22/6/12

Επικρίσεις στην Τουρκία για άρση των θεωρήσεων για ελλ. νησιά «Απατηλή περίπτωση θεώρησης για τα νησιά»

Επικριτικοί εμφανίζονται στην Τουρκία οι αρμόδιοι του τουρισμού με αφορμή την κατάργηση των θεωρήσεων για Τούρκους που επισκέπτονται πέντε νησιά του Αιγαίου.Η Yeni Safak στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο «Απατηλή περίπτωση θεώρησης για τα νησιά» γράφει ότι δεν ικανοποίησε τους αρμοδίους τουρισμού η εφαρμογή που έχει ξεκινήσει για τις επισκέψεις άνευ θεωρήσεως σε πέντε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο. Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων περιοχής Αιγαίου Μεχμέτ Ισλέρ δήλωσε ότι «στην ουσία η θεώρηση αυτή είναι ακριβότερη από την κανονική θεώρηση και δεν είναι καθόλου δελεαστική περίπτωση, τα διαδικαστικά, αυτά συνεχίζονται ως είχαν και είναι απατηλό να λέει κανείς ότι καταργήθηκε η θεώρηση».Είπε ακόμη ότι «επί αιώνες ζήσαμε ειρηνικά με τους λαούς των νησιών και επιθυμούμε πλέον το Αιγαίο να γίνει μια θάλασσα ειρήνης».http://www.kathimerini.com.cy

3 σχόλια:

  1. Βλέπω πως αποφεύγουν να πουν την λέξη "Έλληνες" για τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου (τους λένε "λαούς") ενώ μιλάνε για ειρηνική συνύπαρξη αδιαφορώντας για τα γεγονότα που μαρτυρούν το αντίθετο ή για το ότι η όποια "ειρήνη" ήταν προϊόν φόβου του γηγενή προς τον αιμοσταγή κατακτητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καὶ ἡ πολιτικὴ κατευνασμοῦ, ἡ ἐξ Ἀθηνῶν συνεχίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεωρώ ότι η Αθήνα έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης, αλλά προς το παρόν αποφεύγει να προκαλεί. Δεν νομίζω ότι πιστεύουν στην πολιτική κατευνασμού πια.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.