15/2/12

Κατά στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης

Να ασκηθεί μεγαλύτερη διπλωματική πίεση στην κυβέρνηση της Συρίας ώστε να διαπραγματευτεί με την αντιπολίτευση ζήτησε σήμερα ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ), εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε ξένη στρατιωτική ανάμιξη.
Ο Γενικός Γραμματέας του 57μελούς οργανισμού Εκμελεντίν Ιχσάνογλου τόνισε από την Καμπέρα ότι μια στρατιωτική επέμβαση θα πλήξει το λαό της Συρίας, αναφερόμενος στους πολέμους στο Ιράκ, τη Λιβύη και τη Σομαλία.
«Όλες αυτές οι στρατιωτικές επεμβάσεις επιδείνωσαν περισσότερο την κατάσταση και δεν επέλυσαν τις κρίσεις», υπογράμμισε.
Διεθνείς δυνάμεις μαζί με τον Αραβικό Σύνδεσμο και τον ΟΙΔ θα συναντηθούν στις 24 Φεβρουαρίου στην Τύνιδα, στο πλαίσιο της ομάδας «Φίλοι της Συρίας» προκειμένου να εξετάσουν τους τρόπους ειρηνικής διευθέτησης της κρίσης.
«Αυτή (η συνάντηση) θα αυξήσει την πίεση προς τη συριακή κυβέρνηση για να αρχίσει συνομιλίες με την αντιπολίτευση. Πρέπει να επεξεργαστούμε ένα σχέδιο για την μελλοντική μεταβίβαση της εξουσίας», πρόσθεσε ο ίδιος.
Εν τω μεταξύ, αύριο Πέμπτη, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναμένεται να ψηφίσει σχέδιο απόφασης που καταδικάζει την αιματηρή καταστολή στη Συρία.
Το εν λόγω σχέδιο επεξεργάστηκαν τις τελευταίες ημέρες η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ και θα τεθεί προς ψήφιση από τις χώρες-μέλη στις 15:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη.
Το σχέδιο απόφασης ζητεί από τη συριακή κυβέρνηση τον τερματισμό των επιθέσεων εναντίον του λαού, τη στήριξη των προσπαθειών του Αραβικού Συνδέσμου για τη διασφάλιση της δημοκρατικής μετάβασης στη χώρα και το διορισμό ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία.
Ανάλογο σχέδιο απόφασης, το οποίο κατήγγειλε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, είχε ψηφιστεί από τη Γενική Συνέλευση στις 19 Δεκεμβρίου.
Nαυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.