8/2/12

Η ζητιάνα και η κυρία

ΤΟ ΧΙΟΝΙ δεν αποτελεί εμπόδιο για την Ουκρανή ζητιάνα στο Κίεβο. Ούτε και η πολύ χαμηλή για μας θερμοκρασία των 13 βαθμών κάτω από το μηδέν, που έδειχνε το θερμόμετρο την ώρα που τραβήχτηκε η φωτογραφία. Δεν είμαστε όμως καθόλου βέβαιοι ότι ο μαύρος κουκουλωμένος όγκος στο λευκό χιόνι συγκίνησε τη διερχόμενη κυρία, ώστε να δώσει κάτι στη ζητιάνα για ελεημοσύνη. Αν μάλιστα κρίνουμε από τις εμπειρίες της ζητιανιάς της Ελλάδας για δάνεια στους Ευρωπαίους εταίρους της κυβέρνησης και την ανταπόκρισή τους με τους επαχθέστατους όρους που έθεσαν, καθόλου αισιόδοξοι δεν είμαστε για την τύχη που περιμένει τη ζητιάνα του Κιέβου.ΕΘΝΟΣ


3 σχόλια:

  1. Οταν οι τα δίποδα τα οποία λέγονται άνθρωποι χάνουν τον σεβασμό τους στην τρίτη ηλικία τότε η έννοια πολιτισμός χάνει την αξία της να εμφανίζεται έστω και στα λεξικά κάθε επικοινωνιακού μέσου.
    Οταν πάψει ο πολιτισμός να έχει έννοια τότε δεν έχει νόημα η ύπαρξη κρατών με σύνορα τα κυνόβια (σωστά είναι γραμμένο)είναι καλύτερα.
    Οταν το ''χιόνι'' είναι αρκετό για να δείξει την μαυρίλα και την καφρίλα των ανθρώπων τότε καλά μας κάνουν και μας αντιμετωπίζουν σαν ζώα με διαφορετικής αξίας αγοράς λουράκι.
    Δεν ξέρω αν η φωτογραφία είναι αρκετή για να δείξει την κατάντια μας ως άνθρωποι ανεξαρτήτως εθνικότητας αλλά είναι αρκετή για να αναδείξει ότι τελικά τα ρούχα φοράνε τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος τα ρούχα..
    Λυπάμαι ειλικρινά λυπάμαι όχι που είμαι Ελληνίδα αλλά που είμαι άνθρωπος. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζουμε τα ίδια και στην πατρίδα μας .
    Τα λεφτά όλοι αυτοί οι ''κύριοι'' θα τα βρούνε την αξιοπρέπεια τους όμως δεν θα την βρούνε ποτέ και δεν θα μας επιτρέψουν να την βρούμε και εμείς, αν δεν βουτήξουμε το πρόσωπό μας στην λάσπη των παπουτσιών τους .Αλλά τι λέω η αξιοπρέπεια δεν παίζεται στο χρηματιστήριο, δεν δίνει αξία, δεν λουστράρετε και με τόση γύρω μας κενότητα είναι σαν παράσιτο στον ώμο κάποιου ηλίθιου χαρτογιακά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρα απο τα πρόσωπα υπάρχουν και οι μηχανισμοί που αναπαράγουν την κοινωνική ανισότητα.Μπορεί κάποια στοιχεία να εμποδίζουν τον εντοπισμό τους στην δομή της σύγχρονης κοινωνίας μας όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή δεν υπάρχει.

    Να θυμάστε πάντα ότι το αυτονόητο στην ζήση σας για κάποιους μπορεί να είναι και όνειρο ζωής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις φαβέλες της πόλης του Θεού
    κάθε λεπτό
    μελαγχολία βρέχει.
    Στους φιδίσιους λαβύρινθους
    άνθρωποι χωρίς μίτο
    έξοδο γυρεύουν
    μια φέτα ουρανού ν’ αγναντέψουν.

    Από την φτώχια τους κορμί φτιάχνω,
    τον θυμό τους κάνω φωνή μου,
    τα νοτισμένα κουρέλια των δρόμων ντύνομαι
    την γύμνια μου να κρύψω
    και επαίτης
    στις οδούς των εύπορων πορεύομαι
    έλεος ζητιανεύοντας
    για την πείνα μου.

    Μα σαν το χέρι απλώσω
    εφτά φορές φτύνουν τον κόρφο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.