19/4/12

Focus: Κρίσιμη για το ευρώ η 6η Μαϊου

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα αλλά και η ανησυχία για την "επόμενη μέρα" των ελληνικών βουλευτικών εκλογών. Και για το Focus από την έκβαση των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία θα κριθεί το μέλλον του ευρώ.«Η 6η Μαΐου μπορεί να αποβεί μοιραία μέρα για το ευρώ». Αυτήν την άποψη εκφράζει ο αρθρογράφος στις οικονομικές σελίδες της διαδικτυακής έκδοσης του Focus, συνδέοντας τους λόγους των φόβων του με τις εκλογές που θα γίνουν την ίδια μέρα στην Ελλάδα και την Γαλλία.


Oπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η επανεμφάνιση του φάσματος διάλυσης της ευρωζώνης, αυτή τη φορά με αφορμή την Ισπανία, είναι εκείνο που οδηγεί τον γερμανό αρθρογράφο να πιστεύει ότι επειδή ακριβώς οι αντιδράσεις των χρηματαγορών βασίζονται εν πολλοίς στη ψυχολογία, όσο περισσότερο πλησιάζει η ημερομηνία της 6ης Μαΐου, τόσο περισσότερο οι αγορές θα δείχνουν νευρικότητα.

«Οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και ο 2ος και αποφασιστικός γύρος των γαλλικών προεδρικών αποκτούν τεράστια σημασία, γιατί θα κριθεί η τύχη των προγραμμάτων διάσωσης και επομένως το μέλλον του κοινού νομίσματος» υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, ο οποίος υιοθετεί το προεκλογικό επιχείρημα κατά του υποψηφίου των γάλλων σοσιαλιστών, ότι σε περίπτωση νίκης του θα προκληθούν αναταραχές στις αγορές.

ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

6 σχόλια:

  1. Είμαι απο εκείνους που πιστεύουν ότι η οικονομική κρίση είναι τεχνητή,βασισμένη βέβαια στις πραγματικές αδυναμίες των κρατών όπως η Ελλάδα.

    Επίσης,πιστεύω ότι στόχος είναι η διάλυση της ΕΕ,γιατί πολύ απλά αυτό εξυπηρετεί συγκεκριμένα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

    Αν αυτό αληθεύει,τότε συντηρώντας την ΕΕ σε οριακή κατάσταση αποσκοπούν να την γκρεμίσουν την κατάλληλη στιγμή,όταν θα είναι όλα έτοιμα για να εξυπηρετήσουν τους σχεδιασμούς τους.

    Είναι πολύ πιθανό η κατάλληλη στιγμή να είναι την προσεχή περίοδο.

    Ο τρόπος που θα δοθεί το τελικό χτύπημα ΔΕΝ είναι απαραίτητο να είναι οικονομικής φύσεως αλλά με άλλο αποσταθεροποιητικό τρόπο.

    Και πάλι όμως,εάν και εφόσον επιχειρήσουν κάτι τέτοιο δεν θα το κάνουν οι ίδιοι αλλά θα βάλουν άλλους να το κάνουν για αυτούς.

    Και θα γίνω πιο συγκεκριμένος,θέτοντας τα εξής ερωτήματα:

    Είναι ή δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να προκαλέσουν τη διάλυση της ΕΕ,σε μια στιγμή που η Κίνα και η Ρωσία αρχίζουν να την αμφισβητούν;

    Είναι ή δεν είναι πρός το συμφέρον της Τουρκίας να διαλυθεί η ΕΕ;

    Κακά τα ψέματα,μια στρατιωτική κρίση με την Τουρκία τη δεδομένη στιγμή θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ.

    Υπόψιν ότι η Ελλάδα κατευθύνεται σε αχαρτογράφητη περιοχή,η οποία είναι πιθανό να κρύβει ακόμη και αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης για ένα διάστημα που δύσκολα μπορεί να προσδιοριστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι τι συμφέρει την Ελλάδα. Προσωπικά εγώ και πολλοί έλληνες δεν δίνουν καρφάκι για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και μλκιες. Αν μας συμφέρει σαν Ελλάδα να πάψει να υφίσταται ΕΕ ή € τότε ας γίνει και ας το επιδιώξουμε. Οι ΗΠΑ αν συμβάλει σε αυτό είναι μία ευπρόσδεκτη κίνηση.
    Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να θεωρούμε ότι πρέπει να σκεφτούμε την ΕΕ, όταν κάνουμε επιλογές ; Αυτοί μας σκέφτηκαν ; Στο κάτω-κάτω ΕΕ είναι μία ένωση. Φιλίες και συμαχίες με τα επιμέρους κράτη μπορούν οι υπάρξουν και χωρίς αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικά έχω ταχθεί αρκετές φορές υπέρ της αποχώρησης μας απο την ΕΕ.

    Αν δεν ήμασταν στο ευρώ δεν θα είχαμε γίνει στόχος των κερδοσκόπων,ούτε το πειραματόζωο της ΕΕ.

    Ακόμη και στο υποθετικό σενάριο που περιγράφω στο πρώτο μου σχόλιο,η Ελλάδα θα δεχτεί πάλι πιέσεις που στόχο θα έχουν την ΕΕ.

    Φυσικά είναι δική μας η ευθύνη που αποτελούμε το αδύναμο σημείο της ΕΕ,αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα απο τα παραπάνω.

    Άλλους θέλουν να χτυπήσουν αλλά εμάς βαράνε.

    Η ζημία που προκάλεσαν στην ΕΕ είναι πολύ μεγάλη και η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη,αργά ή γρήγορα θα της δώσουν και το χαριστικό χτύπημα και ειλικρινά ελπίζω να μην είμαστε μέσα στο ευρωπαικό οικοδόμημα όταν αυτό καταρρεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δὲν περιστρέφεται ὁ κόσμος γύρω ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα. Τὸ εὐρὼ θὰ ὑπάρχη μὲ ἢ χωρὶς Ἑλλάδα. Ἄλλο τὸ θέμα βεβαίως τῆς Γαλλίας.

    Ἕλληνες ξυπνᾶτε, εἴμαστε ἕνα μικρὸ καὶ θλιβερὸ κρατίδιο, πρέπει νὰ ὀργανοθοῦμε σοβαρά. Δὲν ἔχουμε δόγμα γιὰ τὴν έσωτερική μας πολιτική, πόσο μᾶλλον γιὰ τὴν ἐξωτερική μας πολιτική καὶ θὰ βάλουμε θέμα 6ης Μαΐου 2012, πᾶτε καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. konion,αν η ΕΕ και το ευρώ ήταν τόσο ισχυρά όσο νομίζουν κάποιοι τότε σίγουρα η Ελλάδα δεν θα ήταν τόσο σημαντική.

    Έλα όμως που δεν είναι!

    Μια σκέψη για δημοψήφισμα και κόντεψαν να λιποθυμήσουν,αυτό όμως δεν ισχύει και για τους Αμερικανούς και τον Παπαχελά,αυτοί προφανώς γνώριζαν...

    Συμφωνώ όμως ότι πρέπει να οργανωθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρήστο, κι΄εγώ συμφωνώ για την οργάνωση. Κυρίως των υποδομών μας, ώστε να μη βρεθούμε στο χάος έτσι ξαφνικά.
    Η ΕΕ πρέπει να καταλάβει, ότι δεν κλονίστηκε εξ αιτίας μας, αλλά εξ αιτίας του τρόπου που οικοδομήθηκε η ευρωζώνη.
    Δεν το βλέπω καλά το ευρώ, αν και δεν ξέρω πόσο γρήγορα ή αργά θα τελειώσει. Οσο αντέξει η δυσκαμψία του στους τριγμούς.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.