7/4/12

«Τι προτείνουν οι Ελληνοκύπριοι;»

Αρθρο του Αχμέτ Κερίμ στη «Βατάν». 
 «Τι προτείνει η ε/κ διοίκηση του νότου στους Τ/κ; Πώς η ε/κ διοίκηση βλέπει τον τ/κ λαό; Μήπως τον βλέπει ως έναν ισότιμο λαό με τον οποίο είναι δυνατόν να οδηγηθεί σε διευθέτηση του Κυπριακού; Μήπως στοχεύει να διατηρήσει τον τίτλο της Δημοκρατίας που ίδρυσαν το 1960 οι δύο λαοί και τον οποίο η ε/κ διοίκηση σφετερίστηκε;

Μήπως στοχεύει να χρησιμοποιήσει τον σφετερισθέντα αυτό τίτλο ως εφαλτήριο για να επεκτείνει την ε/κ κυριαρχία στο σύνολο της νήσου; Η ε/κ διοίκηση και οι υποστηρικτές της εστιάζουν την προσοχή τους στα δύο τελευταία. Για να αντιληφθεί κάποιος την συμπεριφορά των Ε/κ προς τους Τ/κ δεν απαιτείται σε βάθος ανάλυση. Αρκεί να ενημερωθεί από τα ΜΜΕ για τις δηλώσεις των Ε/κ που αφορούν τον τ/κ λαό. Σύμφωνα με την ε/κ διοίκηση του νότου, αυτή είναι η κυβέρνηση της νήσου. Ο τ/κ λαός δεν είναι ισότιμος αλλά μειονότητα. Είναι μειονότητά της όπως οι Αρμένιοι, Λατίνοι, Μαρωνίτες. Μόνο οι δικοί της νόμοι ισχύουν στο νησί και όλοι πρέπει να τους εφαρμόζουν. Είναι φυσικό μια διοίκηση που τρέφει τέτοια αισθήματα να μην επιδιώκει την επίτευξη συμφωνίας με τους Τ/κ αλλά να τους υποχρεώσει να αποδεχτούν την κυριαρχία της. Ο τέως ηγέτης των Ε/κ Παπαδόπουλος, σε ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, έκανε λόγο για ώσμωση.Την ίδια στάση συνεχίζει και ο νυν ηγέτης των Ε/κ Χριστόφιας, ο οποίος ταυτίζει την Κυπριακή Δημοκρατία με την ε/κ Διοίκηση και δηλώνει ότι σε περίπτωση λύσης δεν πρόκειται να ιδρυθεί νέο κράτος, αλλά θα είναι η συνέχεια του σημερινού. 

Οι αρμόδιοι της ε/κ διοίκησης δηλώνουν ότι «Οι Τούρκοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι, Λατίνοι είναι πολίτες μας». Με τη δήλωση αυτή αφήνουν να νοηθεί ότι δεν σκοπεύουν να μοιραστούν οτιδήποτε με τους Τ/κ. Επίσης η ε/κ διοίκηση του νότου θέλει να έχει λόγο, να εξουσιάζει και να ελέγχει και τα προϊόντα που παράγουν οι Τ/κ ή να τους παρεμποδίζει να τα παράγουν. Έτσι προσπαθούν να πατεντάρουν το χαλλούμι ως δικό τους προϊόν. Παρεμβάλλουν εμπόδια στο εμπόριο των Τ/κ ισχυριζόμενοι ότι οι υγειονομικές αρχές των Τ/κ δεν μπορούν να διενεργήσουν υγειονομικούς ελέγχους σε προϊόντα. Με όλα αυτά προσπαθούν να διαμηνύσουν στους Τ/κ ότι πρέπει να αποδεχτούν την ε/κ κυριαρχία και να αναγνωρίσουν την ε/κ διοίκηση. Ε/κ οργανώσεις έχουν ως σύνθημα «Θάνατος στους Τούρκους-Καλός Τούρκος, νεκρός Τούρκος». Οι Ε/κ θέλουν το σύνολο της νήσου δικό τους. Είναι δυνατόν ο τ/κ λαός να αποδεχτεί κάτι τέτοιο; Αυτό που ζητούν οι Ε/κ από τους Τ/κ δεν είναι η διευθέτηση του προβλήματος αλλά η παράδοσή τους».

3 σχόλια:

  1. Βλεπουμε ποσο ωραα περανε οι τ/κ υπο τουρκικο ζυγο (οχι οτι δεν τους αξιζει)κατα τα αλλα τα γνωστα τουρκικα παραμυθακια τα οποιοα καταντανε μαλλον βαρετα δεν βρισκετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαπα. Τη "μητέρα πατρίδα" Τουρκία, λέτε "τουρκικό ζυγό;
    Θα σας θυμώσει!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ το Σχέδιο Ανάν που ήθελε να γίνει η ε/κ από κράτος, κοινότητα υπό τουρκική κηδεμονία, ήταν ..δίκαιο;
    Ας ελπίσουμε ότι εν τέλει, οι τ/κ θα αναγνωρίσουν το πραγματικό τους συμφέρον και θα πάρουν την ανάλογη θέση.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.