχους του ΝΑΤΟ η Ελλάδα
Από την πλευρά του, ο Α. Ρασμούσεν χαρακτήρισε την Ελλάδα ως ένα από τους μακροβιότερους συμμάχους του ΝΑΤΟ και πυλώνα της συλλογικής ασφάλειας. Παράλληλα, εξήρε τη συνεισφορά της χώρας μας στις επιχειρήσεις της Συμμαχίας για την επίτευξη της σταθερότητας, από το Αφγανιστάν έως το Κόσοβο, αλλά και για την προστασία του αμάχου πληθυσμού στη Λιβύη.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ έκανε λόγο για δύσκολες οικονομικές συνθήκες και για την ανάγκη το ΝΑΤΟ να κάνει δύσκολες επιλογές. Εξέφρασε πάντως τη βεβαιότητα ότι η Συμμαχία ως "οικογένεια που ο ένας βοηθά τον άλλο" θα βγεί δυνατότερη από την κρίση και αυτό θα επιβεβαιωθεί στη Σύνοδο Κορυφής.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο Α. Ράσμουσεν επισήμανε την ανάγκη να διαμορφωθεί μία Συμμαχία, η οποία θα είναι σε θέση να ξεπεράσει τις προκλήσεις που προκύπτουν από την αυστηρή οικονομική κατάσταση, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια για το μέλλον. Άλλωστε, κατέληξε, αυτός ο δεσμός είναι η καλύτερη επένδυση που έχουμε κάνει ποτέ στον τομέα της ασφάλειας και έχει αντέξει στον χρόνο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δώρισε στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ το σπαθί του Μεγάλου Αλεξάνδρου
http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.