3/5/12

Αντ. Σαμαράς: Είναι αναγκαία η σταθερότητα

Των Ελλης Tριανταφύλλου - Γιώργου Π. Τερζή
Με μια φορτισμένη ομιλία, και με έντονες αναφορές στην ιστορική πορεία της Ν.Δ. την εκλογική νίκη της οποίας ταύτισε με την πολιτική σταθερότητα, ο Αντ. Σαμαράς επεχείρησε χθες από τη Θεσσαλονίκη να αυξήσει τη συσπείρωση της γαλάζιας εκλογικής βάσης, αλλά και να απευθυνθεί στους αναποφάσιστους όλων των παρατάξεων.
Ο κ. Σαμαράς επεδίωξε να θέσει το δίλημμα «πολιτική σταθερότητα ή πολυεπίπεδοι κίνδυνοι για τη χώρα», σημειώνοντας ότι «σας ζητώ να ψηφίσετε πολιτική σταθερότητα, γιατί χωρίς σταθερότητα δεν κινδυνεύει η επόμενη κυβέρνηση, κινδυνεύουν τα πάντα». Πίσω δε από τα σενάρια αποσταθεροποίησης «φωτογράφισε» για άλλη μία φορά τη διαπλοκή, που -όπως είπε- θέλει να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα.
Η ομιλία του κ. Σαμαρά ισορρόπησε μεταξύ των έντονων παραταξιακών αναφορών και της επίκλησης στον Θεό και στην εθνική ορμή των Ελλήνων, αλλά και στα «ανοίγματα» προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς. Στόχος της Ν.Δ. είναι να ενωθούν οι Ελληνες σε κοινά ιδανικά, είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας πως βούληση του ιδίου και του κόμματός του είναι «να αγκαλιάσουν όλους τους Ελληνες». «Ενότητα με διαφωνίες, ναι, αλλά που οδηγούν σε σύνθεση», είπε, κάνοντας άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ («η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, αλλά με τον κόσμο που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε») και της Αριστεράς («έχουμε αντίθεση με τις εμμονές της Aριστεράς, αλλά με τους ανθρώπους της δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε»). Πολύ πιο οξείες ήταν οι αναφορές του στα μικρότερα κόμματα της Δεξιάς που, όπως είπε, απλώς προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της παράταξης.
Τέσσερις μόλις ημέρες πριν από τις κάλπες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να επικεντρώσει την προσπάθειά του και στην αφύπνιση της παραταξιακής συνείδησης των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και ιδιαίτερα εκείνων που επιμένουν να φλερτάρουν με μικρότερους, αντιμνημονιακούς πολιτικούς σχηματισμούς. Εκανε εκτενή αναφορά στον «Μακεδόνα ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Καραμανλή», επεφύλαξε ιδιαίτερη αναφορά στον παριστάμενο Κώστα Καραμανλή και στο «“όχι” στο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο», χαρακτήρισε τη Ν.Δ. την παράταξη που «είπε “όχι” στην παραχάραξη της ιστορίας της Μακεδονίας μας».
Στον οικονομικό τομέα, ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για σταδιακή, κλιμακωτή μείωση των φορολογικών συντελεστών, αλλά και για ουσιαστική νομιμοποίηση των περίπου 600.000 αυθαιρέτων, με «μικρό τίμημα» εκ μέρους των ιδιοκτητών τους. «Δεν θα υπάρχουν πια πρόστιμα. Κανονικοί τίτλοι, με κανονική πολεοδόμηση και πλήρη απαγόρευση της αυθαίρετης δόμησης στο εξής», σημείωσε. Σε ό,τι αφορά τους φορολογικούς συντελεστές, δεσμεύτηκε ότι το πρώτο βήμα θα είναι η μείωσή τους για τα νομικά πρόσωπα και για τις επιχειρήσεις στο 15% και θα ακολουθήσουν μείωση του ΦΠΑ σε 19% για τον ανώτατο συντελεστή, στο 9% για τον μεσαίο και στο 5% για το τουριστικό πακέτο, ενώ ο ανώτατος συντελεστής φόρου για τα φυσικά πρόσωπα θα μειωθεί στο 32%. Ο κ. Σαμαράς έκλεισε την ομιλία του ζητώντας για ακόμη μία φορά «καθαρή εντολή για να τα αλλάξει όλα», θέτοντας ταυτόχρονα με έμφαση την ανάγκη μιας ισχυρής κυβέρνησης που δεν θα ελέγχουν ούτε εξωθεσμικά κέντρα ούτε διαπλοκές. Με τη σημερινή ομιλία του Αντ. Σαμαρά στο Ζάππειο, με την οποία κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία για τη Ν.Δ., ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εντείνει την προσπάθεια για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση του κομματικού ακροατηρίου. Από τον ίδιο χώρο που στις 27 Νοεμβρίου του 2009 είχε ζητήσει την ψήφο των νεοδημοκρατών για την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, ο κ. Σαμαράς θα επαναλάβει με τη μέγιστη δυνατή έμφαση το κεντρικό προεκλογικό δίλημμα, «προοπτική με ανάπτυξη ή χρεοκοπία».
Καθημερινή

15 σχόλια:

  1. Λοιπόν,για να τελειώνουμε με αυτό το κακόγουστο αστείο.

    Τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ την υπονομεύσατε ΕΣΕΙΣ και κανένας άλλος.

    Αν η Ελλάδα έφτασε στο σημείο να κινδυνεύει η θέση της στην ΕΕ,αυτό οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε όλους εσάς που διαλύσατε την οικονομία της.

    Αν σήμερα ζούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής,θα ψάχνατε τρύπα να κρυφτείτε με αυτά που κάνατε,και καταντήσατε τη χώρα έτσι όπως την καταντήσατε.

    Τη σταθερότητα της Ελλάδας Αντώνη,ΕΣΥ και οι ομοτράπεζοι σου την υπονομεύσατε,και κανένας άλλος.

    Και αν η χώρα έχει πρόβλημα διακυβέρνησης απο δευτέρα,τότε ετοιμάστε κοστούμια να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

    Δεν το βλέπω να τα γλυτώνετε τα ειδικά δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την μεταπολίτευση και μετά, η Ελλάδα κυβερνήθηκε από μονοκομματικές κυβερνήσεις, με μεγαλύτερη ή μικρότερη απόλυτη πλειοψηφία στην Βουλή. Ε, και;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετα τον εμφυλιο η χωρα περασε στην δικτατορια του κκε!! ειναι ενα παγκοσμιο φαινομενο που δεν εχει προηγουμενο.. Η πατριωτικες δυναμεις πηρανε τις κυβερνησεις αλλα το κκε πηρε τα συνδικατα, την τεχνη, τα πανεπιστημια.. Με λιγα λογια οι πατριωτικες δυναμεις ηταν στην κυβερνηση και το κκε στην εξουσια. Το 1981 ηρθε ο αρχιλαμογιος και χρησιμοποιωντας συνθηματα και μεθοδους κκε πηρε και την κυβερνηση και την εξουσια.. Ετσι ειναι τα πραγματα.. Με τα κκεδικα υλικα λοιπον, ο αρχιλαμογιος εχτισε το πασοκ, το οποιο στην πραγματικοτητα ηταν μια μηχανη διαλυσης της χωρας. Στοχοποιησε στρατο παιδεια οικονομια και μεσα σε τριαντα χρονια την τιναξε (την χωρα) στον αερα. Η δικτατορια ηταν μια προσπαθεια των πατριωτικων δυναμεων, εκτος απο την κυβερνηση να παρουν και την εξουσια..Σημερα καλουμαστε να νομιμοποιησομε την παραδοση της χωρας!! Να δωσουμε δλδ την χαριστικη βολη! Η διαλυμενη Ελλαδα δεν μπορει να σηκωσει κεφαλι με τυπικες πολιτικες, και κυριως με το σημερινο πολιτικο κατεστημενο. Η χωρα θελει δραστικες μεθοδους, θελει χρυση αυγη! δυστυχως ή ευτυχως τα σοσιαλιστικα τελειωσανε, τωρα ειναι η ωρα της αληθειας. Το μονο κομμα που δεν ανηκει στο σαπιο πολιτικο κατεστημενο ειναι η χρυση αυγη. Καθε ελληνας πρεπει να δει την ψηφο του προς την χρυση αυγη σας εθνικο χρεος. Αυτα που λενε οι σαπιοι περι χιτλερικου κομματος κλπ ειναι αθλια λασπολογια. Ο μεγαλος εχθρος της πατριδας ειναι ο αριστεροκουλτουριαρικος τσιγαροπροοδευτικος φασισμος, των, μια ζωη αδικημενων, παραπονεμενων, αλλα κατα κανονα τακτοποιημενων, αεργων ξερολων. Ενας φασισμος που χτιστηκε με κκεδικα υλικα και κκεδικα σχεδια.
    Καιρος ειναι να δημιουργηθει και το αντιπαλο δεος. Κατω η δικτατορια της αριστερης απατης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετα τον εμφυλιο η χωρα περασε στην δικτατορια του κκε!! ειναι ενα παγκοσμιο φαινομενο που δεν εχει προηγουμενο.. Η πατριωτικες δυναμεις πηρανε τις κυβερνησεις αλλα το κκε πηρε τα συνδικατα, την τεχνη, τα πανεπιστημια.. Με λιγα λογια οι πατριωτικες δυναμεις ηταν στην κυβερνηση και το κκε στην εξουσια. Το 1981 ηρθε ο αρχιλαμογιος και χρησιμοποιωντας συνθηματα και μεθοδους κκε πηρε και την κυβερνηση και την εξουσια.. Ετσι ειναι τα πραγματα.. Με τα κκεδικα υλικα λοιπον, ο αρχιλαμογιος εχτισε το πασοκ, το οποιο στην πραγματικοτητα ηταν μια μηχανη διαλυσης της χωρας. Στοχοποιησε στρατο παιδεια οικονομια και μεσα σε τριαντα χρονια την τιναξε (την χωρα) στον αερα. Η δικτατορια ηταν μια προσπαθεια των πατριωτικων δυναμεων, εκτος απο την κυβερνηση να παρουν και την εξουσια..Σημερα καλουμαστε να νομιμοποιησομε την παραδοση της χωρας!! Να δωσουμε δλδ την χαριστικη βολη! Η διαλυμενη Ελλαδα δεν μπορει να σηκωσει κεφαλι με τυπικες πολιτικες, και κυριως με το σημερινο πολιτικο κατεστημενο. Η χωρα θελει δραστικες μεθοδους, θελει χρυση αυγη! δυστυχως ή ευτυχως τα σοσιαλιστικα τελειωσανε, τωρα ειναι η ωρα της αληθειας. Το μονο κομμα που δεν ανηκει στο σαπιο πολιτικο κατεστημενο ειναι η χρυση αυγη. Καθε ελληνας πρεπει να δει την ψηφο του προς την χρυση αυγη σας εθνικο χρεος. Αυτα που λενε οι σαπιοι περι χιτλερικου κομματος κλπ ειναι αθλια λασπολογια. Ο μεγαλος εχθρος της πατριδας ειναι ο αριστεροκουλτουριαρικος τσιγαροπροοδευτικος φασισμος, των, μια ζωη αδικημενων, παραπονεμενων, αλλα κατα κανονα τακτοποιημενων, αεργων ξερολων. Ενας φασισμος που χτιστηκε με κκεδικα υλικα και κκεδικα σχεδια.
    Καιρος ειναι να δημιουργηθει και το αντιπαλο δεος. Κατω η δικτατορια της αριστερης απατης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να μην έχουμε ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ:

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ

    ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ (ας προσέχατε που βάζετε την ψήφο σας όπως και εμείς την υπογραφή μας).

    Δεν χρειάζεται να χυθεί αίμα- ούτε πολιτικό- ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ.
    - Εμείς είμαστε εδώ για το καλό ΟΛΩΝ και αυτές τις ξεπερασμένες αντιλήψεις για Εθνική Κυριαρχία θα σας βοηθήσουμε να τις ξεπεράσετε- ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΑΞΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ!(τα καλά ναρκωτικά δεν φτάνουν για όλους- πάρτε νουμεράκι και το βλέπουμε).
    Έχετε 2 ημέρες στην διάθεσή σας για να σας ευνοήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΤΙΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ παρε απο την αρχή το "παγκόσμιο φαινόμενο" στον Ελλαδικό χώρο και θα δείς ότι οι αιτίες της Εξάρτησης κα ιτης Υπανάπτυξης της Ελλάδας δεν εντοπίζονται σε έναν μόνο πολιτικό χώρο.

    Οσο για το μοντέλο Χρυσής Αυγής είναι πολύ καλό να εφαρμοστεί μόνο που ούτε οι ίδιοι ξέρουν ποιό είναι καλούνται λοιπόν να το ανακαλύψουν να μας το πούν και εγω μαζί σου

    Ευχομαι βέβαια το μοντέλο ανάπτυξης της Χώρας να μην είανι ίδιο με το μοντέλο ανάπτυξης της Οργάνωσης ως εχει καταγραφεί απο μέλςο της γιατί εκεί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι

    Αν δε ξέρεις περισσότερο διαφωτισε και εμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ αντιπροοδευτικο

    Στην εξουσία της αριστεράς, περιήλθε η χώρα μετά την πτώση της χούντας και όχι μετά τον Εμφύλιο, με εξαίρεση τα συνδικάτα. Για παράδειγμα, τα πανεπιστήμια, ήταν πάντα υπό τον έλεγχο του "δεξιού" κράτους. Αν είχες έστω και αδελφό του παππού σου αριστερό, δεν μπορούσες να γίνεις όχι καθηγητής, αλλά ούτε φοιτητής. Το ξέρεις ότι κατά τις εισαγωγικές, εξέταζαν τα φρονήματά σου, όπου ως φρονήματά ΣΟΥ, ουσιαστικά, νοούνταν τα φρονήματα όλου του σογιού σου; Αν είχες αριστερές καταβολές, πολύ δύσκολα έμπαινες στο πανεπιστήμιο. Μιλάμε για δεκαετία του 50 κυρίως, έτσι; Ούτε τον καιρό της δικτατορίας δεν ήταν τόσο αυστηρά τα πράγματα. Μην ξεχνάς ότι ήταν η περίοδος του Μακαρθισμού, με ΚΚΕ απαγορευμένο, ξερονήσια και τα ρέστα.

    Η τότε αριστερά (κομουνιστές, για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά των) δεν έχει σχέση με την "ροζ αριστερά" της μεταπολίτευσης, η οποία εκφράζεται κυρίως με τον εθνομηδενισμό. Δεν θα γράψω περισσότερα, διότι η βαλίτσα θα πάει πολύ μακριά.

    Η τέχνη παντού και πάντα εκπροσωπούσε την αριστερή σκέψη, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ως επιβεβαίωση του κανόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διόρθωση:

    "Την τέχνη παντού και πάντα εκπροσωπούσε η αριστερή σκέψη..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακρίτας,

    να με συμπαθάς βέβαια δεν θα ήθελα να φανώ αδιάκριτος αλλά με το σχόλιο σου μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες ,
    θα με βοηθούσες αφάνταστα στην επιλογή της ψήφου μου την Κυριακή αν μου έλυνες τις εξή απορίες :

    α)ποιό μοντέλο κόμματος που έχεις ανακαλύψει θεωρείς αν όχι ιδανικό ή το καλύτερο απο αυτά που συμμετέχουν;

    β) από ποιό κόμμα που συμμετέχει την Κυριακή το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας θεωρείς ιδανικότερο ή καλύτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κι ενώ είναι συνηθισμένες οι διαχρονικές αναφορές των Ροΐδη και Σουρή για την πολιτική και επαγγελματίες της, ίσως λιγότερο γνωστές είναι αυτές του Παπαδιαμάντη, ενός ανθρώπου εντελώς απολιτικού. Να κάποιες:

    «Η αργία εγέννησε την πενίαν. Η πενία έτεκεν την πείναν. Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν. Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου. Τότε και τώρα, πάντοτε η αυτή. Τότε διά της βίας, τώρα διά του δόλου... και διά της βίας. Πάντοτε αμετάβλητοι οι σχοινοβάται ούτοι, οι Αθίγγανοι, οι γελωτοποιοί ούτοι πίθηκοι(*) (καλώ δε ούτω τους λεγομένους πολιτικούς). Μαύροι χαλκείς κατασκευάζοντες δεσμά διά τους λαούς εν τη βαθυζόφω σκοτία του αιωνίου εργαστηρίου των».

    (*)Εντύπωση προκαλούν οι βαρείς χαρακτηρισμοί (Αθίγγανοι, γελωτοποιοί, πίθηκοι) που χρησιμοποιεί για τους πολιτικούς, βαρείς ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα. Πόσο μάλλον για τα τότε, πριν 130 χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Αν είχες αριστερές καταβολές, πολύ δύσκολα έμπαινες στο πανεπιστήμιο. Μιλάμε για δεκαετία του 50 κυρίως, έτσι"

    Και όμως ένα σωρό αριστεροί μπήκαν και βγήκαν από τα Πανεπιστήμια τότε. 'Εχουμε οικογενειακούς γνωστούς που μπορούν να το επιβεβαιώσουν αυτό. Και λογικό μου φαίνεται να είναι κάπως αυστηρά τα πράγματα αμέσως μετά την λήξη του συμμοριτοπολέμου. Και όλα αυτά που "υπέφερε" η "ταλαίπωρη" ελληνική αριστερά, είναι "τσιχλόφουσκες" μπρός σ' αυτά που θα συνέβαιναν εάν δεν είχε ηττηθεί τότε. Η ιστορική εμπειρία στις χώρες όπου επικράτησε ο κομμουνισμός αυτό αποδεικνύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Γιώργος Β.

    >Και όμως ένα σωρό αριστεροί μπήκαν και βγήκαν από τα Πανεπιστήμια τότε.<

    Ασφαλώς. μα κι εγώ δεν έγραψα ότι ήταν αδύνατον, απλώς δύσκολο. Διότι πάρα πολλοί κόπηκαν, λόγω φρονημάτων, που στο κάτω-κάτω της γραφής δεν ήσαν δικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://enwtheite.blogspot.com/2012/05/blog-post_4585.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. dim
    Μου ειναι αδιάφορη η λέξη κόμμα και πολιτικός ηγέτης.Προτιμώ τον Εθνικό Ηγέτη και την Εθνική Στρατηγική σε αυτά τα δύο είναι η λύση του ζητήματος της υστέρησης της πατρίδας μας, κανενα κόμμα δεν έχει μοντελο που να ικανοποιεί αυτα τα δύο στοιχεία.

    Ευχομαι η Ελληνική Κοινωνία να τα επιβάλλει και τα δύο και να αποκλείσει όλους εκείνους που δεκαετίες τώρα απεργάζονται και επεξεργάζονται σχέδια εκτροπής της λαικής βούλησης και αυτοί ειναι σε όλους τους ιδεολογικούς χώρους

    Διαφωνω με το έργο που έχει ανέβει στην σκηνή όμως έχω την ελπίδα το επόμενο να είναι καλύτερο και η ελπίδα αποτέλεσε πάντα βασικό στοιχείο της Φυλής μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν γνωρίζω πόσα και ποια κόμματα είναι σωστό να μπουν στη βουλή, πολύ δε περισσότερο τα ποσοστά τους, εκείνο για το οποίο είμαι βέβαιος, είναι:
    Πρώτον, η ανάγκη συντριβής του ΠΑΣΟΚ και του αριστερο-πασοκισμού κατ'επέκταση, που διέλυσαν τον ιστό της χώρας και τραυμάτισαν σοβαρά την κοινωνία και το Εθνος μας.
    Δεύτερον η εξαφάνιση από προσώπου της γης, όλων των πολιτικών-βουλευτών, που αντί όλα αυτά τα χρόνια, να προστατεύσουν το λαό και τη δημοκρατία, προτίμησαν να ενταχθούν με το αζημίωτο φυσικά, στην ιδιάζουσα και προνομιούχο πολιτική ελίτ της μεταπολίτευσης, μην ξεχνάτε ότι 269 από τους 270 νυν βουλευτές, ξαναζητούν την ψήφο μας, στείλτε τους στον αγύριστο, για να είναι και ευκολότερη για πολλούς από αυτούς αργότερα η μετακόμιση στον Κορυδαλλό, παρέα με τον Άκη.
    Πατριώτες, σε δυο ημέρες από σήμερα, πρέπει όλοι μας να κοιμηθούμε με την αίσθηση ότι, έστω και τώρα πράξαμε το σωστό και όχι το προσωρινά βολικό, γιατί θα το πληρώσουμε πολλαπλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.