1/2/12

Οι «ακραίοι» κι οι αρουραίοι


 Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Ήταν μόδα της πολιτικής ορθότητας. Μαζί με τις κενολόγες μπούρδες που αραδιάζανε, τα ψευτοπροοδευτικά κνώδαλα και οι ενοχικοί «δεξιοί», να αμολάνε και μια παρόλα για τους ακραίους, εθνικιστές, τουρκοφάγους κλπ. Είχαν σηκωθεί τόσο πολύ τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι, που στους πρώτους …ένδοξους μήνες του Μνημονίου, βάφτιζαν ακραίο ακόμη κι όποιον ψέλλιζε μια στοιχειώδη κριτική για την μνημονιακή ανθρωποφαγία και το οριζόντιο κούρεμα, με το αλυσοπρίονο, της αξιοπρέπειας και του εισοδήματος των πολιτών.

Θα σας πω λοιπόν τι είναι στ’ αλήθεια ακραίο. Ακραίο πράγμα είναι η φτώχεια κι η εξαθλίωση, που μάλιστα συνιστούν βία. Ακραίο πράγμα είναι η τύφλωση και η βλακεία να μην αναγνωρίζεις την πάγια αρπακτικότητα και τα σχέδια της Τουρκίας και άλλων απέναντι στο λαό μας. Είναι δε κι επικίνδυνο για την αληθινή ειρήνη, που απέχει πολύ από την ειρήνη των νεκροταφείων. Για ορισμένους δε αυτή η ακραία τύφλωση, δεν είναι ακριβώς τύφλωση, παίζουν κερδοφόρα για την πάρτη τους υπέρ ξένων συμφερόντων αλλά, αυτό, υπάγεται σε συγκεκριμένο κεφάλαιο του Ποινικού Κώδικα, κι εν καιρώ πολέμου έχει μουσκέτο στα έξι μέτρα. Λίγοι αυτοί αλλά υπαρκτοί.
Ακραίο πράγμα είναι να περιφρονείς τον Λαό σου, την γνήσια λαϊκότητα, που ανήκει στον σκληρό πυρήνα, όχι μόνον της Κεντροδεξιάς αλλά και της Κεντροαριστεράς. Ποια είναι η αστική τάξη σε αυτή τη χώρα; Πόσοι και ποιοι σε αυτή την κοινωνία ανήκουν σε μια εθνική, ηγέτιδα, αστική τάξη δημιουργών; Μην τους μπερδεύετε με τους αποφοίτους κυριλέ ιδιωτικών σχολείων, τους διαμεσολαβητές δημοσίων έργων και προμηθειών και τους εισαγωγείς – εξαγωγείς πεπιεσμένου αέρος, που ξημεροβραδιάζονται στη γνωστή Πλατεία. Οι πρώτοι των πρώτων στις εισαγωγικές για τα Πανεπιστήμια κατά κανόνα προέρχονται από τα δημόσια σχολεία των συνοικιών και της επαρχίας. Γιατί; Γιατί πάντα από τους πολλούς βγαίνουν οι λίγοι που αξίζουν. Και γιατί αυτά τα παιδιά καίγονται ν’ ανέβουν και να ξεφύγουν προς τον ουρανό. Αυτοί, οι πολλοί, οι λαϊκοί, είναι ο Λαός και ο Στρατός, είναι η βάση της μεγάλης Φιλελεύθερης και Πατριωτικής παράταξης. Είναι τα πάντα.
Οι καθεστωτικοί αρουραίοι, παντός χρώματος, έχουν ένα κοινό: περιφρονούν τους πολλούς, το Λαό. Περιφέρονται με τα κουστουμάκια τους προς άγραν πελατών, τους οποίους κατά βάθος δεν υπολογίζουν μια δεκάρα και τους θεωρούν και δεδομένους. Αισθάνονται ως ένα είδος αριστοκρατίας, της οποίας το λίμπρο ντ’ όρο φυλάσσεται ευλαβικά στα περιώνυμα στέκια του χρυσού αθηναϊκού τριγώνου. Εκεί όπου τα καθεστωτικά κοχίμπα σμίγουν γύρω από το τραπέζι τα νέφη των εκλεκτών καπνών τους. Όλοι αυτοί στην ίδια σκάφη πλένουν τα βρώμικα ρούχα τους κι απ΄ το ίδιο πρυτανείο σιτίζονται. Γι’ αυτό συχνά κάνανε συμψηφισμούς, κολλεγιές και συνοικέσια. Αναπαράγονται διασταυρούμενοι κι έτσι ενισχύουν τους δεσμούς συντεχνίας.
Όλο αυτό, το αληθινά ακραίο, πήγε χέρι χέρι με την αποϊδελογικοποίηση. Την γραμμή την δίνανε τα καθεστωτικά montblanc της παραπληροφόρησης, οι πρόθυμοι φονιάδες προσωπικοτήτων και ιδεών, για τις οποίες συνήθως δεν έχουν και ιδέα. Η τηλεοπτική ολιγαρχία, παράρτημα των μπετατζήδων – προμηθευτών – σκουπιδιαραίων, εργολαβικά κι επί δεκαετίες απαξίωνε την εθνική ιδέα, την έννοια της αποτροπής στην εθνική άμυνα, την εθνική ταυτότητα και την ιστορική μνήμη. Δουλεύανε σαν γκρέϊντερ. Στρώνανε «προοδευτικά» μπάζα για να περάσει ο μηδενισμός των εντολέων τους. Γιατί άμα ευνουχίσεις την νεολαία, τον λαό όλο, του πάρεις την ψυχή του, τ’ όνομα του, του κόψεις τις ρίζες του, τότε φτιάχνεις ένα αχανές οικόπεδο, μια πνευματική και ηθική έρημο, όπου θα περνάνε αέρας οι τύποι με τις τσάντες, που ‘χουν τα φράγκα αυτού που πάντα πληρώνει το λογαριασμό. Του Λαού. Γι’ αυτό, εκτός από τον δημόσιο λόγο βάλανε χοντρό χέρι και στην Παιδεία. Τι περιμένατε; Οι αρουραίοι να θέλουνε να βγάλουνε λιοντάρια;
Η Ιστορία του Λαού μας έχει ένα πρόσημο αντίστασης. Αυτός ο τόπος, που τώρα θέλουν κάποιοι να του διορίσουνε Γκαουλάϊτερ, «επίτροπο» τον βαφτίζουν, είναι ποτισμένος με το αίμα και τον ιδρώτα των πατέρων και των παππούδων μας. Οι οποίοι, αν δεν απατώμαι, την Ιστορία τους δεν την έγραψαν αγωνιζόμενοι για τα spread, τα πανωτόκια, δανεικά, το PSI κλπ. Θέλω να πω, αδέρφια, πως είχαν ένα σκληρό πυρήνα και μάτια προσηλωμένα σε κάτι που βρισκόταν πιο ψηλά από την κοιλιά τους και το ταμείο.
Δεν είμαστε άπλα κάποιοι που θα πάμε κάπου, όπως – όπως. Ούτε φυτρώσαμε στα λάχανα. Έχουμε όνομα και βαθιές ρίζες στο χώρο και στο χρόνο. Έχουμε ιδέες και ήρωες. Πχ, Βλαχάκος, Καραθανάσης, Γαλοψός, τώρα που είναι και η επέτειος, για να φρεσκάρω και την μνήμη της μαύρης τρύπας της νεότερης πολιτικής μας Ιστορίας, που στηλιτεύει τώρα, συνταξιούχος, γερμανιστί τους «επιχειρηματίες της δραχμής». Τότε τους έκανε σέρβις ζέαρ γκουτ, κι ευχαριστούσε και τους αμερικάνους.
Λοιπόν, αδέρφια, στον δύσκολο κι ανηφορικό δρόμο μας, θα έχουμε σε λίγο στο τιμόνι ηγέτη που έχει, όπως ο Λαός μας, γράψει την Ιστορία του με ΟΧΙ, με ένα πρόσημο αντίστασης κι επανέφερε στο κέντρο της πολιτικής τις πατρώες Ιδέες μας. Είναι λοιπόν καιρός να απομονώσουμε τους αληθινά ακραίους, αυτούς που υπηρετούν κάθε άλλο συμφέρον εκτός από αυτό της Πατρίδας. Να ανακτήσουμε τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια μας, να ατσαλώσουμε το φρόνημα μας και να κάνουμε μια αληθινή, μια νέα Μεταπολίτευση.
Κι οι αρουραίοι, να θυμάστε, εκτός από το ότι έχουν μισότυφλη όραση κι αδηφαγία, πάντα πηδάνε πρώτοι απ’ το καράβι. Γενναίος αρουραίος δεν γεννήθηκε ακόμη σε κανένα υπόνομο…
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

10 σχόλια:

  1. Φαήλο μας δουλεύεις; Μας κάνεις πλάκα; Ολόκληρο το άρθρο σου ακυρώνεται απο τις πράξεις της ΝΔ.

    Το ότι ο φίλος σου ο Αντώνης σε έφερε σε δύσκολη θέση με τις επιλογές του το καταλαβαίνω,αλλά τα σύκα να συνεχίσουμε να τα λέμε σύκα,εκτός και αν το κάνεις συνειδητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαήλο, κάνω paste την απάντηση που έδωσα σε αρθρο του antinews
    ......
    Παρ’ ότι συμφωνώ μαζί σου θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου…
    Εκτός από αυτήν την μερίδα των Ελλήνων που πολύ σωστά αναφέρεις, υπάρχει και μια άλλη μερίδα που είναι πολύ μεγαλύτερη από την πρώτη.
    Είναι πρώτα απ’ όλα οι εκατοντάδες χιλιάδες πατριώτες, χωρίς εισαγωγικά, που πάντα υπήρχαν και υπάρχουν.
    Είναι το εκατομμύριο plus απολυμένοι και άνεργοι που κάθε μέρα γίνονται περισσότεροι και σε τελική ανάλυση σε λίγο δεν θα έχουν τίποτα να χάσουν.
    Είναι και αυτοί που εξακολουθούν και σήμερα να είναι βολεμένοι, αλλά βλέπουν και αυτοί ότι έρχεται η σειρά τους.
    Και επίσης υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι επιζητούν τον ξεσηκωμό προς ίδιον όφελος και τους οποίους δεν θέλω ούτε να τους ακούω…
    Το θέμα όπως το βλέπω εγώ, δεν είναι αν υπάρχουν ανθρωποι που θα ξεσηκωθούν, υπάρχουν και είμαστε η πλειοψηφία, αλλά ποιός εμπνευσμένος ηγέτης θα μπεί μπροστάρης να μας οργανώσει για τον ξεσηκωμό… Το σύστημα έχει καταφέρει να μας απογοητεύσει και όλα τα σημεία που αναφέρεις είναι σημεία απογοήτευσης ή αποχαύνωσης…
    Και ο κόμπος δεν έχει φτάσει ακόμη στο χτένι, αλλά πλησιάζει επικίνδυνα. Το σίγουρο είναι ότι μας χρειάζεται ένας ξεσηκωμός, ασχέτως με τα υπόλοιπα θέματα που μας σπρώχνουν στον γκρεμό… ενας ξεσηκωμός για να απαλλαγούμε από το “σύστημα πασοκ” δηλαδή της διαπλοκής που έχει διαπεράσει όλον τον κοινωνικό ιστό συμπεριλαμβανομένου και του πολιτικού. Όταν ανατραπεί αυτό το σύστημα τότε θα δούμε τα πράγματα με διαφορετικό μάτι, ακόμη και του ξεσηκωμού προς όφελος της πατρίδας μας και όχι του εγώ μας…
    .......
    Και συνεχίζω εδώ, αυτό που μας χρειάζεται είναι ηγέτης με τις προδιαγραφές που έθεσες... αλλά δεν τον βλέπω ακόμη... δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Χρήστο. Νομίζω πως ο Φαήλος ασκεί κριτική εμμέσως κ στον Σαμαρά. Το πρόβλημε με πολιτικούς τύπου Καμμένου κ Κρανιδιώτη είναι ότι είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε ένα κόμμα εξουσίας όπως η ΝΔ --συνυπάρχοντας ή συγκρουόμενοι με ιδεολογικούς τους αντιπάλους στο ΄διο κόμμα--- ώστε να κάνουν πράξη τα πατριωτικά τους ιδεώδη όταν η παράταξή τους αναλάβη τα ηνία της εξουσίας. Δηλαδή ανέχονται καταστάσεις τρελλές με την ελπίδα πως όταν με το καλό βγει νικήτρια η παράταξη, τότε θα αξιοποιηθούν υπουργικά κ θα βοηθήσουν τον λαό κ την πατρίδα. Μόνο που κανείς δεν εγγυάται πως έτσι θα συμβούν τα πράγματα. Κ επίσης, όποιο πρόβατο βγει από το μαντρί, το τρώει ο λύκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Spyridon,καλησπέρα.

    Γράφεις:

    -Νομίζω πως ο Φαήλος ασκεί κριτική εμμέσως κ στον Σαμαρά-

    -Δηλαδή ανέχονται καταστάσεις τρελλές με την ελπίδα πως όταν με το καλό βγει νικήτρια η παράταξη, τότε θα -

    Αυτό είναι το αισχρό με τη ΝΔ,ότι δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της και το ρόλο της στον κόσμο,και δεν είναι τυχαίο που συντηρεί αυτό το ομιχλώδες τοπίο.

    Και μόνο να αντιπαραβάλει κανείς τα λόγια με τις πράξεις της ΝΔ του ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι,καμία συνέπεια,παντελώς αναξιόπιστη.

    Δίχως υπερβολή,αυτά που σκοπεύουν να ψηφίσουν θα τους στείλουν στα στρατοδικεία κάποια ευλογημένη στιγμή.

    Και ο λόγος που τα βάζω με τη ΝΔ είναι γιατί βλέπω ότι με τέτοιες άθλιες πρακτικές έχει πείσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων,κάτι σαν εμπόριο ελπίδας δηλαδή.

    Και αυτά σου τα γράφει ένας πρώην νεοδημοκράτης,που κατάλαβε ότι απο τα κόμματα δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα. Τόσα χρόνια τα κόμματα λειτούργησαν σε βάρος της Ελλάδας και είδαμε τα αποτελέσματα.

    ΥΓ
    Να είσαι βέβαιος,ότι αν εκδηλωθεί εξέγερση,θα δείς στους δρόμους μέχρι και 85 χρονών ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακόμη μια εξαιρετική καταχώρηση από τον κ.Φ.Κρανιδιώτη,με την πουλαδίτσα στο πέτο,που αποδεικνύει οτι ειναι αυτόφωτος και γνήσιος.Και οχι μανίκι στην γούνα οποιουδήποτε άλλου.Μαζί σου κομμάντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κάποτε πρέπει να πάρεις θέση στο απλό ερώτημα: η υπεραξία της εργασίας του εργαζόμενου, πρέπει να ανήκει στην κοινωνία η στον εργοδότη;ΟΛΑ Τ'ΑΛΛΑ είναι υπεκφυγές η απλά μπούρδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. [..]Κ επίσης, όποιο πρόβατο βγει από το μαντρί, το τρώει ο λύκος[…]

    Εκτός αν είναι πρόβατο που λόγω καταστάσεων μεταλλάχτηκε σε λύκο και μπορεί να ανταπεξέλθει στους έξω λύκους κάνοντας και την ανατροπή
    Τους λύκους σε πρόβατα , σε βορά άλλων προβάτων.


    Κύριε Κρανιδιώτη αν εσείς και ο κ. Καμμένος κάνετε την πρώτη ανατροπή και γίνετε αυτόφωτοι και όχι ετερόφωτοι (όχι μόνο δημιουργώντας κόμμα αλλά παύοντας να αναμασάτε και να αφήνετε να φανούν καταδικασμένες τακτικές και τρόποι συμπεριφοράς ) ενώ ταυτόχρονα ξεκαθαρίσετε αμετάκλητα τις κόκκινες γραμμές και συνταυτιστείτε με τον κόσμο και όχι προσπαθήσετε να βάλετε τον κόσμο στο καλούπι.
    Αν αποφασίσετε να δείτε ότι ο κόσμος δεν πιστεύει τα λόγια ( ο νοήμον κόσμος και όχι τα εκάστοτε φερέφωνα είτε εξ ιδίου οφέλους είτε για κάποιον τρίτο)
    Αν σκεφτείτε ότι μπορεί να γίνετε και γραφικός αλλά να μη σας νοιάξει.
    Αν δείτε ότι ο Αντώνης μας το καλό παιδί των κόκκινων γραμμών θεώρησε ότι μόνο αν μπει με τον παραλογισμό και τις υπαναχωρήσεις στην κυβέρνηση μπορεί να κάνει κάτι το οποίο μέχρι τούδε είναι μια τρύπα στο νερό και τελικά αποδεικνύει περίτρανα η καρέκλα είναι γλυκιά.
    Αν μιλήσετε στην ψυχή του Έλληνα (εύκολο το μόνο που χρειάζεται είναι ειλικρίνεια με όποιο κόστος ακόμα και αυτό της λοιδορίας καθώς επίσης χρειάζεται αυτά που λέτε πρώτα εσείς να τα πιστέψετε)
    Αν πείσετε τον κόσμο ότι τα κάνετε γι αυτούς και όχι μέσω αυτών.
    Τότε θα αποκτήσετε μεγάλη δύναμη και θα προσφέρετε αν νοιάζεστε για την Ελλάδα . Γιατί το λαϊκό υπόβαθρο υπάρχει και για να δουλέψετε και να επανατοποθετήσετε την κατάσταση σε κάποιες έστω αρχικές σωστές βάσης ,και η ψυχή για να βάλει ο κόσμος πλάτη και στήθος.

    Όλα αυτά όμως Αν….


    ΥΓ. Οι εκάστοτε πολιτικοί που δεν αναφέρονται ποτέ στον λόγο μου δεν είναι επειδή τους υποστηρίζω αλλά γιατί δεν είναι άξιοι αναφοράς. Είτε στο βαθμό που συμπολιτεύονται κάνοντας αντιπολίτευση γιατί δεν μπορούν να συμπλεύσουν. Είτε για τον αντίθετο λόγο.

    Γι αυτό σας παραθέτω κάτι που βρήκα σε μια άλλη ιστοσελίδα και την άποψη μου για το πώς αντιδρά ο μέσος Έλληνας ή πως θα αντιδράσει σε λίγες μέρες όταν ανακοινωθούν τα μέτρα επισήμως .Και αυτά που έχουν ήδη παρθεί με γνώμονα την υπογραφή του PSI διότι όλοι λίγο έως πολύ ξέρουμε ότι έχει συμφωνηθεί και αυτά που θα παρθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από το http://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/02/blog-post_2359.html


    • 1 μισθός πρωθυπουργού

    • 52 * 10.000 ευρώ για τους υπουργούς = 520.000 ευρό τον μήνα 7.280.000 τον χρόνο

    • 100 άτομα του ΓΑΠ για να κοιτάζουν το διαδίκτυο * 2.000 = 100.000 ευρώ τον μήνα. 1.400.000 τον χρόνο

    • 100 άτομα σύμβουλοι του πρωθυπουργού * 3.500 περίπου = 350.000 ευρώ τον μήνα. 4.900.000 τον χρόνο

    • 100 κατά μέσο όρο συμβούλους ο κάθε υπουργός * 52 = 5.200 άτομα * 3.500 ευρώ κάτ’ ελάχιστον = 18.000.000 ευρό τον μήνα (για μαϊντανούς) 252.000.000 τον χρόνο

    • 300 βουλευτές * 10.000 περίπου τον μήνα = 30.000.000 ευρό τον μήνα. 420.000.000 τον χρόνο

    • Για την προεδρία, εκτός από το κόστος των εκατομμυρίων, ο ίδιος ο Πρόεδρος παίρνει 1.000 ευρώ την ημέρα = 30.000 ευρώ τον μήνα 420.000 ευρό τον χρόνο περίπου. Κορόιδο είναι να παραιτηθεί????????? Άσε που παίρνει περισσότερα από τον Ομπάμα. Και να φανταστεί κανείς ότι είναι μία θέση εντελώς διακοσμητική.

    Μέχρι στιγμής, εάν κάνουμε μία πρόσθεση έχουμε = 686.000.000 ευρό. Εκτός τον μισθό του πρωθυπουργού και το κόστος (εκατομμυρίων) της προεδρίας.

    • Σε όλα αυτά προσθέστε τα προνόμια τους.

    Δηλαδή.

    Πρωτεύοντα προνόμια βουλευτών

    1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.
    2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
    3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα.
    4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
    5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά.
    6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
    7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
    8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
    Δευτερεύοντα προνόμια βουλευτών

    1. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
    2. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο.
    3. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
    4. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
    5. Τηλεφωνική ατέλεια.
    6. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
    7. Δωρεάν διόδια.
    8. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.

    • Σε αυτά προσθέστε την σύνταξη των πρώην υποτιθέμενων πολιτικών, σε επίπεδο βουλευτών που δεν γνωρίζουμε πόσοι είναι * 4.880 ευρώ τον μήνα. Τον χρόνο ???????????προφανώς κάτι με πολλά μηδενικά. Επιπλέον τα άτομα που τους υπηρετούν, τα αυτοκίνητα τους, τις δεξιώσεις τους κ.λ.π.

    • Προσθέστε την σύνταξη των προέδρων, οι οποίοι δεν είναι και λίγοι * 8.000 περίπου Τον χρόνο ???????????προφανώς κάτι με πολλά μηδενικά. Επιπλέον τα άτομα που τους υπηρετούν, τα αυτοκίνητα τους, τις δεξιώσεις τους κ.λ.π.

    • Προσθέστε ακόμα τους μισθούς των υπαλλήλων της βουλής, περί τους 1.600 περίπου που δουλεύουν εναλλάξ, γιατί δεν χωράνε όλοι μαζί στο κτίριο της βουλής, * 12 μισθούς τον χρόνο, + 4 μπόνους.

    Μπορεί να έχω ξεχάσει και κάτι, αλλά τα στοιχεία είναι βάσει πληροφοριών δημοσιογράφων.

    Αλλά φανταστείτε, ότι πληρώνονται σχεδόν όσο η μισή Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτοί είναι οι περίφημοι υποκριτές που μας κυβερνούν, χωρίς τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων τους, (πολλές δεκάδες εκατομμύρια), τα νόμιμα!!!!!!!!!! ποσοστά τους από τις δαπάνες και αγορές, ιδικά όπλων του Υπ. Εθνικής Άμυνας, τα ταξίδια τους, τα ξενοδοχεία τους, τα ρούχα τους, τους κολλητούς, επιχειρηματίες που παίρνουν μαζί, τις γυναίκες τους, παιδιά ορισμένοι και άλλα πολλά.


    Με εκτίμηση
    Κασιμάτης Γιώργος

    Λοιπόν τι έχετε να πείτε εγώ λέω αι σιχτίρ, όχι αφίσα πρέπει να γίνουν αυτά τα έξοδα, όχι φεϊγβολάν ,όχι αναρτήσεις σε όλα τα μπλογκ, ανά τον κόσμο αλλά ταπετσαρία στα καθίσματα της Βουλής.
    Και έρχονται τώρα όλοι αυτοί και μας λένε κι άλλες θυσίες , εμάς που ούτε τις μπογιές από τα παπούτσια τους που βάφουν δεν παίρνουμε για μισθό κάθε μήνα.
    Και μαζί με αυτούς και η Τρόικα που θέλει να μας εξυγιάνει που να εξυγιανθούν όλοι μαζί σε άλλη διάσταση.
    Οι άστεγοι οι νέο άστεγοι σε λίγο θα πεθαίνουν με την αξιοπρέπειά τους για σταυρό για να παίρνετε εσείς τα προνόμια που εμείς τα ζώα σας δίνουμε ;
    Τι λέτε μωρέ ποιος σας είπε ότι θα μας αντιμετωπίζετε σαν κολίγους , σαν δουλοπάροικος , σαν τα σφουγγαρόπανα που καθαρίζεται τα πατώματα των σπιτιών σας και ενίοτε θα τα ξεπλένετε για να μη σας βρωμίζουν;
    Τι σας κάνει ορέ να πιστεύετε ότι θέλετε πάνω από 2Χ2 (για τους τροφαντούς) για να μπείτε μέσα ;
    Η τακτική του φόβου έχει και ένα τέλος …και το τέλος έρχεται και δεν θα είναι το δικό μας διότι εμείς απλά σκαλίζουμε την ταφόπλακά μας εσείς όμως;
    Μας φοβίσατε, μας σοκάρατε ,μας πατήσατε, μας ξεφτιλίσατε, μας προδώσατε, μας πουλήσατε ,ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ, ναι αλλά μέχρι εδώ !!!
    Δεν έχετε δικαίωμα !! και αν νομίζετε ότι το έχετε λόγο ονοματικής κληρονομιάς λαθεύετε ….
    Ο κόσμος συσπειρώνεται , και το καζάνι μαζεύει πίεση , το μπαμ δεν είναι μακριά είναι πολύ κοντά μια σπίθα αρκεί , και δεν είναι δύσκολο να βρεθεί με τόσο κόσμο στο δρόμο.
    Τι σας φταίει ρε η γριά που φύλαγε το χέρι τους ενήλικα που τις έδινε σε ένα πλαστικό ένα πιάτο φαί ; Να της το στερείτε ; Με ποιο δικαίωμα ; Ποιος σας έχρισε θεούς και μοιροπλάστες εσάς που δεν κοιτάτε τα του οίκου σας και προσπαθείτε να φτιάξετε τον δικό μας οίκο;.
    Το δικό σας ρε φαί σας στέρησε ; που κανονικά άλλα θα πρέπει να στερηθείτε αλλά δεν είμαι τόσο μα τόσο ηλίθια να τα εκφράσω για να με πάτε μέσα και να με φιμώσετε όπως είναι μια πάγια τακτική σας.
    Που είναι ο πολιτισμός μας όταν δεν σεβόμαστε την Τρίτη ηλικία και τα παιδιά .
    Τι είναι πολιτισμός μόνο οι αστακομακαρονάδες και οι σφυρίδες που τζάμπα σαβουρώνετε στις πλάτες μας και με τις ευλογίες των έξω από δω οι οποίοι και αυτοί τζάμπα και εις υγείαν του κορόιδου τις τρώνε ;
    Δεν ήταν δικιά μου η γιαγιά αλλά ντράπηκα , ντράπηκα για λογαριασμός σας , ντράπηκα γιατί είμαι Ελληνίδα γιατί με έμαθαν να τους σέβομαι τους γέρους και εσείς τι κάνετε ; τους ξεφτιλίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ντράπηκα που ακόμα δουλεύω, ε πενιχρό μεν μισθό αλλά δουλεύω και έχω να φάω και να κοιμηθώ.
    Ντράπηκα για το αναφαίρετο και συνταγματικό μου δικαίωμα.
    Ντράπηκα γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι πέραν του να σας φτύσω κατάμουτρα αλλά και αυτό στράφι θα πάει.
    Δεν έχω γονείς πέθαναν , δεν έχω παππούδες πέθαναν και αυτοί (και χαίρομαι γιατί δεν πρόλαβαν να δουν την κατάντια μου να είμαι Ελληνίδα και να μη τιμάω τους προγόνους μου ), έχω όμως παιδιά έχω οικογένεια και φοβάμαι γι αυτούς .
    Αλλά ο φόβος δεν είναι πάντα μέτρο συγκράτησης του λαού μπορεί να γίνει και δαμόκλειος σπάθη της αντίδρασης του .Φοβάμαι την μέρα που θα ξυπνήσω και θα είμαι χωρίς δουλειά και λεφτά στο δρόμο φοβάμαι όχι για μένα αλλά για τα παιδιά μου …
    Όμως αυτό το φόβο μου να τον φοβηθείτε γιατί μπορεί ΚΑΙ να σας τρομάξει στο τέλος ΚΑΙ να σας πνίξει , να σας δημιουργήσει το φόβο του μετά , αυτό το φόβο που είδα στα μάτια της γερόντισσας .
    Σας σιχάθηκε η ψυχή μου γιατί με κάνατε να λυπάμαι ανθρώπους που θα έπρεπε να σέβομαι για το έργο που παρήγαγαν όλα αυτά τα χρόνια από όποιο μετερίζι .
    Σας σιχάθηκα γιατί σας έδωσα αξία και δεν την τιμήσατε
    Σας σιχαίνομαι για το μέλλον που ακόμα και τώρα σας επιτρέπω να καταστρέφετε.
    Όμως είμαστε Ελληνες και είμαστε ακόμα εδώ και θα μείνουμε εδώ ….
    Πατήστε μας κι άλλο λιώστε μας , όσο δεν μας σκοτώνετε μας κάνετε πιο δυνατούς.
    Αλλά και να μας σκοτώσετε , μας κάνετε ήρωες για τους επόμενους. Δεν μπορεί κάποια μήτρα εδώ και χρόνια γέννησε αυτόν που θα ηγηθεί και θα είναι πάλι από τα κάτω στρώματα της πυραμίδας …
    Ο καιρός γαρ εγγύς

    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.