9/2/12

Άλμπρεχτ Ριτσλ: Αν οι Ελληνες διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τη Γερμανία θα μας τα πάρουν όλα

image
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel, ο καθηγητής του φημισμένου βρετανικού πανεπιστημίου London School of Economics (LSE), Άλμπρεχτ Ριτσλ, προειδοποιεί τους Γερμανούς συμπατριώτες του για το ενδεχόμενο, να αποσπάσει η Ελλάδα τεράστιες πολεμικές αποζημιώσεις, σε περίπτωση που αποφασίσει να τις διεκδικήσει ακόμη και τώρα.

«Το οικονομικό μας θαύμα έγινε δυνατό αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις», παραδέχεται. Για να προειδοποιήσει στη συνέχεια: «Αν οι Έλληνες γίνουν πιο επιθετικοί, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις. Αν αρχίσει η Ελλάδα και αν ποτέ αναγκαστεί η Γερμανία να πληρώσει, τότε θα μας τα πάρουν όλα».
«Θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες και να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς συνεχίζουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, ίσως κάποιοι μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τόνισε επίσης ότι και η Γερμανία έζησε μια από τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης Ιστορίας, καλώντας για άμεση μείωση του ελληνικού χρέους: Σύμφωνα με τον καθηγητή, η Γερμανία κήρυξε ουσιαστικά στάση πληρωμών όταν αρνήθηκε να εκπληρώσει συμβατικές υποχρεώσεις της με την επανένωση της Γερμανίας! Τότε, όπως διευκρινίζεται, ο καγκελάριος Κολ αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου, του 1953, σύμφωνα με την οποία οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των δύο Γερμανιών, θα έπρεπε να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση.
http://www.greekmoney.gr/

4 σχόλια:

  1. Μια σκέψη υπάρχει συνεχώς στο μυαλό μου.

    Αυτά που υπογράφουμε,που δεν γίνονται,τις εγγυήσεις που δίνουμε ως κράτος προς τους δανειστές τους οποίους ΔΕΝ θα μπορέσουμε να τους πληρώσουμε.

    Μήπως,λέω μήπως,με όλα αυτά θα επιχειρηθεί συμψηφισμός με τα χρέη των Γερμανών;

    Μήπως με αυτά που υπογράφουμε,γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε,υπονομεύουμε τις Γερμανικές αποζημειώσεις που δικαιούμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλμπρεχτ Ριτσλ.
    Κύριε μου,μη φοβάστε τίποτα,όσο υπάρχουν οι δωσίλογοι Έλληνες, που μας κυβερνούν,και όσο μας εκβιάζουν, οι Αρχηνονοί, Αμερικανοί,κοιμηθείτε ήσυχα.
    Δηλαδή ποτέ.
    Απορώ πως δεν κυματίζει η Αστερόεσσα ,ακόμα στην Ακρόπολη.
    ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΔΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καινούριες δηλώσεις είναι αυτές, ή οι παλιές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά μόνο με τηλεβόα δεν φωνάζουν στο αυτί της κυβέρνησης για το πως πρέπει να ενεργήσουμε,ώστε να βγούμε από τα δύσκολα.
    Ας ελπίσουμε έστω την ύστατη στιγμή να κάνουν και μία σωστή κίνηση για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
    Πολύ φοβάμαι θα συμφωνήσω με τον πρώην αστυνομικό με μία μικρή διαφοροποίηση.
    Η σημαία που θα κυματίζει στην Ακρόπολη δεν θα είναι η αστερόεσσα αλλά η σημαία του παγκόσμιου χωριού και αν την φαντάζομαι σωστά θα είναι μαύρη και θα έχει κόκκινη ημισέληνο και πεντάλφα και στον ιστό θα φέρει τον χάρο με το δρεπάνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.