5/2/12

Σιγά, η πατρίδα κοιμάται... ακόμα!

Γράφει η Έφη Χ. Μαυροπούλου
Γνωρίζουμε πια, ότι η κρίση που διέρχεται η χώρα δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά πρωτίστως πολιτική, κοινωνική, πολιτισμική, μία κρίση θεσμών και αξιών που θέτει την ίδια την κοινωνία ενώπιον τραγικών διλημμάτων για το μέλλον της χώρας, και των πολιτών της. Ίσως υπάρχει και μια νέα κατηγορία κρίσης, αρκεί να ανατρέξει κανείς στα πρόσφατα πολιτικά γεγονότα.
Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι έσωσε τη Χώρα, έκανε παντού τομές και συγκρούστηκε με συμφέροντα! Είπε και πολλά άλλα, που ακούγοντας τον κανείς θα σκεφτόταν ότι  μιλούσε ο Πρωθυπουργός της Ελβετίας.
Έταιρο παράδειγμα, ο κ. Χρυσοχοίδης, δήλωσε ευθαρσώς, ότι δεν πρόλαβε να διαβάσει το μνημόνιο γιατί ήταν απασχολημένος με τη πάταξη της εγκληματικότητας! Και δημιουργείται εύλογα το ερώτημα ακόμα και από τον πιο καλόπιστο, αφού δεν το διαβάσατε πως το υποστηρίζατε και ψηφίζατε μέτρα, για να έρθετε σήμερα δυο χρόνια μετά, με περίσια αυτοπεποίθηση να δηλώσετε άγνοια. Το “αμαρτία ομολογουμένη ουκ έστι αμαρτία”, δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όσο για την πάταξη της εγκληματικότητας, που επικαλέσθηκε, επί Υπουργίας Χρυσοχοίδη, το Μάιο του 2010 χάθηκαν άδικα οι τρεις υπάλληλοι της Marfin bank και έκτοτε αγνοείται η τύχη της υπόθεσης και βεβαίως, η εγκληματικότητα βρίσκεται στα ύψη.
Ο.κ Λοβέρδος, πρόσφατα δήλωσε με λαϊκό τσαμπουκά και έπαρση, χωρίς ίχνος πολιτικού επιχειρήματος, ότι όποιος πειράξει το κ. Παπανδρέου θα γίνει μακελειό. Για να συμπορευθεί μερικές μέρες μετά με τον κ. Βενιζέλο και ακριβώς, απέναντι στο κ. Παπανδρέου.
Άλλο παράδειγμα, “έριξα μια ματιά στο μνημόνιο, αλλά ήταν πολύ πιεστικές οι προθεσμίες και είχα μόνο τρεις ώρες”. Τάδε έφη κα Λούκα Κατσέλη Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που μετείχε σε πολλές από τις διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα. Όταν επί υπουργίας της χάθηκαν εργασιακά δικαιώματα ετών, μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις και η ανεργία πλησιάζει στο 20%, η κα. Κατσέλη απλώς, δεν είχε χρόνο.
Τέλος, ο δήμαρχος της Αθήνας, κ. Καμίνης θεώρησε σωστό και ηθικό, γιατί νόμιμο είναι,  να ασκήσει μήνυση κατά αστέγων που βρήκαν καταφύγιο στο καφενείο του πνευματικού κέντρου του Δήμου. Αντί, να μεταφέρει τους άστεγους σε ένα από τα εκατοντάδες ακίνητα του Δήμου θεώρησε μάλλον πιο σωστό να τους μεταφέρει στο Α.Τ. Εξαρχείων.   Ο κ. Καμίνης νυν Δήμαρχος, νομικός, πρώην Πρόεδρος του Συνήγορου του Πολίτη τώρα κάνει τον Εισαγγελέα του πολίτη!
Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται πια, μια πολιτική εκβιασμών, στην οποία βασίστηκε η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ούτε μια πολιτική τάξη, που συνεχίζει, να «νουθετεί» και ενίοτε να κουνάει επιτιμητικά το δάκτυλο προς όλους, να συμπάσχει μαζί τους χωρίς να πάσχει η ίδια, να δείχνει «γενναία» εντός χωρικών ορίων, αλλά «φρόνιμη» εκτός και τέλος, να παίζει το ψυχόδραμα των αλλαγών στην κινούμενη άμμο των πολιτικών εξελίξεων και των ιλαροτραγικών “πολιτικών” δηλώσεων.
Ο πολίτης, πρέπει να κατανοήσει ότι είναι ο φορέας κατά το Σύνταγμα της λαϊκής κυριαρχίας, και να αντιδράσει. Να θέσει τις κόκκινες γραμμές, που χωρίζουν πλέον τους πολιτικούς που έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους από τους επαγγελματίες της πολιτικής, τους οραματιστές από τους ευαγγελιστές της κρίσης, και να τους θέσει σε αναγκαστική αποχώρηση. Να εμπιστεύθει τη διακυβέρνηση της χώρας,  στο πολιτικό προσωπικό, που θα αγωνίζεται για τη διαχείριση της συλλογικής τύχης.
Γιατί, η διάσωση της χώρας δεν είναι ταυτισμένη με τη διάσωση  του πολιτικού προσωπικού, που συμμετείχε στην παραγωγή της κρίσης. Δυστυχώς, ορισμένοι πολιτικοί ταυτίζουν την προσωπική και πολιτική τους επιβίωση με την επιβίωση της Χώρας. Έτσι, μπερδεύονται οδηγούνται σε σπασμωδικές κινήσεις σα να βρίσκονται σε ψυχική διαταραχή, αφού προηγουμένως, έχουν οδηγήσει τους πολίτες σε εθνική κατάθλιψη.
effiemavropoulou@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.