24/2/12

Γεύμα του υπουργού Εξωτερικών Στ. Δήμα με τους Άραβες πρεσβευτές

Οι σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες του αραβικού κόσμου και οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, βρέθηκαν στο επίκεντρο του γεύματος εργασίας, που παρέθεσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, στους διαπιστευμένους στην Ελλάδα, Άραβες πρεσβευτές.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εξελίξεις στη Συρία και στις προσπάθειες του Αραβικού Συνδέσμου και των Ηνωμένων Εθνών για τον άμεσο τερματισμό της βίας και την προώθηση προτάσεων, που θα επιτρέψουν την ελεύθερη έκφραση της βούλησης του συριακού λαού. Εξετάστηκαν επίσης, οι εξελίξεις γύρω από την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και οι προοπτικές υπέρβασης του υπάρχοντος αδιεξόδου.

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν στο πλαίσιο του πρόσφατου Eurogroup, τονίζοντας ότι με τη συμφωνία αυτή, ενισχύεται η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και ανοίγονται σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες για επιχειρηματικές συμπράξεις σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο κατασκευαστικός, ο τουριστικός, ο ενεργειακός και άλλοι.

Επιβεβαιώθηκαν, τέλος, οι άριστες σχέσεις εμπιστοσύνης που διατηρεί η Ελλάδα με όλες τις χώρες και τους λαούς του αραβικού κόσμου και επαναλήφθηκε η ετοιμότητα της Ελλάδας να συνεχίσει να συνδράμει τις διμερείς και περιφερειακές προσπάθειες εμπέδωσης της ειρήνης και της σταθερότητας, στην περιοχή.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.