4/4/12

Θα δικαστεί ο Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου, ο Βενιζέλος και οι λοιποί κηπουροί γι' αυτό το έγκλημα;



«Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω, να γίνω βάρος στο παιδί μου»
Οδήγησαν συνειδητά τη χώρα στην καταστροφή και αυτοκτονούν έντιμοι και υπερήφανοι Έλληνες που δεν αντέχουν να ψάχνουν για τροφή στα σκουπίδια. Θα τιμωρηθεί κανείς για το έγκλημα αυτό ή θα το κουκουλώσουν οι πολιτικοί, στη λογική του "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει;
Διαβάζουμε για τα αίτια της αυτοκτονίας: 
Τέλος στη ζωή του έβαλε  ηλικιωμένος έλληνας 77 ετών στις 9:00 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στα έκπληκτα μάτια πολλών περαστικών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άντρας ενώ βρισκόταν στη δεξιά πλευρά της πλατείας, ανάμεσα σε δέντρα έβγαλε ένα πιστόλι  και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.
Οι διερχόμενοι που αντιλήφθηκαν το περιστατικό ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ και στο σημείο έφθασαν τραυματιοφορείς οι οποίοι μετέφεραν τη σορό του άντρα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως άκουσαν τον πυροβολισμό και τον είδαν να πέφτει στο έδαφος.
Σύμφωνα να πληροφορίες ο αυτόχειρας άφησε σημείωμα στο οποίο αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα, αναφερόμενος στην οικονομική του κατάσταση. Μεταξύ άλλων, στο σημείωμα που βρέθηκε πάνω του, ο 77χρονος έγραφε πως «η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου». Και κατέληγε: «Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω, να γίνω βάρος στο παιδί μου».
Μιλώντας στο Βήμα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κώστας Λουράντος ανέφερε πως ο 77χρονος ήταν παλιά φαρμακοποιός - μέλος του Συλλόγου μέχρι το 1994, όταν πούλησε το φαρμακείο που διατηρούσε στη περιοχή των Αμπελοκήπων σε άλλο συνάδελφο του.

10 σχόλια:

  1. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.Σε μια πόλη που βράζει, σε μια κοινωνία στην απόλυτη παραζάλη η κάθε ακραία ενέργεια είναι ικανή να λειτουργήσει ως Θρυαλλίδα απρόβλεπτων εξελίξεων

    Βαριά η σκιά της αυτοκτονίας στην προεκλογική περίοδο

    Βαριά τη σκιά της στην προεκλογική περίοδο ρίχνει η αυτοκτονία του συνταξιούχου στο Σύνταγμα, καθώς αποτυπώνει τα κοινωνικά αδιέξοδα από την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Η αυτοκτονία επιβεβαιώνει το βάθος της κρίσης και ήδη οι αρμόδιοι φοβούνται πως μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια φαινόμενα, αφού τα αδιέξοδα είναι ιδιαίτερα μεγάλα.

    Άλλωστε είχαν προηγηθεί η ομηρία εργαζομένων από οπλισμένο απολυμένο σε βιομηχανία της Κομοτηνής, ζευγάρι από τον ΟΕΚ που απειλούσε να πηδήξει στο κενό από τα γραφεία τρίτου ορόφου γιατί έκλεινε ο Οργανισμός, ενώ υπάρχουν πολλές αυτοκτονίες λόγω χρεών και αδυναμίας πληρωμής των τοκογλύφων, που πέρασαν στα ψιλά.

    Το βάθεμα της κρίσης θεωρείται βέβαιο ότι θα πολλαπλασιάσει ενέργειες απελπισίας, που με τη σειρά τους θα πυροδοτούν και θα πολλαπλασιάζουν τις κοινωνικές αντιδράσεις και θα αποδυναμώνουν περαιτέρω την υπάρχουσα πολιτική τάξη της χώρας.

    Το τραγικό συμβάν με τον συνταξιούχο, πάντως, αναζωπύρωσε τους φόβους ηγετικών στελεχών των δύο κυρίως μεγάλων κομμάτων, ότι δεν θα μπορέσουν να ανακάμψουν κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ οι πλέον απαισιόδοξοι προβληματίζονται μήπως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί δεν συγκεντρώσουν το 50% και συνεπώς δεν θα νομιμοποιούνται πολιτικά να προχωρήσουν σε συγκυβέρνηση.

    Η συνολική εικόνα που εκπέμπει η χώρα, πάντως, προβληματίζει ιδιαιτέρως το Μέγαρο Μαξίμου, τη στιγμή που οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων (Αλέκα Παπαρήγα, Γιώργος Καρατζαφέρης, Φώτης Κουβέλης και Πάνος Καμμένος) με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προειδοποιούν ότι έχουν σημάδια αναβολής των εκλογών. Παράλληλα, έκδηλη είναι η ανησυχία πως η προεκλογική χαλάρωση είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει στη λήψη επιπλέον μέτρων εντός του Ιουνίου, ίσως και εντός του Μαΐου.

    Η προγραμματισμένη απεργία της ΠΝΟ, η απεργία των φαρμακοποιών και η απόφασή τους να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, δημιουργούν κοινωνικές και πολιτικές εντάσεις. Παράλληλα, τα εκφυλιστικά φαινόμενα ενόψει των εκλογών συνεχίζονται, όπως απέδειξε και η χθεσινή μέρα, με τη συνέχιση των τροπολογιών στη Βουλή, την μεσοβέζικη λύση για τα ΤΑΧΙ, αλλά και οι καταγγελίες και η αντιπαράθεση για τις «επιδοτήσεις» της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

    Φαινόμενα που αναμένεται να πολλαπλασιαστούν στην πορεία προς τις κάλπες, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου ανησυχεί και για τις δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ «πράσινων» και «γαλάζιων» υπουργών, με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

    Μέχρι τις εκλογές, πάντως, θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί το σχέδιο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ που θα ληφθούν τον Ιούνιο, όπως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν δεσμευτεί ψηφίζοντας το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-14. Επιπλέον, τον Μάιο επιστρέφει και το κλιμάκιο της τρόικας για το νέο έλεγχο.

    Στο Μέγαρο Μαξίμου, μάλιστα, έκδηλη είναι η ανησυχία πως η προεκλογική χαλάρωση που παρατηρείται και εντείνεται μπορεί να οδηγήσει στη λήψη επιπλέον μέτρων τον Ιούνιο ή ακόμα και τον Μάιο. Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες το Γενικό Λογιστήριο του κράτους έχει προειδοποιήσει την πολιτική ηγεσία ότι ο συγκεκριμένος κίνδυνος είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός, αφού τον υποδεικνύουν τόσο η υστέρηση των εσόδων, όσο και η μη επίτευξη του στόχου των δαπανών.
    Μια πολύ καλή προσέγγιση απο την realnews

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με το να βάζουμε στο κάδρο μόνο μερικούς κηπουρούς,μόνο ενός κόμματος,νομίζω ότι εθελοτυφλούμε και κάνουμε τα πράγματα χειρότερα.

    Όλη αυτή η καταστροφή δεν έγινε ΜΟΝΟ απο ένα κόμμα ή απο 3-4 πρόσωπα.

    Οι βαρύτατες ευθύνες είναι διακομματικές και διαχρονικές.

    Σίγουρα οι ευθύνες διαφέρουν,αλλά η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί σε όλους τους υπεύθυνους,στο βαθμό που τους αναλογεί.

    Κοινωνική έκρηξη,αυξημένες πιθανότητες αποτυχίας σχηματισμού κυβέρνησης και η εδαφική ακεραιότητα και ασφάλεια της χώρας είναι οι κυριότερες προκλήσεις που καλείται η χώρα να αντιμετωπίσει.

    Τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και εφόσον δεν το κάνουν τα ίδια,να το πράξουν οι ψηφοφόροι τους,και όχι να αγιοποιεί ο καθένας το κόμμα του και τον αρχηγό του.

    Η Ελλάδα καταστρέφεται και ο κομματισμός καλά κρατεί.

    ΈΝΑ είναι το σίγουρο,ο γιαλός ΔΕΝ είναι στραβός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήστο
    άλλο έγκλημα από αμέλεια, έστω και βαριά και άλλο έγκλημα εκ προθέσεως.
    Οι Γαπάνθρωποι κινήθηκαν με σχέδιο εκπορευόμενο από μεγάλες ...πόρτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ Σάββα,και γι'αυτό διευκρινίζω ότι οι ευθύνες του καθενός διαφέρουν.

    Αλλά,όταν η ΝΔ ανακοινώνει ένα νέο πλυντήριο(εξεταστική) και όχι μια έρευνα απο ανεξάρτητη αρχή,με πλήρεις ανακριτικές αρμοδιότητες,τότε οι ευθύνες της βαραίνουν ακόμη περισσότερο.

    Όταν νομιμοποιεί το έγκλημα στη βουλή,δίνοντας τον απαραίτητο αριθμό ψήφων για νομιμοποίηση του μνημονίου,τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου,τότε σίγουρα οι ευθύνες της αυξάνουν ακόμη περισσότερο.

    Και όπως έχω ξαναγράψει στο παρελθόν,πιστεύω ότι ο Σαμαράς είχε συμφωνήσει απο το πρώτο κιόλας μνημόνιο,και το βασίζω στο γεγονός ότι ο Παπανδρέου του έκανε μια ύποπτα μεγάλη χάρη να φέρει το πρώτο μνημόνιο προς ψήφιση,μόνο με 151 στη βουλή.

    Και ξαναρωτάω λοιπόν,ΓΙΑΤΙ ο Παπανδρέου τότε δεν το έφερε με 180,και να έλεγε ότι αν δεν το ψηφίσει και η ΝΔ,τότε χρεοκοπούμε;

    Ο Παπανδρέου τότε είχε την ευκαιρία να στήσει πολιτικά τον Σαμαρά στον τοίχο και ΔΕΝ το έκανε,ΓΙΑΤΙ;

    Απο μεγαλοψυχία;

    Σάββα,ο ένας ανέλαβε το πολιτικό κόστος και ο άλλος,ως υποκριτής και δήθεν αντιμνημονιακός γέμιζε το καλαθάκι των ψήφων,για να συνεχίσει παίρνοντας τη σκυτάλη.

    Η προδοσία δεν έγινε ΜΟΝΟ απο τον ΓΑΠ,όποιος έστησε αυτό το έγκλημα φρόντισε να έχει τον έλεγχο και των δύο κομμάτων,ή για να είμαι πιο ακριβής των ηγεσιών των κομμάτων.

    Το θέμα είναι ότι ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι,και οι κομματικοί μηχανισμοί δεν είναι ικανοί πλέον να ελέγξουν το εκλογικό σώμα.

    Για τον καθένα απο αυτούς έχουν και ένα τσουβάλι σκάνδαλα,και καλύτερα να μη γράψω απο που τους κρατάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με τον Χρήστο. Το έγκλημα είναι διαχρονικό και όχι στιγμιαίο. Δεν συνετελέσθη από ένα κόμμα (λέγε συμμορία), αλλά από όλου που κυβέρνησαν μετά την μεταπολίτευση κι έφεραν την Ελλάδα και τους κατοίκους της σ' αυτά τα χάλια.

    Οι ΓΑΠάνθρωποι, που λέει ο Σάββας, ήταν απλώς (είναι ακόμη) το κερασάκι στην τούρτα. Ακόμη γίνονται τα "πάρτυ" των εκατομμυρίων εις βάρος των εξαθλιωμένων φορολογουμένων.

    Ο Προβόπουλος είχε προειδοποιήσει και τους προηγούμενους από τον ΓΑΠ, αλλά δεν έκαναν απολύτως τίποτε. Το κούρεμα του ελληνικού χρέους είχε αποφασιστεί από το 2010 , λέει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Όλοι ήξεραν, ΟΛΟΙ.

    Οι κομματικές διακρίσεις, ειδικά αυτές τις τραγικές στιγμές, είναι εντελώς άτοπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα πράγματα έχουν μπει στον "αυτόματο" πιλότο κατά την ταπεινή μου γνώμη, όπως έχω ξαναπεί. Είναι δύσκολο να το δούμε "απ' έξω" διότι είμαστε όλοι "μέσα", μέρος των γεγονότων ωστόσο το πράγμα φαίνεται εδώ και καιρό.
    Δυστυχώς η πατρίδα θα δοκιμαστεί.Αυτά που πέρασε ο μέσος Έλληνας μέχρι τώρα ήταν ένα τίποτα μπροστά σε αυτά που έρχονται.Αυτή η σφαίρα ήταν απλώς η πρώτη. Όταν φεύγει η πρώτη σφαίρα είναι πλέον αργά.Οι εξελίξεις είναι αυτοματοποιημένες μετά τον πρώτο πυροβολισμό. Κατά κάποιο τρόπο ήταν ο πυροβολισμός έναρξης της τελικής "κούρσας".Γι' αυτό τον τόπο θα ναι ένας αγώνας ταχύτητας, πίστης και αντοχής. Από μια άποψη είμαστε τυχεροί αυτή η γενιά, διότι όλοι είμαστε και θα είμαστε μέρος σημαντικών εξελίξεων σε κάθε περίπτωση.
    Είμαι όμως σίγουρος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε.
    Τελειώνοντας, ένα "χαζό" παράπονο θέλω μόνο να εκφράσω...

    Γιατί σε αυτούς τους κυρίους αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός "κηπουροί"?
    Με τη πολιτική τους κατέστρεψαν τη πατρίδα. Βλέπεις πλέον την δυστυχία στο πρόσωπο του άλλοτε γελαστού Έλληνα. Εγώ ξέρω ότι οι κηπουροί και οι γεωπόνοι(να παινέσουμε και το σπίτι μας) σχεδιάζουν, φτιάχνουν και περιποιούνται όμορφους κήπους για να απολαμβάνουν το τοπίο οι μεγάλοι και να παίζουν τα μικρά παιδιά μέσα στα φυτά και το οξυγόνο. Για να ναι χαρούμενοι όλοι.
    Ποια η ομοιότητα λοιπόν αυτών των κυρίων με τους "καλλιτέχνες" της φύσης? Καμία. Σκεφτείτε το παρακαλώ. Μεταξύ σοβαρού και αστείου. Μήπως έτσι προσβάλλονται οι πραγματικοί κηπουροί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι΄εμένα Γιώργο με ενοχλεί η επίκληση του όρου "κηπουρός". Είναι τόσο όμορφη δουλειά και υγιεινή να καλλιεργεί κανείς κήπους. Τι σχέση έχει με όλες τις άλλες βρώμικες δουλές που συζητάμε;
    Πάντως, προσωπικά έχω την γνώμη ότι το σχέδιο αποδόμησης της Ελλάδας, ήταν μακρόπνοο. Μάλλον προετοιμαζόταν κατά τα προεόρτια του ευρώ..Κάποιοι είχαν αρχίσει να ψιθυρίζουν μερικά σενάρια, που τώρα τα ζούμε ήδη. Μεταξύ άλλων, το "ας πεθάνουν και μερικοί, δεν πειράζει..", ήταν φαίνεται μέσα στο πρόγραμμα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α
    Για να γίνουν κηπουροί και πάνω απ' όλα να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι ας φτιάξουν οι ίδιοι με τα χέρια τους κάνα κήπο με ωραία λουλούδια και δέντρα μέσα, ας φυτέψουν κάνα λαχανικό(ναι μην γελάσει κανένας), ας περπατήσουν στο δάσος πρωί, να πάνε και στο ξωκλήσι(δεν είναι ντροπή! Να φύγει και ο ακατανόμαστος, η ταπεινότητα είναι η αρχή για έναν καλύτερο κόσμο) να ανάψουν κάνα κεράκι ή το καντήλι απολαμβάνοντας την ανατολή του ήλιου(να μην ψάχνουν την ανατολή και το φως αλλού κιόλας), να ακούσουν και τα πουλάκια να κελαηδάνε, να παρατηρήσουν γενικά τη φύση, ΜΠΑΣ και φιλοσοφήσουν τι είναι ζωή.
    Στο τέλος θα πάρουν δυο μέτρα, πολλά σκουλήκια, μύκητες, βακτήρια, ίσως και μερικά τρωκτικά + αρκετά ακόμα πράγματα...
    Διότι οι πράξεις είναι αποτέλεσμα των όσων σκεφτόμαστε. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε σε μεγάλο βαθμό επηρεάζεται από τα διάφορα ερεθίσματα που έχουμε ακόμα κι από τη βρεφική ηλικία καθώς και από την θέληση(κυρίως) που έχουμε ως ανεξάρτητα άτομα.
    Ζούμε απλώς μια εικονική πραγματικότητα σε ένα χωροχρονικό πεδίο το οποίο μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο αρκεί να το θέλουμε. Κατά κάποιον τρόπο να προγραμματίσουμε τη χωροχρονική μηχανή όπως εμείς οι ίδιοι ως άνθρωποι θέλουμε προς όφελος όλων των ελεύθερων ανθρώπων στο πνεύμα και σώμα και όχι προς τη λάθος κατεύθυνση που πάμε ως υποδουλωμένη μάζα των "ρομπότ" καθοδηγούμενοι από την ψευτοελίτ του "φωτός".
    Μας κάνουν πλύση εγκεφάλου καθημερινά. Στη πραγματικότητα δεν υπάρχουν διλήμματα, δεν υπάρχουν "πρέπει", δεν υπάρχουν "θυσίες" ειδικά όπως αυτοί τις εννοούν, δεν υπάρχουν όρια, δεν υπάρχει κανένα σύστημα στο οποίο πρέπει να δηλώσουμε υποταγή. Θέλουν «ευνουχισμένους «, απελπισμένους, φοβισμένους πολίτες. Πολίτες μιας κατ’ επίφαση δημοκρατίας. Γίνεται μια άκρως επιστημονική εφαρμογή του δόγματος του σοκ. Σοκ και δέος στο φοβισμένο «πόπολο».
    Είναι κρίμα να μην ζούμε ως άνθρωποι(δηλ ελεύθερα). Να μας φοβίσουν για ποιο πράγμα?
    Ακόμα κι αν μας εκτελούσαν όπως οι Ναζί, ίσα ίσα δεν θα υπήρχαν αρκετές "παραγωγικές μονάδες"πράγμα μου σημαίνει μεσομακροπρόθεσμα μείωση εσόδων! Ότι το χειρότερο για κάποιους. Να πάρουν τα χρήματα τους και να τα βάλουν όπου θέλουν. Το πνεύμα είναι αλεξίσφαιρο. Μπορούμε να επιλέξουμε το αληθινό φως (εκεί που δεν υπάρχουν «εκλεκτοί» αλλά ταπεινοί) και να αξιοποιήσουμε σωστά το χωροχρονικό πεδίο από το οποίο περνάμε για μερικά χρόνια. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι! Δεν υπάρχουν διλήμματα! Σκεφτείτε το λίγο. Μια βόλτα στη φύση και ένα κοίταγμα στο νερό του ποταμού που τρέχει αρκεί για να φιλοσοφήσετε εσείς μόνοι σας.
    Η πατρίδα μας δεν είναι φτωχή. Θα σώσουμε την πατρίδα μας και τον εαυτό μας όπως εμείς νομίζουμε. Η πρώτη σφαίρα έφυγε και ήταν πολιτική πράξη διαμαρτυρίας ενός ανθρώπου 77 χρονών που δεν «έφαγε μαζί», που δεν είχε χρηματοδότες , που δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια σε κομματόσκυλα, που δεν διόρισε κανέναν, που ήταν πολύ «νάνος» για «μεγάλα» κόλπα. Οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί και αυτοί μιλάνε ψυχρά όπως το ρομπότ «Το PSIiii, η επιμήκυνση, οι θυσίες(σε λίγο θα σφάζουμε βρέφη και παρθένες στους θεούς όπως το πάνε αυτοί)». Δεν τους καίγεται καρφάκι και φαίνεται. Ας έρθουν στη θέση ενός ζευγαριού που ο ένας είναι άνεργος, με δυο παιδιά στο σχολείο, στεγαστικό δάνειο και στο σπίτι μπαίνουν 800 ευρώ(για να μαι και γενναιόδωρος στο παράδειγμα μου) το Μήνα. Έφερα ένα κλασσικό παράδειγμα. Ο λαός δεν θα φάει σκατά. Θα τους τα πετάξει και θα ναι αργά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Β
    για ψυχραιμία. Δεν καταλαβαίνουν το λαό. Ή ο λαός ή οι αριθμοί. Να διαλέξουν. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Πάντα μια δολοφονία ή μια αυτοκτονία είναι η αρχή
    εξελίξεων σε ταραγμένες ιστορικές περιόδους. Ε ε ε έρχεται που λένε. Να ξέρουν όμως ότι όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος. Ότι το χειρότερο για την πατρίδα δηλ αλλά εκεί θα οδηγηθούμε αν επιμείνουν στη μνημονιακή συνταγή. Δεν αντέχει ο λαός. Όταν η απελπισία περάσει κάθε όριο θα γίνει της τρελής. Η απελπισία είναι κακός σύμβουλος.
    Το ότι θα τα καταφέρουμε στο τέλος δεν είναι αισιοδοξία, είναι πίστη στο σκοπό μέχρις εσχάτων. Δεν έχουμε δικαίωμα να απελπιστούμε, ούτε να κάνουμε πίσω. Οι πρόγονοι μας έχτισαν από το μηδέν την Ελλάδα υπό πολύ δυσκολότερες συνθήκες.
    Θα σωθούμε γιατί διλήμματα δεν υπάρχουν.

    Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις
    εκεί που πάει να σκύψει
    με το σουγιά στο κόκκαλο
    με το λουρί στο σβέρκο

    Νάτη πετιέται απο ξαρχής
    κι αντριεύει και θεριεύει
    και καμακώνει το θεριό
    με το καμάκι του ήλιου

    Στίχοι: Γιάννης Ρίτσος
    Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
    Πρώτη εκτέλεση: Γιώργος Νταλάρας
    Άλλες ερμηνείες: Μαρία Δημητριάδη

    http://www.youtube.com/watch?v=ImimvEuvRjc


    Ας μας χαρακτηρίσουν όπως νομίζουν. Ακροαριστερούς, αναρχικούς, εθνικιστές, Δαλάι Λάμα..όπως θέλουν. Όποιος δεν έχει επιχειρήματα προβαίνει σε χαρακτηρισμούς. «Είσαι αυτό, είσαι εκείνο, είσαι το άλλο». Από το 1996 και μετά το καράβι πήρε πορεία πρόσω ολοταχώς πάση δυνάμει προς το παγόβουνο. Όχι ότι και πιο πριν δεν είχαν γίνει λάθη.
    Η ώρα του λογαριασμού πλησιάζει. Ότι σπάρθηκε θα θεριστεί. Τέλος over.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.