6/4/12

Πέθανε ο πατέρας του Τάσου Ισαάκ

Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, ο πατέρας του Τάσου Ισαάκ, Ισαάκ Ισαάκ. Ο γιός του Ισαάκ Ισαάκ, Τάσος, δολοφονήθηκε στις 11 Αυγούστου του 1996, στη διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης, στη Δερύνεια της επαρχίας Αμμοχώστου. Στην κηδεία του παρέστησαν εκπρόσωποι της κυπριακής κυβέρνησης και της ελληνικής πρεσβείας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.Όλα έγιναν όταν Έλληνες μοτοσικλετιστές, βρέθηκαν αντιμέτωποι με στρατιώτες του Αττίλα και Γκρίζους Λύκους.
O Tάσος Iσαάκ, προσπαθώντας να βοηθήσει έναν Έλληνα που δεχόταν επίθεση, έπεσε και δέχθηκε επίθεση με πέτρες, λοστούς και ξύλα, από μεγάλο αριθμό Τούρκων. Εκεί, άφησε και την τελευταία του πνοή.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή τον θάνατο του Ισαάκ Ισαάκ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Είχα την τιμή να γνωρίσω τον Ισαάκ Ισαάκ. Ήταν ένας περήφανος και πονεμένος Έλληνας που έχασε ότι πολυτιμότερο είχε, το ίδιο το παιδί του. Το οικογενειακό του δράμα συμβολίζει την αποφασιστικότητα του Ελληνισμού της Κύπρου απέναντι στη βαρβαρότητα. Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η οικογένειά του έχει την ψυχική συμπαράσταση όλων των Ελλήνων όπου και αν βρίσκονται. Αιωνία του η μνήμη."


http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=188530
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63641047

7 σχόλια:

  1. Ο Πάγκαλος άνοιξε το στόμα του για να πει μια σωστή κουβέντα!!!!!!!!!!!! Να σημειώσουμε την ημερομηνία .... το πιθανότερο είναι ότι πλησιάζουμε σε εκλογές.

    Είναι βέβαιο ότι ο Ισαάκ Ισαάκ θα είναι εξ ίσου καλός όπως και ο γιός του, καλό παράδεισο Ισαάκ Ισαάκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όμως, ο άνθρωπος αυτός που του σκότωσαν το παιδί του μπροστά στα μάτια του, δεν αυτοκτόνησε...
    Συνέχισε να παλεύει γι΄αυτά που πίστευε.
    Αμα σ΄εγκαταλείψει η πίστη τελείως, χάνονται όλα φαίνεται.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eλίνα δεν είναι μόνο θέμα πίστης, η αυτοκτονία ποτε δεν υπήρξε μορφή αγώνα και κάτι ακόμα πέρασε στα ψιλά ο θάνατος του Ισαάκ Ισαάκ, τρανή ακόμη μια απόδειξη του οτι η φυλή μας στην ευκολία είναι εκγλωβισμένη. Ο Ισαάκ ούτε με τον θάντο του δεν εξυπηρέτησε τους οσφυοκάμπτες άλλοι που επέλεξαν το ΕΥΚΟΛΟ αποτέλεσαν το καλύτερο άλλοθι της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακρίτα, όντως η αυτοκτονία δεν υπήρξε ποτέ μορφή αγώνα. Αντίθετα, μορφή αγώνα θεωρούσαμε το "ελευθερία ή θάνατος", όπως ξέρεις καλά.

    "η φυλή μας είναι στην ευκολία εγκλωβισμένη.."
    Νομίζω ότι είναι μάλλον εγκλωβισμένη στον στρουθοκαμηλισμό, κι΄αυτό βέβαια, δεν ισχύει για όλους, αλλά δυστυχώς ισχύει για όσους ανέλαβαν να μας κυβερνάνε.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει! Καλό ταξίδι, θα έχει εκλεκτή παρέα εκεί πάνω το γιό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μη χάνετε το νόημα της συγκεκριμένης αυτοκτονίας. Ο συνταξιούχος είχε γεννηθεί το 1935, είχε παιδικά χρόνια σε τραγικές περιόδους και δεν ήταν εγκλωβισμένος σε καμμία ευκολία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σταύρο το νόημα της συγκεκριμένης πράξης με τόν τρόπο που έγινε αποτελεί το καλύτερο άλλοθι όσως έφεραν την Πατρίδα μας σε αυτή την κατάντια. Πολλοί δε γεννήθηκαν στα κατοχικά χρόνια και πίστεψε ακόμα πιότεροι είναι σε χειρότερη μοίρα απο τον αυτόχειρα και δεν εχουν την πολυτέλεια της "αποτέφρωσης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.