1/4/12

«Δεν τίθεται πλέον θέμα αποζημιώσεων προς την Ελλάδα»


Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων για την Γερμανία, ξεκαθαρίζει το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών με αποκλειστική δήλωση προς το "ΑΜΠΕ".

Σύμφωνα με την επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, η Γερμανία "αναγνωρίζει την ευθύνη" της για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και "λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων", ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946, ενώ στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, για την Γερμανία "το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν αποτελεί πλέον θέμα", 65 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και έπειτα από δεκαετίες "ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνη" συνεργασίας με την Ελλάδα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Παρατίθεται το ακριβές κείμενο (σε μετάφραση από την Γερμανική) της δήλωσης του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας προς το "ΑΜΠΕ":
"Η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων. Αυτό ισχύει και για την γερμανική κατοχή της Ελλάδας.
Η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για την Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε την χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της.
Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., το ερώτημα των αποζημιώσεων από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα".
ΑΠΕΝαυτεμπορική

6 σχόλια:

  1. Απάντηση Μανώλη Γλέζου

    Ο Μανώλης Γλέζος σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ανέφερε τα εξής:

    «Η απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας σε δημοσιογραφική ερώτηση, για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, είναι ανιστόρητη, ψευδής και εξοργιστική.

    Ανιστόρητη, διότι αγνοεί την απόφαση της 19μελούς Διασυμμαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, η οποία καταλόγισε στη Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλλει στην Ελλάδα 7 δις εκατό εκατομμύρια δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 108 δις ευρώ χωρίς τους τόκους.

    Αγνοεί επίσης το αναγκαστικό δάνειο ύψους 31/2 δις δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 54 δις ευρώ.

    Ψευδής, διότι δεν έχει καταβάλει, έναντι αυτών των οφειλών ούτε ένα μάρκο, ούτε μια δραχμή, ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, ενώ έχει εξοφλήσει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες με τις οποίες βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση.

    Εξοργιστική, διότι αποφασίζει από μόνη της ότι «δεν αποτελεί πλέον θέμα» η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τα γερμανικά στρατεύματα και ο θάνατος των Ελλήνων για την επιβίωση του γερμανικού λαού.

    Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο γιατί η Ελλάδα δεν προσφεύγει στο ΕΔΑΔ. Το κατοχικό δάνειο δεν είναι διαπραγματεύσιμο, εν αντιθέσει προς τις πολεμικές επανορθώσεις. Είναι συγκεκριμένο, υπάρχουν "χαρτιά" με βούλες και υπογραφές.

    Οι πολεμικές επανορθώσεις θα χρειασθούν διαπραγματεύσεις, διότι πρέπει να προσδιορισθεί το ύψος των. Αν δεν τα βρούμε με την Γερμανία, που δεν θα τα βρούμε, υπάρχει και η Χάγη.

    Το κακό είναι ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν δείχνουν πρόθυμες να εισπράξουν τις οφειλές αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απώτατη προδοσία έχει και το χωρίς όρια θράσος της.
    Εμείς βοηθήσαμε με πάμφθηνα εργατικά χέρια για δεκαετίες και μέχρι σήμερα να ανοικοδομηθεί από την ένοχη καταστροφή της και από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο η Γερμανία. Στο Α΄ Μνημόνιο βάλανε να μην γίνει ουδείς συμψηφισμός οφειλών φωτογραφίζοντας αυτή την μοναδική εξαίρεση σε όλα τα έως τώρα χρονικά.
    Μόλις ανακοίνωσαν οι απώτατοι του Ελληνικού έθνους Υπουργοί το χάσιμο των πρωτότυπων αποδεικτικών εγγράφων ανακοίνωσαν με την (|συμπαθέστατη ή ορθότερα εμπαθέστατη Μέρκελ) την αύξηση στους μισθούς των δημοσίων ΟΥΝΝΩΝ υπαλλήλων τους σε 6,2 % .
    Απλά διότι κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό τους είχαν στην άκρη, το χρέος τους προς την Ελλάδα και τώρα νομίζουν έως επιδεικνύουν ότι εξέπνευσε από αγωνιστές ο τόπος μας .
    ΑΥΤΗ Η ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΊΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΝΌΜΟΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΣΑΦΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΥΤΕΣ .

    ΑΕΡΑ Α Α ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ όπως αποκάλυψε η Euro Stat στα πληρωμένα δημοσιεύματά τους στο FOCUS, ΑΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΣΊΛΟΓΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν το έχουν καταλάβει ότι έγιναν και ανεπιθύμητοι στην χώρα μας; Όχι μόνο στην αγορά της; αφού τα προϊόντα της δεν τα αγοράζει ο κόσμος; Και δεν θα τα αγοράζει κανένας μας.

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η απέχθεια είναι ένα συναίσθημα που διδάσκει και διδάσκεται ΕΦΗΒΕ έως να βρει καθαρτήρια λύση. Η ιστορία έχει αίτιο και αιτιατό σε κάθε τι. Το ότι τώρα το λέμε αποπροσανατολίζοντας τους αμαθείς αποτέλεσμα το αιτιατό είναι για να μην καταλαβαίνουν τα θύματα και οι θήτες την διαφορά τους και να μπερδεύουν ενόχους με αθώους, ή το χειρότερο να υπάρχει το νόμισμα ότι δεν θα υπάρξει κάποια στιγμή με την σοφία της φύσης ή την λογική της δικαιοσύνης ή το απαράβατο αν θέλεις θείο αντιπεπονθός που επαναφέρει σε εύλογα απρόσμενο χρόνο και τρόπο, τα πάντα διδακτικά ακόμη και στους αδιάφορους και άσχετους που βλέπουν το άδικο και δεν τους πιάνει οργή΄, όπως υπέμνησε ορθά ο Μ. Γλέζος και που τους θεωρεί απολύτως αντίστοιχα η παραδοσιακή των προγόνων μας φιλοσοφία της δικαιοσύνης ανήθικους .

    Που είναι η αγάπη των Ελληνικών γραμμάτων των Γερμανών αλήθεια; Αν δεν τα είχαν διδαχθεί και αυτά θα ήταν ακόμη κανίβαλοι όπως πριν μερικούς αιώνες;
    Βέβαια με τόσους εκτός της ουσίας εξουσιαστές σύγχρονους ναζιστές και συνεπέστατες Γερμανοτσολιάδικες Μαριονέτες του τόπου μας παίζει το θέμα και είναι παρά την τραγικότητά του πολύ κωμικοτραγικό. Φαντάσου να είχαμε στα χέρια μας τα αντίστοιχα αυτά ποσά τι οργιώδη χαράτσια θα έβαζαν ή αν πράγματι θα τα είχαν να τα διαχειρισθούν αυτοί!!! αν θα έφθαναν σε μας μερικά ψίχουλα; Όπως το σχέδιο Μαρσαλ κλπ κλπ...

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασχετα με την οργή που προκαλεί στον καθένα μας αυτή η "γερμανική" απάντηση και η αναλγησία τους, φαίνεται ότι κάποιοι τους έχουν εξερεθίσει πάρα πολύ εναντίον μας.
    Και αυτοί οι "κάποιοι", συνήθως είναι αυτό που λένε "εξ οικείων τα βέλη.."
    Βεβαίως, βεβαίως, τα εγκλήματα δεν παραγράφονται και εφ΄όσον το παίζουν κι΄αυτοί έτσι, μας δίνουνε λαβή να το παίξουμε και εμείς...αλλιώς.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.