1/2/12

Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία της ΕΛ.ΣΤΑΤ


  Διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικόλαο Παντελή, η δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και το θέμα του ελλείμματος του 2009.
Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και το θέμα του ελλείμματος του 2009.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικόλαος Παντελής, διαβίβασε μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, τη δικογραφία στη Βουλή ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, χωρίς να κάνει καμία ποινική αξιολόγηση, όπως απαιτεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από τον κ. Πεπόνη να συνεχίσει την έρευνά του και να λάβει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, όπως ο τελευταίος έχει ζητήσει εγγράφως.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πεπόνης είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για το έλλειμμα το 2009, καθώς, όπως ανέφερε, προέκυψε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Ο κ. Τέντες ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικόλαο Παντελή, ο οποίος είναι επόπτης του οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη, να μελετήσει την υπόθεση και εν συνεχεία να αποφανθεί εάν έπρεπε να διαβιβαστεί άμεσα στη Βουλή η δικογραφία ή έπρεπε να προηγηθούν ορισμένες ενέργειες, όπως είναι η εξέταση μαρτύρων κ.λπ.
Πηγή

2 σχόλια:

  1. Υπόψη ότι στην παρούσα βουλή το ΠΑΣΟΚ διαθέτει την πλειοψηφία, οπότε μήπως ήταν λίγο βιαστικό που πήγε τώρα; μήπως έπρεπε να πάει αμέσως μετά τις εκλογές; μήπως σκόπιμα πήγε τώρα για να τακτοποιηθεί εγκαίρως; βλάχος και χωριάτης είμαι, πονηρά σκέφτομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχει γούστο. Με τόσα που έχουμε δεί...
    Μ΄αυτή τη σκέψη, με ζώνουν τα φίδια.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.